Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi wrote:Eweela powodzenia!!
ja mam witaminę K+D w takim dozowniku, bo położna poleciła...powiedziała, że nie ma ryzyka że kapsułka wleci do buzi maluchowi...Frankowi strasznie za to odchodzi skóra...aż takimi płatami ale kobitka powiedziała, że to normalne, że ta pierwsza skórka tak się musi złuszczyć...no nie wiem...
ja też nie zakładam nic na łapki..
ah i czy to jest ok, że jak czyszczę pępuszek to na pałeczce widzę lekki ślad krwi? takiej przybrudzonej?z pepkiem tez normalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 17:31
Rubi lubi tę wiadomość
-
a oto moja Myszeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 14:46
Rubi, Krokodylica, konwalianka, Justyska89, madziutek 23, Emartea, gosiaczek31, anet525, SunSun, Pocahontas, Ewelaa, Anastacia33, Niunia86, Dorka.1979, kasss, kaczamila, MamaAdasia, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewelaa, mam chwilkę więc trzymam kciuki:)
gratuluję wszystkim dzieciaczków i czekam na nowe:)
Od kiedy zamierzacie używać leżaczków-bujaczków?
I na co będziecie szczepiły dzieciaczki?
Dajecie do łóżeczka już grzechotki i jakieś zabawki?
Od którego miesiąca rezygnuje się z jednego posiłku w nocy?
Aaa co do karmienia to nie zgodzę się z tym, że co najmniej 10 razy na dzień, ja karmię około 8 i młody ślicznie przybiera, lekarka nie miała żadnych uwag, jednak wspomniała by po 4 godz wybudzać dziecko w pierwszych tygodniach by się nie odwodniło.
A to jak często dziecko jest przy piersi, czy 7 czy 22 razy zależy od jakości naszego pokarmu i od jego umiejętności ssania (najadania się...czy nie wiem jak to napisać). mój pieszczoch teraz najchętniej spałby przy cycu, ale, że jest ich dwóch, to nie mogę mu na to pozwolićmadziutek 23 lubi tę wiadomość
-
Pocahontas wrote:Ewelaa, mam chwilkę więc trzymam kciuki:)
gratuluję wszystkim dzieciaczków i czekam na nowe:)
Od kiedy zamierzacie używać leżaczków-bujaczków?
I na co będziecie szczepiły dzieciaczki?
Dajecie do łóżeczka już grzechotki i jakieś zabawki?
Od którego miesiąca rezygnuje się z jednego posiłku w nocy?
Aaa co do karmienia to nie zgodzę się z tym, że co najmniej 10 razy na dzień, ja karmię około 8 i młody ślicznie przybiera, lekarka nie miała żadnych uwag, jednak wspomniała by po 4 godz wybudzać dziecko w pierwszych tygodniach by się nie odwodniło.
A to jak często dziecko jest przy piersi, czy 7 czy 22 razy zależy od jakości naszego pokarmu i od jego umiejętności ssania (najadania się...czy nie wiem jak to napisać). mój pieszczoch teraz najchętniej spałby przy cycu, ale, że jest ich dwóch, to nie mogę mu na to pozwolić