Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie serducho bije maluch o 2 dni jest starszy niz myslalam czyli 8 tydz 4 dzien.dostalam skierowanie na mocz morfologie wr toxo...czy wam tez gin proponowal zrobienie testu na hiv?
Anastacia super! ciesze się że wizyta przebiegła pomyślnie. Ja miałam test na HIV na liście badań do zrobienia więc zrobiłam. Nawet mnie to nie zdziwiło bo moja przyjaciółka mówiła mi o tym przy okazji swojej ciąży. Nie dopytywałam lekarza dlaczego jest to na liście badań. Ile kosztuje nie wiem bo zdaje się ze moj pakiet to obejmowałWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 19:23
-
Anastacia33 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie serducho bije maluch o 2 dni jest starszy niz myslalam czyli 8 tydz 4 dzien.dostalam skierowanie na mocz morfologie wr toxo...czy wam tez gin proponowal zrobienie testu na hiv?
mnie się nikt nie pytał czy się zgadzam czy nie i w pierwszej ciąży miałam robiony test i w drugiej teraz też ale nie widzę nic w tym złego
weźcie pod uwagę to że jeżeli matka ma hiv to dziecko też może mieć ale wcale nie musi i oni muszą o tym wiedzieć żeby dziecka np nie zarazić i bierz sie jakies leki w ciąży wtedy oglądałam kiedyś program w tv ale nie pamiętam już dokładnie ale jakoś tak to było
ja dziś po wizycie bez usg krew i mocz w porządku hiv ujemny cukier mi tylko 102 wyszedł i troche kręciła głową ale na czczo nie byłam bo mówiła że mogę coś zjeść to pół bułki wszamałam -
nick nieaktualny
-
ja także to badanie miałam na liscie badań, w pierwszej ciaży tak samo miałam.. podobnie jak WR;
Anastazja, gratuluję serduszka!
sylwia - cukier 102 i to mało? boszz.. ja miałam 87 i nikt nie kręcił nosem - po prostu lekarz mówił, że wynik prawidłowy -
tak pierwszy raz
Tutaj nie badają kobiet do 9/10 tygodnia ciąży
a w razie plamień czy krwawień nie ratują ciąży do 10 tygodnia - masakra co za zacofany kraj
zapisałam się już dawno na wizytę - ale mi przestawili - bo za wcześnie... eh
no i co mi pozostało czekam.... -
No co Ty do 10 nie ratuja? W jakim to jest panstwie? To ja ciesze sie ze tu tak wczesnie usg robia
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualny
-
Blanka85 wrote:No co Ty do 10 nie ratuja? W jakim to jest panstwie? To ja ciesze sie ze tu tak wczesnie usg robia