X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz tez polubilam za to ze wyjdziesz juz z synkiem.
    dolegliwosci wspolczuje, bardzo dobrze ze cie przyjeli do szpitala bo to nie ma zartow z takimi objawami. Trzymam za Was kciuki. Niech szybko i bezbolesnie sie synek urodzi.

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    A ja wam pomarudze....mlody w dzien śpi dosc ladnie ale za to w nocy tragedia czesto sie budzi.a do tego mam stracha wejsc na wage bo czuje ze malo mi spadlo kg po porodzie....czuje sie gruba

napewno z ta waga nie jest tak źle przytyłas o ile dobrze pamiętam 18 kg. napewno zejdzie wszystko. i tak jak ja puchnelas na koniec wiec pewnie jeszcze opuchnięta jesteś będzie dobrze nie obrucisz się a już wrócisz do swojej wagi. heh pocieszam cie ja która po kontach płacze z przytycia heh

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    napewno z ta waga nie jest tak źle przytyłas o ile dobrze pamiętam 18 kg. napewno zejdzie wszystko. i tak jak ja puchnelas na koniec wiec pewnie jeszcze opuchnięta jesteś będzie dobrze nie obrucisz się a już wrócisz do swojej wagi. heh pocieszam cie ja która po kontach płacze z przytycia heh
    Dzieki zz slowa otuchy...czyli wszystkie bedziemy piękne i szczuple to tylko kwestia czasu kiedy wrocimy do dobrej formy

Ewelaa, Justyska89, ines31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz trzymaj się koleżanko. Wysokie cisnienie to powazna sprawa takze jak trzeba bedzie to mysle ze lekarze szybko zadzialaja
    Trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 06:52

loszcz, oli lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa, gratulacje!
    Mamusie w blokach startowych czekające w szpitalu na start akcji- 3mam kciuki !
    Loszcz-dajesz dzis ;) będziesz druga mamusia dokładnie w terminie ;)

loszcz, Krokodylica, noa8 lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba bd falstart-nikt nawet nie sprawdzil czy to wody, ja zadnych skurczy nie mam. Podejrzewam ze jutro znowu wyjde sama. Zaczyna mnie juz to meczyc, mam dosc

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie czy byla u was polozna na patronazu? Musialyscie po nia dzwonic i sie umawiac czy sama sie z wami kontaktowala?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    U mnie chyba bd falstart-nikt nawet nie sprawdzil czy to wody, ja zadnych skurczy nie mam. Podejrzewam ze jutro znowu wyjde sama. Zaczyna mnie juz to meczyc, mam dosc
    Dasz rade.glowa do gory juz blisko rozwiazania

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mamusie czy byla u was po
    lozna na patronazu? Musialyscie po nia dzwonic i sie umawiac czy sama sie z wami kontaktowala?
    Ja wyszlam w sobote ze szpitala to w poniedzialek rano dzwonila polozna, ze przyjdzie. Ale w szpitalyj mowili, ze mozna przedzwonic do przychodni sie przypomniec.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa gratuluję:)
    Loszcz za Ciebie trzymam kciuki, już za niedługo przytulisz swoje Maleństwo :*

A my walczymy z zapaleniem piersi. Wczoraj cały dzień temperatura 39.5 robiłam okłady, masowałam, odciagałam. Dzis temperatura już w normie ale pierś nadal boli. Nie życzę nikomu takiego bólu.

Trzymam kciuki za pozostałe brzuchatki :)

noa8 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Ja wyszlam w sobote ze szpitala to w poniedzialek rano dzwonila polozna, ze przyjdzie. Ale w szpitalyj mowili, ze mozna przedzwonic do przychodni sie przypomniec.
    To bardzo szybko u ciebie byla

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa wielkie gratulacje ;* czekamy na zdjecie maluszka i opis porodu :)

Ojej Rybenka wspolczuje ;/ mnie polozna caly czas przed tym przestrzega bo chodze w duzych dekoldach bo mamy w domu cieplo a mi tak wygodnie do karmienia...

Anastacia napewno Twoja waga jest ok... ;) a te 5 kg czy cus to zejdzie przy opiece nad malym i karmieniu...

Loszcz, Ewelaa teraz jestescie pod opieka to proscie maluchy zeby wychodzily....;)
    Ja jak tydzien lezalam w szpitalu to codziennie po 5 razy wychodzilam po schodach na 7 pietro... :) az zakwasy mialam ;D stAralam sie ;)) heh ( u mnie dopiero po oxy ruszylo ale po tym chodzeniu juz mialam skurcze , regularne choc za slabe...) ale zawsze to cos :D

loszcz, noa8 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny js mieszkam w Tczewie a urodzil w Gdansku...w celu rejestracji urodzenia dziecla i odbioru aktu urodzenia udam siie do urzedu sc w Gdansku a vo z nadaniem peselu to tez w urzedzie miasta w Gdańsku czy juz u mnie w Tczewie? Pomóżcie

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać :-(
    Z tego podekscytowania chyba, z resztą co zasnęłam to przyszli mi ciśnienie mierzyć i pospane. Wczoraj o 21 dostałam tampona nasączonego hormonami aby wywołać poród. Ma rozkręcić akcje do 24h a już czuję że coś mnie zbiera :-)

Krokodylica, madziutek 23, anet525, gosiaczek31, belladonna, Dorka.1979, kaczamila lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam wszystkim za dobre słowo i wsparcie <3

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obchodzie:lekarz sie mnie pyta czy mipecherz pekl, no kuur to ja mam wiedziec czy mi pekl???Jak on nawet testu nie zrobil!! Dzis badana nie bede, dopiero jutro.

Loszcz w takim razie niech sie rooozkreca:-) szybkiego i w miare bezbolesnego porodu :-)

loszcz lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Noa gratulacje!
    Loszcz,Ewelaa trzymamy kciuki za szybkie porody :*
    U mnie w nocy złamana kolejna zasada ustalona przed ciążą :( mały spał ze mną w łóżku. Pozytywy są takie że ja jestem wyspana, on obudził się w dobrym humorze dostał cyca o 8 i usnął od razu sam w wózku. Jakbyście wydziały jego minę jak go wzięłam z łóżeczka do siebie- tak wiem że teraz jeszcze nie uśmiecha się świadomie ale uśmiechną się na całą buzię i usną przy mnie w 3 sekundy <3 . Wydaje mi się że to dzieci ustalają zasady wychowania a nie rodzice ;) albo ja po prostu za miękka jestem. Moja koleżanka wychowując dziecko po karmieniu kładła do łóżeczka i koniec nawet jak płakał pół godziny i nie podchodziła i usnął wkońcu sam. Ale chyba bardziej ze zmęczenia niż z potrzeby snu, ja tak nie potrafię no i chyba nie chce.
    Miłego dnia życzę no i powodzenia w porodach oczywiście :)

loszcz, madziutek 23, gosiaczek31, noa8, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i wczoraj wieczorem zauważyłam odparzenia na pupci małego :( nie wiem jakim cudem bo za każdyą zmianą pieluchy smaruje mu pupę kremem. W każdym razie 3 razy posmarowałam sudokremem i znikło!!! Bepanten nie pomógł :( Dobrze że w szpitalu dostałam próbkę sudokremu i teraz wiem że jednak warto go kupić. Polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 08:59

loszcz lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,
    noa gratulacje!

loszcz w szpitalu będziesz pod dobra opieka, licze ze juz nie wyjdziesz bez maluszka

my zgłaszaliśmy Patryka do przychodni i tam nas poinformowano, ze położna zadzwoni w ciągu 3 dni i sie umówi, tak było. Byla u nas 3 razy, zostawiła nr. tel. na wszelki wypadek..

co do nr. pesel.. teraz od 25 lutego jest nowy system i nr. pesel przysyłają do domu, tak powiedziano nam w urzędzie, w którym odbieraliśmy akt urodzenia. Do nas jeszcze nie doszedł, mąż dzwonił wczoraj do naszego urzędu i potwierdzili, ze tak będzie.

u nas noc taka sobie.. mały sie prężył.. chyba swojski pasztet mu nie podszedł.. a starszak chory..

czy któraś pije słabą kawę?

ines na mnie metoda przetrzymania nie działa.. zwłaszcza przy tak małym dziecku..bo jaka on otrzymuje informacje.. acha.. mama jest, da jeść, mam sucho a gdzie poczucie bezpieczeństwa? jestem sam, gdy mi źle.. co innego nie nosić dziecka, ale dać mu poczucie, ze nie jest sam głaszcząc, obejmując a co innego odłożyć i wyjść..
    co do odparzenia to normalne, uzależnione od składu mleka, widocznie stolec był kwaśniejszy i odparzyło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 09:07

noa8, MamaAdasia, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• loszcz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa trzymaj się tam &&&
    Głupio ze tak cię olewaja. Nie ma nic gorszego niż nie wiedzieć co się z Tobą dzieje.

201503231678.png
‹‹ 1560 1561 1562 1563 1564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ