X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej Mamuski!
    ja ostatnio tez mam kiepskie nocki, zawsze spalam na brzuchu a teraz jak leze to boje sie, ze gniote Kruszynke i sie obracam i nie moge zasnac :-/
    wczoraj mialam mega zachcianke na frytki! mialam 1,5 ziemniaka w domu i zrobilam i wcinalam az mi sie uszy trzesly! a jak M wrocil z pracy to poszlismy i dokupiliismy ziemniakow i zrobilismy wiecej frytek i nie wiem czy mi nie zaszkodzily bo juz poprzytulalam sie z kibelkiem a mialam chwilke spokoju!
    My z moim M bedziemy sie chyba klocic o Kruszynka <3 Moj M od poczatku mowi, ze nie moze sie doczekac jak sie bedzie bawil i opiekowal dzidziusiem a ja wtedy bede mogla odpoczywac :-)
    Powodzenia na wizytach!

Spokojnie, ja do 25 tc. spałam na brzuchu :)
    Do końca 12 tc. Macica nie wystaje za kości biodrowe wiec spokojnie :)

bella82 lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gdzieś czytałam ze nawet w zaawansowanej ciąży można spać na brzuchu nie pamiętam gdzie ja to sie obawiam o mojego męża bo on strasznie się wierci w nocy i macha rękami ale juz go opieprzam żeby się pzestawil bo jak brzuch urośnie to musi uwazac

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie ;)
    Ja dawno się nie odzywałam, ale za mną to już nikt nie tęskni :P U nas jakoś powolutku do przodu leci, cały czas mam wrażliwe piersi przy dotyku, dziwny posmak w ustach mdłości na szczęście bez wymiotów... Do tego masakrycznie głupie sny co noc ;) Czekamy na wizytę do poniedziałku 11 prywatnie, potem na środę 13 zapisałam się na wizytę na NFZ do drugiego lekarza u którego jeszcze nie byłam nigdy a chce zobaczyć jaki jest i może zmienię? Albo będę konsultować się u dwóch lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:40

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak czytam wasze objawy to się dziwnie czuję bo mi prawie w ogóle nic nie ma...a jak już to bardzo rzadko, codziennie tylko mnie brzuch pobolewa jak na okres i zmęczona chodzę

Niunia86 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka bo nas jest dużo i ciężko wszystkich zapamiętać tez ide 13 Sarah88 to sie ciesz bo te wszystkie dolegliwośći nie są przyjemne;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę z kolei 11sego więc pewnie będziemy razem przeżywać :)

kasss lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet ja juz nie moge się doczekać a teraz mam co 2 tyg ze względu na infekcje a tak to pewnie bym miesiąc czekała;) będziemy przeżywać przed a po się cieszyć ze nasze fasolki tak urosły;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co :) dziś jeszcze mała czarna i Anastacia mają wizytę. Jutro Anka, w poniedziałek ja i Anulka, a w środę kass. Ktoś jeszcze w najbliższych dniach wybiera się do lekarza?

• MartaM Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam do 22.08, ale trzymam kciuki za Wasze wizyty i czekam na relacje :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kolejną dopiero 4 września, ale za to za 1,5tygodnia prenatalne wiec jeszcze lepszy obraz będzie bo w 3d :D

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    lepiej dużo lebiej mdłości jeszcze mam ale juz tak nie wymiotuje. A tobie też minęły wymioty?

i tak i nie. przez 2 dni mialam "spokoj" z wymiotami, ale niestety wczoraj mnie dopadlo, a dzis rano to mialam masakre:-/

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w czwartek 14.08 o 15.00. Już odliczam dni. Za to jutro chwila grozy bo odbieram powtórne badanie na cytomegalie... ostatnio wynik wyszedł wątpliwy i mam nadzieje,że teraz bedzie jednak negatywne to moje IgM. No i tradycyjnie nieszczęsna tarczyca :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 14:43

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    i tak i nie. przez 2 dni mialam "spokoj" z wymiotami, ale niestety wczoraj mnie dopadlo, a dzis rano to mialam masakre:-/
    współczuje kochana oby szybko Ci przeszło u mnie też była masakra
    co dzień ryczałam bo juz siły nie miałam ale teraz jest w miare trzymam kciuki zeby szybko ci przeszło;)

bella82 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej Mamuski!
    ja ostatnio tez mam kiepskie nocki, zawsze spalam na brzuchu a teraz jak leze to boje sie, ze gniote Kruszynke i sie obracam i nie moge zasnac :-/
    wczoraj mialam mega zachcianke na frytki! mialam 1,5 ziemniaka w domu i zrobilam i wcinalam az mi sie uszy trzesly! a jak M wrocil z pracy to poszlismy i dokupiliismy ziemniakow i zrobilismy wiecej frytek i nie wiem czy mi nie zaszkodzily bo juz poprzytulalam sie z kibelkiem a mialam chwilke spokoju!
    My z moim M bedziemy sie chyba klocic o Kruszynka <3 Moj M od poczatku mowi, ze nie moze sie doczekac jak sie bedzie bawil i opiekowal dzidziusiem a ja wtedy bede mogla odpoczywac :-)
    Powodzenia na wizytach!
    Śmiało możesz jeszcze spać na brzuchu, nic kruszynce nie zrobisz jest tak zabezpieczona że nie masz co się bać. Ja nadal tak śpię. Przestaniesz spać na brzuchu jak Tobie bedzie niewygodnie

• bella82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Śmiało możesz jeszcze spać na brzuchu, nic kruszynce nie zrobisz jest tak zabezpieczona że nie masz co się bać. Ja nadal tak śpię. Przestaniesz spać na brzuchu jak Tobie bedzie niewygodnie

to super, na pewno bede sie lepiej wysypiac :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Czyli co :) dziś jeszcze mała czarna i Anastacia mają wizytę. Jutro Anka, w poniedziałek ja i Anulka, a w środę kass. Ktoś jeszcze w najbliższych dniach wybiera się do lekarza?
    Ja we wtorek

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    no ja wlasnie szykuje sie do gina

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w poniedzialek a jutro odbieram wyniki toxo i cyto... :/

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umawiam się jakoś w nowym tygodniu po skierowanie na badania i dowiem się kiedy następna wizyta ale pewnie gdzieś pod koniec miesiąca.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie serducho bije maluch o 2 dni jest starszy niz myslalam czyli 8 tydz 4 dzien.dostalam skierowanie na mocz morfologie wr toxo...czy wam tez gin proponowal zrobienie testu na hiv?

kasss lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ