X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess ja mojej Wiktorce paznokietki obcielam na początku drugiego tygodnia

Flores trzymamy kciuki za ciebie i synka trzymajcie się

Jasmin to prawda czas szybko leci nasze dzieciaczki rosną i zmieniają się moja Wiktoria ma juz trzy tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 21:05

jasmin lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flores powodzenia!!

Scarlett ja byłam u gina miesiąc temu bo też chcę spirale i powiedział mi,ze dopiero gdzieś za pół roku. Teraz kazał stosować inną metodę antykoncepcji,np. prezerwatywę,ale że my za nimi nie przepadamy (moze z raz użyliśmy) to poprosiłam o tabletki na pół roku i mam się zgłosić pod koniec ostatniego opakowania i wtedy wybierzemy taka jaka mi pasuje bo jest kilka.

Co do czekolady to ja od ok. 2 tyg zjadam codziennie po 2-3 (5 :P ) cukierki i nawet 2 razy zjadłam kostke czekolady z orzechami. Malutkiej nic się nie dzieje-żadnych wysypek,problemów z kupką itd. Za to od kilku dni je mm i dzisiaj zrobiła taaaką kupe,ze myślałam,ze zwymiotuje... A ja do tych delikatnych nie należę,więc możecie sobie wyobrazić co to był za hardcore.

paznokcie małej obcinam przynajmniej raz w tyg bo ma takie ostre,ze siebie drapie i mnie drapie.

Madziutek co do serduszkowania to my pierwszy raz spróbowaliśmy 5tyg po porodzie.Przed porodem nie było nic przez ok.8tyg więc łącznie 13tyg. I nie powiem-bolało prawie jakby to był pierwszy raz. Do dzisiaj w sumie na początku czuję dyskomfort ale po kilku sekundach się rozkręcam :D

Śpijcie Mamuśki dobrze ze swoimi dzieciaczkami. A te Mamuśki w dwupaku - wyśpijcie się za nas :D

Scarlett2014, konwalianka lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_Tosia wrote:
    Tygrysek a czym przemywasz pempuszek? Nam odpadnięcie bardzo przyspieszylo przemywanie 70% spirytusem po 2 dniech odpadł po oktanisepcie sie babrał.
    No właśnie oktaniseptem, bo i w szpitalu i polożna środowiskowa mówiła ze żadnym spirytusem nie.

Natalka 03.2015 <3
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Noa ja malego pobudzam delikatnie masujac go po gardelku... i wysuwam brodawke... czasem nie chce puscic mimo ze i tak nie ssie... wiec czekam jeszcze troche az sam wypusci... :) bo zazwyczaj jak zasnie to juz go nic nie pobudzi do ssania wiec go biore do odbicia i jak nie szuk a to znaczy ze ma dosc juz :) zreszta jak dobrze przybiera na wadze to nie ma sensu wywybudzac... czasem czuje ze mleko mu samo leci a on mleko wypluwa dolem ale brodawke dalej tryma zebym czasem nie wziela cyca cwaniaczek moj kochany ;) :D

Dziewczyny a jak u was z serduszkowaniem?? :) Te ktore juz sie przelamaly to po jakim czasie? Bo ja jux jestdm calkiem wygojona i kompletnie nic mnie nie boli od dluzszego czasu a krwawienie tez juz od ok tygodnia zniklo...
    Jeśli chodzi o bzykanko to musisz iść do swojego lekarza na tą pierwszą wizytę po porodzie i to on ocenia czy już można

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez obcinalam pierwszy raz zaraz po powrocie ze szpitala. Teraz musimy regularnie bo szybko rosna.

Nam pepek nie odpadl jeszcze. W szpitalu psikali okteniseptem, wiec po powrobie tez psikalam, ale po wizycie poloznej dwa razy dziennie czyszcze patyczkiem nasaczobym spirytusem. Ale nadal twardo sie trzyma.

Wydaje mi sie, ze moje krocze wyglada calkiem dobrze. tzn. dobrze jest zszyte, w koncu baeili sie z tym prawie godzine. Teraz po zdjeciu szwow juz nie boli, nie cisgnie i nawet moge normalnie usiasc. Przed wizyta u gina na 100% nie zdecyduje sie na sex. Musze fostac zielone swiatlo od lekarza. A co do antykoncepcji to xastanawiam sie nad ta paleczka wszczepiana pod skore. Mozna karmic pierdia, po odstawieniu od razu mozna starac sie o xziecko, a jest to eygodne rozwiazanie na pare lag. Zobsczmy.

Poddalam sie i dalam malej bobotic. Zjadla i zasnela na 5h. Teraz sie karmimy.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja tez chcialam ten implant podskorny ale lekarz odradzal. Nie dosc ze kosztuje ok 800zl to ponoc strasznie sie przy nim plami i bardzo nieregularne sa miesiaczki. Moja bratowa to miala- raz nie miala okresu przez 2 m-ce a raz miaka przez 2-3 tyg non stop. dlatego moj gin nie poleca i nawet mowil ze zrezygnowal z zakladania.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o tym ringu dopochwowym?

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro planuje pierwszy spacerek z moim szkrabem...czy na welurowy z bawelniana podszewka kombinezonik nie bedziea mu za zimno?dodatkowo owine go w polarkowy spiworek

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczoraj nawet nie mialam jak was podczytac i pisac. Ale melduje sie juz z domku:)wróciłyśmy ze szpitala wczoraj o 19. niestety o spacerach znow moge zapomnieć na jakiś tydz może dwa tyg. Dzis malutka konczy 3 tyg a ja z nia jeszcze nie wyszłam na spacer ale najważniejsze jest zdrowie.tez juz powoli zaczynam zadtanawiac sie o antykoncepcji i jaka byla by najlepsza. Jak będę na mwizycie kontrolnej u mojej gin to popytam się co moze mi zaproponować.

Co do obcinania paznokci u córci ja obcielam po tyg bo bardzo się drapala. A pępek jej odpadł kilka dni temu. Psikalam tylko osceniseptem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 08:57

Krokodylica, Ewelaa, kaczamila, gosiaczek31, ines31 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowała któraś z Was herbatę z nasion kopru na gazy, albo ,,wodę koperkową"?

No i jak to jest z tą BioGają - na co to w ogóle jest?

Dziś nocka średnia, mały marudzi non stop, widać, że cierpi biedak.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja herbatki z kopru nie stosowałam ale położna powiedziała że mogę, przy czym lepiej żebym póki co ja ją piła a nie bezpośrednio Junior.

BioGaia ponoć ogólnie poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego. Nie wiem czy to ona działa czy coś innego ale u nas noce są ostatnio lepsze. Jaś czasami budzi się co 2 h,czasami co 4 ale widać że brzuszek rzadziej go meczy. Idealnie nie jest ale ja widzę że jest poprawa.Zobaczymy co będzie dalej

Anet super że jesteście w domu! ;) nierozpakowane zameldujcie się proszę jak tam u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:15

Tess, anet525 lubią tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet super ze juz w domku z malutka :-)

Ja na chwile obecna nie rodze,Od wczoraj rozowawy czop odchodzi i nic wiecej,ale dzis bede latac po schodach moze mnie to ruszy-mieszkam w bloku wiec wykorzystam to :P

anet525 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Justyska cos sie od wczoraj chyba nie odzywa.
    Justyska, mam nadzieje ze mnie nie zostawilas :P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem obecna 2 w 1 :) heh. dzisiaj idę do lekarza zobaczymy co mi powie. wczoraj byłam na SR długo rozmawiałam z położna i juz wiem dlaczego nie rodze jeszcze :). jestem z córcia dogadana ze w porodzie musi mi pomóc P. Krysia moja położna a ona ma tylko 1 zm 5 dni w tyg a teraz jest na urlopie i wraca w pon. i tak myślę że to dlatego moje dziecko tak się ociaga :)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamusie i brzuchatki:)

Anet dobrze że już w domeczku..teraz będzie już tylko lepiej..

My wracamy z Frankiem od uwaga.......STOMATOLOGA !:P Pani od laktacji powiedziala że musimy mu podciac wędzidełko bo inaczej będzie mi zawsze ranił sutki bo się inaczej niż inne dzieci..a ja póki co karmie przez nakladki..krewka mu lekko poleciała ale lekarz zapewnił że to go w ogóle nie boli bo jest nieunerwione jeszcze..

anet525 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze się nie rozpakowuję. :)
    Mam już jakieś tam skurcze, ale liche i nieregularne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to skurcze mam wczoraj pół dnia i cala noc ale co z tego jak to raz 30 min raz co 10 a raz co 15.
    ty krokodylku ty czekaj heh słuchaj teściowej powinnaś rodzic jutro

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehe obawiam się że mam daleko w potylicy zdanie teściowej na ten temat. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzwoni codziennie i pyta czy urodziłam wkur.... mnie tym niesamowicie chyba sobie myśli ze po tyg od urodzenia jej powiemy jak sama nie będzie dzwonić i wypytywac. juz kazał am mężowi jej coś powiedzieć bo strasznie mnie to stresuje ale on jak to on nic jej nie powiedział tylko mnie uspokaja żebym do niej się przyzwyczaila jakiś 10 mies nie umiem się przyzwyczaić do jej głupich zagrywek

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Witam Was mamusie i brzuchatki:)

Anet dobrze że już w domeczku..teraz będzie już tylko lepiej..

My wracamy z Frankiem od uwaga.......STOMATOLOGA !:P Pani od laktacji powiedziala że musimy mu podciac wędzidełko bo inaczej będzie mi zawsze ranił sutki bo się inaczej niż inne dzieci..a ja póki co karmie przez nakladki..krewka mu lekko poleciała ale lekarz zapewnił że to go w ogóle nie boli bo jest nieunerwione jeszcze..
    Moj Fabis tez ma wedzidelko do podciecia tyle ze neonatolog mowila ze podciecie wykonuje laryngilog

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ