X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica to pewnie czop. On ma takie barwy:-) ja tez mialam brazowo bordowy.
    Ewelaa jedz na ip tez mysle ze to moga byc wody.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa ja myślę, że to na pewno wody.

4e3f84b95f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Krokodylica to pewnie czop. On ma takie barwy:-) ja tez mialam brazowo bordowy.
    Ewelaa jedz na ip tez mysle ze to moga byc wody.

Dziekuje, uspokoilas mnie, bo wszyscy pisza ze jasny, ewentualnie podbarwiony krwia a ja mam bardzo ciemny i juz sie balam ze cos nie tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zapomnialam napisac. My juz w domku od wczoraj. Pierwszy wieczor koszmarny. Mala marudzila i plakala od 18 do 24. Ja tak zmeczona ze juz ledwo na oczy widzialam zanim udalo sie ja polozyc spac. Chyba jej sie miejscowka u tesciowej nie spodobala:-) a tak powaznie mysle ze udzielily sie jej emocje, duzo sie dzialo wczoraj bo miala w szpitalu chyba ze 3 razy pobierana krew na badania, co chwike ja pielegniarki wybudzaly. Szczepienie itd... chyba odreagowywala wieczorem. dzis ciut lepiej. Ale tez marudna. A mnie tak miednca i spojenie zaczelo bolec ze szok. Nie wiem o co chodzi... polezalam chwile obok malej i ledwo wstalam kulejac. Zajrzalam wczoraj w podwozie na to szycie.. myslalam ze gorzej wyglada a nie jest az tak zle.. i jestem pozytywnie zaskoczona reakcja brzuszka. Juz ladnie sie wchalania i myslalam ze bedzie bardziej sflaczaly po 2 ciazy a jest nienajgorzej. Nawet elastycznosc jak na 4 dni po jest ok. Choc pewnie bez pracy nad brzuchem sie nie obejdzie.

Dorka.1979, Scarlett2014, madziutek 23, Emartea lubią tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    a ja zapomnialam napisac. My juz w domku od wczoraj. Pierwszy wieczor koszmarny. Mala marudzila i plakala od 18 do 24. Ja tak zmeczona ze juz ledwo na oczy widzialam zanim udalo sie ja polozyc spac. Chyba jej sie miejscowka u tesciowej nie spodobala:-) a tak powaznie mysle ze udzielily sie jej emocje, duzo sie dzialo wczoraj bo miala w szpitalu chyba ze 3 razy pobierana krew na badania, co chwike ja pielegniarki wybudzaly. Szczepienie itd... chyba odreagowywala wieczorem. dzis ciut lepiej. Ale tez marudna. A mnie tak miednca i spojenie zaczelo bolec ze szok. Nie wiem o co chodzi... polezalam chwile obok malej i ledwo wstalam kulejac. Zajrzalam wczoraj w podwozie na to szycie.. myslalam ze gorzej wyglada a nie jest az tak zle.. i jestem pozytywnie zaskoczona reakcja brzuszka. Juz ladnie sie wchalania i myslalam ze bedzie bardziej sflaczaly po 2 ciazy a jest nienajgorzej. Nawet elastycznosc jak na 4 dni po jest ok. Choc pewnie bez pracy nad brzuchem sie nie obejdzie.
    Ja jak zaglądałam na "podwozie" to z jednej strony jestem zła że nie nacieli ani nie pękłam, bo wzieli by i pozszywali plus jeden szew więcej dla męża by dali i byłby spokój po zagojeniu a tak to się zastanawiam czy to wszystko się skurczy czy zostanę taka rozklapana. I zamiast wydać kasę na zrobienie biustu to będę musiała wydać na plastykę podwozia ;)

madziutek 23, gosiaczek31, Tygrysek lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ewelaa a niby miałaś wszystko zamkniete na 4 spusty heh. miałyśmy razem rodzic a ty juz nie ladnie ;) trzymam kciuki :)

aa ja sama niewiem co ze mną dzisiaj uda mnie bola jak niewiem brzuch mi twardnieje co chwila sama niewiem czy to mała dupke wypina czy to skurcze. tylko ja nic nie czuje tylko to nieprzyjemne twardnienie brzucha

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj juz byscie urodzily wszystkie i nie byloby tego stresu :D czy to juz czy nie juz... :)

Justyska89, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh madziutek tez za tym jestem bo meczy mnie nasluchiwanie swojego ciała. ze to może zaczynający się poród itd. co chwila wydaje mi się ze coś mi się wydostaje z dołu heh i do ubikacji lecę a tam trzy krople siku. niby teraz mam to gdzieś kiedy urodze bo będzie kiedy będzie ale meczy mnie to wsluchiwanie się w siebie

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu, jak schodzilam z lozka po KTG to znowu cos polecialo, do tego chyba czop zaczal mi odchodzic

Krokodylica, Tygrysek, madziutek 23, SunSun lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli co to były wody ???

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Jestem w szpitalu, jak schodzilam z lozka po KTG to znowu cos polecialo, do tego chyba czop zaczal mi odchodzic

Trzymam kciuki!!! Za szybką akcję!

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, lekarz mnie tylko ginekologiczniebadal powoedzial ze wszystko zamkniete, ze musze zostac na obserwacji. Nie wiem czy beda mi robic test czy to wody

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa oby cos z tego wyszlo:-) Trzymam kciuki.

Ewelaa lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz bym chciala zeby cosz tego wyszlo!! Wole juz wyjsc ze szpitala z Nadulka w nosidelku a nie w brzuszku. Teraz skoro jestem juz w szpitalu to chce zeby to byly wody a nie falszywy alarm . Pobrali mi krew na CRP, bo tak wyjdzie stan zapalny to podadzA mi antybiotyk .

loszcz lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem troche skolowana bo przegladam wypis malej z neonatologii i sama nie wiem co myslec. Punktow dostala 9/10 nawet nie wiedzialam ale tak myslalam bo urodzila sie troche sina. Wiec za skore ma mniej punktow. Po porodzie polozna powiedziala mi ze mala ma 50 cm. Wydalo mi sie ze cos malo jak na taka wage.. tym bardziej ze ciuszki 56 normalnie pasuja. A na wypisie mam ze dlugosc 57 cm. Powiedziano mi w 1 dobie ze mala ma inna grupe krwi niz ja i podali imunoglobuline mi. Na wypisie ze mala ma grupe B- czyli zgadza sie z moja. Kurwa az taki bajzel w szpitalu czy jak. Mowia co innego na wypisie co innego. Moze nie przejmowalabym sie tym specjalnie ale grupa krwi to jednak wazna informacja. A tak bede musiala malej powtorzyc na swoj koszt zeby potwierdzic. Ja wyszlam bez wypisu wogole ze szpitala bo lekarze na poloznictwie nie dostali info ze dziecko do wypisu. A skoro dziecko to i matka chyba logiczne skoro nie mam komplikacji. Burdel nie szpital...

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek burdel max, a z grupa krwi to zartow nie ma. Lepiej sama powtorz te badania.
    Ja ostatnio jak lekarzalam w szpitalu to na wypisie przeczytalam ze jednego dnia mialam lozysko na tylnej scianie, a drugiego juz na przedniej-to chyba niemozliwe co?

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki!

Wczoraj o 11:05 na świat siłami natury przyszedł mój synek Kacperek ;-) waga 3600 i 55cm . Jak wrócimy do domu to napisze Jak wygladal porod ;-)

Ewelaa, Tygrysek, Sarah88, kasss, ines31, Justyska89, Emartea, Scarlett2014, gosiaczek31, Krokodylica, SunSun, konwalianka, czekaja, Rybeńka, jasmin, loszcz, belladonna, MamaAdasia, Dorka.1979, anet525, Juusti69, Emily83, slodka100, Niunia86, Krysti, kaczamila lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa gratulacje :-*

noa8 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa8 Gratulacje!!!

noa8 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa gratuluję :)

noa8 lubi tę wiadomość

‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ