WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko super.Mała waży już 4120! Hehe dostaliśmy skierowanie na usg bioderek i do endo dziecięcego.Plus byłyśmy na pobraniu krwi - tsh,ft4 oraz bilurbina..Myslalam ze serce mi peknie jak sie jej wkuwali w raczke a ona tak plakusila!!!ehh ale jak trzeba to trzeba..

anet525, noa8 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce się kraja jak widzi się krzywdę takiego malusiego dziecka. My też już byliśmy raz na krewce i będziemy musieli po świętach iść znowu...

• anet525 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my tez juz po wizycie. Mam skierowanie na morfologię i zkr
    by spr oddechy ale ogólnie po badaniu ordynator powiedziała ze jest zdrowiutka:) chca spr jeszcze te bezdechy bo teraz podczas badania ich nie wykrywa wiec dla pewności zrobią jej zkr. Moja po wyjściu ze szpitala ważyła 2850 teraz wazy 3170 wiec przez te kilka dni ładnie przybiera przy cycu:)

Justyska ty się nie martw w ktorym miesiącu urodzisz zawsze będziesz marcoweczką. Miałaś robiony masaż szyjki? Podali ci oxy? Czy tylko cue obserwują i badają? Moze niech twój mąż solidnie ich opierdzieli by w końcu zaczęli cos działać. Nie masz moze w pobliżu innego szpitala? Dziecku w takim tygodniu przeciez nic nie zagraża by tyle znow czekać. Sorki ale gdybym byla blisko ciebie to ja bym poruszyla caly szpital by łaskawie dupe ruszyli i sie w końcu tobą zajęli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 15:25

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    No mi neonatolog w szpitalu powiedziala ze to wedzidelko kwalifikuje sie do podciecia...teraz tylko musze Udac sie po skuerowanie do laryngologa

też mój mały miał wędzidelko do podcięcia ale zrobili to w szpitalu zaraz po urodzeniu myslałam że wszędzie tak robia a widzę tu że ty musisz z tym po lekarzach biegać i jeszcze mieć na to skierowanie...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • annika Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Marcoweczkami! :)
    Czy moge dolaczyc?
    Urodziłam coreczke Emilke 23.03.2015 porod SN 3520g i 55 cm 40t3d.
    Za wszystkie jeszcze brzuchatki trzymam kciuki.

Emartea, loszcz lubią tę wiadomość

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Hej my tez juz po wizycie. Mam skierowanie na morfologię i zkr
    by spr oddechy ale ogólnie po badaniu ordynator powiedziała ze jest zdrowiutka:) chca spr jeszcze te bezdechy bo teraz podczas badania ich nie wykrywa wiec dla pewności zrobią jej zkr. Moja po wyjściu ze szpitala ważyła 2850 teraz wazy 3170 wiec przez te kilka dni ładnie przybiera przy cycu:)

Justyska ty się nie martw w ktorym miesiącu urodzisz zawsze będziesz marcoweczką. Miałaś robiony masaż szyjki? Podali ci oxy? Czy tylko cue obserwują i badają? Moze niech twój mąż solidnie ich opierdzieli by w końcu zaczęli cos działać. Nie masz moze w pobliżu innego szpitala? Dziecku w takim tygodniu przeciez nic nie zagraża by tyle znow czekać. Sorki ale gdybym byla blisko ciebie to ja bym poruszyla caly szpital by łaskawie dupe ruszyli i sie w końcu tobą zajęli.

Ja niewiem sama co myśleć o tym. mój lekarz kazał mi się zgłosić w niedziele i w pon urodzić a ci tutaj nic nie robią. tyle dobrze ze mam tu dwie położne z SR które się mną zajmują i wszystko mi mówią także wszystko wiem co ze mną się dzieje co lekarze między sobą o mnie. masaż miałam chyba bo bolało i skończyło się na tym ze czop mi odszedł. przed chwila rozmawiałam tez z moja położna to cały czas mnie uspokaja żebym się nie martwila i ze napewno wszystko się rozstrzygnie dobrze do piątku wiec stwierdziłam ze do piątku dam im czas jeszcze. ale wiecie dobrze jest mieć kogoś w szpitalu wtedy człowiek czuje ze się tobą zajmują bo one do mnie przychodzą pytają mnie o to jak się czuje i badają co chwila i tylko mnie tak bo innych nie biorą tak

• oli Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica, trzymam kciuki !
    Justyśka - za Ciebie też, żeby już była jakaś decyzja.

U nas dziś po raz trzeci była położna. Nasz mały pulpecik w tydzień przybrał 510 g i waży już 3670.

Są też problemy- mała strasznie ulewa - położna stwierdziła że jednak dużo i ze to refluks. Muszę jeszcze ściślej przestrzegać zaleceń co do karmienia, odbijania itd. Najgorzej jest wieczorem- muszę opanować nową technologię usypiania niż karmienie na leżąco :( Wczoraj Tatuś dał radę. Najgorzej że u mnie od razu chce mleko i samo bujanie nie pomaga. Jak nie da rady inaczej dam jej smoczek, choć w sumie Pola od razu go wypluwa. No i spróbujemy też Nutriton na zagęszczenie pokarmu, ale boję się że po tym zaczną się kłopoty z brzuszkiem. Eh tak źle i tak niedobrze.

Poza tym dwa dni temu zatkało mi się ujście przewodu mlecznego (wygląda to jak biała kropka na czubku brodawki), bolało strasznie i dodatkowo miałam zastój pokarmu w tej piersi. Jakoś udało się zastój zwalczyć ale ta kropka jest i czasem potrafi się powiększyć i zaboleć. Eh. Położna poleciła muszle laktacyjne - jako bardziej higieniczne od wkładek, w których robi się od mleczka ciemno ciepło i wilgotno co powoduje maceracje brodawek i może sprzyjać nadkażeniu grzybiczemu. Zatem chyba faktycznie to dobry pomysł, szczególnie dla dziewczyn,które mają duży wypływ pokarmu. Zobaczymy czy mąż da radę kupić ;)

aaaa, co do piersi- marzę o dopasowanym biustonoszu do karmienia... Dziewczyny, gdzie kupowałyście ? Scarlett, Ty chyba byłaś na takich zakupach po porodzie ? Ja mam normalny biust ale niestety obwód pod mam mały (noszę bez ciązy nawet i 60 a tak to 65) i wychodzi mi duża miska :(

Położna opowiadała dziś o szczepieniach i w końcu zrobimy najprawdopodobniej tak
    6 w 1 ( chyba że pediatra w czw zaleci raczej 5 w 1)
    rotawirusy w pierwszym półroczu
    pneumokoki po 6 miesiącu (3 dawki)
    meningokoki A-C-W135-Y gdzieś tam koło 12 miesiąca
    ospa wietrzna ok 13 miesiąca

km5svcqgfaw599l1.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki ;* dawno nie bylam na Facebooku dzis weszlam i... wstawiacie cudne fotki waszych szkrabow ;* przepiekne te nasze styczniowo lutowo-marcowe dzieciaczki ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli - ja muszle kupowałam na allegro i wyszło koło 20zeta z wysyłką

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess- potrzebuje na już ;) Mąż jeszcze nie dotarł ale kupił ;) ale dzięki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 17:02

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle czy u Was tez taka wspaniała pogoda ? Wieje - wywaliło mi tv
    Sat plus śnieg. Dziś znów nie byłyśmy na spacerze ;(

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też byliśmy dziś u lekarza i wszystko ok. Junior przybiera w niesamowitym tempie - dokładnie 3 tygodnie temu urodził się z wagą 3560 a dziś waży już 4180! Nic dziwnego skoro mam wrażenie że non stop go karmie :)

Oli ja kupiłam dwa biustonosze zaraz po porodzie - w Triumhie i w H&M. Ten z Triumpha jest dużo wygodniejszy, ten z H&M ładniej układa biust. Nie wiem czy tylko tam gdzie ja byłam ale minus Triumpha jest taki że mieli tylko jasne biustonosze.

noa8 lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki!

dziś powitałyśmy kolejną marcóweczkę! Krokodyl urodziła..wiadomość od niej:
    "urodziłam dziś o 16.10, Zuzia waży 3750g, jest zdrowa, 10 punktów. Mnie musieli sporo szyć, wszystko mnie boli"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 17:48

Scarlett2014, noa8, anet525, Ewelaa, czekaja, Emartea, kasss, SunSun, loszcz, kaczamila, Niunia86, ines31, Emrica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka cudowne wieści przynosisz! Gratulacje dla Krokodylicy! ;)

• noa8 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Krokodylicy! ;)
    Scarlett super , że wizyta udana..

Dziewczyny czy mozliwe ze mam wystarczajaco pokarmu skoro jak sciagam do laktatora leci pare kropel łącznie w 30min sciagam zaledwie 10ml. W takiej sytuacji zaczynam sie zastanawiac czy wogole mam mleko albo laktor slaby. Juz nie wiem..
    Wy tez musicie sie tyle natrudzic przy sciaganiu?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla krokodylicy

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa ja teraz mam problem ze ściąganiem a jak przystawie Juniora to je i rośnie. Może to kwestia laktatora - mam ręczny
    Chciałam kupić elektryczny ale ilość pokarmu mi się unormowała i nie muszę odciągać więc nie widzę takiej potrzeby

noa8 lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa mysle kwestia laktatora:) ja mam medela jest super:)

Kroko gratulacje Justyskja trzymaj sie a Loszcz Ty sie odezwij do nas!!!!

noa8, Justyska89, loszcz lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla krokodylicy:)

justyśka89 trzymaj się kochana, wiem, że najgorsze jest to czekanie, sama pojechałam na cc 13 lutego, a potem trafiłam na obserwacje do innego szpitala i tam czekaliśmy 2 tygodnie...

noa8 - masz zapewne unormowany pokarm, czyli tyle ile potrzeba twemu maluchowi, jak chcesz zobaczyć ile masz pokarmu to raz zamiast cyca daj butle i po nakarmieniu dziecka ściągnij pokarm, pokarmu będzie dużo, jeśli ma cię to uspokoić to tak zrób:)

noa8, Justyska89 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Wiktorcia wrucilismy od lekarza mała musi mieć zrobione USG przezciemieniowe główki :-(

Krokodylica gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 18:35

‹‹ 1601 1602 1603 1604 1605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ