X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    mój wczoraj mnie uspokoił heh mówi do mnie nie martw się o materac najwyżej obrucimy na drugą stronę :)
    ale coś ci powiem ewelaa ciesze się ze jeszcze nie urodzilas ze twoja Nadia nie dotrzymał słowa z tym 19 bo mam z kim ponarzekać i po marudzić o brzuszkach jeszcze :)
    No moja coreczka ma mnie w nosie i nie zrobila mi prezentu !! :-P Ty moze juz na dniach zaczniesz rodzic, skoro wszysyko gotowe, a u mnie tydz temu wszystko zamkniete na 4spusty :( Wizyte mam w srode i mam nadzieje ze to bd juz ostatnia wizyta i uspysze na niej same dobre wiesci - ze zaraz pewnie zaczne rodzic :-P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    No moja coreczka ma mnie w nosie i nie zrobila mi prezentu !! :-P Ty moze juz na dniach zaczniesz rodzic, skoro wszysyko gotowe, a u mnie tydz temu wszystko zamkniete na 4spusty :( Wizyte mam w srode i mam nadzieje ze to bd juz ostatnia wizyta i uspysze na niej same dobre wiesci - ze zaraz pewnie zaczne rodzic :-P

heh tylko zebys mu na fotelu nie zaczels rodzic :).Mi powiedział ze gotowe ale w ciągu najbliższych 3 dni nie widzi żebym urodziła. powiedział ze wszystko się może zdarzyć i ze jak coś to widzimy się na wizycie 27 mam mieć ktg i badanie znów. wczoraj było i za tydzień ma być bezpłatnie l. a poza tym ja czekam na ciebie heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:00

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    No dziewczyny! Dziś jest piękny dzień na rodzenie! Do dzieła!!!

Dobra, tylko jak to zrobić żeby dzisiaj wyłaziła hehe.

Ewelaa lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to sie chyba przykleila do mnie i nic ja nie ruszy :-P

Krokodylica lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze ja czyms przekupic :-P ale juz sama nie wiem czym :-)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca, bella powodzenia. Ale fajnie ze lezycie w jednym czasie. Kto wie moze na porodowke razem traficie.
    Rubi gratuluje:-) karmienie za wami teraz bedzie lepiej:-)

Loszcz kochana a ja mysle ze urodzisz przed kwietniem. Wiec marcoweczko nasza co sie martwisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze jej przy mamie a co będzie osobno razem raźniej :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam chyba zmasowany atak, pomijając zakupy i codzienne porządki, jak mąż mnie wiózł do gina to mnie zdrowo wytrzęsło na tych dziurawych drogach, potem gin tam pogrzebał i mówił że badanie może być bolesne - było.
    Rano zaczął mi już odchodzić ten czop ale jeszcze z mężem poprawiliśmy <3 więc może faktycznie coś z tego będzie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko trzymam kciuki moze cos sie ruszy po tym czopie.
    Polozna mowila mi ze przed porodem gniotla przez godzine sutki i po tym miala skurcze co 5 min. Na mnie to nie dzialalo ale moze Wam cos da:-)

acha u mnie po podlaczeniu oxy tez sie nic nie dzialo delikatne skurczyki czulam rozwarcie nie szlo, zaczelo sie za to zaraz po przebiciu pecherza. Wiec chyba lepiej jak odejda wody bo wtedy szybciej akcja sie rozkreca. I po tym mloda urodzila sie w 2,5 h. Po samej oxy moglabym tam pewnie kwitnac i kilka dni. Wiec nie wiem czemu mecza dziewczyny tymi testami oxy a nie podejmuja decyzji dalszych. Trzymam kciuki za belle i reszte oczekujacych w szpitalach na wywolanie zeby lekarze im troszke poszli na reke a nie dreczyli.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    dobrze jej przy mamie a co będzie osobno razem raźniej :)
    Ale ja jej tlumacze ze obok mamusi bedzie miala jeszcze lepiej :-)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Ale ja jej tlumacze ze obok mamusi bedzie miala jeszcze lepiej :-)

Oj ewelaa niestety musimy spokojnie czekać aż te nasze dwie małe księżniczki same sobie wymyśla wyjść z brzucha bo niestety groźba ani prośbą chyba się nie da

Ewelaa lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ze juz czuje, ze matka bd ja caly czas calowac, tarmosic i nie za bardzo jej sie to podoba, a w brzuchu ma spokoj :-P

Justyska89 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no właśnie to jest to chociaż tyle spokoju ma co odwlecze poród :)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Bella, tak ją męczą. Ona zawsze pisala, że z Emcą się na porodówce spotkają, więc skoro Emca w nocy do niej dołączyła to teraz pójdzie z górki. No moje drogie, ten weekend należy do was. Ja trzymam kciuki.

4e3f84b95f.png
  • OvuFriend

Wysłany: 21 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• jasmin Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za udane porody :)

relg2n0abn31771x.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! Pomocy, jesli ktos tu jeszcze zaglada.
    Spalam i jak wstalan poczulam ze cos ze mna wyplywa, az po nogawkach poplynelo- nie bylo tego nie wiadomo ile ale nogawkami poplynelo. I teraz cisza- jednorazowe wyplyniecie, niw wiem co mam zrobic, bo moze to wody zaczely sie saczyc, kurwa jak na zlosc gin wyl telefon, polozna nie odbiera. Miala tak ktoras??

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Anastacia powodzenia, trzymam kciuki ;)

Czekaj bardzo dobrze cie rozumiem, ja też już płaczę z bezsilności, przez to dokarmianie małej, ciągle mi się pręży,mkrzyczy, i kupki brak, niewiem co robić, zmieniłam mleko na takie na kolki i zgagę z Bebilonu, daje je wodę do picia, staram się jej dawać jak najwięcej mojego mleka i nic, tak mi jej szkoda, w sobote daliśmu jej czopek - pomogło, ale nie mogę dawać jej codziennie, to nie rozwiąże problemu, dziś do dwóch godzin ma przyjść położna, czekam na nią jak na zbawienie, mam nadzieje że coś pomożę, w internecie tyle jest porad że niewiadomo co dobre. Na chwile obecną mam załamkę z tego powodu, nawet wczoraj pokłociłam się z moim T.
    Sorki że dopiero teraz Ci to piszę ale wcześniej nie zaglądałam tu, ja znalazłam w internecie sposób o którym pisała jedna kobieta i u mnie zadziałał prawie od razu. Trzeba położyć dziecko na płaskim, jedyną rękę kładziemy na jego klatce piersiowej a drugą pod pupkę i podnosimy tą pupkę lekko do góry (oczywiście nic na siłę, dziecko samo się podda tym ćwiczeniom) to będą takie jakby brzuszki. Jak moja nie zrobiła trzy dni kupki to jak to znalazłam i zrobiłam, to gdy na chwilę odeszłam żeby wodę wyłączyć to ona w tym czasie zapełniła pampersa bardzo dużą ilością żadnej kupki. Teraz jak nie zrobi dwa dni to robię jej to ćwiczenie i zawsze pomaga.

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Spalam i jak wstalan poczulam ze cos ze mna wyplywa, az po nogawkach poplynelo- nie bylo tego nie wiadomo ile ale nogawkami poplynelo. I teraz cisza- jednorazowe wyplyniecie, niw wiem co mam zrobic, bo moze to wody zaczely sie saczyc, kurwa jak na zlosc gin wyl telefon, polozna nie odbiera. Miala tak ktoras??
    Ja miałam przy drugim dziecku, rano wstałam o zaczęły po trochę wody odchodzić, tylko że ja musiałam podpaskę założyć bo tak ciekło cały czas po trochę, bo teraz to jak chodziłam z tą kroplówką na wywołanie porodu to w pewnym momencie jak usiadłam na łóżku szpitalnym to aż poczułam jak mi pęcherz płodowych pęka i w jednym momencie tak jak na filmach, jak nie chluśnie i wyleciały. Może jak nie masz bardzo daleko to jedź na ip, tam się dowiesz lepiej, jak miała byś się tylko domyślać.

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:

Kurcze, ja nie wiem. Pewnie wody?

Ja znowu się zastanawiam czy to moje to czop, bo te gluty (przepraszam) są bardzo ciemne, brązowo-bordowe. Przepraszam za opis, ale dla mnie to wygląda jak by z krwią było i nie wiem czy tak powinno być.
    No ale nic, czekam co będzie dalej.

‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ