Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
Odkąd przestałam wybudzać małego to jakoś spokojniejsze nocki mamy ale mały je 6-7 razy dziennie i zastanawiam się czy nie za mało
Pępek mojemu też jeszcze nie odpadł i nie zapowiada się na to w najbliższym czasie a psikam octaniseptem kilka razy dziennie.
Dziewczyny powiedzcie mi czy macie karuzele nad łóżeczkami i jak reagują na nie dzieciaki, bo planuje kupić. Pomijając że nie mam pojęcia jaką
U nas pogoda dziś okrrrrropna, jak podobno w całej Polsce.
Co do przytulania się do Męża, jakoś nie przyszło mi to jeszcze do głowymoje libido wynosi chyba -100
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya wiec ja po lekarzu i główka nisko ale stwierdził że jeszcze się nie zapowiada wiec spytał kiedy chce urodzic a ja na to ze chce na święta ze szpitala wyjść to on do mnie ze skierowanie mi daje do szpitala w niedziele mam się stawić w szpitalu a w pon rodzic z panią Krysia ze szkoły rodzenia wiec termin będzie na 30
Niunia86, konwalianka, gosiaczek31, Ewelaa, Emartea, SunSun, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
czekaja, widzę lekką poprawę..teraz tylko mały musi się nauczyć łapać mniejszego sutka niż silikonowy...i jest w tym trochę niecierpliwy dlatego jak zaczyna ssać to boli, ale jak załapie to już jest ok..
dzisiaj mam resztkę pulpetów w sosie pomidorowym i ryżyk...a na jutro robię buraczankę....a jak robić na parze? niestety nie mam piekarnika więc wszystkie opcje w rękawie odpadają;/
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
ines31 wrote:Witam.
Odkąd przestałam wybudzać małego to jakoś spokojniejsze nocki mamy ale mały je 6-7 razy dziennie i zastanawiam się czy nie za mało
Pępek mojemu też jeszcze nie odpadł i nie zapowiada się na to w najbliższym czasie a psikam octaniseptem kilka razy dziennie.
Dziewczyny powiedzcie mi czy macie karuzele nad łóżeczkami i jak reagują na nie dzieciaki, bo planuje kupić. Pomijając że nie mam pojęcia jaką
U nas pogoda dziś okrrrrropna, jak podobno w całej Polsce.
Co do przytulania się do Męża, jakoś nie przyszło mi to jeszcze do głowymoje libido wynosi chyba -100
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
-
Podczytywalam Wasz watek wiec dodam sie - dzis o 3:50 urodzilam synka. 50 min od wejscia do szpitala. Kolejny porod SN po Cc. Trzymam kciuki za nierozpakowane.
Krokodylica, anet525, Scarlett2014, konwalianka, gosiaczek31, Ewelaa, Emartea, Justyska89, SunSun, Emrica, kaczamila, Niunia86, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
kaczamila wrote:Hej dziewczyny witam się z Wami. u nas w Bielsku okropna pogoda- po paru dniach cudownej wiosny przyszedł deszcz
Anet cieszę się że jesteście już w domku.
Dziewczyny ma albo miała któraś z Was problem z przepuklniką pępkową u Waszych pociech?? bo mojemu szkrabowi wychodzi pępek i co lekarz to inna opinia. pediatra mówi że to jest jeszcze małe (cały pępek wychodzi) i mamy tylko kłaść na brzuchu a pani w poradni patologii noworodka wręcz nas ochrzaniła że nic z tym nie robimy i posłała do kobietki ze szkoły rodzenia na zaklejenie pępka, byłam u pediatry omówić wyniki moczu to mnie znowu opieprzyła że zaklejamy a to może doprowadzić nawet do martwicy jelita.... i bądź tu człowieku mądry, najgorsze jest to że Oskar cały czas "ciśnie" na kupke i ten pępek praktycznie non stop wychodzi...
Mojej Ines grozi przepuklina pępek nieładnie jej wychodzi. W szpitalu chirurg narazie posmarowal jakąś czerw maścią i mam przez kilka dni jezdzic do chirurga a potem przykleją jej plasterek jak maść nie pomoże. Im szybciej zareguje sie na pępek tym lepiej bo łatwiej sie wchlonie.
Moja ma problemy z gazami , ma 3 tyg a chciałam jej podawać espumisan ale podobno jest powyżej miesiąca. Czy któraś podawala wczesniej?
-
Anet ja dawałam wcześniej, ok 3 tygodnia..
co do przepukliny..mój starszy syn miał.. nie zaklejaliśmy a jedynie b. często kładliśmy na brzuszku i się wchłonął..w każdym razie trzeba pilnować aby nie przeszło w przepuklinę pachwin czy jakoś tak..
Justyśka super, że już coś wiadomo
belladona gratulacje! -
Hej ja dzis padam Julka od rana marudzi bujalam ja w wózku 20 min zasnela zdążyłam tylko włączyć pranie i juz ryk w ogóle jak nie śpi to po godz juz jest glodna Flores pewnie nie długo ci cc zrobią bo przy ciśnieniu to nie ma żartów dobrze ze jesteś w szpitalu Justyska widzisz i doczekalas się w poniedziałek będziesz tulić Hanie a święta spędzicie juz razem w domu dziewczyny a jak wygląda ten prpek? Bo moja też ma troche odstający Belladonna gratuluje synka Anet super ze w końcu w domu;-)
[/url]
-
nick nieaktualnyszczeze teraz zgłupiałam dzwoniłam do położnej kazała się zgłosić w niedziele bez tego skierowania a w pon zobaczy jak to wszystko wygląda jeśli szyjka za długa to mówi ze nawet święty boże nie pomoże mi urodzić wiec sama nic już nie wiem zobaczymy mam aplikować sobie wiesiołka. i od 24 w niedziele nic nie jeść
-
Kass a może ubierz Julkę cieplej i postaw przy otwartym oknie? Moja na świeżym powietrzu zasypia w kulka minut.
Anet podobno można wcześniej Espumisan bo jest on nieszkodliwy. Jak nie pomoże to nie zaszkodzi. Na ulotce jest napisane od miesiąca bo na młodszych dzieciach badań nie przeprowadzają.anet525 lubi tę wiadomość
-
Ja pazurki obcielam juz w szpitalu bo mloda ciagle drapie buzie.
Espumisanu nie daje ale za to Bobotic. Dawalam wczesniej i nic sie nie dzieje.
Co do szczepien to zdecyduje sie na 5w1 bo 6w1 nigdzie nie ma, nawet w hurtowniach i prawdopodobnie beda dopiero w maju.
Karuzeli nie wolno do konca 2 miesiaca bo dziecko nie skupia jeszcze wzroku, ma rozbiegane oczka i karuzela moze zaszkodzic.MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualny
-
Tess wrote:Ha, u nas niezawodna jest suszarka - dziecko staje się aniołkiem natychmiastowo
polecam też nagranie z youtuba 10 godzin białego szumu na skołatane nerwy
https://www.youtube.com/watch?v=tL6iGZze8dk
To jest rewelacja włączyłam mojej malej i zasnela jak susel a wczesniej wiercila sie i wypluwała smoczka i placz. Problem jest gdy wylacze ten szum wtedy automatycznie sie budzi i ryk.Tess lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBelladona gratuluję szybkiego porodu.
Mojemu synkowi coś się rozkręciło. Od dłuższego czasu robił kupki co 4 dni a już 3 dzień z rzędu jest kupka codziennie. Przestraszyłam się ze jest lekko zielonkawa, bo taki ma odcień na pieluszcze ale jak go wycieram to chusteczka jest żółta.
A tu mój synuś:
...a tutaj juz po kupce przebrany i pachnący (bo zafajdał ubranko)
madziutek 23, Justyska89, anet525, MamaAdasia, SunSun, Krokodylica, Emartea, gosiaczek31, Niunia86, Dorka.1979 lubią tę wiadomość