X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe justyska. Ja po badaniu mialam skurcze od 15 do 22. Nawet ladnie sie na ktg pisaly. Pewnie zrobili ci masaz szyjki przy okazji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica u mnie tez jest tylko badanie przed szczepieniem. Chyba chodzi tylko o wylapanie ewentualnej infekcji. Z krwi i tak niewiele wyjdzie. Chyba ze crp zrobic i jak podwyzszone to wtedy moze o infekcji swiadczyc

• Emartea Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w przychodni też tylko badanie przed szczepieniem. A jak wyglądają ranki po szczepionce na gruźlicę, którą robili w szpitalu? U nas zrobiła się czerwona, wypykła a na środku jest jakby strupek. Dookoła zaczęła schodzić skóra. W sumie położna mówiła że tak może się zrobić, ale brzydko to wygląda. Chyba to jej nie boli bo zachowuje się normalnie. Jest spokojna.

Jakich pieluch używacie i jak się sprawdzają? Ja cały czas Pampersa tego zwykłego, Pampers Premium też były fajne. Próbowaliśmy Dady i jak dla mnie po zasiusianiu wata w środku się zbijała i śmierdziały. Polecacie jakieś inne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:55

4e3f84b95f.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    U mnie w przychodni też tylko badanie przed szczepieniem. A jak wyglądają ranki po szczepionce na gruźlicę, którą robili w szpitalu? U nas zrobiła się czerwona, wypykła a na środku jest jakby strupek. Dookoła zaczęła schodzić skóra. W sumie położna mówiła że tak może się zrobić, ale brzydko to wygląda. Chyba to jej nie boli bo zachowuje się normalnie. Jest spokojna.

Jakich pieluch używacie i jak się sprawdzają? Ja cały czas Pampersa tego zwykłego, Pampers Premium też były fajne. Próbowaliśmy Dady i jak dla mnie po zasiusianiu wata w środku się zbijała i śmierdziały. Polecacie jakieś inne?
    u mnie odczyn dokładnie taki sam jak piszesz, dzis była polozna i powiedziala zeby sie nie martwic ze tak moze wygladac.
    Pampersow tez używałam narazie tylko tych premium i zielonych, na razie nie testuje innych, jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 12:03

Emartea lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Za niedługo czekają nas szczepienia, mam pytanie bo u mnie w przychodni jest taka praktyka ze przed szczepieniem lekarz bada dziecko a potem jest wkucie, a czytałam że niektórzy robią jeszcze morfologie dziecku, nie wiem teraz czy robić na własną ręke czy wystarczy to badanie lekarza?
    Wystarczy badanie lekarza

Emrica lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:

u nas nie ma nic na raczce po szczepionce,pieluch uzywalismy z tesco,z dady teraz z pampersa i wszystkie sa ok,ale jednak pampers bardziej chlonne,w biedronce ma byc ten domek pieluch od dzis chyba za 50zl

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy dada 1- ok, pampers premium 0 i 1- tez ok, dziś zaczęliśmy pampers normalne-2. Dada na plus ze nie są perfumowane, pampersy wydają sie cieńsze - przez to wygodniejsze.

Trzymam kciuki za Was- Krokodylica i Justyska.
    nowym Mamusiom gratuluje !

Krokodylica lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:

u nas tak samo wyglądało miejsce po szczepionce.
    a my dzisiaj znowu łapaliśmy siuśki do badania, mam nadzieję że nie będzie już żadnej bakterii i będzie można małego zaszczepić... dzisiaj zawożę małego mamie a ja idę do fryzjera i kosmetyczki. W KOŃCU!! już nie mogę na siebie patrzeć, a w niedzielę chrzciny.

co do pampersów to ja też używam Pampers zielone, od jakiegoś czasu już dwójki :P

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz uzywam 2 ale z Dady

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli a ile Pola waży i czy te 2 nie są duże? My cały czas 1 bo wydaje mi się, że w 2 się utopi.

4e3f84b95f.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi przystawiaj malego jak najczesciej... ja tez mialam taki kryzys laktacyjny ale przystawialam cally czas Nikodemka i w koncu na nowo ruszylo... teraz mam pokarmu w sam raz zeby byl pojedzony... musisz probowac poki jeszcze jest szansa ;*

Ewelaa te co 3 min to jeszcze nic.... ;) najgorsze sa jak juz masz parte i czujesz ze dziecko schodzi w dol a polozne zabraniaja Ci przec przez 15min.. a to jakies 6 skurczy... ja tak mialam przez 3 h.. dwa razy parlam, one stwierdzaly ze jeszcze poczekamy i 15 minut meki... a w sumoe ja do sakiutkiego konca chodzilam (a raczej probowalam) i przy skurczu kucalam przy barierce i krecilam kolka naa kucąco... to byla masakra... ;)
    Ehhh ale najwasniejszy efekt koncowy ;D

Justyska juz bys mogla w koncu urodzic i sie tak nie stresowac bo widze ze okropnie to przezywasz biedna ;* ale juz tylko godziny dziela Cie od finalu i bedziesz miec ta coreczke w ramionach ;**

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używamy już 2. Junior waży pewnie 4 kilo. Ostatnio było 3880. Mamy i Dade i Pampersy i nie widzę między nimi różnicy. Mieliśmy jeszcze chyba Happy z firmy Bella i one były słabe i mało chłonne więc nie polecam!

Ewela gratulacje!

kaczamila dobrej zabawy :) mi mąż obiecał że w tym tygodniu zostanie z małym a ja idę na godzinkę do pracy złożyć wszystkim życzenia świąteczne i porozmawiać na dorosłe tematy :) ciesze się jak na egzotyczne wakacje ;)

Justyska, Krokodylica trzymam za Was kciuki! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 12:41

Krokodylica, noa8 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie czy znacie jakieś sprawdzone sposiby ba zgubienie tluszczyku z bioder? Chodzi mi o ćwiczenia

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ja bym juz najchetniej 3 uzywala ale dostalisky sporo 2 i chce je wykorzystac... a zostalo mi jeszcze 1 wielka paaaaka na 108 pampersow i jedna na 80... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki

ja właśnie wrucilam z Wiktoria z USG serduszka i ma tam dziurkę lekarz mówił żeby być dobrej myśli ze może sama się zarodnie i zniknie ta dziurka ale ja strasznie się martwie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka będzie dobrze.
    MamaAdasia chyba pisała że jej Adaś też miał dziurkę i jest teraz wszystko ok. pozdrawiam mocno

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka zycze Ci aby wszystko bylo dobrze.

Dziekuje wszystkim dziewczynom za kciuki, trzymajcie mocno, bo sie boje kurde. :)

• MartaM Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilismy z kontroli u ortopedy i obojczyk pięknie się zrósł! My wciąż używamy 1, mimo ze mala wazy 4200g. Jest dluga (nie wiem po kim ;)) i dosc szczupla, wiec sa idealne.

MamaAdasia, Tygrysek, Emrica, gosiaczek31, noa8, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    My papmpersa niestety używać nie możemy..po 3 pieluszkach Mały miał odparzenia.
    Uzywamy Happy albo Dada i jest ok.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flores,emca,ewella gratuluje dzieciaczkow

Za pozostałe dziewczynki w dwupaku trzymaj kciuki

Co do pieluszek to ja tez używamy 1 dwujki są za duże mimo ze mała wazy 4kg

‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ