X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella czyli chyba najtrudniejsze dni za Tobą?

Coli kiedyś piłam sporo, teraz staram się jej unikać. Ale powoli mam już dość... pije głównie wodę którą przed ciążą uwielbiałam a teraz z każdym dniem smakuje mi coraz mniej :/ za herbatą nigdy nie przepadałam, kawe też staram się ograniczyć a soki w ciąży też średnio mi smakują. Więc już sama nie wiem co powinnam pić.

A już największy problem mam z zakupami spożywczymi. Albo kupuje coś na co mam ochotę albo np. rozmrażam a natepnego dnia nie moge na to patrzeć. W konsekwencji ostatnio jem głównie tosty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 21:13

• kasss Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja do tej pory nie wiedziałam ze tak często się to zdążą a co druga tu dziewczynę to spotkało to straszne czasem lepiej nie wiedzieć bo za dużo się myśli i mi wczoraj się snilo nie był to przyjemny sen:/

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss mialy sie podniesc ;-)biore na to leki, ale przynajmniej nie spadly :-)
    Kochana ja wyczytalam, ze w umiarze mozna sie coli napic :-)a o wodzie nic mi nie mow :-/ ja tez mam z tym problem, jeszcze jak jest goraco to w miare mi to idzie ale jak tylko sie robi chlodniej to ledwo pol litra wciskam. ale pocieszam sie tym, ze jem duzo owocow i jem duzo zup a to tez nawadnia :-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Bella czyli chyba najtrudniejsze dni za Tobą?

sama nie wiem, dzis mialam niestety gorszy dzien, ale mam nadzieje, ze bedzie teraz coraz lepiej :-)

• SyIvvia Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    a potem byliśmy u znajomych i wróciliśmy niedawno a takie byłyśmy głodne że aż brzuch mnie rozbolał iga pączka i bułkę z dżemem wsunęła a ja całą bagietkę czosnkową z biedronki tak mi sie chciało i brzuch nadal boli ale wysoko w okolicach żołądka i wydęta jestem jakbym co najmniej w 5 miesiącu była
    Ja tak miałam wczoraj i to właśnie na skutek tego, że najadłam się na bardzo pusty żołądek.. :( wniosek z tego taki, że nie mogę dopuścić do tego, że aż będzie mi burczeć w brzuchu :)

sylwia85 lubi tę wiadomość

s6ah8cs.png
    xnw4yx8doc5tkvi2.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Rubi ja do tej pory nie wiedziałam ze tak często się to zdążą a co druga tu dziewczynę to spotkało to straszne czasem lepiej nie wiedzieć bo za dużo się myśli i mi wczoraj się snilo nie był to przyjemny sen:/

ja jak poronilam i zaczelam o tym mowic to okazalo sie, ze z mojego otoczenia najblizszych to przytrafilo sie kazdemu :-(

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ;) a ja wlasnie tez ostatnio na sniadanie od tygodnia jem tylko tosty ;) a ze 3 lata ich nie jadlam ;)
    I tez wam powiem ze boje sie i tez mam przez to glupie sny. Albo spac nie moge.

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    tak wcześnie widoczny brzuch świadczy o tym że będzie na koniec olbrzymi, u mnie dopiero pewnie za miesiac albo dwa dopiero coś będzie widac
    W dwóch poprzednich ciążach były wielgaśne brzuchole ,ale przed tem tyłam po 35 kg teraz nie mogę sobie pozwolić na tyle co nie przeszkadza w tym że może też być wielki tylko bez kilogramów w postaci otłuszczenia mojego ciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 00:43

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyIvvia ja też sie staram nie dopuścić ale znajomi akurat w trakcie przeprowadzki i byliśmy w nowym domku zobaczyć dziewczyny sie bawiły (mamy córki w tym samym wieku)a lodówka co prawda juz przewieziona była ale pusta hehe

a tak wogule to dzień dobry wszystkim

u mnie poranek masakryczny najpierw jakieś dziwne odgłosy za oknem a później mucha jakaś nam wleciała i myślałam że oszaleje

mała jeszcze spi a ja ide prasować bo dziś mamy wesele a jeszcze nic nie naszykowane tak mi sie nie chce iść ale nie ma wyjścia

SyIvvia wklej sobie suwaczek żeby było widać w którym jesteś tygoniu ;)

SyIvvia lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do picia to ja mam to samo wczesniej na mdłości pomagał łyk mirindy teraz nawet na nią nie spojrze coli kiedyś piliśmy dużo teraz wogule u kogoś czasem łyka sie napije a tak to głównie woda albo sok jabłkowy pół na pół z wodą bo sam sok mi siedzi na żołądku później

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgadzam sie z teoria wielkiego brzucha. To jest genetyka. Poza tym w kolejnych ciazach brzuszek widac szybciej ale to nie znaczy ze bedzie wiekszy.
    Przyklad: w pierwszej ciazy brzuch wyszedl mi w 6tym miesiacu, sasiadce wywalilo od poczatku. Na finale brzuchy mialysmy identyczne. Wiec nie martwcie sie dziewczyny, i tak bedziemy pieknie wygladaly z brzuszkami :)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. A mnie dzisiaj pierwszy raz przywitał kibelek. A juz myslalam ze mnie to ominie. Bo mdlosci mdlosciami ale nie wymiotowalam a tu masz ci los...

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam rano ja juz nie mogę doczekać się brzuszka szkoda tylko ze ten w 9 mc będzie w zimie bo zawsze marzyła mi się sesja z brzuszkiem w plenerze;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowe sesje z brzuszkiem też są piękne ;) Widziałam kilka i mnie przypadły do gustu ;)
    Co do Anki bardzo mi przykro z jej powodu, wiem co czuje, ale niestety rokowania były złe, nie wypowiadałam się wcześniej bo nie lubię odbierać komuś nadziei, ale też podsycanie jej tam gdzie jej nie ma nie jest dobre- bo i rozczarowanie o wiele większe. Przy pierwszej ciąży wolałabym, aby lekarz wprost powiedział, że jest źle i proszę przygotować się na najgorsze. Trzeba to wszystko przeżyć po swojemu, samemu poszukać odpowiedzi na pytanie DLACZEGO? Pogodzić się z tym, wierzyć i modlić się żeby było lepiej ;) Życzę dużo sił i wiary :*

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) Ja też dzisiaj na wesele, jak co tydzień z resztą :) Ostatnio mniej mi sie chce ale przejdzie pewnie niedługo :)
    Też już bym chciała mieć brzuszek ale cierpliwie poczekam:) Znowu mi się śniło,ze urodziłam dzidzie ale tym razem nie widziałam płci...

Życzę wszystkim miłego weekendu :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, bardzo mi przykro :( Wiem, że teraz jest Ci ciężko, ale jak widzisz wiele z nas to spotkało a teraz suwaczki biegną nam w prawą stronę aż miło :) Tak czasami się zdarza i jak powiedział mi lekarz, natura jest mądra i jeśli dziecko miałoby urodzić się z wieloma wadami, nie dopuszcza do rozwoju takiej ciąży. Trzeba próbować dalej, nie poddawać się, najważniejsze, że wiesz, że możesz zajść w ciąże, więc następnym razem już będziesz cieszyła się każdym z 40 tygodni, jestem pewna :)

Jeśli mogę doradzić, polecam poronienie w szpitalu, ja byłam zdziwiona co poroniłam i gdybym była w domu i poroniła do toalety, pewnie wpadłabym w panikę.

gann3e3k88vy5y5g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jednak polecam opiekę w szpitalu, ponieważ natura naturą, ale zdarzają się różne powikłania i lepiej monitorować to na bieżąco i nie zwlekać, zwłaszcza jeśli jeszcze nie masz dzieci i planujesz ciąże, zakażenia wewnątrzmaciczne mogą się zdarzać czy różne stany zapalne być może organizm wcale sobie z tym nie poradzi... Najważniejsza jest Twoja psychika i przedłużanie tego stanu nie pomoże... Życzę, abyś przeszła przez to możliwie jak najlżej i trzymam kciuki za szybką kolejną ciążę. Teraz już wiesz że jesteście płodni i ciążą będzie kwestią czasu.

• kasss Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co jest z mamaadasia coś ostatnio się nie oddzywa?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madera39 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chętnie dołączę do Was jeśli nie macie nic przeciwko. Jestem w trzeciej ciąży , wiek już słuszny bo 39 lat i czekam na ten cud. Wizyta u ginekologa 18-tego sierpnia, wtedy wszystko się okaże. Wstępny termin to 17 marca.
    Pozdrawiam.

Dorka1979, bella82, Emily83, Madziq lubią tę wiadomość

7u229n73dd6062h5.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ