X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    Melduje się jeszcze ze szpitala. Michaś przyszedł na świat 27.03, cc
    , 3790g 58cm.
    Nadrobić was nie sposób. ..
    Gratulacje Flores:-) czekamy na foto szkraba:-) zyczymy szybkiego powrotu do domu i duzo zdrowka dla mamusi i synka:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na wiesci od Eweli. Pewnie jest juz po... wymeczyl ja porod.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska nie stresuj sie. Bedziemy kibicowac:-)

• Tess Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek - a próbowałaś do tej piersi karmić np. w pozycji spod pachy? Mnie w ogóle położne polecały tę pozycję, bo wyciąga mleko też z boku...

Czytam dziewczyny teraz ,,Język niemowląt" i jest to ciekawa lektura, trochę pożytecznych informacji tam dla siebie już znalazłam, będę próbować porozumiewać się z Młodym :)

Tu w pdf, ja sobie wydrukowałam..
    http://ebookbrowsee.net/jezyk-niemowlat-tracy-hogg-1-pdf-d340450283

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores gratulacje a ma ktoś nr do Eweli?
    justyska nie martw sie to juz koncowka wrocisz z Hania na swieta
    Rubi moj tata pracuje w Niemczech jak go poprosze to kupi wam te kropelki wiec piszcie jesli chcecie
    MisiaMonisia strasznie cie wymeczyli wspolczuje ja wrcam od lekarza mam nawracajace zapalenie piersi co zdarza sie dosc rzadko ale jednak mimo e z domu nie wychodze wcale ja to mam pecha plakac mi sie chce taki bol a tu dzieckiem trzeba sie zajasc mam uwazac na piersi bo moze pojawic sie ropien i tu chirurg bedzie musial go naciac jeszcze tego mi brakuje

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze dzieci lubia spac na boku? Julka tego nie lubi i przez dzien klade ja na pleckach a glowke przekreca na boczek jeden z czym walczymy charczy dalej i najchetniej zasypia w pozycji do odbijania zalwazylam ze w tej pozycji i jak na brzuszku lerzy nic jej nie boli moze dla tego ze uciska brzuszek

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikut odpadl Fabiankowi przedwczoraj zostal strupek...ktory dzis odpadl i zostalo jak ja to nazwe zywe mięsko. ..mysle ze teraz zrobi sie nowy strupek...krew ani ropa nie wyplywa zaczerwieniony tez nie jest takze tak chyba powinno byc co myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 19:07

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ja mam numer do Eweli, ale może poczekajmy troszkę. Nie chcę jej męczyć pytaniem: URODZIŁAŚ? Moja Emilka najbardziej lubi spać na boku i już nawet jej samej udaje się przekręcić z plecków na boczek. Niestety nie jest to najlepsze dla rozwoju bioderek. Z kolei na brzuszku nie lubi i szybko się denerwuje.

Anastacia, nie znam się ale wydaje mi się, że raczej tak nie powinno być z pępkiem. A czym go pielęgnujes?

Krokodylica lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flores gratuluję.

4e3f84b95f.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass to ja piszę się ja pewno na te kropelki..:)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz przyjęta 2 godziny mnie przyjmowali masakra. jakoś czarno to widzę ze mnie wypisza juz z dzieckiem. będą kazali męczyć się do 42 tyg niewiem sama już nic.Hania wazy 3300 to nie jest tak źle doktor powiedziała ze jest długa i chuda.
    ale ddziwnie mówiła jakby chciała wysłać mnie do domu po obserwacji. i pewnie po tyg znów do szpitala.

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, u nas też tak było- pępek odpadł, a ze srodka jeszcze była krew, pediatra kazała psikać kilkanascie nawet razy octeniseptem i oczyszczać, żeby powstał taki rowek, wziąć dwoma palcami, tam psiknąć, żeby chwilę ten płyn tam pobył i się odkaziło.

Kasss, mój lubi spać na boczku, na brzuszku też go kładę, ale długo nie leży, bo się denerwuje, ale powinno się kłaść na brzuchu bo odchodzą wtedy gazy, poza tym dziecko ćwiczy mięśnie.

Gosiaczek, Szymek też czasem nie chce łapać piersi, robi się czerwony, brzuszek boli go i masuję mu okrężnymi ruchami - pomaga.

Justyska, w sumie to jeśli nic z Tobą nie będą robić to lepiej być w domu niż w szpitalu. Może coś się ruszy :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż mi się płakać chce po tym co powiedziała ta doktorka ze zostaje na obserwacji i ze nie wiadomo co dalej ma nadzieję że hance będzie chciało się wyjsc przez te 3 dni żebym jakoś ja przekupila bo ona nic nie poradzi narazie czyli ze co będę chodziła w ciąży 43 tyg czy jak. wypisza mnie w śr a w piątek będę miała się zgłosić znów czy jak. Aj mam mieszane uczucia normalnie. zobaczymy co jutro inny lekarz powie ale aż płakać mi się chce ze złości

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Kikut odpadl Fabiankowi przedwczoraj zostal strupek...ktory dzis odpadl i zostalo jak ja to nazwe zywe mięsko. ..mysle ze teraz zrobi sie nowy strupek...krew ani ropa nie wyplywa zaczerwieniony tez nie jest takze tak chyba powinno byc co myslicie?

Anastacia u nas jak odpadl pępus to od razu byl ladny bez zadnych nowych strupkow... jedynie co to przez 2/3 dni na ubranku i kolo pępuszka byla zaschnieta krew ale w znikomej ilosci... ledwo ledwo... takze nie wiem czy to normalne ze widac "zywe miesko" ;/...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Justyska, w sumie to jeśli nic z Tobą nie będą robić to lepiej być w domu niż w szpitalu. Może coś się ruszy :)
    tylko ze mój lekarz który nie pracuje w szpitalu kazał mi się zgłosić w niedziele i w pon rodzic. nawet chorobowe dał mi tylko do pon bo powiedział ze chce mnie już rozpakowana widzieć. tylko co mam zrobić powiedzieć im ze mój lekarz tak mówił no nie wiem już sama. Aj zobaczymy czekam na jutrzejszy dzień będzie inny lekarz a co lekarz to opinia

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis po 20, bo sama dokladnie nie wiem urodzila sie Nadulka. Wazy 4kg, 57cm przez cc. 20 godzin meczylam sie z oksytocyna a rozwarcie tylko aby aby postepowalo, umeczylam sie strasznie bo bardzochcialam rodzic sn ale niestety nie dalam rady. Jestem najszczesliwsza na swiecie :)Aa i widac ze byla juz troche przenoszona bo reczki jak stary dziadek ma :P

MamaAdasia, kaczamila, ines31, Justyska89, madziutek 23, gosiaczek31, Emartea, Krokodylica, Madzik82, Krysti, anet525, Scarlett2014, Tygrysek, noa8, Sarah88, jasmin, loszcz lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa gratulacje :)

Mój synuś urodził sie 5 dni po terminie i też miał raczki jak staruszek :) Dzis już ładnie wygląda :)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flores Ewelaa gratuluję :* :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka trzyma mocno kciuki,

to kto jeszcze został nierozpakowany oprócz Justyśki ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie kciuki bo mi to cały czas płakać się chce bo tu jest kobieta która pierwsze dziecko urodziła w 42 tyg i to jeszcze cc i boję się że mi tak się skończy

ewelaa flores gratuluję :)

nierozpakowana jeszcze Krokodylica

‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ