X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już idę do łóżka, nie wiem czy usnę z nerwów.
    Rano do szpitala, jak coś to odezwę się smskiem do Konwalii bo nie będę mieć dostępu do neta.
    Dobranoc.

konwalianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za słowa wsparcia

• Rubi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea..musisz być dobrej myśli..to na.pewno przejściowe. Współczuję bo to na pewno ogromny stres..ale wierzę że słuch wróci..

Emartea lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa dzieki ze pytasz :-) z forum jestem na bieżąco tylko trochę brak czasu na pisanie ;-) podziwiam aktywne mamusie..
    U nas to samo co u wszystkich..czyli lekki trądzik na buzi,zastanawianie sie czy dobrze je,czy odpowiednio,lekkie bóle brzuszka,trochę walki z teściową;-) znoszenie 'dobrych 'rad(zauważyłyscie ze każdy jakas choćby mini radke ma?czy to tylko u mnie ).
    Jutro pierwsza wizyta u lekarza :-) dam znac ;-)

noa8 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki dzisiaj mała ładnie spala w nocy wiec i ja się przy okazji wyspalam ☺

Dziś mam z mała wizytę w przychodni u pediatry trzymajcie kciuki

Emartea trzymam kciuki żeby słuch powrócił trzymaj się dozo zdrowia ci zycze

• noa8 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Noa dzieki ze pytasz :-) z forum jestem na bieżąco tylko trochę brak czasu na pisanie ;-) podziwiam aktywne mamusie..
    U nas to samo co u wszystkich..czyli lekki trądzik na buzi,zastanawianie sie czy dobrze je,czy odpowiednio,lekkie bóle brzuszka,trochę walki z teściową;-) znoszenie 'dobrych 'rad(zauważyłyscie ze każdy jakas choćby mini radke ma?czy to tylko u mnie ).
    Jutro pierwsza wizyta u lekarza :-) dam znac ;-)

trzymam kciuki za wizyte , czekamy na wieści :)

SunSun lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Scarlett ja tez karmie z jednej piersi. jedno karmienie jedn piers na zmiane:) czasem siedze i mysle z ktorej karmilam ostatnio:) boze ja mam tyle pokarmu ze nie wyrabiam. czy to sie unormuje?? 60 sztuk wkladek laktacyjnych starcza mi na 4 dni... czasem to irytujace ale ciesze sie ze moge w pelni nakramic mala a przybiera super:)

u nas ciagle pup[a odparzona juz nie wiem co robic. pepek dalej sie trzyma ale pediatra kaze czekac jeszcze tydzien. no i mamy skierowanie na podciecie wedzidelka.

Jusr=tyska trzymaj sie tam!!!!

Rubi trzymam kciuki za Twoja laktacje, super ze odciagasz napewno sie rozkreci!!!

Mysmy w przychodi byli juz dwa razy i cale szczescie nic nie zlapala mala.

pogoda okropna i jak tu na spacery chodzic.

u mnie z rana po nacinaniu lepiej a juz bylam bliska zalamania. smaruje bardzo czesto mascia ceban i solcoseryl. to masci na blizny bo moja byla twarda i bardzo bolesna. teraz jest lepiej.

mala spi to ja tez ide:) dobranoc:) nastepne karmienie 23:)
    Skierowanie na podciecie wedzidelka masz do laryngologa?

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja używam pampersów 2,nie wiem ..jakoś mi wygodnie ;-) po bella happy ma wysypke :-/ z dada jeszcze nie próbowałam bo mam niezły zapas
    pepek odpadł w drugim tygodniu,przenywalam octaniseptem ale ok 5,6 razy dziennie.Dalej ma tam strupka i psikam heh dalej.
    na brzuszek pomogło biogaia i pryskanie noska przed karmieniem solą morska dismar.
    miłego dnia pozdrawiam

Tess, noa8 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o pryskaniu noska na kolkę nie pomyślałam :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja po obchodzie i dzisiaj nic nowego dalej leżę w szpitalu bez żadnej konkretnej decyzji. znaczy decyzja jest czekamy. jutro mam mieć badanie będę 5 dni po terminie i może coś zaczną działać kroplowka bo mimo wczorajszych zabiegów i skurczy bolesnych nic się nie zmieniło. jak się nie zmieni do jutra to może akurat coś wymyśla. chyba pogodzilam się z tym ze spędzę tutaj święta ale napewno juz nie sama tylko z moja coreczka

noa8 lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    o pryskaniu noska na kolkę nie pomyślałam :)
    No nie ? Ale mała wtedy efektywniej je i nie połyka powietrza bo w nosku czysto.Ja jej czyscilam i frida i gruszka i nic nie było.Ale od kiedy używamy soli jest zdecydowana poprawa a już na pewno nie marudzi przy jedzeniu :-)

Tess lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska wspolczuje pewnie juz masz dość tego wyczekiwania. A może oni czekają na łapówkę? Pierwszy raz słyszę by tak przeciągali lekarze termin porodu. U mnie w szpitalu czeka sie max 7 dni po terminie i potem działają. .
    Emerteaa bedzie dobrze moze z tym uchem to przejściowe?

Sun Sun ty narzekasz na dobre rady teściowej a moja przed porodem ciągle wydzwaniala czy juz urodzilam a jak juz urodzilam faktycznie i jej powiedziała to od tamtej pory zero telefonów. Jak do niej zadzwoniłam czy zamierza nas odwiedzić i zobaczyc wnuczkę to powiedziała ze ja nogi bolą a ma 3 bloki dalej do bas plus u nas jest winda a w soboty widzę ja jak popiernicza po rynku wiec zero komentarza...

O 12 mam wizytę kontrolna Ineski czy wszystko jest w porządku z płucami. Trzymajcie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 09:57

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet i SunSun trzymam kciuki za wizyty

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś to przeżyje mmyślę że do piątku się wszystko wyjasni dobrze ze mam tu swoją położna codziennie bada tylko mnie przed obchodem z rana jednak dobrze jest mieć kogoś znajomego tutaj.

leżę na sali z dziewczynką w ciąży w 34 tyg która ma 15 lat i pali masakra aż mnie telepie jak na nią patrze a jej chłopak wygląda jakby miał 13 lat.
    ona ma 2 cm rozwarcia i dają jej sterydy na plucka bi boją się ze wcześniej urodzi ja jej mogę dać swoje rozwarcie a ona niech mi da swoje powiększające się

• jasmin Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom :)
    JUSTYŚKA89 trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie.

relg2n0abn31771x.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odparzenie pupy mojemu Fabiankowi pomaga linomag z tlenkiem cynku

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za kciuki dziewczyny :)

jejq ja nie mogę z ta gowniara na sali wytrzymać.ze takie młode w ciążę zachodzą. bezmyślne jest jak niewiem. może urodzić wcześniaka i mówi jak mam urodzić to niech rodze.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    dzięki za kciuki dziewczyny :)

jejq ja nie mogę z ta gowniara na sali wytrzymać.ze takie młode w ciążę zachodzą. bezmyślne jest jak niewiem. może urodzić wcześniaka i mówi jak mam urodzić to niech rodze.
    Justyska żeby tylko 15stki zachodzily...teraz to i jeszcze mlodsze....nawet przedmiot przygotowanie do zycia w rodzinie czyli tzw edukacja seksualna nic nie pomaga.dziwie sie ze te dzieciaki nie potrafia sie zabezpieczyc.straszne to jest

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

A to ze pali papierosy bedac w ciazy to tylko swiadczy o tym jaka jest nieodpowiedzialna.ja dkugo palilam papierosy a jak tylko dowiedzialam sie o ciąży to przestalam z dnia na dzien takze można rzucic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 11:14

madziutek 23 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    położne to jak ja widzą to za głowę się łapią. lekarz się śmiał ze do 26 roku życia mama ma obowiązek kupować jej fajki

‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ