Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ewka1990 wrote:Część dziewczynki
ja właśnie wrucilam z Wiktoria z USG serduszka i ma tam dziurkę lekarz mówił żeby być dobrej myśli ze może sama się zarodnie i zniknie ta dziurka ale ja strasznie się martwieNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualny
-
ewka1990 wrote:W Toruniu na skarpie w dziecięcym szpitalu wojewudzkim
My dziś mamy wizytę u endokrynologa ze względu na moją niedoczynność tarczycy w Przychodni Kolejowej.
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Emartea- jak sami wyżyliśmy to 3,5 kg - jedynki były już momentami ciasnawe. Z reszta przykładając 2 pampers do 1 dady nie było aż tak wielkiej różnicy a ze mam zapas 2 bo kupiłam w ciąży i jeszcze dostaliśmy to już nie dokupowalam 1. Swoją droga Pola nosiła 0- jak spadła do 2,5 kg po porodzie, potem poszły 4 paczki 1 i teraz już większe. No ale ona teraz przybiera 300-400 g w tydzień nasz mały żarłok grubasek
Scarlett2014, Emrica, gosiaczek31, Krokodylica, noa8, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa po następnym ktg i badaniu szyjki hehe dzisiaj zostałam wymacana za wszystkie czasy heh. lekarz mi nie wierzył ze mam skurcze i od 10 miałam co 8 minut aż w końcu poszłam do położnej i mnie pod ktg połączyła i wyszło ze mam co 8 min ale niewystarczające żeby rozszerzyć szyjkę wiec dalej siedzę czekam i mam skurcze. zajebiście się mi zapowiada
-
Ja w szpitalu używałam Baby dream z rossmana 1 i były super. W domu jak się skończyły to Pampers 1 Premium i zaczelam 2 zielone ale one wydają mi się duże (przeciekaly bokiem bez znaczenia jak zapielam), mimo że mała ma już 3700g i wróciłam do 1 z rossmana. Jak się skończą to może 2 Pampers, bo mam 2 Dade ale są większe niż 2 Pampers.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 15:08
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyEwka bedzie dobrze z serduszkiem. Te dziurki czesto same sie zarastaja. Glowa do gory.
My uzywamy zielonych pampers, narazie 1 a i tak wydaja mi sie duze jeszcze. Mloda ma chude nozki i dupke. Mimo ze urodzila sie duza. Pewnie podchodzi juz pod 4 kg.
W szpitalu uzywalam dade i tez sa ok ale grubsze i bardziej sztywne. Ale ich nie dyskwalifikuje:-) mam spory zapas 2 z dady i pampers wiec jak skoncze 1 to sprobuje juz tych wiekszych.
-
Rubi, nie rezygnuj z karmienia piersią (jeśli Ci na tym oczywiście zależy), bo prawda taka, że im więcej podasz mm tym mniej będziesz mieć pokarmu własnego.
Moja koleżanka miała po cesarce z tym straszne problemy, bo mała przyzwyczajona w szpitalu do butli cały czas płakała, że za mało pokarmu - ale babka od laktacji poradziła po prostu przystawiać jak najczęściej, to do jednej i do drugiej i się powolutku rozkręciło. Pokarmu było tyle ile potrzeba było. Oczywiście kosztowało to sporo wysiłku.
Mi też położna poradziła karmić z jednej piersi, a potem trochę odbeknąć, rozbudzić (np. przewinąć) i dać na chwilę jeszcze drugą pierś.
Jest też metoda na pobudzenie laktacji z odciąganiem pokarmu 7-7 5-5 3-3 (że się odciąga 7 min z prawej potem z lewej, potem 5 min z prawej itd.)gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u nas dzis byla pierwszy raz polozna. Fajna babka ale wlasciwie nic nowego sie od niej nie dowiedzialam:-) glownie o tej laktacji mojej rozmawialysmy a raczej o niecheci mlodej do ssania jednej z piersi. mowila zeby sie nie poddawac bo i nawet do miesiaca moze to potrwac pozniej juz pewnie bylby problem mala przekonac. Poogladala sutki i nie widzi w nich problemu bo ksztalt maja odpowiedni. Ciezko jej bylo powiedziec czemu ona sie tak buntuje z ta jedna piersia. Z drugiej pije ladnie i spokojnie. Doradzila aby przetrzymac troche mala na glodzie nawet zeby sie sama zorientowala ze ma ssac. I mam nie dorabiac jej mm az do wieczora. Karmic na rzadanie systemem 7-5-3 z obu na zmiane.No zobaczymy. Czy mi starczy cierpliwosci z tymi wrzaskami Izki. Pewnie sama sie porycze z bezsilnosci. Jak to nic nie da przez kilka dni to trudno bedziemy dokarmiac dalej. Pytalam o witaminy. Mowila ze przy mieszanym jesli nie przekracza 200 ml mm to co drugi dzien wit k Wystarczy. Jutro w przychodni sie z nia zobacze i mam zdac relacje jak mala wytrzymala bez mm dzis.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 15:53
-
A w tematach mlekowych - zakupiłam sobie takie muszle laktacyjne co to zbierają pokarm z drrugiej piersi, jak się karmi pierwszą i zastanawiam się teraz co z tym mlekiem robić
Wczoraj np. dodałam małemu 1/4 szklanki do kąpieli, macie pomysły na jeszcze jakieś zastosowanie? Słyszałam, że na rozstępy dobre...
-
nick nieaktualnyDziewczyny wszystkie karmicie z obu piersi? Bo mój mężczyzna najada się jedną i mam wrażenie że to jest przyczyna tego że jada tak częste. A przekonać go do drugiej piersi jak skończy jedną jest trudn. Odbywać w połowie go nie chce bo ponoć w miarę czasu trwania karmienia jest coraz bardziej wartościowe mleko
-
Ale jakie rezygnuje przecież ja walczę o ten pokarm jak lwica..już od szpitala...teraz odciagam między karmieniami laktatorem żeby cycki się zorientowały że musza więcej naprodukowac..
Tess, Madzik82, noa8 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Moja jak przerwie jedzenie dłuższe z jednej piersi to biorę ja na bekanie przewijam a gdy nadal szuka cyca zostawiam druga pierś. O tej metodzie pobudzania laktacji nie słyszałam warto spróbować.
Ja mleko jakie odciągnę nadmiar zamrażamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 16:31
-
A to moja Ines w skończony 3 tyg:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30f042b4b0d4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 16:35
Scarlett2014, Rubi, Madzik82, Ewelaa, gosiaczek31, Niunia86, Krokodylica, Emartea, ines31, noa8, loszcz, Emrica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie sugerujcie się jeśli macie miękkie piersi. Ja kilka dni po wyjściu ze szpitala cały czas miałam ciężkie i twarde piersi a pokarm dosłownie ze mnie wyciekał. Teraz mam miękkie piersi z których nic nie cieknie i które mnie nie bolą. No i nawet martwiłam się że mam mało pokarmu ale jak przystawiam małego to słyszę jak połyka, czasami mleko wypływa mu z pyszczka no i po karmieniu wydaje się być najedzony. Przybiera też ładnie i mam nadzieje że jutro w przychodni to się po raz kolejny potwierdzi. Więc chyba z moim pokarmem ok i nie potrzebnie to poczucie komfortu mnie martwiło
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTess tak na 3-5 minut to i mi młodego uda się jeszcze czasem zmobilizować ale na dłużej mowy nie ma. Zresztą w nocy jestem tak zmęczona że nawet nie chce mi się walczyć. Widocznie Junior ma jak ja - woli zjeść mniej a częściej
Tess a ile Twój Michał ssie jedną pierś? Długo? Bo Junior zwykle 10-20 minutWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 16:47
-
Scarlett2014 wrote:Dziewczyny nie sugerujcie się jeśli macie miękkie piersi. Ja kilka dni po wyjściu ze szpitala cały czas miałam ciężkie i twarde piersi a pokarm dosłownie ze mnie wyciekał. Teraz mam miękkie piersi z których nic nie cieknie i które mnie nie bolą. No i nawet martwiłam się że mam mało pokarmu ale jak przystawiam małego to słyszę jak połyka, czasami mleko wypływa mu z pyszczka no i po karmieniu wydaje się być najedzony. Przybiera też ładnie i mam nadzieje że jutro w przychodni to się po raz kolejny potwierdzi. Więc chyba z moim pokarmem ok i nie potrzebnie to poczucie komfortu mnie martwiło