Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mały ładnie ssie , słysze jak połyka i wgl. Laktator mam ręczny Aventa i pompowałam 30min na zmiane i marne 10ml ściągnełam, mały spał wtedy najedzony więc Pocahontas możliwe że masz racje , wtedy pewnie tworzył mi się pokarm. Dzięki za opinie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 18:46
Pocahontas lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wy na te wizyty chodzicie do pediatry z zalecenia? Ja pierwsza wizyte mam dopiero w 6 tyg życia odrazu ze szczepieniami. A tak to jesteśmy pod opieką położnej .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 18:45
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyGratulacje Krokodylica:-) zdrowka dla Was:-)
Noa ja wizyte w poradni rejonowej u pediatry mialam w zaleceniach na wypisie w 5-7 dni po wyjsciu ze szpitala.
I bylismy dzis. Mala dostala skierowanie na usg bioderek ale na dzien dzisiejszy w badaniu sa ok. Waga 3980 wiec troche przybrala przez 2 tyg. A i dowiedzialam sie ze jest problem z szczepionkami ktorymi chce szczepic 5w1. nigdzie ich nie ma w aptekach ani hurtowniach.
noa8 lubi tę wiadomość
-
hej my dzis mielismy usg bioderek i niestety z prawym jest problem mamy skierowanie do poradni a poki co mamy miedzy nozki podkladac dwie tetrowe pieluszki a Julciaa wyglada jak kaczuszka bylismy tez u pediatry i niestety ulewanie jest z byt intensywne mamy podawac mleko enfamil ar ktore gestnieje w brzuszku a julka juz tak ladnie jadla z piersi u mnie znowu jest zapalenie nic tylko pod górke mamy mala ciagle placze kropelki nawet nie pomagaja jutro mamy jeszcze usg glowki mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Krokodylica gratulacje Justyska nie martw sie nie wazne czy pierwsza czy ostatnia najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe
NOA ja w 30 min sciagalam 100 150 ale nie karmilam a dziecko zawsze wiecej wyssie niz laktator
Niunia ty dajesz to mleko jest poprawa zrezygnowalas z karmienia piersia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 19:37
[/url]
-
Kasss - a kładziecie małą na brzuszku na kolki? U nas trochę pomagają kropelki i masaż brzucha, kładzenie na brzuchu w dzień do spania, długie spacery po wertepach, no i w ostateczności też bujanie na rękach i smoczek
(po którym nawiasem mówiąc Młody zaczął brzydko czasem łapać pierś).
Dziwię się, że pediatra zaleca jakieś inne mleko jeśli jest możliwość karmienia piersią...
A generalnie widzę, że nasze dziecko się zrobiło spokojniejsze odkąd uregulowaliśmy trochę harmonogram dnia i powtarzają się podobne czynności o podobnych godzinach... co prawda nie próbuję jeszcze karmić o ustalonym czasie, ale już spacer czy kąpiel staramy się nie przesuwać.
My dziś spacer jednak zaliczyliśmy, choć krótkiMłody został ubrany po uszy i pozasłaniany, plus pielucha na budkę spacerówki i wio mamusia powoziła go trochę po osiedlu, bo poza budynkami wiało jakby głowę miało urwać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 19:49
-
Kass a moze bedzie Wam prze to latwiej. domyslam sie ze dla ciebie to rozczarowanie ale trzeba szukac plusow tej sytuacji.
Ewka powodzenia na tym badaniu ale napewno bedzie ok:)
Noa ja tez mialam w zaleceniach wizyte u pediatry po 4 5 dniach od wyjscia ze szpitala. wetdy tez dostalismy siekrowanie na bioderka badanie krwi na tarczyce i omawialismy szcepionki.
moja mala spi. dobrze ze chociaz w nocy wiem mniej wiecej jak bedzie sie budzic. o 19 jest kapiel potem budzi sie w przedziale 22-23, 1-2, 4-5.
Ja jautro ide do kosmetyczki hura!!!! -
Dziewcxyny jak to jest z tym ulewaniem? Moja ulewa jak wypije mleko z dwoch cyckow wiec donyslam sie ze to obrzarstwo.
Jezeli mimo ulewania przybiera ponad norme to musze podawac jakies zageszczacze? Co Wam pediatra mowil?Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Witam cioteczki marcoweczki.
Rocco wczoraj skończył tydzień
Próbowałam was nadrobić ale się nie da.
Mały pochłania każdą chwilę.Jestem jeszcze slaba ale powoli dochodzę do siebie.SunSun, gosiaczek31, noa8, Emartea, anet525, czekaja, kaczamila, ines31, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
Sunsun tez mi sie wydaje ze ulewanie to norma. Wkurza mnie to bo nie chce mi sie malej przebierac ciagle jakjest mokra ale dopoki to ulewanie a nie wynioty i ladnie przybiera to sie nie martwie
SunSun lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnykonwalianka wrote:http://www.popularnie.pl/magiczna-kapiel-noworodka/?utm_source=facebook.com&utm_medium=share&utm_content=magiczna-kapiel-noworodka&utm_campaign=shareAbovePost
zobaczcie, piekne
-
nick nieaktualny
-
Krokodylica gratulacje.
Justyśka a może dziecko jutro zrobi ci psikusa i się urodzi? Fajna data na urodziny
Dziewczyny mam pytanie. Jako że biorę sterydy, nie mogę małej dawać swojego mleka. Mam je brać 12 dni. Będę nadal ściągać, żeby laktacja nie stanęła, może jeszcze coś z tego będzie, ale czy lepiej przez ten czas nadal trzymać dietę czy mogę sobie pozwalać na różne pyszności?