X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram małą w bodziaka z długim rękawem i półśpiochy albo w pajaca. Śpi w rożku. I nie ubieram jej czapki.

Tess lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska po prostu czyści Cię do porodu. :)

Ewelaa, u mnie czop to był bardzo ciemny, brązowo-bordowy glut. Sorry za opis.

Justyska mnie gadanie też wkurza, mnie nie pytają kiedy rodzę tylko "to ty jeszcze z brzuchem chodzisz??!!", no ku*wa chodzę, szkoda że nawet jeszcze mi termin nie minął ale wszyscy wielce zdziwieni że ja jeszcze z brzuchem.

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej cisza niestety. Nie rozkręca się samo. Już mam zakwasy na nogach od chodzenia po schodach.
    Synek Belly jest cudny :)
    Gratuluje Justwol :)

Justyska89, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jakieś dziwne bóle brzucha próbuje je policzyć ale raz są co 15 minut raz co 20 a raz co 5 i nie są to normalne skurczowe tylko jakieś dziwne. Aj żebym ja się za późno nie ocknela ze to to. mój mąż do pracy poszedł ale jakby coś więcej się pojawiło to mam dzwonić on przyjedzie. Niewiem co to jest

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Synkowi nie pomagalo i kupilam sab simplex a corce dalam i jest ok. Od razu baki, kupa i spokoj. Daje 5 kropli bo cwaniara i tak czesc wypluwa
    Gdzie kupujesz sab simplex bo ciezko je dostac

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    A jeszcze się spytam - jak ubieracie dzieciaki do spania? Bo niby cały czas ma ubrane 2 warstwy, a ja sobie myślę czy sam pajac by nie wystarczył jak mam w mireszkaniu w miarę ciepło.
    Ja ubieram pajaca nie ma co przegrzewac

Tess lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 6 umyłam głowę pochodziłam po mieszkaniu i przeszlo zasnelam na 2 godz i nie boli ale cóż czuje ze do 27 się rozkręci. mała właśnie macha nogami mi w brzuchu wiec to chyba nie poród jeszcze

Krokodylica, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    mi właśnie nie odchodzi czop albo nie zauważyłam tego wkurza mnie to z każdej strony pytają kiedy rodze jakbym sama miała sobie termin wybierać śpię jak na szpilkach bo może w nocy mnie weźmie. Szczeze jest mi to obojętne kuedy to się stanie ale mam stracha z dnia na dzień coraz wiekszego
    Co do czopa to mi np odpadl 5 h Przed porodem

860isg18r6bpss11.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sab simplex, mogę odsprzedac:) bo mam sporo..

U nas nocka słaba, nawet nie mam siły opisywać.. Mały ciągle ulewa, nawet godzinę po karmieniu :( wczoraj przebierałam go 8 razy..

Kto dziś rodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 09:54

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ktore rodzily sn....przez jaki mniej wiecej czas po porodzie bolalo was podbrzusze? Bo mnie skreca w nocy ze ciezko mi wstać

860isg18r6bpss11.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska coś Ci się powoli rozkręca, to tak jak u mnie, w nocy boli a w dzień cisza. :/

Też mam nadzieję że mój uparty baranek wyjdzie do 27mego. Święta w szpitalu to dla mnie jednak kiepska wizja.

Konwalia chętne do rodzenia są, tylko akcji porodowych jakoś nie widać. :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Ja mam sab simplex, mogę odsprzedac:) bo mam sporo..

U nas nocka słaba, nawet nie mam siły opisywać.. Mały ciągle ulewa, nawet godzinę po karmieniu :( wczoraj przebierają go 8 razy..

Kto dziś rodzi?
    No prxydalo by mi sie 1 opakowanie w razie w...wole byc przygotowana gdyby pojawily sie kolki.ile chcesz za te krople?

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet moja ma miesiąc i zjada po 100 Emartea to dużo zjada twoja Emilka my ja dawałam po 125 ale lekarz stwierdził ze za dużo przybiera zminiejszylam do 100 ale jak by była glodna dala bym więcej dziewczyny czy jak wasze dzieci ulewaja też się tak mecza? Moja Julka śpi godz s po tej godz strasznie się meczy krzywi wierci wygina główkę i za chwile ulewa bardzo mi jej szkoda bo widać ze się meczy wczoraj narzekalam ze julka śpi cały dzień to od 4 do 7 juz nie spala ale grzecznie leżała z nami na łóżku
    Justyska moze powoli zaczyna się u Ciebie poród i będziesz kolejna;-) z tym tsh to nie wiedziałam ja miałam swoje skontrolować ale nie jadę do Endo z Adam sobie tylko i zobaczymy jaki jest wynik ciśnienie juz spadło to myślę ze z tsh też nie będzie problemu

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ja następna. ja bardzo chętnie za to moje dziecko coś nie nastraszyla matke i tyle z tego wyszło heh. juz miałam mężowi kazać nie iść do pracy. a tu wyszło by ze fałszywy alarm i urlop by mu przepadł

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy pojawily sie u mnie hemoroidy ktore zaleczylam posterisanem....porod spowodowal ze znow sie pojawily strasznie bolalo ledwo w szpitalu dalam rade usiasc.podawali mi czopki hemorol beznadziejne nic nie pomagalo.w domku smaruje posterisanem na zewnatrz a wew stosuje zel hemoclin ktory bardzo polecam bo dziala.

Tess lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w końcu Was nadrobiłam.
    Dziewczyny w dwupaku trzymam kciuki by się rozkręciło bo faktycznie wizja świat w szpitalu jest nie za ciekawa.

Od czwartku do niedzieli byłam u mojej mamusi więc bardzo odpoczęłam psychicznie i przy okazji uszczęśliwiłam babcię bo miała wnuczka na dłużej. Teściowa chyba zazdrosna bo po przyjeździe wypytywała czy babcia nosiła, całowała i bawiła, powiedziałam że tak to stwierdziła że babcia szczęśliwa. Wiecie że moja teściowa nie miała jeszcze wnuka na rękach... tak jakoś specjalnie tego unikam :P
    Wkurzyła mnie co do chrzcin, bo robimy przez święta i będzie u nas troszkę osób i moja mama zaproponowała by zrobić u nich bo mają większy salon. My z mężem woleliśmy w domu bo teść choruje biedak na nowotwór i jest bardzo słaby ciągle leży u siebie w pokoiku i miałam nadzieję ze chociaż wyjdzie na chwilkę do nas. Mąż ma z nim pogadać na ten temat a teściowa już odpowiedziała za niego, że nie wyjdzie bo ona mu nie pozwoli bo będzie charkał, smarkał i obrzydzał innym jedzenie i lepiej jakbyśmy zrobili chrzciny u mamy ale jak będą u mamy to ona też nie przyjedzie... i h..j!! Mówię brawa dla tej pani babcia i nie przyjedzie do wnuka na chrzciny.
    W ogóle teść co wychodzi do toalety to zagląda i wpatruje się w OSkarka i co chwilkę podsyła jakieś pieniażki dla wnuka by mu coś kupić. Dwa razy my byliśmy u niego w pokoju to teściowa nas wygoniła bo stwierdziła że do chorych ludzi się z dzieckiem nie chodzi i tam są zarazki i mamy wyjść, a później jeszcze mi wywody robiła w pokoju... Teściowi sprawiła przykrość a mnie ostro wkurwiła! Przecież onma nowotwór a z tego co wiem to ta choroba nie jest zakaźna- chociaż ona doktor Quen to wie lepiej (ja tak do niej mówię :P )

sorrki za wywody z cyklu moja wstrętna teściowa ale no masakra... i dzieki temu wyjazdowi naprawdę odsapnęłam

• ines31 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewczyny po cc!! Boli Was jeszcze brzuch?
    Mnie zaczela bolec jedna strona i boje sie ze mi jakies szwy wewnatrz poszly :(
    Mnie czasami boli tak w środku tak gdzie było szyte. Rana już nie spuchnięta na szczęście ale jak spodnie mam w miejscu rany to boli i nie da rady w biodrówkach chodzić :/

Madzik82 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to Oskarek wczoraj skończył dwa miesiące :)
    Byliśmy wczoraj na ćwiczeniach, pierwsze przez 20 min był areobik dla mam i obciążeniem były dzieci, przy okazji one świetnie się bawiły- mój synek jest tam najmniejszy bo reszta dzieci już siedzi a nawet raczkuje, ale za to jest tam maskotką :) później ćwczenia na piłkach pierwsze mamy później dzieci :) i na końcu dzieci rozbiera się do pampersa i kładzie na materacu i wykonuje się różne masażyki, wczoraj np był masaż watą :) dostałyśmy każda wielką kulkę waty i masowałyśmy całe ciałko :) na koniec już po zajęciach pani prowadząca zrobiła indywidualne cwiczenia stymulujące u mojego Oskarka i pojechaliśmy do domku.
    Mój szkrab ma chory pęcherz, jakaś bakteria się wykluła w posiewie więc dostałam dla niego furagin 1/4 tabletki rozpuszczona w dwóch kroplach cebion i wody. Dowiedziałam sie ze jego problemy z pęcherzem mają związek z moimi problemami w ciąży- ze to może przejść z matki na dziecko a ja przecież pod koniec walczyłam z tym CRP.

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila no sie tobie nie dziwie tez bym sie wkurw....tym bardziej powinien dzidziusia tesc widziec jak najczesciej bo przy nowotworze to niewiadomo ile czasu jeszcze zostalo życia. A tescia masz pewnie spoko w porownaniu z teściową. ..?

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aa632e9d99545c47.html

ines31, kaczamila, Niunia86 lubią tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ