X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Te poczatkowe co 10 minut mnie bolaly jak na miesiaczke te co 5 minut juz byly troszeczke silniejsze
    No toja jeszcze skurczy nie mialam.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie mecza noce, ciagla wizyta w wc i to spinanie.
    Dzis moj termin, ale moje dziecko nic sobie z tego nie robi :P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez nic...:(
    dzis jade na ktg, ale nie czuje zadnych skurczy..Jedynie samopoczucie co raz gorsze - zylaki, opuchlizna, ogolne rozbicie..

f2w39n735mpdiyvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Mnie strasznie mecza noce, ciagla wizyta w wc i to spinanie.
    Dzis moj termin, ale moje dziecko nic sobie z tego nie robi :P

Dla mnie noce tex tragedia nawet do męża mówię że nie Lubie nocy bo się ich boje. w nocy wszystko mnie boli wstaje co godz do ubikacji brzuch mi się cały czas stawia. niby problemów ze spaniem nie mam ale nim zasne to mija 2 godz

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi wygląda ze te nasze dzieci wszystkie chcą być kwietniowe i dlatego nie chcą się pchać na świat. wszystkie które chciały szybciej wyjść juz powychodzily zostały tylko spoznialskie. no w sumie widzę nawet zależność mój mąż zawsze się spóźnia to córeczka po nim to ma chyba :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja i Justyska niby termin na jutro.

To jest właśnie dziwne, bo ja całą noc się kulkam z bólu podbrzusza a rano wszystko przechodzi. Ja te bóle podbrzusza nocne już mam bardzo długo, ze dwa tygodnie, i nic z tego nie wynika.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbardziej to mnie złości jedna rzecz ze jak samo się nie zacznie to na bank święta spędzimy w szpitalu. chyba to moje dziecko mnie nie lubi juz wszystkich świętych w szpitalu byliśmy teraz chyba robi wszystko żeby zachaczyc Wielkanoc

• flores Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez martwi wizja Wielkanocy w szpitalu :((

A Wy spicie na lewym boku? bo moze to spinanie brzucha wynika ze zbyt malego dotlenienia?

f2w39n735mpdiyvo.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

A Wy spicie na lewym boku? bo moze to spinanie brzucha wynika ze zbyt malego dotlenienia?

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinanie brzucha nie ma nic do tego. To są skurcze BH.
    Ja śpię głównie na prawym boku.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może być że chcą się wykluc na prima aprilis..:) to już ostatnie chwile z maluchami w brzuszku:) korzystajcie:)

Dziewczyny jakie dodatki warzywne do obiadu mogę jeść..w głowie mam tylko szpinak i buraki..a surówka z pekińskiej? :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ale sie wkurwilam,caly dzien siedze z Aleksem i na wszystko pomaga cyc.no i czekalam na chwile spokoju az maz przyjdzie i zajmie sie malym a ja zajme sie soba i maseczke naloze,glowe umyje i pr,y okazji stwierdzilam ze wezme prysznic i sie ogole...no i zdazylam sie tylko umyc i ogolic bo maz przyszedl z malym do lazienki ze mam wychodzic szybko bo on chce jesc( zawsze jak jest ryk to wszyscy mowia ze glodny) a ja wyszlam i sie wydarlam ze tez musze miec czas dla siebie i robic to co przedtem czyli dbac o siebie a nie bede jak te baby zaniedbane na ulicy po porodzie,jeszcze mi zarzucil ze jestem ksiezniczka nosz kurwa mac...bo chce sie umyc?! najlepiej jak dziecko placze to zatkac je w tym przypadku cyckiem...a on zawsze chce cyca,nawey jak wypije mm,znam go na tyle i wiem ze wymusza zeby byc przy mnie blisko,a nie zawsze jest glodny bo jadl 1,5h temu i to wisial ponad godzine,wiec w ciagu calego dnia mam
    chyba prawo na chwile odpoczynku i porobic cos SAMEJ?!
    Hej. Mam ten sam problem, mały by wisiał na cycku cały dzień :/ traktuje go jak smoczek a smoczka nie chce :( . Próbuje go tego oduczyć ale średnio mi to wychodzi. Dziś żeby go uśpić bez cycka w buzi musiałam go nosić na rękach godzinę :( . Jak znajdziesz jakieś rozwiązanie daj znać!

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:

Ja tylko na lewym boku spie

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzić się w prima aprilis to jest coś :) brakiem skurczy się nie przejmujcie... Ja poczułam pierwsze poważne skurcze w drodze do szpitala :)

Rubi ja jem buraki, szpinak, mix sałat z pomidorami i mozarellą albo cukinię i jest ok. Ogółem jem w miarę normalnie. Próbowałam jeść niedoprawiony i lekki rosół ale na takiej diecie szybko straciłabym pokarm - zawsze lubiłam jeść :). Więc jem głównie duszone mięso (schab, pulpety,kurczaka - wcześniej lekko podsmażone), do tego kasza lub ziemniaki. Na śniadania i kolacje kanapki, jajka albo parówki a w miedzy czasie owoce (jabłka, gruszki, banan), jogurty lub ciastka owsiane (zwłaszcza jeśli potrzebuje czegoś na szybko). Ostatnio mój mąż zrobił pyszny makaron ze szpinakiem, łososiem i pomidorami i to był hit:)

Moje dziecko też uwielbia wisieć na piersi :) wczoraj wyssał ze mnie cały pokarm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 11:22

Rubi lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    No może być że chcą się wykluc na prima aprilis..:) to już ostatnie chwile z maluchami w brzuszku:) korzystajcie:)

Dziewczyny jakie dodatki warzywne do obiadu mogę jeść..w głowie mam tylko szpinak i buraki..a surówka z pekińskiej? :/
    Ja to boje sie juz sana z domu wychodzic. Dzis wyjebalam na miasto i tak mnie cos w pipie kloje ze autem nie moge jechac w pwwnych chwilach.
    Sory za doslownosc :-P

Krokodylica, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małą męczą gazy :/ Wczoraj już troche marudzila, a dzis od piatej cyc, pielucha , bujanie. Jest tak zmeczona, a co chwile sie napina i krzywi i ryk. Teraz chwilke usnela. Mam nadzieje, ze nie zaczynaja sie kolki :/

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja yez mialam lekko zaczerwieniona rane przy szwie i smarowalam neomycyną. A co do mdlosci przy zmiekczaniu i rozwieraniu sie szyjki... na porodowce wymioyowalam dalej niz widzialam, a nic nie jadlam teho dnia. Jeszcze chcieli mi dac zupe na.poczatku, ale nie chcialam. Cale szczescie!

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Urodzić się w prima aprilis to jest coś :) brakiem skurczy się nie przejmujcie... Ja poczułam pierwsze poważne skurcze w drodze do szpitala :)

Dajesz nadzieje, ze wcale dlugo sie nic nie musi zapowowiadac, raz zlapie le porzadnie :-)

Scarlett2014, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi - ja bym z pekińską na razie nie ryzykowała, bo to w końcu kapusta. Ja na razie jem dość rygorystycznie, a od miesiąca będę wprowadzać więcej rzeczy. Buraki na pewno, pieczone jabłka, marchewka też podsmażana, cukinia bodajże też (choć to w sumie spokrewnione z ogórkiem). Różne zupy. Z pomidorami nie ryzykuję, zwłaszcza o tej porze roku.

Jem po kilka sztuk suszonych śliwek i jabłek. Owsiankę na drugie śniadanie.

Ostrożnie wprowadzam nabiał, bo mały ma kolki, ale z drugiej strony zawsze mnóstwo nabiału jadłam więc myślę, że to nie od tego zależy - zwłaszcza nabiał typu ser biały, kefir, troszkę masła.

Jeszcze z półtora tygodnia i zacznę eksperymenty :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess i suszone śliwki są ok? Ja się trochę boję ich jeść. Raz do owsianki dodałam suszone morele i było ok.
    U mnie więcej płaczu małego było na delikatnych zupkach niż na tym co jem teraz. Odstawienie nabiału na dwa dni nic nam nie dało.

‹‹ 1578 1579 1580 1581 1582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ