Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
czekaja wrote:A moje sloniatko od wyjscia ze szpitala przybralo jakies 1.2kg:) tylko na moim mleku:) az sie zastanawiam czy nie przekarmiam malej. ale je tylko wtedy kiedy chce chyba jej nie utucze??
tak mnie boli rana po cieciu ze czasem siedze i placze:( bylam u poloznej wyglada super nie ma zadnej infekcji opuchlizny nic. a boli jak cholera:( zrobilo sie takie twarde w miejscu szycia i to strasznie rwie:( juz nie wiem co robic:( siedziec nie moge za duzo chodzic tez nie:( niby przejdzie ale kiedy??
ja w przyszlym tugodniu ide do kosmetyczki na henne i hybryde na rece. maz zostanie niech tez poczuje ze ma dziecko;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 15:19
czekaja lubi tę wiadomość
-
Noa a na wypisie co masz w.zaleceniach odnosnie szwow? polozna jak ogladala rane nic nie mowila? u mnie jak przysla to pierwsze o co zapytala to ktora doba i czy zdejmujemy szwy. Mi lekarz powiedzial na porodowce, ze te wewnatrz moga mi odpasc dopiero po 1,5-2 miesiacach, zebym nie panikowala.
-
ja miałam na wypisie, że nabiał można owszem, tylko żeby nie kumulować go zbyt wiele w jednym posiłku...no i jeśli chodzi jeszcze o jedzenie to teoretycznie mi też położna powiedziała, że mogę wszystko (prawie:P) ale np. nie wiem co z przyprawami...np normalnie dodawałam magi do pomidorówki...teraz nie wiem...ale chyba trzeba próbować i obserwować...
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
MartaM wrote:Noa a na wypisie co masz w.zaleceniach odnosnie szwow? polozna jak ogladala rane nic nie mowila? u mnie jak przysla to pierwsze o co zapytala to ktora doba i czy zdejmujemy szwy. Mi lekarz powiedzial na porodowce, ze te wewnatrz moga mi odpasc dopiero po 1,5-2 miesiacach, zebym nie panikowala.
na wypisie nie mam zadnych zalecen co do krocza , dostalam tylko kartke jak pielegnowac i ze szwy rozpuszcza sie do ilus tam tyg juz niepamietam. Juz bylo tak dobrze funkcjonowalam normalnie tak od wczoraj 39 stopni goraczki i bol w kroczu . Pojechalam na ip przepisali antybiotyk i powiedzieli ze jest troche naruszony ale nie ma potrzeby zszywac na nowo.W chwili obecnej jestem przykuta do łóżka mąż wszystko robi , nie wiem co to bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 17:08
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualny
-
Noa ja malego pobudzam delikatnie masujac go po gardelku... i wysuwam brodawke... czasem nie chce puscic mimo ze i tak nie ssie... wiec czekam jeszcze troche az sam wypusci...
bo zazwyczaj jak zasnie to juz go nic nie pobudzi do ssania wiec go biore do odbicia i jak nie szuk a to znaczy ze ma dosc juz
zreszta jak dobrze przybiera na wadze to nie ma sensu wywybudzac... czasem czuje ze mleko mu samo leci a on mleko wypluwa dolem ale brodawke dalej tryma zebym czasem nie wziela cyca cwaniaczek moj kochany
Dziewczyny a jak u was z serduszkowaniem??Te ktore juz sie przelamaly to po jakim czasie? Bo ja jux jestdm calkiem wygojona i kompletnie nic mnie nie boli od dluzszego czasu a krwawienie tez juz od ok tygodnia zniklo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 18:11
noa8, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez jem nabial jogurt sery nawet żółty ale w malych ilosciach Noa moja też duzo spadla z wagi w szpitalu a w domu tak nabrala ze juz z 5kg wazy u mnie nie bylo jeszcze serduszkowania nie ciagnie mnie do tego ostatnio sie nawet smialam ze mam dni plodne bo sluz rozciagliwy sie pojawil musze pomyslec nad jakimis tabletkami anty nigdywczesniej nie bralam
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTe położne są takie mądre i twierdzą że można jeść wszystko bo jak dziecko będzie bolał brzuch i będzie płakało pół nocy to ich to nie dotknie. Ja jem sporo ale wolę zachować ostrożność.
Po moich przejściach z raną wiem na pewno że nie zdecyduje się na zbałamucenie męża przed wizytą u lekarza. Zresztą póki rana mnie pobolewa to nawet o tym nie myślę.
A propos antykoncepcji. Czy któraś z Was stosowała spirale?ja tabletek nie chce i chyba nie mogę brać a szukam czegoś wygodnego i na dłużej.
-
madziutek 23 wrote:Noa ja malego pobudzam delikatnie masujac go po gardelku... i wysuwam brodawke... czasem nie chce puscic mimo ze i tak nie ssie... wiec czekam jeszcze troche az sam wypusci...
bo zazwyczaj jak zasnie to juz go nic nie pobudzi do ssania wiec go biore do odbicia i jak nie szuk a to znaczy ze ma dosc juz
zreszta jak dobrze przybiera na wadze to nie ma sensu wywybudzac... czasem czuje ze mleko mu samo leci a on mleko wypluwa dolem ale brodawke dalej tryma zebym czasem nie wziela cyca cwaniaczek moj kochany
Dziewczyny a jak u was z serduszkowaniem??Te ktore juz sie przelamaly to po jakim czasie? Bo ja jux jestdm calkiem wygojona i kompletnie nic mnie nie boli od dluzszego czasu a krwawienie tez juz od ok tygodnia zniklo...
przeciez chyba jeszcze nie powinno sie...chociaz mi po paru dniach od wyjscia ze szpitala sie juz chcialo ale sie boje czy bedzir bolalo i nawet nie wiem jak to tam wyglada bo nie ogladalam.. ale czuje jest dobrze wygojone na zewnatrz,tylko ze ze mnie jeszcze cos tam leci jak przy koncowce miesiaczki
-
Jeszcze w szkole rodzenia położna mówiła, że w okresie połogu "nie powinno się nic do środka dostać" i wymownie popatrzyła na będących na sali tatusiów. Ale dopowiedziała, że chodzi też o wodę, mydliny czy jakieś płyny do irygacji. Pomimo, że czujemy się ok i już nie krwawimy to w środku mamy jedną wielką ranę po oderwanym łożysku i to potrzebuje czasu żeby się zagoić.
-
Jestem dumna z mojego Fabianka dzis nic nie płakał przy kąpieli ciekawe czy mial dobry dzien czy polubil kąpiele...jutro ide do fryzjera bo wygladam okropnie....przyjdzie babcia i posiedzi z wnusiem.bylam umowiona 16 marca do fryzjera ale mlody 16 przyszedl na swiat i nie dotarłam
Krokodylica, gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
Ja już Patrykowi dwa razy paznokcie obcinalam..
co do seksu, wczoraj byłam na wizycie u gina,obejrzała, stwierdziła, że wszystko ładnie się goi, choć mam źle trochę zszyte, tzn. jeden szew puścił i mam takie "zagłębienie".. w każdym razie mówiła, że jeszcze wszystko jest "żywe".. seks za jakieś 3 tyg i z dużą ilością środka nawilżającego np. Femingel, czy coś takiego..
Scarlet.. pytałam o spiralę, bo ja tabletek nie chcę..w każdym razie powiedziała, że nie poleca zakładania "na sucho" czyt. bez @ bo to mało komfortowe.. więc kazała czekać do okresu..a póki co prezerwatywa (zresztą mówiła, że pierwsze "razy" nawet jak bierzesz tabletki powinny być w prezerwatywie)
flores powodzenia!Scarlett2014 lubi tę wiadomość