X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ewelaa serdecznie gratuluje maleństwa ciesze sie ze po tylu mękach w końcu sie udało :)
    Justyska, krokodylica trzymam kciuki żebyście w tym tyg juz urodzily.

Mamusie ile razy wam się wasze skarby budzą na jedzenie? Moja je co 3 godz przez cale 24godz. Jak w zegarku. Nawet cycki mi zaprogramowala ze co 3 godz domagają sie ciagniecia. Wieczorami je ok 22-23 potem1-2 się budzi no potem 4-5 rano itd. chciałabym by zaczęła troche dluzej spac bo słabo sypiam. A ogólnie jest grzeczna. Coraz częściej nie spi tylko się rozgląda. Nie placze wcale. Chyba ze na jedzenie. Ale najpierw steka ze chce jeść i czeka jakad chwile cierpliwie.

Mam pytanie czy zaobserwowalyscie u swoich dzieci krótkie bezdechy??? Moja ma takie od czasu do czasu ok7-9 minutowe. Podobno zdarza sie tak u wcześniaków lub podczas ciężkiego porodu. Rzekomo taki stan moze utrzymać sie do 2 m-ca. Niby to nie jest nuebezp ale troche sie martwię i ciągle nad nia czuwam.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ewelaa, Flores, Belladonna gratuluje :)

Coś wogóle Loszcz się nie odzywa??

Na liście mam do rozpakowania aktywne na forum zostały Justyśka i Krokodylica, jest też Emca ona również była aktywna a teraz cisza, chyba że coś przeoczyłam??
    Pozostałe dziewczyny nie wykazują aktywności, odezwijcie się i pochwalcie się swoimi maleństwami :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec położne ze szkoły rodzenia mnie zbadały i okazało się ze coś nie tak z moim spojeniem tylko nie chciały powiedzieć co mówiły coś między sobą ze ostre itd. tak samo z dzieckiem główka nisko szyjki brak i rozwarcia tez brak. narazie zabroniły mi jeść i pić. w sumie to od 24 miałam nic nie jeść a teraz to kontynuować i czekam co powiedzą. po obchodzie jeszcze nic nie wiem mam badanie mieć następne

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica Emca urodziła na Facebooku dodała zdjęcie synka

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    a wiec położne ze szkoły rodzenia mnie zbadały i okazało się ze coś nie tak z moim spojeniem tylko nie chciały powiedzieć co mówiły coś między sobą ze ostre itd. tak samo z dzieckiem główka nisko szyjki brak i rozwarcia tez brak. narazie zabroniły mi jeść i pić. w sumie to od 24 miałam nic nie jeść a teraz to kontynuować i czekam co powiedzą. po obchodzie jeszcze nic nie wiem mam badanie mieć następne
    Mi po oxy nawet rozwarcie ciezko szlo a skurcze byly tak cholernie bolesne ze masakra. Ale u mnie glowka byla caly czas wysoko, nie chciala sie opuscic

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna oni przygotowują cię tu cesarki. Byc moze jeszcze dzis zapadnie decyzja i ci zrobią cc. Pisz nam na bierz co jak rozwija sie sytuacja

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coraz częściej muszę dokarmiać mm:( jestem przybita bardzo tym faktem...pije b.dużo ale cycki nie dają rady...:( nie umiem sobie przetłumaczyć tego jakoś

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka trzymam kciuki...Anet ma rację pewnie stawiają na cesarkę..Powodzenia kochana to na pewno już niedługo..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Emrica Emca urodziła na Facebooku dodała zdjęcie synka
    Dzieki, poprawiłam listę :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak czułam ze z rozwarciem będzie problem jak mówiłam moja babcia i mama nie miały wiec ja też genetyka wkoncu.
    a jak przygotowują do cesarki to będzie tak jak mówiłam moja neurolog nie chciała mi dać wskazania na cesarke a oni tu chyba z moja epilepsja boją się SN u mnie tylko wola cc bo cały czas pytają o epilepsje. tylko zastanawia mnie to spojenie o co chodziło

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuch mam twardy ze szok głodna jestem ze masakra po tym jak decyzja zapadnie i będę mogła jeść to chyba konia z kopytami zjem

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla przed chwila Pani z noroworodkow zebym podspisala zgode na usg glowki i brzuszka, bo takim duzym dzieciom robia. Powoedziala rowniez ze miala pobierana morfologie badany cukier i CRP i wyniki sa ok, ale mala wymiotuje wodami :(robili jej plukanie zaladka i powiedziala zeby sie nie denerwowac skoro krew jest ok, ale jak gu sie niee denerwowac :(maja mi ja pozniej przyniesc i jutro jak juz bede miala sile chodzic to mi ja na stale zostawia, a jak nie to od srody juz na pewno ze mna bedzie.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    brzuch mam twardy ze szok głodna jestem ze masakra po tym jak decyzja zapadnie i będę mogła jeść to chyba konia z kopytami zjem
    Kochana ja od soboty wieczora jestem na glodzie. Nawet wody nie moglam pic, tylko usta moczyc. Dzis dostalam pozwolenie napic sie wody, a jedzonko kroplowkami dostaje

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj co lekarz to opinia teraz byłam na badaniu i tak Ci co obchod mieli byli za cesarka a ten co mnie badał powiedział ze do końca tyg poleze i dadzą mi kroplowke masakra co lekarz to inne zdanie ma aj masakra idzie zglupiec może moja malutka zdecyduje się wyjsc po tym wszystkim ci mi robią a i okazuje się ze mam 1 cm rozwarcia

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska życzę powodzenia i cierpliwości, bo niestety w tych szpitalach to można się rozstroić nerwowo, jak Ci każdy mówi co innego. Niestety znam to, u nas w szpitalu jest tak samo.

Ewela nie denerwuj się, wiem że łatwo się mówi, ale mała jest w dobrych rękach i jak mówią że nic się nie dzieje to znaczy że tak jest. :) Trzymam kciuki.

Ja się szykuję na szpital na jutro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica jeszcze urodzisz wcześniej niż ja bo będziesz miała konkretniejszych lekarzy i szybciej coś wymyśla tobie. mnie po tym badaniu tak boli brzuch ze szok jakby tam w środku coś mi się rozdzieralo

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe niestety wiem jacy u mnie sa lekarze i nie sa konkretni a do tego jeden zmienia decyzje drugiego. :) Chyba ze ordynator cos postanowi to tak bedzie jak on powie, ale on znowu jest chamski w obyciu wiec nie spodziewam sie zbyt wiele. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela w pierwszej dobie lub dwoch to normalne ze nkworodki wymiotuja wodami. Moja tez tak miala. Do tego charczala bo jej zalegaly w nosie i gardle. Mowily polozne i pediatra ze to normalne i przejdzie po 2 dniach. I tak bylo. Nie martw sie. Odpoczywaj teraz i zbieraj sily.

Justyska trzymam kciuki zeby jakas konkretna decyzja zapadla. U mnie tez polozyli na pato jeden lekarz mowil ze czekamy do piatku a ordynator na obchodzie ze ide rodzic bo mam 3/4 cm rozwarcia. Wiec takie zmiany decyzji to w szpitalach chyba standard.
    Krokodylica za ciebie tez kciuki zeby cos ruszylo.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za niedługo czekają nas szczepienia, mam pytanie bo u mnie w przychodni jest taka praktyka ze przed szczepieniem lekarz bada dziecko a potem jest wkucie, a czytałam że niektórzy robią jeszcze morfologie dziecku, nie wiem teraz czy robić na własną ręke czy wystarczy to badanie lekarza?

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po tym badaniu mam skurcze bol w dole brzycha ktory przechodzi na kregoslup kazali mi liczyć co ile i dalej nie jeść masakra. możliwe ze przez dwa bolesne badania szyjka mi się zaczęła rozwierac???

gosiaczek czyli jutro mogą być jeszcze inne decyzję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:23

‹‹ 1595 1596 1597 1598 1599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ