Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już idę do łóżka, nie wiem czy usnę z nerwów.
    Rano do szpitala, jak coś to odezwę się smskiem do Konwalii bo nie będę mieć dostępu do neta.
    Dobranoc.

konwalianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za słowa wsparcia

• Rubi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea..musisz być dobrej myśli..to na.pewno przejściowe. Współczuję bo to na pewno ogromny stres..ale wierzę że słuch wróci..

Emartea lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa dzieki ze pytasz :-) z forum jestem na bieżąco tylko trochę brak czasu na pisanie ;-) podziwiam aktywne mamusie..
    U nas to samo co u wszystkich..czyli lekki trądzik na buzi,zastanawianie sie czy dobrze je,czy odpowiednio,lekkie bóle brzuszka,trochę walki z teściową;-) znoszenie 'dobrych 'rad(zauważyłyscie ze każdy jakas choćby mini radke ma?czy to tylko u mnie ).
    Jutro pierwsza wizyta u lekarza :-) dam znac ;-)

noa8 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki dzisiaj mała ładnie spala w nocy wiec i ja się przy okazji wyspalam ☺

Dziś mam z mała wizytę w przychodni u pediatry trzymajcie kciuki

Emartea trzymam kciuki żeby słuch powrócił trzymaj się dozo zdrowia ci zycze

• noa8 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Noa dzieki ze pytasz :-) z forum jestem na bieżąco tylko trochę brak czasu na pisanie ;-) podziwiam aktywne mamusie..
    U nas to samo co u wszystkich..czyli lekki trądzik na buzi,zastanawianie sie czy dobrze je,czy odpowiednio,lekkie bóle brzuszka,trochę walki z teściową;-) znoszenie 'dobrych 'rad(zauważyłyscie ze każdy jakas choćby mini radke ma?czy to tylko u mnie ).
    Jutro pierwsza wizyta u lekarza :-) dam znac ;-)

trzymam kciuki za wizyte , czekamy na wieści :)

SunSun lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Scarlett ja tez karmie z jednej piersi. jedno karmienie jedn piers na zmiane:) czasem siedze i mysle z ktorej karmilam ostatnio:) boze ja mam tyle pokarmu ze nie wyrabiam. czy to sie unormuje?? 60 sztuk wkladek laktacyjnych starcza mi na 4 dni... czasem to irytujace ale ciesze sie ze moge w pelni nakramic mala a przybiera super:)

u nas ciagle pup[a odparzona juz nie wiem co robic. pepek dalej sie trzyma ale pediatra kaze czekac jeszcze tydzien. no i mamy skierowanie na podciecie wedzidelka.

Jusr=tyska trzymaj sie tam!!!!

Rubi trzymam kciuki za Twoja laktacje, super ze odciagasz napewno sie rozkreci!!!

Mysmy w przychodi byli juz dwa razy i cale szczescie nic nie zlapala mala.

pogoda okropna i jak tu na spacery chodzic.

u mnie z rana po nacinaniu lepiej a juz bylam bliska zalamania. smaruje bardzo czesto mascia ceban i solcoseryl. to masci na blizny bo moja byla twarda i bardzo bolesna. teraz jest lepiej.

mala spi to ja tez ide:) dobranoc:) nastepne karmienie 23:)
    Skierowanie na podciecie wedzidelka masz do laryngologa?

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja używam pampersów 2,nie wiem ..jakoś mi wygodnie ;-) po bella happy ma wysypke :-/ z dada jeszcze nie próbowałam bo mam niezły zapas
    pepek odpadł w drugim tygodniu,przenywalam octaniseptem ale ok 5,6 razy dziennie.Dalej ma tam strupka i psikam heh dalej.
    na brzuszek pomogło biogaia i pryskanie noska przed karmieniem solą morska dismar.
    miłego dnia pozdrawiam

Tess, noa8 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o pryskaniu noska na kolkę nie pomyślałam :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja po obchodzie i dzisiaj nic nowego dalej leżę w szpitalu bez żadnej konkretnej decyzji. znaczy decyzja jest czekamy. jutro mam mieć badanie będę 5 dni po terminie i może coś zaczną działać kroplowka bo mimo wczorajszych zabiegów i skurczy bolesnych nic się nie zmieniło. jak się nie zmieni do jutra to może akurat coś wymyśla. chyba pogodzilam się z tym ze spędzę tutaj święta ale napewno juz nie sama tylko z moja coreczka

noa8 lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    o pryskaniu noska na kolkę nie pomyślałam :)
    No nie ? Ale mała wtedy efektywniej je i nie połyka powietrza bo w nosku czysto.Ja jej czyscilam i frida i gruszka i nic nie było.Ale od kiedy używamy soli jest zdecydowana poprawa a już na pewno nie marudzi przy jedzeniu :-)

Tess lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska wspolczuje pewnie juz masz dość tego wyczekiwania. A może oni czekają na łapówkę? Pierwszy raz słyszę by tak przeciągali lekarze termin porodu. U mnie w szpitalu czeka sie max 7 dni po terminie i potem działają. .
    Emerteaa bedzie dobrze moze z tym uchem to przejściowe?

Sun Sun ty narzekasz na dobre rady teściowej a moja przed porodem ciągle wydzwaniala czy juz urodzilam a jak juz urodzilam faktycznie i jej powiedziała to od tamtej pory zero telefonów. Jak do niej zadzwoniłam czy zamierza nas odwiedzić i zobaczyc wnuczkę to powiedziała ze ja nogi bolą a ma 3 bloki dalej do bas plus u nas jest winda a w soboty widzę ja jak popiernicza po rynku wiec zero komentarza...

O 12 mam wizytę kontrolna Ineski czy wszystko jest w porządku z płucami. Trzymajcie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 09:57

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet i SunSun trzymam kciuki za wizyty

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś to przeżyje mmyślę że do piątku się wszystko wyjasni dobrze ze mam tu swoją położna codziennie bada tylko mnie przed obchodem z rana jednak dobrze jest mieć kogoś znajomego tutaj.

leżę na sali z dziewczynką w ciąży w 34 tyg która ma 15 lat i pali masakra aż mnie telepie jak na nią patrze a jej chłopak wygląda jakby miał 13 lat.
    ona ma 2 cm rozwarcia i dają jej sterydy na plucka bi boją się ze wcześniej urodzi ja jej mogę dać swoje rozwarcie a ona niech mi da swoje powiększające się

• jasmin Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom :)
    JUSTYŚKA89 trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie.

relg2n0abn31771x.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odparzenie pupy mojemu Fabiankowi pomaga linomag z tlenkiem cynku

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za kciuki dziewczyny :)

jejq ja nie mogę z ta gowniara na sali wytrzymać.ze takie młode w ciążę zachodzą. bezmyślne jest jak niewiem. może urodzić wcześniaka i mówi jak mam urodzić to niech rodze.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    dzięki za kciuki dziewczyny :)

jejq ja nie mogę z ta gowniara na sali wytrzymać.ze takie młode w ciążę zachodzą. bezmyślne jest jak niewiem. może urodzić wcześniaka i mówi jak mam urodzić to niech rodze.
    Justyska żeby tylko 15stki zachodzily...teraz to i jeszcze mlodsze....nawet przedmiot przygotowanie do zycia w rodzinie czyli tzw edukacja seksualna nic nie pomaga.dziwie sie ze te dzieciaki nie potrafia sie zabezpieczyc.straszne to jest

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

A to ze pali papierosy bedac w ciazy to tylko swiadczy o tym jaka jest nieodpowiedzialna.ja dkugo palilam papierosy a jak tylko dowiedzialam sie o ciąży to przestalam z dnia na dzien takze można rzucic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 11:14

madziutek 23 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    położne to jak ja widzą to za głowę się łapią. lekarz się śmiał ze do 26 roku życia mama ma obowiązek kupować jej fajki

‹‹ ‹ 1599 1600 1601 1602 1603 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ