X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 serdeczne dzięki ;-)

Dziewczyny czy u Was też jest tak z energią , że nie macie siły na nic? Ja bym tylko leżała , w domu nie ugotowane nie posprzątane... od 6 tygodnia jestem nie do życia.. no ale dzisiaj powiedziałam koniec z tym! sprzątnełam i właśnie jade do fryzjera.. ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 ja mam różne dni, choć przeważają te w których czuję się potwornie zmęczona. Ale np. we wtorek czy dziś byłam pełna energii i zrobiłam masę rzeczy. W środę z kolei prosto po pracy wparowałam do łóżka i wychodziłam z niego tylko po jedzenie :) za to jak leżę, to bardzo dużo teraz czytam i nadrabiam zaległości w lekturze.

W każdym razie muszę przyzwyczaić męża do nowych zasad - bo do tej pory większość obowiązków domowych była na mojej głowie :)

A fryzjera Ci zazdroszczę :) ja mam wizytę dopiero 23 sierpnia i już liczę dni :) a na moje włosy chwilowo nie mogę patrzeć.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jeśli prababcia umarła na raka piersi a rodzina pradziadka miała cukrzycę wrodzoną to trzeba o tym powiedzieć? bo mi się wydaje, że nie skoro nikt dalej tego nie miał tzn. ani babcia i jej brat ani ich dzieci

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 ja też dużo czytam i obowiązki domowe zawsze dzieliłam na dwoje, od początku tak go przyzwyczaiłam i teraz mam spokój żadnych sprzeciwów ;-) Jeśli chodzi o fryzjera to idę tylko na końcówki , bo kolorek mam swój , nie maluje włosów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 10:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma raka piesi ale narazie jest okej, jej mama czyli moja babcia ma usunięte dwie piersi ale lekarz o nic mnie nie pytal. Mam wrażenie ze mało go interesuje ;) zbieram się na wizytę ;) miłego :*

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardziej mi chodzi o tą cukrzycę wrodzoną w poprzednich pokoleniach...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • SyIvvia Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)jako kolejna dopisuję się do listy marcóweczek :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

s6ah8cs.png
    xnw4yx8doc5tkvi2.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Sylvvia ;-) na kiedy termin ?

SyIvvia lubi tę wiadomość

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8- gratuluję wizyty :) jeśli chodzi o samopoczucie to ja też mam,takie dni, że nic mi się nie chce...ale tak bardzo nic, ani czytać, ani oglądać tv, ani wyjść...nic... taka mała depresja :)
    ale to mija w 2 trymestrze podobno :) Mi dziś zaczął się 11 tydzień i w opisie jest napisane, że nastrój będzie się poprawiał i faktycznie tak jest, wczoraj ugotowałam zupkę, posprzątałam (tak delikatnie bo mi nie wolno ) a dziś przyjeżdżają rodzice i nastrój mam super :) Więc nic się nie martw - będzie lepiej :)

Jeśli chodzi o HIV to ja myślę, że to super pomysł z obowiązkowymi badaniami przesiewowymi w ciąży.
    Mi lekarz kazał od razu zrobić w poprzedniej ciąży i teraz kazał powtórzyć, ponieważ minęło pół roku.

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvvia - Witamy :)

gann3e3k88vy5y5g.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq właśnie na to licze , że jeszcze z 4 tyg i będzie lepiej... dzięki za słowa otuchy ;-* Fajnie ci że masz za sobą ten najtrudniejszy czas.

Uciekam do fryzjera, miłego dnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 13:48

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziewczyny nie chcę do pracy isc jak mam se pomyśleć, że jutro zas 11h na nogach a pojutrze zamiast wypoczac druga zmiana to mnie szlag trafia. Szefowi juz powiedzialam i stwierdził, że nie bede robic calych zmian bo nie chce miec problemow ale z tym nic nie zrobi tak widze. Ahhh

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyIvvia wrote:
    Witam :)jako kolejna dopisuję się do listy marcóweczek :)
    Witaj wśród marcoweczek

860isg18r6bpss11.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziała synkowi że zostanie bratem ;)
    kupiłam mu prezent i powiedziałam gratuluje zostaniesz starszym bratem mama ma dzidzie w brzuszku ;)

a on na to:
    "wreszcie! i mam nadzieję że to będzie brat"

:)

sylvia witaj
    ania trzymam kciuki

konwalianka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA Anastazja- ale super!

co do cukrzycy to nie powinna mieć wpływu w tak odległym pokoleniu; rak jest ważny jeśli dotyczy linii żeńskiej mama, babcia.. mnie zawsze o to pytał

Ania - trzymam kciuuki za wizytę

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuski:)
    Dopiero teraz pisze bo wróciłam mazur. Codziennie was podczytywalam. W poniedziałek mam wizytę- już nie mogę się doczekać. Zaczelam 10 tydz - jak ten czas zasuwa!!!!! Tradycyjnie męczy mnie zgaga zwłaszcza wieczorem.
    Anka trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę:) i za pozostałe również. Zobaczycie mamuski zaraz zaczniemy 2gi trymestr. Buziaki

Dorka1979 lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak było na mazurach? pogoda dopisałą?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Nadzieje mam :) dużo nadziei :) pewnie byłoby inaczej jak bym czuła coś nietypowego ale od początku ciąży czuje się ciągle tak samo :) wiec oby było dobrze :) zero plamień, śluz normalny, ból brzucha sporadyczny, piersi bola, wrażliwość na zapachy jest, nudności są sporadyczne. Wiec jak tu może być źle ;)
    Moim zdaniem byłaś za wcześnie .Zobaczysz, że serducho bo będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Hejka , nie udzielałam się przez jakiś czas , bo byłam z mężem nad jeziorem pod domkiem,
    To te domki musiały być na wysokich palach ,że się pod nie zmieściłaś ;)
    Żarcik

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojej ginki z tymi wynikami na toxo i mówiła, że wszystko jest ok, że nie mam toxoplazmozy.

Anastazjaaa, Niunia86 lubią tę wiadomość

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ