X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa dasz rade!!! Myśl tylko o tym wyjątkowym spotkaniu. Juz blisko, już prawie!!! Myśl o tym jak to będzie mając dziecko już na brzuchu!
    Trzymam kciuki!

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela trzymam kciuki:-) moze juz tulisz coreczke:-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela trzymam kciuki..powodzenia!!:)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do kciuków i powodzenia życze!!!

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela powodzenia...juz blisko i zobaczysz wreszcie swoje malenstwo

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa jak tam pewnie juz urodzilas. Trzymaj się kochana :)

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć

u nas trochę problemów się nazbierało.. maż przyniósł wirusa, zaraził starszaka.. mąz się wyleczył, starszak już niemal też, ale zaraził sie Patryk i ma okropny katar.. ja od 2 dni kaszlę.. mam dość.. do tego mały okropnie ulewa.. po każdym posiłku, nawet po 2h od tego posiłku..kupiłam syrop na refluks, ale póki co niewiele pomaga.. dziennie przebieram go nawet 12 razy! regularnie daję sab simplex, ale czasem też podkurcza nóżki i grymasi.. w nocy śpi ładnie, ale budzi się co 1,5-2h.. tylko dwa razy śpi po 4g i zazwyczaj od 17 do 21 i od 22 do 2..

w świeta mamy chrzciny, mam nadzieję, ze do tej pory mu przejdzie..no i zamiast jednego stroju do chrztu muszę przygotować z 3 albo i więcej, bo nie wiadomo, jak to się skończy.. bardzo jest to męczące, bo zanim uleje, bardzo się męczy, bo nie moze mu się odbić, więc nosimy go w pozycji pionowej.. czasem przez godzinę;/

czy Wasze dzieci tez odchylają główkę do tyłu? podejrzewam wzmożone napięcie, co byłoby dziwne u wcześniaka, ale jednak..potrafił mi się obrócić z pozycji na brzuchu na plecy!
    zaczyna też wydawać dzwięki w postaci sylab - super dźwięk:)

Ewelaa?
    Kroko, śpisz?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj odchyla glowke ale czy to cos zlego?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytalam wlasnie o tym napieciu...i moje dziecko wyglada na to ze ma wiekszosc tuch "objawow" ,nie wiadomo jak powinno sie zachowywac bo wszystko zle...paranoja

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie urodzilam. Mecze sie max. Od ponad 3h mam podlaczona oxy, a rozwarcie tylko na 2 palce a mnie tak sttasznie boli.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    krokodylku ciekawe jak tam Twoja Zuzia ugnie się i sama wyjdzie czy będziesz miała tak jak ja z ewelaa.

coraz bardziej się boje tego wywolania. zastanawiam się czy to nie zaszkodzi mojej Hani. może za wcześnie to wywolanie aj mam 1500 myśli na sekundę

Nie wiem, tak czy siak mam sie zglosic we wtorek do szpitala i to mnie najbardziej doluje, to lezenie tam i czekanie az lekarze cos zadecyduja... Masakra.

Ewela czyzby juz? :) Trzymam kciuki!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, napisalam zanim zobaczylam Twoj post Ewela, trzymaj sie dzielnie, mam nadzieje ze teraz pojdzie juz sprawnie!

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuśki dałam Julce cyca o 22 i przespała do 5.30 jestem w szoku ze tak dlugo tylko dziwne uczucie bo nie wiem ile zjadla kazalam mezowi zrobic mm bo mowie ze piersia pewnie nie pojadla a ona juz nie chciala moglam od razu probowac bez kaptorkow bo w nich nie chciala Konwalianka u mnie jest ten sam problem najbardziej szkoda mi jej budzic jak spi a uleje ale co mam zrobic przebrac musze naszej sie odbije mimo tego strasznie sie meczy nie moze zasnac dopiero jak uleje to jej przechodzi ale w nocy jakos nie ulewa a twój Patryk? dajesz tak jak na op po 15 kropelek do kazdego karmienia? nierozpakowane mamuśki trzymam mocno kciuki za was zeby dzieciaki jednak marcowe byly ;) Gosiaczek ty pytałaś o kropelki nie mam ich w tej chwili ale moj tata kupuje je w Niemczech i bedzie na święta więc jak chcesz to powiem zeby kupił i ci wyśle

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka my mamy problemy z ulewaniem od kilku tyg. Kupiłam Malej mm Enfamil AR dla dzieci z tendencja do ulewania i nie wiem czy to mleko czy moze to ze juz jest troszke starsza ale odpukac tego ulewania jest mniej. Wczesniej moje mleko potrafila cale ulac a teraz zdarza sie sporadycznie w niewielkich ilosciach.

Dziewczyny mam wazne pytanie. W ciaży na szczescie opryszczka mnie ominela ale za to mam teraz. Czy jest ona niebezpieczna dla malej? Mama kazala mi jen nie calowac ale wczoraj wieczorem mi wyszla a ja caly dzien calowalam-inaczej nie da rady takiego slodziaka.

Ewela mam nadzieje ze juz tulisz dzieciaczka i czujecie sie wysmienicie. Pozdrawiamy

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez przegapilam posta. W takim razie trzynam kciuki za to nieszczęsne rozwarcie. Powodzenia ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedna ewelaa trzymam kciuki żeby poszło juz sprawnie aż mi cię szkoda i zaczynam się bać jutra bo u mnie może być to samo. Aj te nasze dzieciaki od początku z nimi
    problemy.

Kasss ja chętnie kupie te kropelki od ciebie jeszcze na wszelki wypadek. może mała kółek nie będzie miała ale lepiej będę się czuła mając je pod ręką

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss a właśnie co do karmienia z cyca może się wymadrze bo dziecka nie mam jeszcze a wiem tylko z SR ze z cyca nie musisz sprawdzać ile zje bo ona je ile jej potrzeba.
    z ulewaniem ja ba wszelki wypadek kupiłam małej poduszkę klin będę mniej się martwila ze uleje

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po ile te kropelki kasss?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska89 ale dziecko potrafi ulac w kazdej pozycji,moj nawet ulal pijac z cyca a potem dalej pil,na ramieniu polozony do obserwowania,takze i tak obawiam sie ze tego nie unikniesz,kazde dziecko ulewa czasem

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też odgina główke jak śpi. Nie tak bardzo jak na zdjęciu u Dorki, ale podobnie, a dostała 9/10 pkt przy porodzie ze wzgledu na slabsze napiecie, ale mowili zeby sie nie przejmowac bo u duzych dzieci przy porodzie tak moze byc. Bac czlowieku madry.

No i ulewa na potege. Czasami podobnie jak u Kasss krzywi sie poki nie uleje. Jak zasypia podkladam jej pieluszke pod glowe i brode, zeby w razie czego noe wybudzac przebieraniem. A jak juz dobrze zasnie to nie ulewa. I w nocy tez sie raczej nie zdarza. Ale bylam w piatek ja zwazyc i przez dwa tygodnie przybrala 800g! Wiec ulewaniem sie nie martwie. Tylko szkoda mi jej jak sie tak prezy. Tak samo jak mecza ja gaxy to tezcsie spina i z tego wszystkiego ulewa.

Martwia mnie te krostki na buzi. Ktoras z mam tez walczy z tradziliem noworodkowym? Juz sama nie.wiem od czego to.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ