Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTess ja mojej Wiktorce paznokietki obcielam na początku drugiego tygodnia
Flores trzymamy kciuki za ciebie i synka trzymajcie się
Jasmin to prawda czas szybko leci nasze dzieciaczki rosną i zmieniają się moja Wiktoria ma juz trzy tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 21:05
jasmin lubi tę wiadomość
-
Flores powodzenia!!
Scarlett ja byłam u gina miesiąc temu bo też chcę spirale i powiedział mi,ze dopiero gdzieś za pół roku. Teraz kazał stosować inną metodę antykoncepcji,np. prezerwatywę,ale że my za nimi nie przepadamy (moze z raz użyliśmy) to poprosiłam o tabletki na pół roku i mam się zgłosić pod koniec ostatniego opakowania i wtedy wybierzemy taka jaka mi pasuje bo jest kilka.
Co do czekolady to ja od ok. 2 tyg zjadam codziennie po 2-3 (5) cukierki i nawet 2 razy zjadłam kostke czekolady z orzechami. Malutkiej nic się nie dzieje-żadnych wysypek,problemów z kupką itd. Za to od kilku dni je mm i dzisiaj zrobiła taaaką kupe,ze myślałam,ze zwymiotuje... A ja do tych delikatnych nie należę,więc możecie sobie wyobrazić co to był za hardcore.
paznokcie małej obcinam przynajmniej raz w tyg bo ma takie ostre,ze siebie drapie i mnie drapie.
Madziutek co do serduszkowania to my pierwszy raz spróbowaliśmy 5tyg po porodzie.Przed porodem nie było nic przez ok.8tyg więc łącznie 13tyg. I nie powiem-bolało prawie jakby to był pierwszy raz. Do dzisiaj w sumie na początku czuję dyskomfort ale po kilku sekundach się rozkręcam
Śpijcie Mamuśki dobrze ze swoimi dzieciaczkami. A te Mamuśki w dwupaku - wyśpijcie się za nas
Scarlett2014, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Zosia_Tosia wrote:Tygrysek a czym przemywasz pempuszek? Nam odpadnięcie bardzo przyspieszylo przemywanie 70% spirytusem po 2 dniech odpadł po oktanisepcie sie babrał.Natalka 03.2015
-
madziutek 23 wrote:Noa ja malego pobudzam delikatnie masujac go po gardelku... i wysuwam brodawke... czasem nie chce puscic mimo ze i tak nie ssie... wiec czekam jeszcze troche az sam wypusci...
bo zazwyczaj jak zasnie to juz go nic nie pobudzi do ssania wiec go biore do odbicia i jak nie szuk a to znaczy ze ma dosc juz
zreszta jak dobrze przybiera na wadze to nie ma sensu wywybudzac... czasem czuje ze mleko mu samo leci a on mleko wypluwa dolem ale brodawke dalej tryma zebym czasem nie wziela cyca cwaniaczek moj kochany
Dziewczyny a jak u was z serduszkowaniem??Te ktore juz sie przelamaly to po jakim czasie? Bo ja jux jestdm calkiem wygojona i kompletnie nic mnie nie boli od dluzszego czasu a krwawienie tez juz od ok tygodnia zniklo...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
Ja tez obcinalam pierwszy raz zaraz po powrocie ze szpitala. Teraz musimy regularnie bo szybko rosna.
Nam pepek nie odpadl jeszcze. W szpitalu psikali okteniseptem, wiec po powrobie tez psikalam, ale po wizycie poloznej dwa razy dziennie czyszcze patyczkiem nasaczobym spirytusem. Ale nadal twardo sie trzyma.
Wydaje mi sie, ze moje krocze wyglada calkiem dobrze. tzn. dobrze jest zszyte, w koncu baeili sie z tym prawie godzine. Teraz po zdjeciu szwow juz nie boli, nie cisgnie i nawet moge normalnie usiasc. Przed wizyta u gina na 100% nie zdecyduje sie na sex. Musze fostac zielone swiatlo od lekarza. A co do antykoncepcji to xastanawiam sie nad ta paleczka wszczepiana pod skore. Mozna karmic pierdia, po odstawieniu od razu mozna starac sie o xziecko, a jest to eygodne rozwiazanie na pare lag. Zobsczmy.
Poddalam sie i dalam malej bobotic. Zjadla i zasnela na 5h. Teraz sie karmimy. -
Marta ja tez chcialam ten implant podskorny ale lekarz odradzal. Nie dosc ze kosztuje ok 800zl to ponoc strasznie sie przy nim plami i bardzo nieregularne sa miesiaczki. Moja bratowa to miala- raz nie miala okresu przez 2 m-ce a raz miaka przez 2-3 tyg non stop. dlatego moj gin nie poleca i nawet mowil ze zrezygnowal z zakladania.
-
Hej dziewczyny wczoraj nawet nie mialam jak was podczytac i pisac. Ale melduje sie juz z domku:)wróciłyśmy ze szpitala wczoraj o 19. niestety o spacerach znow moge zapomnieć na jakiś tydz może dwa tyg. Dzis malutka konczy 3 tyg a ja z nia jeszcze nie wyszłam na spacer ale najważniejsze jest zdrowie.tez juz powoli zaczynam zadtanawiac sie o antykoncepcji i jaka byla by najlepsza. Jak będę na mwizycie kontrolnej u mojej gin to popytam się co moze mi zaproponować.
Co do obcinania paznokci u córci ja obcielam po tyg bo bardzo się drapala. A pępek jej odpadł kilka dni temu. Psikalam tylko osceniseptem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 08:57
Krokodylica, Ewelaa, kaczamila, gosiaczek31, ines31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa herbatki z kopru nie stosowałam ale położna powiedziała że mogę, przy czym lepiej żebym póki co ja ją piła a nie bezpośrednio Junior.
BioGaia ponoć ogólnie poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego. Nie wiem czy to ona działa czy coś innego ale u nas noce są ostatnio lepsze. Jaś czasami budzi się co 2 h,czasami co 4 ale widać że brzuszek rzadziej go meczy. Idealnie nie jest ale ja widzę że jest poprawa.Zobaczymy co będzie dalej
Anet super że jesteście w domu!nierozpakowane zameldujcie się proszę jak tam u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:15
Tess, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjestem obecna 2 w 1
heh. dzisiaj idę do lekarza zobaczymy co mi powie. wczoraj byłam na SR długo rozmawiałam z położna i juz wiem dlaczego nie rodze jeszcze
. jestem z córcia dogadana ze w porodzie musi mi pomóc P. Krysia moja położna a ona ma tylko 1 zm 5 dni w tyg a teraz jest na urlopie i wraca w pon. i tak myślę że to dlatego moje dziecko tak się ociaga
-
Witam Was mamusie i brzuchatki:)
Anet dobrze że już w domeczku..teraz będzie już tylko lepiej..
My wracamy z Frankiem od uwaga.......STOMATOLOGA !Pani od laktacji powiedziala że musimy mu podciac wędzidełko bo inaczej będzie mi zawsze ranił sutki bo się inaczej niż inne dzieci..a ja póki co karmie przez nakladki..krewka mu lekko poleciała ale lekarz zapewnił że to go w ogóle nie boli bo jest nieunerwione jeszcze..
anet525 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja dzwoni codziennie i pyta czy urodziłam wkur.... mnie tym niesamowicie chyba sobie myśli ze po tyg od urodzenia jej powiemy jak sama nie będzie dzwonić i wypytywac. juz kazał am mężowi jej coś powiedzieć bo strasznie mnie to stresuje ale on jak to on nic jej nie powiedział tylko mnie uspokaja żebym do niej się przyzwyczaila jakiś 10 mies nie umiem się przyzwyczaić do jej głupich zagrywek
-
Rubi wrote:Witam Was mamusie i brzuchatki:)
Anet dobrze że już w domeczku..teraz będzie już tylko lepiej..
My wracamy z Frankiem od uwaga.......STOMATOLOGA !Pani od laktacji powiedziala że musimy mu podciac wędzidełko bo inaczej będzie mi zawsze ranił sutki bo się inaczej niż inne dzieci..a ja póki co karmie przez nakladki..krewka mu lekko poleciała ale lekarz zapewnił że to go w ogóle nie boli bo jest nieunerwione jeszcze..