X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Odkąd przestałam wybudzać małego to jakoś spokojniejsze nocki mamy ale mały je 6-7 razy dziennie i zastanawiam się czy nie za mało :/
    Pępek mojemu też jeszcze nie odpadł i nie zapowiada się na to w najbliższym czasie a psikam octaniseptem kilka razy dziennie.
    Dziewczyny powiedzcie mi czy macie karuzele nad łóżeczkami i jak reagują na nie dzieciaki, bo planuje kupić. Pomijając że nie mam pojęcia jaką :/
    U nas pogoda dziś okrrrrropna, jak podobno w całej Polsce.
    Co do przytulania się do Męża, jakoś nie przyszło mi to jeszcze do głowy ;) moje libido wynosi chyba -100 ;)

Madzik82 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec ja po lekarzu i główka nisko ale stwierdził że jeszcze się nie zapowiada wiec spytał kiedy chce urodzic a ja na to ze chce na święta ze szpitala wyjść to on do mnie ze skierowanie mi daje do szpitala w niedziele mam się stawić w szpitalu a w pon rodzic z panią Krysia ze szkoły rodzenia wiec termin będzie na 30 :)

Niunia86, konwalianka, gosiaczek31, Ewelaa, Emartea, SunSun, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja, widzę lekką poprawę..teraz tylko mały musi się nauczyć łapać mniejszego sutka niż silikonowy...i jest w tym trochę niecierpliwy dlatego jak zaczyna ssać to boli, ale jak załapie to już jest ok..

dzisiaj mam resztkę pulpetów w sosie pomidorowym i ryżyk...a na jutro robię buraczankę....a jak robić na parze? niestety nie mam piekarnika więc wszystkie opcje w rękawie odpadają;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Witam.
    Odkąd przestałam wybudzać małego to jakoś spokojniejsze nocki mamy ale mały je 6-7 razy dziennie i zastanawiam się czy nie za mało :/
    Pępek mojemu też jeszcze nie odpadł i nie zapowiada się na to w najbliższym czasie a psikam octaniseptem kilka razy dziennie.
    Dziewczyny powiedzcie mi czy macie karuzele nad łóżeczkami i jak reagują na nie dzieciaki, bo planuje kupić. Pomijając że nie mam pojęcia jaką :/
    U nas pogoda dziś okrrrrropna, jak podobno w całej Polsce.
    Co do przytulania się do Męża, jakoś nie przyszło mi to jeszcze do głowy ;) moje libido wynosi chyba -100 ;)
    Ja mam karuzele spakowana w kartonie...maluch jak skonczy mniej wiecej 2 miesiace to mu zawiesze nad lozeczkiem szybciej nie ma sensu

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytywalam Wasz watek wiec dodam sie - dzis o 3:50 urodzilam synka. 50 min od wejscia do szpitala. Kolejny porod SN po Cc. Trzymam kciuki za nierozpakowane.

Krokodylica, anet525, Scarlett2014, konwalianka, gosiaczek31, Ewelaa, Emartea, Justyska89, SunSun, Emrica, kaczamila, Niunia86, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny witam się z Wami. u nas w Bielsku okropna pogoda- po paru dniach cudownej wiosny przyszedł deszcz :(

Anet cieszę się że jesteście już w domku.

Dziewczyny ma albo miała któraś z Was problem z przepuklniką pępkową u Waszych pociech?? bo mojemu szkrabowi wychodzi pępek i co lekarz to inna opinia. pediatra mówi że to jest jeszcze małe (cały pępek wychodzi) i mamy tylko kłaść na brzuchu a pani w poradni patologii noworodka wręcz nas ochrzaniła że nic z tym nie robimy i posłała do kobietki ze szkoły rodzenia na zaklejenie pępka, byłam u pediatry omówić wyniki moczu to mnie znowu opieprzyła że zaklejamy a to może doprowadzić nawet do martwicy jelita.... i bądź tu człowieku mądry, najgorsze jest to że Oskar cały czas "ciśnie" na kupke i ten pępek praktycznie non stop wychodzi...

Mojej Ines grozi przepuklina pępek nieładnie jej wychodzi. W szpitalu chirurg narazie posmarowal jakąś czerw maścią i mam przez kilka dni jezdzic do chirurga a potem przykleją jej plasterek jak maść nie pomoże. Im szybciej zareguje sie na pępek tym lepiej bo łatwiej sie wchlonie.

Moja ma problemy z gazami , ma 3 tyg a chciałam jej podawać espumisan ale podobno jest powyżej miesiąca. Czy któraś podawala wczesniej?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja dawałam wcześniej, ok 3 tygodnia..

co do przepukliny..mój starszy syn miał.. nie zaklejaliśmy a jedynie b. często kładliśmy na brzuszku i się wchłonął..w każdym razie trzeba pilnować aby nie przeszło w przepuklinę pachwin czy jakoś tak..

Justyśka super, że już coś wiadomo

belladona gratulacje!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasss Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis padam Julka od rana marudzi bujalam ja w wózku 20 min zasnela zdążyłam tylko włączyć pranie i juz ryk w ogóle jak nie śpi to po godz juz jest glodna Flores pewnie nie długo ci cc zrobią bo przy ciśnieniu to nie ma żartów dobrze ze jesteś w szpitalu Justyska widzisz i doczekalas się w poniedziałek będziesz tulić Hanie a święta spędzicie juz razem w domu dziewczyny a jak wygląda ten prpek? Bo moja też ma troche odstający Belladonna gratuluje synka Anet super ze w końcu w domu;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczeze teraz zgłupiałam dzwoniłam do położnej kazała się zgłosić w niedziele bez tego skierowania a w pon zobaczy jak to wszystko wygląda jeśli szyjka za długa to mówi ze nawet święty boże nie pomoże mi urodzić wiec sama nic już nie wiem zobaczymy mam aplikować sobie wiesiołka. i od 24 w niedziele nic nie jeść

• Emartea Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass a może ubierz Julkę cieplej i postaw przy otwartym oknie? Moja na świeżym powietrzu zasypia w kulka minut.

Anet podobno można wcześniej Espumisan bo jest on nieszkodliwy. Jak nie pomoże to nie zaszkodzi. Na ulotce jest napisane od miesiąca bo na młodszych dzieciach badań nie przeprowadzają.

anet525 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pazurki obcielam juz w szpitalu bo mloda ciagle drapie buzie.
    Espumisanu nie daje ale za to Bobotic. Dawalam wczesniej i nic sie nie dzieje.

Co do szczepien to zdecyduje sie na 5w1 bo 6w1 nigdzie nie ma, nawet w hurtowniach i prawdopodobnie beda dopiero w maju.

Karuzeli nie wolno do konca 2 miesiaca bo dziecko nie skupia jeszcze wzroku, ma rozbiegane oczka i karuzela moze zaszkodzic.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10himgy.jpg

ohprm8.jpg

Moje sloneczko ma dzis rewelacyjny humorek ;D

Emartea, Krokodylica, Emrica, Ewelaa, noa8, anet525, kaczamila, ines31, Justyska89, SunSun, Niunia86, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna gratulacje. Czyżby znów szybki poród? Życzę wszystkiego dobrego i szybkiego powrotu do domu.

Justyśka to teraz pomęcz się trochę, żeby może coś z tą szyjką drgnęło do poniedziałku.

belladonna lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek, śliczny..ale czemu zakładasz mu rękawiczki?

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo jak sie urodzil to strasznie pchal raczki do buzi i wciaz pcha jak ma zdjete i nie chce zeby sie podrapal a pozatym nie powinno dziecko ssac paluszkow... a chyba tez ma to po mnie ze widze ze mu cieplo ale raczki i stopy ma zawsze chlodne... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea, porod express. Na IP bylam 4 cm rozwarcia, 20 min pozniej skurcze parte. Od pierwszych mocnych skurczy 1,5 godz.

Emartea, madziutek 23, Krokodylica, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea jakbym mogła się pomęczyć dzisiaj mnie tak spojenie boli ze ledwo chodze tak to bym po schodach pobiegła w te i spowrotem

• anet525 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Ha, u nas niezawodna jest suszarka - dziecko staje się aniołkiem natychmiastowo :)

polecam też nagranie z youtuba 10 godzin białego szumu na skołatane nerwy :)
    https://www.youtube.com/watch?v=tL6iGZze8dk

To jest rewelacja włączyłam mojej malej i zasnela jak susel a wczesniej wiercila sie i wypluwała smoczka i placz. Problem jest gdy wylacze ten szum wtedy automatycznie sie budzi i ryk.

Tess lubi tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek moja Ines jest w tym samym tyg co twój syn ale moja przy twoim to maly skrzacik hehe. Śliczny jest

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladona gratuluję szybkiego porodu.
    Mojemu synkowi coś się rozkręciło. Od dłuższego czasu robił kupki co 4 dni a już 3 dzień z rzędu jest kupka codziennie. Przestraszyłam się ze jest lekko zielonkawa, bo taki ma odcień na pieluszcze ale jak go wycieram to chusteczka jest żółta.

A tu mój synuś:
    166yvs7.jpg

...a tutaj juz po kupce przebrany i pachnący (bo zafajdał ubranko)
    2uztgt2.jpg

madziutek 23, Justyska89, anet525, MamaAdasia, SunSun, Krokodylica, Emartea, gosiaczek31, Niunia86, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ