Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czesć
u nas trochę problemów się nazbierało.. maż przyniósł wirusa, zaraził starszaka.. mąz się wyleczył, starszak już niemal też, ale zaraził sie Patryk i ma okropny katar.. ja od 2 dni kaszlę.. mam dość.. do tego mały okropnie ulewa.. po każdym posiłku, nawet po 2h od tego posiłku..kupiłam syrop na refluks, ale póki co niewiele pomaga.. dziennie przebieram go nawet 12 razy! regularnie daję sab simplex, ale czasem też podkurcza nóżki i grymasi.. w nocy śpi ładnie, ale budzi się co 1,5-2h.. tylko dwa razy śpi po 4g i zazwyczaj od 17 do 21 i od 22 do 2..
w świeta mamy chrzciny, mam nadzieję, ze do tej pory mu przejdzie..no i zamiast jednego stroju do chrztu muszę przygotować z 3 albo i więcej, bo nie wiadomo, jak to się skończy.. bardzo jest to męczące, bo zanim uleje, bardzo się męczy, bo nie moze mu się odbić, więc nosimy go w pozycji pionowej.. czasem przez godzinę;/
czy Wasze dzieci tez odchylają główkę do tyłu? podejrzewam wzmożone napięcie, co byłoby dziwne u wcześniaka, ale jednak..potrafił mi się obrócić z pozycji na brzuchu na plecy!
zaczyna też wydawać dzwięki w postaci sylab - super dźwięk:)
Ewelaa?
Kroko, śpisz? -
Justyska89 wrote:krokodylku ciekawe jak tam Twoja Zuzia ugnie się i sama wyjdzie czy będziesz miała tak jak ja z ewelaa.
coraz bardziej się boje tego wywolania. zastanawiam się czy to nie zaszkodzi mojej Hani. może za wcześnie to wywolanie aj mam 1500 myśli na sekundę
Nie wiem, tak czy siak mam sie zglosic we wtorek do szpitala i to mnie najbardziej doluje, to lezenie tam i czekanie az lekarze cos zadecyduja... Masakra.
Ewela czyzby juz?Trzymam kciuki!
-
hej Mamuśki dałam Julce cyca o 22 i przespała do 5.30 jestem w szoku ze tak dlugo tylko dziwne uczucie bo nie wiem ile zjadla kazalam mezowi zrobic mm bo mowie ze piersia pewnie nie pojadla a ona juz nie chciala moglam od razu probowac bez kaptorkow bo w nich nie chciala Konwalianka u mnie jest ten sam problem najbardziej szkoda mi jej budzic jak spi a uleje ale co mam zrobic przebrac musze naszej sie odbije mimo tego strasznie sie meczy nie moze zasnac dopiero jak uleje to jej przechodzi ale w nocy jakos nie ulewa a twój Patryk? dajesz tak jak na op po 15 kropelek do kazdego karmienia? nierozpakowane mamuśki trzymam mocno kciuki za was zeby dzieciaki jednak marcowe byly
Gosiaczek ty pytałaś o kropelki nie mam ich w tej chwili ale moj tata kupuje je w Niemczech i bedzie na święta więc jak chcesz to powiem zeby kupił i ci wyśle
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Konwalianka my mamy problemy z ulewaniem od kilku tyg. Kupiłam Malej mm Enfamil AR dla dzieci z tendencja do ulewania i nie wiem czy to mleko czy moze to ze juz jest troszke starsza ale odpukac tego ulewania jest mniej. Wczesniej moje mleko potrafila cale ulac a teraz zdarza sie sporadycznie w niewielkich ilosciach.
Dziewczyny mam wazne pytanie. W ciaży na szczescie opryszczka mnie ominela ale za to mam teraz. Czy jest ona niebezpieczna dla malej? Mama kazala mi jen nie calowac ale wczoraj wieczorem mi wyszla a ja caly dzien calowalam-inaczej nie da rady takiego slodziaka.
Ewela mam nadzieje ze juz tulisz dzieciaczka i czujecie sie wysmienicie. Pozdrawiamy -
nick nieaktualnybiedna ewelaa trzymam kciuki żeby poszło juz sprawnie aż mi cię szkoda i zaczynam się bać jutra bo u mnie może być to samo. Aj te nasze dzieciaki od początku z nimi
problemy.
Kasss ja chętnie kupie te kropelki od ciebie jeszcze na wszelki wypadek. może mała kółek nie będzie miała ale lepiej będę się czuła mając je pod ręką -
nick nieaktualnykasss a właśnie co do karmienia z cyca może się wymadrze bo dziecka nie mam jeszcze a wiem tylko z SR ze z cyca nie musisz sprawdzać ile zje bo ona je ile jej potrzeba.
z ulewaniem ja ba wszelki wypadek kupiłam małej poduszkę klin będę mniej się martwila ze uleje -
Moja mała też odgina główke jak śpi. Nie tak bardzo jak na zdjęciu u Dorki, ale podobnie, a dostała 9/10 pkt przy porodzie ze wzgledu na slabsze napiecie, ale mowili zeby sie nie przejmowac bo u duzych dzieci przy porodzie tak moze byc. Bac czlowieku madry.
No i ulewa na potege. Czasami podobnie jak u Kasss krzywi sie poki nie uleje. Jak zasypia podkladam jej pieluszke pod glowe i brode, zeby w razie czego noe wybudzac przebieraniem. A jak juz dobrze zasnie to nie ulewa. I w nocy tez sie raczej nie zdarza. Ale bylam w piatek ja zwazyc i przez dwa tygodnie przybrala 800g! Wiec ulewaniem sie nie martwie. Tylko szkoda mi jej jak sie tak prezy. Tak samo jak mecza ja gaxy to tezcsie spina i z tego wszystkiego ulewa.
Martwia mnie te krostki na buzi. Ktoras z mam tez walczy z tradziliem noworodkowym? Juz sama nie.wiem od czego to.