Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. mówi,że już nie może się doczekać spacerów z maluchem w wózeczku... Szkoda tylko,że On swój udział w opiece nad dzieckiem ogranicza tylko do spacerów :P Bo jak na razie to o żadnym przewijaniu,karmieniu czy kąpaniu nie słyszałam.. :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Nie wiem czy już macie jakieś zachcianki? Bo ja tak i niestety nie zdrowe. Cztery lata temu odrzuciło mnie skutecznie od wszelkich fast food i nie teskniłam za nimi. Nie dałam rady przełknąć wtedy hamburgerów kebabów pizzy i innych sieciowych posiłków. A teraz czasem mam taką chęć na jakiś zestaw z maca że masakra. Raz się poddałam ale trudno było wytrzymać ;-)
    Za to mięsa jako takiego w obradach na kanapka nie tykam jak na razie. Jakoś nie mogę :-/ sery żółte i białe muszą na ten czas wystarczyć. A z obiadów to mogłabym same zupy jeść :-) i to najlepiej pomidorową. :-D

Ja od jakichś 3-4 dni znowu jem mięso.. Przez miesiąc w ogóle nie jadłam ryb,kotletów,sosów,wędlin. Nic. Ostatnio zjadłam normalny obiad-ziemniaki,kotlet,surówka a od kilku dni mam mega zachcianke na.... hot-dogi z orlena.. Normalnie na samą myśl ślina mi cieknie hehe :) No i w dalszym ciągu rosół :D
    A! I lody miętowo-czekoladowe :) Pyyyycha :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 09:45

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też dużo zup jem ostatnio kebaba mi się zachciało M poleciał śmiał się ze ugryze i zostawię a ja całego zjadłam jak nigdy pizzy też sobie nie odmowie za to na ziemniaki patrzeć nie mogę. Niunia bo to dla nich jest za wcześnie ale myślę ze z czasem się wkreca ja juz nie mogę się doczekać tych wszystkich zakupów i przygotowan;-)

Niunia86 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja albo wczoraj miałam nagły atak burzy hormonów ale mój mąż zachowuje się czasami jak pajac :/ wkurzył mnie i od wczoraj z nim nie gadam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 09:53

• mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuśki,
    Ja zaraz śmigam na pierwsza wizytę u lekarz prowadzącej, ciekawe jak będzie wyglądała pierwsza wizyta :) i czego się dowiem :)

Niunia86, nick nieaktualny, kasss, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat chwalenie to On luubi,oj lubi :) W sumie to nawet spacer będzie zbawieniem jak godzine ich nie będzie. Będę mogła sobie pokój ogarnąć :)
    Jeszcze duuużo czasu :)

Kasss ja też już nie mogę się doczekać kupowania ubranek,zabawek,pościeli itp... :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski!
    ja ostatnio tez mam kiepskie nocki, zawsze spalam na brzuchu a teraz jak leze to boje sie, ze gniote Kruszynke i sie obracam i nie moge zasnac :-/
    wczoraj mialam mega zachcianke na frytki! mialam 1,5 ziemniaka w domu i zrobilam i wcinalam az mi sie uszy trzesly! a jak M wrocil z pracy to poszlismy i dokupiliismy ziemniakow i zrobilismy wiecej frytek i nie wiem czy mi nie zaszkodzily bo juz poprzytulalam sie z kibelkiem a mialam chwilke spokoju!
    My z moim M bedziemy sie chyba klocic o Kruszynka <3 Moj M od poczatku mowi, ze nie moze sie doczekac jak sie bedzie bawil i opiekowal dzidziusiem a ja wtedy bede mogla odpoczywac :-)
    Powodzenia na wizytach!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mizzelka lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala czarna wrote:
    Hejka mamuśki,
    Ja zaraz śmigam na pierwsza wizytę u lekarz prowadzącej, ciekawe jak będzie wyglądała pierwsza wizyta :) i czego się dowiem :)
    To powodzienia.napisz po.Ja tez dzis ide na pierwsza wizyte

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny trzymam kciuki;-) a mój M sie złości jak mowie nasza kruszynka i on wtedy mówi ze to jest okruszek plci męskiej ustaliliśmy ze on wybierze imię dla chłopca ja dla dziewczynki :-) mieliśmy już kiedys wybrane pi kilka także wiem czego sie spodziewać;-) brrr jak mnie drazni dym z papierosów masakra ;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss a jak sie czujesz?

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj w końcu miałam lepsze usg i dostałam zdjęcia!! z usg wychodzi ze to 10t6d, mierzy 35,9mm i pięknie już rusza się, paluszki widać nawet było! <3

kasss, nick nieaktualny, Madziq, Emily83, konwalianka lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś drugą wizyte, niestety bez USG , będę dopiero musiała zapisać się na genetyczne. Jestem ciekawa czy ginka zmniejszy mi dawke leków bo póki co biorę 11 tabletek dziennie, a najbardziej uciążliwa jest luteina dopochwowa, non stop upławy, nie rozstaje się z wkładkami, pieczenie swędzenie.. masakra jakaś, żeby to się szybko skończyło. :)

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Kasss a jak sie czujesz?
    lepiej dużo lebiej mdłości jeszcze mam ale juz tak nie wymiotuje. A tobie też minęły wymioty?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah gratulacje! Ależ Ci zazdroszczę, że już jesteś tak daleko. Ale zazdroszczę pozytywnie :)

Juusti dziewczyno skąd u Ciebie aż tyle tabletek?

No i oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze udane wizyty :)

Mąż nadal mnie wkurza - trochę on przesadził, trochę ja a do tego doszły hormony. Ale może jakoś przeżyjemy. W każdym razie zamierzam jakoś dotrwać do końca dnia w pracy, potem wrócić do domu i położyć się do łóżka z książką i kotem. Ja też należę do tych co mają problemy ze snem w nocy - strasznie się pocę, jest mi gorąco, budzę się w środku nocy. W konsekwencji ciągle chodzę nie wyspana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:02

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ