Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie w przychodni też tylko badanie przed szczepieniem. A jak wyglądają ranki po szczepionce na gruźlicę, którą robili w szpitalu? U nas zrobiła się czerwona, wypykła a na środku jest jakby strupek. Dookoła zaczęła schodzić skóra. W sumie położna mówiła że tak może się zrobić, ale brzydko to wygląda. Chyba to jej nie boli bo zachowuje się normalnie. Jest spokojna.
Jakich pieluch używacie i jak się sprawdzają? Ja cały czas Pampersa tego zwykłego, Pampers Premium też były fajne. Próbowaliśmy Dady i jak dla mnie po zasiusianiu wata w środku się zbijała i śmierdziały. Polecacie jakieś inne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:55
-
Emartea wrote:U mnie w przychodni też tylko badanie przed szczepieniem. A jak wyglądają ranki po szczepionce na gruźlicę, którą robili w szpitalu? U nas zrobiła się czerwona, wypykła a na środku jest jakby strupek. Dookoła zaczęła schodzić skóra. W sumie położna mówiła że tak może się zrobić, ale brzydko to wygląda. Chyba to jej nie boli bo zachowuje się normalnie. Jest spokojna.
Jakich pieluch używacie i jak się sprawdzają? Ja cały czas Pampersa tego zwykłego, Pampers Premium też były fajne. Próbowaliśmy Dady i jak dla mnie po zasiusianiu wata w środku się zbijała i śmierdziały. Polecacie jakieś inne?
Pampersow tez używałam narazie tylko tych premium i zielonych, na razie nie testuje innych, jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 12:03
Emartea lubi tę wiadomość
-
Emrica wrote:Za niedługo czekają nas szczepienia, mam pytanie bo u mnie w przychodni jest taka praktyka ze przed szczepieniem lekarz bada dziecko a potem jest wkucie, a czytałam że niektórzy robią jeszcze morfologie dziecku, nie wiem teraz czy robić na własną ręke czy wystarczy to badanie lekarza?
Emrica lubi tę wiadomość
-
Emartea wrote:U mnie w przychodni też tylko badanie przed szczepieniem. A jak wyglądają ranki po szczepionce na gruźlicę, którą robili w szpitalu? U nas zrobiła się czerwona, wypykła a na środku jest jakby strupek. Dookoła zaczęła schodzić skóra. W sumie położna mówiła że tak może się zrobić, ale brzydko to wygląda. Chyba to jej nie boli bo zachowuje się normalnie. Jest spokojna.
Jakich pieluch używacie i jak się sprawdzają? Ja cały czas Pampersa tego zwykłego, Pampers Premium też były fajne. Próbowaliśmy Dady i jak dla mnie po zasiusianiu wata w środku się zbijała i śmierdziały. Polecacie jakieś inne? -
My mieliśmy dada 1- ok, pampers premium 0 i 1- tez ok, dziś zaczęliśmy pampers normalne-2. Dada na plus ze nie są perfumowane, pampersy wydają sie cieńsze - przez to wygodniejsze.
Trzymam kciuki za Was- Krokodylica i Justyska.
nowym Mamusiom gratuluje !Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmartea wrote:U mnie w przychodni też tylko badanie przed szczepieniem. A jak wyglądają ranki po szczepionce na gruźlicę, którą robili w szpitalu? U nas zrobiła się czerwona, wypykła a na środku jest jakby strupek. Dookoła zaczęła schodzić skóra. W sumie położna mówiła że tak może się zrobić, ale brzydko to wygląda. Chyba to jej nie boli bo zachowuje się normalnie. Jest spokojna.
Jakich pieluch używacie i jak się sprawdzają? Ja cały czas Pampersa tego zwykłego, Pampers Premium też były fajne. Próbowaliśmy Dady i jak dla mnie po zasiusianiu wata w środku się zbijała i śmierdziały. Polecacie jakieś inne?
u nas tak samo wyglądało miejsce po szczepionce.
a my dzisiaj znowu łapaliśmy siuśki do badania, mam nadzieję że nie będzie już żadnej bakterii i będzie można małego zaszczepić... dzisiaj zawożę małego mamie a ja idę do fryzjera i kosmetyczki. W KOŃCU!! już nie mogę na siebie patrzeć, a w niedzielę chrzciny.
co do pampersów to ja też używam Pampers zielone, od jakiegoś czasu już dwójkigosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Rubi przystawiaj malego jak najczesciej... ja tez mialam taki kryzys laktacyjny ale przystawialam cally czas Nikodemka i w koncu na nowo ruszylo... teraz mam pokarmu w sam raz zeby byl pojedzony... musisz probowac poki jeszcze jest szansa ;*
Ewelaa te co 3 min to jeszcze nic....najgorsze sa jak juz masz parte i czujesz ze dziecko schodzi w dol a polozne zabraniaja Ci przec przez 15min.. a to jakies 6 skurczy... ja tak mialam przez 3 h.. dwa razy parlam, one stwierdzaly ze jeszcze poczekamy i 15 minut meki... a w sumoe ja do sakiutkiego konca chodzilam (a raczej probowalam) i przy skurczu kucalam przy barierce i krecilam kolka naa kucąco... to byla masakra...
Ehhh ale najwasniejszy efekt koncowy
Justyska juz bys mogla w koncu urodzic i sie tak nie stresowac bo widze ze okropnie to przezywasz biedna ;* ale juz tylko godziny dziela Cie od finalu i bedziesz miec ta coreczke w ramionach ;** -
nick nieaktualnyMy też używamy już 2. Junior waży pewnie 4 kilo. Ostatnio było 3880. Mamy i Dade i Pampersy i nie widzę między nimi różnicy. Mieliśmy jeszcze chyba Happy z firmy Bella i one były słabe i mało chłonne więc nie polecam!
Ewela gratulacje!
kaczamila dobrej zabawymi mąż obiecał że w tym tygodniu zostanie z małym a ja idę na godzinkę do pracy złożyć wszystkim życzenia świąteczne i porozmawiać na dorosłe tematy
ciesze się jak na egzotyczne wakacje
Justyska, Krokodylica trzymam za Was kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 12:41
Krokodylica, noa8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie wrocilismy z kontroli u ortopedy i obojczyk pięknie się zrósł! My wciąż używamy 1, mimo ze mala wazy 4200g. Jest dluga (nie wiem po kim
) i dosc szczupla, wiec sa idealne.
MamaAdasia, Tygrysek, Emrica, gosiaczek31, noa8, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Emartea wrote:Jakich pieluch używacie i jak się sprawdzają? Ja cały czas Pampersa tego zwykłego, Pampers Premium też były fajne. Próbowaliśmy Dady i jak dla mnie po zasiusianiu wata w środku się zbijała i śmierdziały. Polecacie jakieś inne?
Uzywamy Happy albo Dada i jest ok.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualny