X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 serdeczne dzięki ;-)

Dziewczyny czy u Was też jest tak z energią , że nie macie siły na nic? Ja bym tylko leżała , w domu nie ugotowane nie posprzątane... od 6 tygodnia jestem nie do życia.. no ale dzisiaj powiedziałam koniec z tym! sprzątnełam i właśnie jade do fryzjera.. ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 ja mam różne dni, choć przeważają te w których czuję się potwornie zmęczona. Ale np. we wtorek czy dziś byłam pełna energii i zrobiłam masę rzeczy. W środę z kolei prosto po pracy wparowałam do łóżka i wychodziłam z niego tylko po jedzenie :) za to jak leżę, to bardzo dużo teraz czytam i nadrabiam zaległości w lekturze.

W każdym razie muszę przyzwyczaić męża do nowych zasad - bo do tej pory większość obowiązków domowych była na mojej głowie :)

A fryzjera Ci zazdroszczę :) ja mam wizytę dopiero 23 sierpnia i już liczę dni :) a na moje włosy chwilowo nie mogę patrzeć.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jeśli prababcia umarła na raka piersi a rodzina pradziadka miała cukrzycę wrodzoną to trzeba o tym powiedzieć? bo mi się wydaje, że nie skoro nikt dalej tego nie miał tzn. ani babcia i jej brat ani ich dzieci

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 ja też dużo czytam i obowiązki domowe zawsze dzieliłam na dwoje, od początku tak go przyzwyczaiłam i teraz mam spokój żadnych sprzeciwów ;-) Jeśli chodzi o fryzjera to idę tylko na końcówki , bo kolorek mam swój , nie maluje włosów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 10:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma raka piesi ale narazie jest okej, jej mama czyli moja babcia ma usunięte dwie piersi ale lekarz o nic mnie nie pytal. Mam wrażenie ze mało go interesuje ;) zbieram się na wizytę ;) miłego :*

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardziej mi chodzi o tą cukrzycę wrodzoną w poprzednich pokoleniach...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • SyIvvia Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)jako kolejna dopisuję się do listy marcóweczek :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

s6ah8cs.png
    xnw4yx8doc5tkvi2.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Sylvvia ;-) na kiedy termin ?

SyIvvia lubi tę wiadomość

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8- gratuluję wizyty :) jeśli chodzi o samopoczucie to ja też mam,takie dni, że nic mi się nie chce...ale tak bardzo nic, ani czytać, ani oglądać tv, ani wyjść...nic... taka mała depresja :)
    ale to mija w 2 trymestrze podobno :) Mi dziś zaczął się 11 tydzień i w opisie jest napisane, że nastrój będzie się poprawiał i faktycznie tak jest, wczoraj ugotowałam zupkę, posprzątałam (tak delikatnie bo mi nie wolno ) a dziś przyjeżdżają rodzice i nastrój mam super :) Więc nic się nie martw - będzie lepiej :)

Jeśli chodzi o HIV to ja myślę, że to super pomysł z obowiązkowymi badaniami przesiewowymi w ciąży.
    Mi lekarz kazał od razu zrobić w poprzedniej ciąży i teraz kazał powtórzyć, ponieważ minęło pół roku.

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvvia - Witamy :)

gann3e3k88vy5y5g.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq właśnie na to licze , że jeszcze z 4 tyg i będzie lepiej... dzięki za słowa otuchy ;-* Fajnie ci że masz za sobą ten najtrudniejszy czas.

Uciekam do fryzjera, miłego dnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 13:48

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziewczyny nie chcę do pracy isc jak mam se pomyśleć, że jutro zas 11h na nogach a pojutrze zamiast wypoczac druga zmiana to mnie szlag trafia. Szefowi juz powiedzialam i stwierdził, że nie bede robic calych zmian bo nie chce miec problemow ale z tym nic nie zrobi tak widze. Ahhh

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyIvvia wrote:
    Witam :)jako kolejna dopisuję się do listy marcóweczek :)
    Witaj wśród marcoweczek

860isg18r6bpss11.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziała synkowi że zostanie bratem ;)
    kupiłam mu prezent i powiedziałam gratuluje zostaniesz starszym bratem mama ma dzidzie w brzuszku ;)

a on na to:
    "wreszcie! i mam nadzieję że to będzie brat"

:)

sylvia witaj
    ania trzymam kciuki

konwalianka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA Anastazja- ale super!

co do cukrzycy to nie powinna mieć wpływu w tak odległym pokoleniu; rak jest ważny jeśli dotyczy linii żeńskiej mama, babcia.. mnie zawsze o to pytał

Ania - trzymam kciuuki za wizytę

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuski:)
    Dopiero teraz pisze bo wróciłam mazur. Codziennie was podczytywalam. W poniedziałek mam wizytę- już nie mogę się doczekać. Zaczelam 10 tydz - jak ten czas zasuwa!!!!! Tradycyjnie męczy mnie zgaga zwłaszcza wieczorem.
    Anka trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę:) i za pozostałe również. Zobaczycie mamuski zaraz zaczniemy 2gi trymestr. Buziaki

Dorka1979 lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak było na mazurach? pogoda dopisałą?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Nadzieje mam :) dużo nadziei :) pewnie byłoby inaczej jak bym czuła coś nietypowego ale od początku ciąży czuje się ciągle tak samo :) wiec oby było dobrze :) zero plamień, śluz normalny, ból brzucha sporadyczny, piersi bola, wrażliwość na zapachy jest, nudności są sporadyczne. Wiec jak tu może być źle ;)
    Moim zdaniem byłaś za wcześnie .Zobaczysz, że serducho bo będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Hejka , nie udzielałam się przez jakiś czas , bo byłam z mężem nad jeziorem pod domkiem,
    To te domki musiały być na wysokich palach ,że się pod nie zmieściłaś ;)
    Żarcik

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojej ginki z tymi wynikami na toxo i mówiła, że wszystko jest ok, że nie mam toxoplazmozy.

Anastazjaaa, Niunia86 lubią tę wiadomość

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ