X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna pochwal się dzieciątkiem, oraz "wymiarami" :)

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade na IP . bylam u lekarza bo dzis znpwu mi cos lecialo i powoedzial ze teraz to sa wody. Czekam za moim S zeby mnie zawiozl. Kurde to nawet takie podczerwonawe leci . 3majcie kciuki zeby to nie byl falstart !!!!

madziutek 23, belladonna, ines31, anet525, Tess, konwalianka, Krokodylica, Emartea, gosiaczek31, Niunia86, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ewelaa trzymam kciuki bo jak znów falstart to znów weekend w szpitalu

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na drugim zdjęciu wygląda jakby miał nogi napuchnięte :) a to ma ubrane rampersy i na nie skarpetki by nie było mu zimno w nóżki, skarpetek do środka nie wcisnę bo mu spadają z nóżek :)

• Anastacia33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Jade na IP . bylam u lekarza bo dzis znpwu mi cos lecialo i powoedzial ze teraz to sa wody. Czekam za moim S zeby mnie zawiozl. Kurde to nawet takie podczerwonawe leci . 3majcie kciuki zeby to nie byl falstart !!!!
    Mi zaczely lecieccwody w szpitalu i tez takie czerwonawe

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&& daj znać co i jak

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Heh ewelaa trzymam kciuki bo jak znów falstart to znów weekend w szpitalu
    Nic mi nie mow. Ja mam juz dosc kurwa tych jebanych weekendow w szpitalu. Sory sa slowa ale jestem juz wykonczona psychnicznie, bo jak nagle sie okaze ze to nie wody. Lekarz jak sie polozylam na samolocie to od razu powiedzial ze to wody, ale testu nie zrobil wiec pewnosci nie mam juz :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Emartea, porod express. Na IP bylam 4 cm rozwarcia, 20 min pozniej skurcze parte. Od pierwszych mocnych skurczy 1,5 godz.

Nooo.. tak to mozna dzieci rodzic ;D gratuluje ;*

Ewelaa &&&& trzymamy!!! Moze juz dzis lub jutro bedziesz tulic coreczke!!! ;)

Anet no moj ma juz prawie 5 kg ;D ale dla mnie to i tak malenstwo ;* jest tak cudny i grzeczny ze az w to nie wierze;) cala noc przesypia z 3 pobudkami na jedzonko i dalej spi... a przez dzien to Aniolek a nie dziecko... ;*

anet525, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze to moje trzecie. Pierwszy porod niebylo tak rozowo. Wywolywany po terminie 3 razy i po 15 godz skonczylo sie cc. Z drugim 2 godz w szpitalu. A teraz 50 min. 3600 g i 52 cm. Po terminie moim 2 dni, w Usg 5 dni. Kilka razy odmówiłam hospitalizacji zeby nie wywolywali. Oplacalo sie poczekac.

kaczamila, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Konsultowałam się z pediatrą w sprawie gazów i krzyków mojego dziecięcia. Kazał podawać delicol na trawienie laktozy i biogaię. Zobaczymy.

W jakiej formie podajecie dzieciaczkom wit. K+D? Ja mam kapsułki twist-off, ale one są na oleju i też czytałam, że mogą powodować takie dolegliwości. Nie wspominając, że sama witamina K może wywoływać wzdęcia :/
    kurcze nie wiedziałam o tym. Wit podaje sie od 8 dnia zycia. Ja tez podaje twist i mamy problemy ze wzdeciami. I zastanawiałam się od czego moze to od tego juz sama nie wiem.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa trzymam kciuki;)

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Witam.
    Odkąd przestałam wybudzać małego to jakoś spokojniejsze nocki mamy ale mały je 6-7 razy dziennie i zastanawiam się czy nie za mało :/
    Pępek mojemu też jeszcze nie odpadł i nie zapowiada się na to w najbliższym czasie a psikam octaniseptem kilka razy dziennie.
    Dziewczyny powiedzcie mi czy macie karuzele nad łóżeczkami i jak reagują na nie dzieciaki, bo planuje kupić. Pomijając że nie mam pojęcia jaką :/
    U nas pogoda dziś okrrrrropna, jak podobno w całej Polsce.
    Co do przytulania się do Męża, jakoś nie przyszło mi to jeszcze do głowy ;) moje libido wynosi chyba -100 ;)
    dziecko w tym wieku powinno jesc co najmniej 10razy na dobe, co do pepka to dlugo odpada...mojemu po 10 dniach z pomoca octaniseptu, karuzeli w ogole jeszcze sie nie daje wiec wstrzymaj sie z kupnem

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    A bo jak sie urodzil to strasznie pchal raczki do buzi i wciaz pcha jak ma zdjete i nie chce zeby sie podrapal a pozatym nie powinno dziecko ssac paluszkow... a chyba tez ma to po mnie ze widze ze mu cieplo ale raczki i stopy ma zawsze chlodne... ;)
    to zle robisz,dziecko musi poznac swoje cialo a ty mu to odbierasz,tez sie balam ze sie podrapie i czasem tak jest ale na drugi dzien juz tego nie ma,a raczki tez wklada do buzi ale tylko na chwile,daje mu piers albo smoczrk i jest ok,potem juz nie pcha raczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 16:59

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zakładam niedrapki lub skarpetki, bo po pierwsze wpycha ręce masakrycznie głęboko do oczu, a szala się przechyliła jak przy przewijaniu się denerwował i wsadził rękę do buzi i pazurami rozdrapał sobie w środku do krwi... ja patrzę na dziecko a tam buzia we krwi, myślałam że zejdę zanim zorientowałam się skąd to...
    nie wiem czemu w szpitalu tak straszą tym obcinaniem pazurów, mnie się wydaje, że dziecko więcej się namęczy z nimi, a my razem z nim.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea nic to nie dają na nią nic nie działa dzis pogoda jeszcze do dupy na spacer nie można wyjść Ja obcinalam juz 3 razy paznokcie i mimo ze krutkie to ostre ma a łapek nie cierpi Madziutek śliczny i duży już ;-)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my obcielismy pazurki jak tylko wrocilismy do domu,co za roznica czy sie wykrusza czy soe je obetnie...a w szpitalu szal mnie ogarnial jak sciagal niedrapki i mial ciagle nowe podrapania, obcielismy i tyle,chocoaz codziennie sobie cos zrobi,ale strasznie sie meczyl ze nie moze siebie poczuc normalnie raczkami bo stekal,palce cisnie gdzie sie da,do oka,do ucha ale zauwazylam ze coraz mniej,na poczatku musialam tego pilnowac i zabierac mu łapki gdy gdzies je wciskal,dziecku nic nie bedzie i nie ma co przesadzac

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uważam, jak Sarah.. mój też pcha palce do buzi, gdy głodny.. ale dotyk, to obok węchu ich jedyne możliwości poznania swiata.. jak poznać mamę w rękawiczkach? mnie Patryk dotyka, głaska, ba nawet obejmuje.. paznokcie obcinam raz w tygodniu:)

Ewela, powodzenia! trzymam kciuki

to moje cudo
    1e4076a24f9f4bbbmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 17:25

Sarah88, Rubi, Emartea, madziutek 23, gosiaczek31, anet525, Pocahontas, Ewelaa, Niunia86, Dorka.1979, kasss, kaczamila lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweela powodzenia!!

ja mam witaminę K+D w takim dozowniku, bo położna poleciła...powiedziała, że nie ma ryzyka że kapsułka wleci do buzi maluchowi...Frankowi strasznie za to odchodzi skóra...aż takimi płatami ale kobitka powiedziała, że to normalne, że ta pierwsza skórka tak się musi złuszczyć...no nie wiem...

ja też nie zakładam nic na łapki..

aha i czy to jest ok, że jak czyszczę pępuszek to na pałeczce widzę lekki ślad krwi? takiej przybrudzonej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 17:31

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaaplikowalam sobie te kapsułki z wiesiołka masakra ale dziwnie i teraz wypływa ze mnie takie coś żółto zielone przestraszyłam się nawet ze to zielone wody i dzwoniłam do położnej to kazała mi leżeć po aplikacji bo to wypływa jak się rozpuszcza

‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ