Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gosiaczek - a próbowałaś do tej piersi karmić np. w pozycji spod pachy? Mnie w ogóle położne polecały tę pozycję, bo wyciąga mleko też z boku...
Czytam dziewczyny teraz ,,Język niemowląt" i jest to ciekawa lektura, trochę pożytecznych informacji tam dla siebie już znalazłam, będę próbować porozumiewać się z Młodym
Tu w pdf, ja sobie wydrukowałam..
http://ebookbrowsee.net/jezyk-niemowlat-tracy-hogg-1-pdf-d340450283gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
flores gratulacje a ma ktoś nr do Eweli?
justyska nie martw sie to juz koncowka wrocisz z Hania na swieta
Rubi moj tata pracuje w Niemczech jak go poprosze to kupi wam te kropelki wiec piszcie jesli chcecie
MisiaMonisia strasznie cie wymeczyli wspolczuje ja wrcam od lekarza mam nawracajace zapalenie piersi co zdarza sie dosc rzadko ale jednak mimo e z domu nie wychodze wcale ja to mam pecha plakac mi sie chce taki bol a tu dzieckiem trzeba sie zajasc mam uwazac na piersi bo moze pojawic sie ropien i tu chirurg bedzie musial go naciac jeszcze tego mi brakuje[/url]
-
czy wasze dzieci lubia spac na boku? Julka tego nie lubi i przez dzien klade ja na pleckach a glowke przekreca na boczek jeden z czym walczymy charczy dalej i najchetniej zasypia w pozycji do odbijania zalwazylam ze w tej pozycji i jak na brzuszku lerzy nic jej nie boli moze dla tego ze uciska brzuszek
[/url]
-
Kikut odpadl Fabiankowi przedwczoraj zostal strupek...ktory dzis odpadl i zostalo jak ja to nazwe zywe mięsko. ..mysle ze teraz zrobi sie nowy strupek...krew ani ropa nie wyplywa zaczerwieniony tez nie jest takze tak chyba powinno byc co myslicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 19:07
-
Kass ja mam numer do Eweli, ale może poczekajmy troszkę. Nie chcę jej męczyć pytaniem: URODZIŁAŚ? Moja Emilka najbardziej lubi spać na boku i już nawet jej samej udaje się przekręcić z plecków na boczek. Niestety nie jest to najlepsze dla rozwoju bioderek. Z kolei na brzuszku nie lubi i szybko się denerwuje.
Anastacia, nie znam się ale wydaje mi się, że raczej tak nie powinno być z pępkiem. A czym go pielęgnujes?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz przyjęta 2 godziny mnie przyjmowali masakra. jakoś czarno to widzę ze mnie wypisza juz z dzieckiem. będą kazali męczyć się do 42 tyg niewiem sama już nic.Hania wazy 3300 to nie jest tak źle doktor powiedziała ze jest długa i chuda.
ale ddziwnie mówiła jakby chciała wysłać mnie do domu po obserwacji. i pewnie po tyg znów do szpitala. -
Anastacia, u nas też tak było- pępek odpadł, a ze srodka jeszcze była krew, pediatra kazała psikać kilkanascie nawet razy octeniseptem i oczyszczać, żeby powstał taki rowek, wziąć dwoma palcami, tam psiknąć, żeby chwilę ten płyn tam pobył i się odkaziło.
Kasss, mój lubi spać na boczku, na brzuszku też go kładę, ale długo nie leży, bo się denerwuje, ale powinno się kłaść na brzuchu bo odchodzą wtedy gazy, poza tym dziecko ćwiczy mięśnie.
Gosiaczek, Szymek też czasem nie chce łapać piersi, robi się czerwony, brzuszek boli go i masuję mu okrężnymi ruchami - pomaga.
Justyska, w sumie to jeśli nic z Tobą nie będą robić to lepiej być w domu niż w szpitalu. Może coś się ruszy -
nick nieaktualnyaż mi się płakać chce po tym co powiedziała ta doktorka ze zostaje na obserwacji i ze nie wiadomo co dalej ma nadzieję że hance będzie chciało się wyjsc przez te 3 dni żebym jakoś ja przekupila bo ona nic nie poradzi narazie czyli ze co będę chodziła w ciąży 43 tyg czy jak. wypisza mnie w śr a w piątek będę miała się zgłosić znów czy jak. Aj mam mieszane uczucia normalnie. zobaczymy co jutro inny lekarz powie ale aż płakać mi się chce ze złości
-
Anastacia33 wrote:Kikut odpadl Fabiankowi przedwczoraj zostal strupek...ktory dzis odpadl i zostalo jak ja to nazwe zywe mięsko. ..mysle ze teraz zrobi sie nowy strupek...krew ani ropa nie wyplywa zaczerwieniony tez nie jest takze tak chyba powinno byc co myslicie?
Anastacia u nas jak odpadl pępus to od razu byl ladny bez zadnych nowych strupkow... jedynie co to przez 2/3 dni na ubranku i kolo pępuszka byla zaschnieta krew ale w znikomej ilosci... ledwo ledwo... takze nie wiem czy to normalne ze widac "zywe miesko" ;/...
-
nick nieaktualnyMamaAdasia wrote:Justyska, w sumie to jeśli nic z Tobą nie będą robić to lepiej być w domu niż w szpitalu. Może coś się ruszy
-
Dzis po 20, bo sama dokladnie nie wiem urodzila sie Nadulka. Wazy 4kg, 57cm przez cc. 20 godzin meczylam sie z oksytocyna a rozwarcie tylko aby aby postepowalo, umeczylam sie strasznie bo bardzochcialam rodzic sn ale niestety nie dalam rady. Jestem najszczesliwsza na swiecie :)Aa i widac ze byla juz troche przenoszona bo reczki jak stary dziadek ma
MamaAdasia, kaczamila, ines31, Justyska89, madziutek 23, gosiaczek31, Emartea, Krokodylica, Madzik82, Krysti, anet525, Scarlett2014, Tygrysek, noa8, Sarah88, jasmin, loszcz lubią tę wiadomość
-
Ewelaa gratulacje
Mój synuś urodził sie 5 dni po terminie i też miał raczki jak staruszekDzis już ładnie wygląda
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualny
-