X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Część dziewczynki

ja właśnie wrucilam z Wiktoria z USG serduszka i ma tam dziurkę lekarz mówił żeby być dobrej myśli ze może sama się zarodnie i zniknie ta dziurka ale ja strasznie się martwie
    ewka gdzie byłaś u kardiologa?

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Toruniu na skarpie w dziecięcym szpitalu wojewudzkim

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    W Toruniu na skarpie w dziecięcym szpitalu wojewudzkim
    Też chyba sprobuje sie tam zarejestrowac.
    My dziś mamy wizytę u endokrynologa ze względu na moją niedoczynność tarczycy w Przychodni Kolejowej.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • oli Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea- jak sami wyżyliśmy to 3,5 kg - jedynki były już momentami ciasnawe. Z reszta przykładając 2 pampers do 1 dady nie było aż tak wielkiej różnicy a ze mam zapas 2 bo kupiłam w ciąży i jeszcze dostaliśmy to już nie dokupowalam 1. Swoją droga Pola nosiła 0- jak spadła do 2,5 kg po porodzie, potem poszły 4 paczki 1 i teraz już większe. No ale ona teraz przybiera 300-400 g w tydzień nasz mały żarłok grubasek :)
    2d18yon.jpg

Scarlett2014, Emrica, gosiaczek31, Krokodylica, noa8, Niunia86 lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po następnym ktg i badaniu szyjki hehe dzisiaj zostałam wymacana za wszystkie czasy heh. lekarz mi nie wierzył ze mam skurcze i od 10 miałam co 8 minut aż w końcu poszłam do położnej i mnie pod ktg połączyła i wyszło ze mam co 8 min ale niewystarczające żeby rozszerzyć szyjkę wiec dalej siedzę czekam i mam skurcze. zajebiście się mi zapowiada

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu używałam Baby dream z rossmana 1 i były super. W domu jak się skończyły to Pampers 1 Premium i zaczelam 2 zielone ale one wydają mi się duże (przeciekaly bokiem bez znaczenia jak zapielam), mimo że mała ma już 3700g i wróciłam do 1 z rossmana. Jak się skończą to może 2 Pampers, bo mam 2 Dade ale są większe niż 2 Pampers.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 15:08

Natalka 03.2015 <3
  • Tess Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używaliśmy zielone pampersy 1 i te z rossmana też 1 i choć te drugie mi się bardziej podobają, to zdarzyło się przy mega wodnistym kupsku, że przeciekły.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka bedzie dobrze z serduszkiem. Te dziurki czesto same sie zarastaja. Glowa do gory.

My uzywamy zielonych pampers, narazie 1 a i tak wydaja mi sie duze jeszcze. Mloda ma chude nozki i dupke. Mimo ze urodzila sie duza. Pewnie podchodzi juz pod 4 kg.
    W szpitalu uzywalam dade i tez sa ok ale grubsze i bardziej sztywne. Ale ich nie dyskwalifikuje:-) mam spory zapas 2 z dady i pampers wiec jak skoncze 1 to sprobuje juz tych wiekszych.

• Tess Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, nie rezygnuj z karmienia piersią (jeśli Ci na tym oczywiście zależy), bo prawda taka, że im więcej podasz mm tym mniej będziesz mieć pokarmu własnego.

Moja koleżanka miała po cesarce z tym straszne problemy, bo mała przyzwyczajona w szpitalu do butli cały czas płakała, że za mało pokarmu - ale babka od laktacji poradziła po prostu przystawiać jak najczęściej, to do jednej i do drugiej i się powolutku rozkręciło. Pokarmu było tyle ile potrzeba było. Oczywiście kosztowało to sporo wysiłku.

Mi też położna poradziła karmić z jednej piersi, a potem trochę odbeknąć, rozbudzić (np. przewinąć) i dać na chwilę jeszcze drugą pierś.

Jest też metoda na pobudzenie laktacji z odciąganiem pokarmu 7-7 5-5 3-3 (że się odciąga 7 min z prawej potem z lewej, potem 5 min z prawej itd.)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzis byla pierwszy raz polozna. Fajna babka ale wlasciwie nic nowego sie od niej nie dowiedzialam:-) glownie o tej laktacji mojej rozmawialysmy a raczej o niecheci mlodej do ssania jednej z piersi. mowila zeby sie nie poddawac bo i nawet do miesiaca moze to potrwac pozniej juz pewnie bylby problem mala przekonac. Poogladala sutki i nie widzi w nich problemu bo ksztalt maja odpowiedni. Ciezko jej bylo powiedziec czemu ona sie tak buntuje z ta jedna piersia. Z drugiej pije ladnie i spokojnie. Doradzila aby przetrzymac troche mala na glodzie nawet zeby sie sama zorientowala ze ma ssac. I mam nie dorabiac jej mm az do wieczora. Karmic na rzadanie systemem 7-5-3 z obu na zmiane.No zobaczymy. Czy mi starczy cierpliwosci z tymi wrzaskami Izki. Pewnie sama sie porycze z bezsilnosci. Jak to nic nie da przez kilka dni to trudno bedziemy dokarmiac dalej. Pytalam o witaminy. Mowila ze przy mieszanym jesli nie przekracza 200 ml mm to co drugi dzien wit k Wystarczy. Jutro w przychodni sie z nia zobacze i mam zdac relacje jak mala wytrzymala bez mm dzis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 15:53

• Tess Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tematach mlekowych - zakupiłam sobie takie muszle laktacyjne co to zbierają pokarm z drrugiej piersi, jak się karmi pierwszą i zastanawiam się teraz co z tym mlekiem robić ;) Wczoraj np. dodałam małemu 1/4 szklanki do kąpieli, macie pomysły na jeszcze jakieś zastosowanie? Słyszałam, że na rozstępy dobre...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie karmicie z obu piersi? Bo mój mężczyzna najada się jedną i mam wrażenie że to jest przyczyna tego że jada tak częste. A przekonać go do drugiej piersi jak skończy jedną jest trudn. Odbywać w połowie go nie chce bo ponoć w miarę czasu trwania karmienia jest coraz bardziej wartościowe mleko

• Rubi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakie rezygnuje przecież ja walczę o ten pokarm jak lwica..już od szpitala...teraz odciagam między karmieniami laktatorem żeby cycki się zorientowały że musza więcej naprodukowac..

Tess, Madzik82, noa8 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak przerwie jedzenie dłuższe z jednej piersi to biorę ja na bekanie przewijam a gdy nadal szuka cyca zostawiam druga pierś. O tej metodzie pobudzania laktacji nie słyszałam warto spróbować.
    Ja mleko jakie odciągnę nadmiar zamrażam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 16:31

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi czasem dzieciom nie wystarcza pokarm matki. Ja moja starsza dokarmialam sztucznym od 4 m-ca.

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja Ines w skończony 3 tyg:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30f042b4b0d4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 16:35

Scarlett2014, Rubi, Madzik82, Ewelaa, gosiaczek31, Niunia86, Krokodylica, Emartea, ines31, noa8, loszcz, Emrica lubią tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett - mam podobny problem, ale często jest tak, że własnie M bierze Młodego do odbeknięcia, przewija, a ponieważ wtedy dostaje często czkawki, więc sam z siebie chce ,,popić" :) tak ze 3-5 min. Ale ta sztuka nie zawsze się udaje.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie sugerujcie się jeśli macie miękkie piersi. Ja kilka dni po wyjściu ze szpitala cały czas miałam ciężkie i twarde piersi a pokarm dosłownie ze mnie wyciekał. Teraz mam miękkie piersi z których nic nie cieknie i które mnie nie bolą. No i nawet martwiłam się że mam mało pokarmu ale jak przystawiam małego to słyszę jak połyka, czasami mleko wypływa mu z pyszczka no i po karmieniu wydaje się być najedzony. Przybiera też ładnie i mam nadzieje że jutro w przychodni to się po raz kolejny potwierdzi. Więc chyba z moim pokarmem ok i nie potrzebnie to poczucie komfortu mnie martwiło :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess tak na 3-5 minut to i mi młodego uda się jeszcze czasem zmobilizować ale na dłużej mowy nie ma. Zresztą w nocy jestem tak zmęczona że nawet nie chce mi się walczyć. Widocznie Junior ma jak ja - woli zjeść mniej a częściej :)

Tess a ile Twój Michał ssie jedną pierś? Długo? Bo Junior zwykle 10-20 minut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 16:47

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny nie sugerujcie się jeśli macie miękkie piersi. Ja kilka dni po wyjściu ze szpitala cały czas miałam ciężkie i twarde piersi a pokarm dosłownie ze mnie wyciekał. Teraz mam miękkie piersi z których nic nie cieknie i które mnie nie bolą. No i nawet martwiłam się że mam mało pokarmu ale jak przystawiam małego to słyszę jak połyka, czasami mleko wypływa mu z pyszczka no i po karmieniu wydaje się być najedzony. Przybiera też ładnie i mam nadzieje że jutro w przychodni to się po raz kolejny potwierdzi. Więc chyba z moim pokarmem ok i nie potrzebnie to poczucie komfortu mnie martwiło :)
    jezeli nasz miekkie to znaczy ze pokatm jest tylko tyle ile powinien i wszystko sie unormowalo,jak ktos chce sprawdzic czy ma to niech nie przystawia do jednej piersi z 8h i wtedy zobaczycie jak piers robi sie twarda i az cieknke,ja wczoraj nakarmilam z jednej ale maly zasnal i spal dlugo wiec juz go nie chcialam budzic i o 5 rano obudzilam sie z mokra bluzka az po sam rekaw,myslalam ze tak nie bede miala nigdy jak dziewczyny mowily i od paru dni stanika na noc nie ubieralam no i dzis sie przekonalam,maly wyjatkowo o tej godzinie jeszcze spal i musialam go obudzic przez to zeby oproznil bo zaczynalo bolec

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ