X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Trzymam kciuki za nie rozpakowane :)

Kaczamila no cóż teściowych niestety się nie wybiera.

Madzik moja rana po cc mnie nie boli, jak za długo chodzę trochę ją odczuwam, ale nie boli, ja mam już od kilku dni przyklejone te plastry, po nich to już mnie nic nie boli.

Ja do tej pory biorę prysznic, ze względu na ta ranę po cc, ale marzy mi sie kąpiel w wannie, z olejkami, plynami, myślicie że mogę ta moczyć tą ranę????

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i z nadwagi zostało mi tak 2 w porywach do trzech kilo, ale ciągle boje się założyć jeansy, na razie chodzę albo w leginsach, albo w sportowych spodniach, ciągle mam opory aby włożyć jeansy.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila czytam o tej Twojej tesciowej i oczy mam coraz wieksze. Szkoda tescia, bo wiadomo ze chce jak najwiecej kontaktu z wnukiem poki moze, a ta go przegania. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Kaczamila no sie tobie nie dziwie tez bym sie wkurw....tym bardziej powinien dzidziusia tesc widziec jak najczesciej bo przy nowotworze to niewiadomo ile czasu jeszcze zostalo życia. A tescia masz pewnie spoko w porownaniu z teściową. ..?

Tak Anastacia, w nic się nie wtrąca i jest ok. Wiem ze wcześniej z nim dużo przeszli bo przez wiele lat pił i teściowa też z nim przeszła, ale ja jestem z moim mężem 10 lat to wiem że na początku mi się jeszcze na niego skarżył ale od 6, 7 lat jest ok. W kwietniu 2012 r mirliśmy ślub a on w pażdzierniku się dowiedział o nowotworze gardła i krtani i niestety jest coraz gorzej. Dwa tyg temu miał zabieg trachotomie (tak to się chyba nazywa)- robili mu dziurę bo w gardle bo miał problemy z oddychaniem, przełykaniem i zbyt dużą ilością flegmy.
    A jak to jeszcze moja "kochana teściowa" powiedziała jak byłam jeszcze w ciąży że skoro ja urodzę to ktoś musi umrzeć, bo tosie musi tak wyrównać i pewnie on umrze... a że szwagierka jest w ciąży i ma termin na koniec maja to zastanawia się kto umrze jako drug jak ona urodzi i obstawia na dziadka... Dziewczyny jak tak mozna, nie ukrywam że aż jest mi wstyd o czymś takim pisać!

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja Sab kupuje na allegro albo na olx. Ewentualnie prosze znajomych jtirzy do Berlina sie wybieraja. W niemczech to jest bez recepty za okolo 8 euro

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Tak Anastacia, w nic się nie wtrąca i jest ok. Wiem ze wcześniej z nim dużo przeszli bo przez wiele lat pił i teściowa też z nim przeszła, ale ja jestem z moim mężem 10 lat to wiem że na początku mi się jeszcze na niego skarżył ale od 6, 7 lat jest ok. W kwietniu 2012 r mirliśmy ślub a on w pażdzierniku się dowiedział o nowotworze gardła i krtani i niestety jest coraz gorzej. Dwa tyg temu miał zabieg trachotomie (tak to się chyba nazywa)- robili mu dziurę bo w gardle bo miał problemy z oddychaniem, przełykaniem i zbyt dużą ilością flegmy.
    A jak to jeszcze moja "kochana teściowa" powiedziała jak byłam jeszcze w ciąży że skoro ja urodzę to ktoś musi umrzeć, bo tosie musi tak wyrównać i pewnie on umrze... a że szwagierka jest w ciąży i ma termin na koniec maja to zastanawia się kto umrze jako drug jak ona urodzi i obstawia na dziadka... Dziewczyny jak tak mozna, nie ukrywam że aż jest mi wstyd o czymś takim pisać!

Niech tak nie obstawia bo sama pójdzie do piachu za takie głupie gadanie masakra jak mnie tacy ludzie wkurzają. Boga się nie boją mówiąc takie rzeczy

Krokodylica, Ewelaa, kaczamila, gosiaczek31, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Niech tak nie obstawia bo sama pójdzie do piachu za takie głupie gadanie masakra jak mnie tacy ludzie wkurzają. Boga się nie boją mówiąc takie rzeczy

Hahaha to mi sie podoba. Wlasnie, czemu innych do piachu wysyla a o sobie nie pomysli? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą ha mam do czynienia z podobnym babskiem dzwoni co dwa dni pyta czy rodze i za każdym razem wkurzy mnie do kwadratu.

jak tam ewelaa noc bo Krokodylica dalej nic widzę. heh pytam o dwupaki najbardziej :)
    a tak wogóle ciekawe co u Loszcz czy ja coś ruszyło juz. i Emca tez biedna mogła by mieć już z głowy

Krokodylica lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mamusie ktore rodzily sn....przez jaki mniej wiecej czas po porodzie bolalo was podbrzusze? Bo mnie skreca w nocy ze ciezko mi wstać

mnie jakis tydzień, teraz czasem podczas cwiczen; sprawdze na rachunku i dam znac

kass u nas jest tak samo z ulewaniem;/

kaczamila, duzy chłopczyk..a teściowa wredna baba.. z opisu wygląda jakby wstydziła sie męża i skazała go na samotność.. współczuje mu.. my tez chrzcimy w swieta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 10:04

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Rubi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzimy w końcu do domku!!!! A skąd wiecie ile ml wwasze gwiazdy jedzą? Bo ja karmiac piersią w ogóle nie mam pojęcia je je je aż usypianie i to tak...

Ewelaa, Tess, Krokodylica, Scarlett2014, SunSun, Emrica, ines31, konwalianka, kasss, Tygrysek lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Tess Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila - o Twojej teściowej to książkę by można chyba napisać.. do nas przyjeżdża w najbliższy weekend, ale raczej się nie obawiam, bo kobieta do rany przyłóż. Najwyżej trochę pomarudzi, że coś robimy nie tak i tyle :)

Dziewczyny w dwupaku - trzymam za Was kciuki, myślę, że kwestia tygodnia-dwóch i wszystko się rozwiąże. Mnie zawsze łatwiej czekać jak sobie ustalę jakiś próg... np.pytałam położną ile jeszcze skurczy mam wytrzymać żeby urodzić ;) jakoś z konkretną liczbą łatwiej się człowiek zmierzy niż z niewiadomym czekaniem. Ja jeszcze chciałam tyle rzeczy zdążyć przed porodem zrobić, ale wyszło inaczej :) A teraz korzystajcie i jedzcie czekoladę ;)

Krokodylica, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess hehe opitoliłam dzisiaj na śniadanie kanapki gruuuubooo posmarowane nutellą. :D Korzystam póki mogę. :P

Tess, gosiaczek31, ines31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi super wiadomości, teraz już pójdzie myślę z górki w zaciszu domu będziecie się poznawać lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Kaczamila - o Twojej teściowej to książkę by można chyba napisać.. do nas przyjeżdża w najbliższy weekend, ale raczej się nie obawiam, bo kobieta do rany przyłóż. Najwyżej trochę pomarudzi, że coś robimy nie tak i tyle :)

Tess masz racje tylko musiałabym stworzyć nowy rodzaj bo byłoby to połączenie komedii, dramatu, thrilleru i horroru, a pewnie i tak książka wylądowałaby w dziale fantasy bo nikt by mi w to co w niej zawarte nie uwierzył :P

gosiaczek31, konwalianka, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Wchodzimy w końcu do domku!!!! A skąd wiecie ile ml wwasze gwiazdy jedzą? Bo ja karmiac piersią w ogóle nie mam pojęcia je je je aż usypianie i to tak...
    Ja odciagnelam stad wiem....czasem mam tyle mleka ze popRostu musze odciagnac

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na co stosujecie dicoflor?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Staram się Was podczytywac, ale przy dwójce za dużo czasu nie mam :D
    Cały czas biegam...

U nas wczoraj była położna, mój klusek ma 5,015 kg, a ma 3 tygodnie i 3 dni.Karmię samym cyckiem.Mój nosi 62 i jest w sam raz.

My chodzimy codziennie na ponad godzinne spacerki, chyba że jest zimno.

Ja ubieram i w dzień i w nocy body krótki rękaw i pajac albo body długi rękaw i śpioszki.

Mój Szymek ma kolki, daję mu Espusmisan , troszkę pomaga,ale ma swoje pory marudzenia. Ulewa również, a jak ulewa nosem to czyszczę mu nosek Fridą i może znów oddychać.

Kładę go na brzuszku po kilka minut i podnosi już pięknie główkę, jest dużo silniejszy niż Adaś w jego wieku.

My chrzciny robimy 24 maja, jednak w lokalu.

Kaczamila, ja ze starszakiem jeździłam na rehabilitację , naprawdę świetna sprawa, dużo daje dziecku!

Trzymam kciuki za rodzące i mamy 2w1 , a nowym mamusiom gratuluję :)

Lecę na spacerek, bo dziś ślicznie i ciepło :) Miłego dnia !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 11:24

gosiaczek31, Madzik82, Tess, Zosia_Tosia lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość od naszej Loszcz: Wczoraj (23.03.15) o godz 16: 40 przyszedl na swiat moj synek Rocco.
    Waga 4540g, SN (oj ciezko bylo) 40t+1d
    :-):-):-):-)

Emrica, Ewelaa, gosiaczek31, Niunia86, kaczamila, Madzik82, ines31, madziutek 23, jasmin, konwalianka, Emca, Krokodylica, kasss, MamaAdasia, czekaja, Tess, Emartea, Paula :), noa8, Tygrysek, Emily83, belladonna, Zosia_Tosia, Dorka.1979, anet525 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Wiadomość od naszej Loszcz: Wczoraj (23.03.15) o godz 16: 40 przyszedl na swiat moj synek Rocco.
    Waga 4540g, SN (oj ciezko bylo) 40t+1d
    :-):-):-):-)
    Łał, chyba jej synek pobil rekord wagi na marcowych mamusiach :-) dzielna kobieta!! Gratulacje Loszcz !!:-* w koncu masz syneczka juz obok :-)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Loszcz. Tak myslalam ze synus sie rodzi bo sie nie odzywala nam Loszcz dwa dni:-) duzy chlopak i podziwiam ze dalS rade SN. Wyczyn. Gratulacje.

‹‹ 1570 1571 1572 1573 1574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ