Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No to nie ciekawie wiem ze w angli też podobnie ale nie do tego stopnia klolezance po porodzie 2 dni już w domu była wystawały resztki łożyska masakra bardzo narzekała na opiekę i poród pierwsze dziecko rodziła w Polsce a drugie tam. Anaztaziaa a ty bedziesz tam rodzic?[/url]
-
nick nieaktualny
-
kasss wrote:Anaztaziaa a ty bedziesz tam rodzic?
tu jest tak że porody obdywają się w domach jeśli ciąża przebiega prawidłowo.
możesz też rodzić w szpitalu ale musisz wtedy płacić za to - zapiszę się na szpital, nie ważne ile będę musiała zabulić - nie chcę rodzić w domu
Dorka niestety z wynikami nie pomogę
-
Dorka1979 wrote:Czy któraś umie zinterpretować moje wyniki
Toxoplazma Przeciwciała w kl. IgG 6,4 IU/ml
Toxoplazma Przeciwciała w kl. IgM 1,21 Index
Jeżeli chodzi o normy w moim laboratorium to nie mam dobrych wiadomosci... Bo wg nich wychodzi,ze masz toxo... a to nie jest dobre dla kobiet w ciąży. Ale wynik jest na tyle niski,że możesz mieć po prostu inne normy i wynik jest dobry.
Swoją droga to dziwne,że obok wyniku nie unieszczają norm. U nas przy każdym badaniu sa normy i jak jest czegoś za mało lub za dużo to obok wyniku jest też strzałka,która sugeruje,że masz np. Za wysoką hemoglobine czy za niską. Dziwi mnie,że u niektorych z Was w ogóle nie ma czegoś takiego...
-
nick nieaktualnyNiunia86 wrote:Jeżeli chodzi o normy w moim laboratorium to nie mam dobrych wiadomosci... Bo wg nich wychodzi,ze masz toxo... a to nie jest dobre dla kobiet w ciąży. Ale wynik jest na tyle niski,że możesz mieć po prostu inne normy i wynik jest dobry.
Swoją droga to dziwne,że obok wyniku nie unieszczają norm. U nas przy każdym badaniu sa normy i jak jest czegoś za mało lub za dużo to obok wyniku jest też strzałka,która sugeruje,że masz np. Za wysoką hemoglobine czy za niską. Dziwi mnie,że u niektorych z Was w ogóle nie ma czegoś takiego...
-
Dorka1979 wrote:Czy któraś umie zinterpretować moje wyniki
Toxoplazma Przeciwciała w kl. IgG 6,4 IU/ml
Toxoplazma Przeciwciała w kl. IgM 1,21 Index
Normy dla toxo są wszędzie takie same. Tylko w różnych jednostkach podane.
Przeciwciała IgG oznaczają, czy już kiedyś byłaś chora (u Ciebie wynik wątpliwy)
Przeciwciała IgM oznaczają, czy chorujesz w tym momencie (u Ciebie wynik pozytywny)
Dla IgM
0 - 0,9 (-)
0,9 - 0,99 (watpliwy)
>= 1 (+)
Głowa do góry, pewnie dostaniesz taki antybiotyk, już nie pamiętam jaka jest jego nazwa, ale trzeba go brać przez całą ciążę i wszystko jest w porządku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 06:04
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
konwalianka wrote:ja także to badanie miałam na liscie badań, w pierwszej ciaży tak samo miałam.. podobnie jak WR;
Anastazja, gratuluję serduszka!
sylwia - cukier 102 i to mało? boszz.. ja miałam 87 i nikt nie kręcił nosem - po prostu lekarz mówił, że wynik prawidłowy
ona nie powiedziała że mało jej sie cukier nie podobał ze wysoki ale ja na czczo nie byłam a naet nie sprawdzałam jaki powinien być zaraz poszukam -
Ja hiv miałam na liście badań w pierwszej i drugiej ciąży. Nie pytałam dlaczego-jak jest tzn,że trzeba zrobić i już. Jak płaciłam za badania 270zł to 20zł w te czy w te już nie robi dużej różnicy a przynajmniej masz wynik
Ja za godz odbieram CMV... Oby wynik był tym razem ok... -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Dorka - faktycznie wygląda na to, że możesz przechodzić toksoplazmozę. Na pewno można sobie z tym poradzić za pomocą leków, więc najlepiej skonsultuj się z lekarzem.
Anastacia - pewnie, że trzeba zrobić. Dla świętego spokoju. A tylko nie zdziw się, że przy robieniu badań poproszę Cię o podpisanie oświadczenia, że jeśli wynik będzie pozytywny poinformujesz o tym swoich partnerów seksualnych - to standard.
Niunia - będzie dobrze, trzymam kciuki i daj koniecznie znać jak będziesz miała wyniki. Madzik Ty chyba też masz dziś wyniki?
Sylwia - powtórz badanie. Moja przyjaciółka najadła się strachu bo wyszedł jej za wysoki cukier, niby była na czczo ale dzień wcześniej miała zachciankę na ciastka, których najadła się wieczorem. To zaburzyło wynik A jak powtórzyła badanie to było pięknie.
Czy mała czarna odzywała się po badaniu?
No i przede wszystkim - Anka - strasznie mocno trzymam dziś za Ciebie kciuki.
Matko jak się rozpisałam... chyba mam przed weekendowy przypływ energii - nawet zaplanowałam na dziś pyszną tartę wieczorem udanego dnia dziewczyny -
nick nieaktualnyAaa i plan wizyt na przyszły tydzień. Jeśli coś pomyliłam/ominęłam poprawiajcie mnie śmiało:)
Poniedziałek - Scarlett2014, Anulka26, Madzik82
Wtorek - Dorka1979
Środa - kass
Czwartek - Niunia86
Będzie intensywnie, ale wierzę, że szczęśliwieAnastazjaaa, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, byłam wczoraj na mojej drugiej wizycie u ginki i jestem załamana Myślałam, że dawka leków zostanie zmniejszona, a tu mam jeszcze więcej! (dostałam dużo leków ze względu na bóle w podbrzuszu, rzekomą małą macice i niedowagę) to teraz jeszcze się okazało, że mam cystę na jajniku, BARDZO twardy brzuch, i infekcje Pani Ginekolog była bardzo zaniepokojna, dostałam Clotrimazolum maść, mam wlewać jogurt do pochwy, i tantum rosa.. Nie wiem co o tym myśleć, na clotrimazolum pisze jak byk, że nie stosować w 1trymestrze ciąży. Jeszcze usłyszałam że jestem trudną pacjentką, i że będziemy walczyć.. Aż chce mi się płakać, dziewczyny - co radzicie?
-
Hej mamuśki ja właśnie byłam po l4 bo dziś mi się kończy a gin da mi w środę i musiałem wsiąść na te parę dni od innego lekarza. Anastacia to współczuję kto teraz w domu rodzi powariowali moze same powinnyśmy zdecydować dobrze ze pójdziesz do szpitala. Dorka najlepiej skontaktuj się z ginem ja zawsze pytam pan jak odbieram wyniki i mi sprawdzają.Niunia będzie dobrze i trzymamy kciuki za Anie dzisiaj miała mieć wizytę oby zobaczyła serduszko;-) a ja wybieram się dzisiaj do pracy w odwiedziny odeszłam z dnia na dzień nawet się nie pożegnalam a wszyscy tak o mnie pytają dzwonia;-)[/url]
-
Juusti69 wrote:Hej dziewczyny, byłam wczoraj na mojej drugiej wizycie u ginki i jestem załamana Myślałam, że dawka leków zostanie zmniejszona, a tu mam jeszcze więcej! (dostałam dużo leków ze względu na bóle w podbrzuszu, rzekomą małą macice i niedowagę) to teraz jeszcze się okazało, że mam cystę na jajniku, BARDZO twardy brzuch, i infekcje Pani Ginekolog była bardzo zaniepokojna, dostałam Clotrimazolum maść, mam wlewać jogurt do pochwy, i tantum rosa.. Nie wiem co o tym myśleć, na clotrimazolum pisze jak byk, że nie stosować w 1trymestrze ciąży. Jeszcze usłyszałam że jestem trudną pacjentką, i że będziemy walczyć.. Aż chce mi się płakać, dziewczyny - co radzicie?[/url]
-
nick nieaktualnyJuusti, zgadzam się z tym co napisała kass. Oczywiście ani antybiotyki, ani inne leki w ciąży nie są przyjemne ale niekoniecznie muszą oznaczać coś złego. Infekcje faktycznie są bardzo częste w ciąży, a moja ukochana przyjaciółka w zeszłym roku mimo niedowagi urodziła ślicznego i zdrowego syna. Twardawy brzuch ja też miewam, ale podobno na to może pomóc magnez albo nospa. Trzymam kciuki.
Czy ufasz swojemu lekarzowi? może warto porozmawiać z kimś jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 11:01