X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę tych 57 kg ,też kiedyś miałam 54 kg przy wzroście 167 ale to było 11 lat temu

Fucina lubi tę wiadomość

• Madera39 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech kiedy to było....marzę o takiej wadze. W żadnej ciąży nie wymiotowałam, a mdłości jak na lekarstwo. Teraz w sumie miałam najwięcej bo kilka dni z rzędu całymi dniami było mi niedobrze. I to tyle z objawów. Oprócz piersi, które ciągle rosną, normalnie mam 80C a teraz to chyba z D będzie :(

7u229n73dd6062h5.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobilam badania mocz, morfologia, wr, toxo, hiv, glukoza, oznaczenie grupy krwi.we wtorek odbieram wyniki....oby dobre

860isg18r6bpss11.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji tego, że mdłości brak (2 razy tylko, ale lekkie), wymiotów brak, leżenie 80% doby, mam już +2,3kg... z 55kg na 57,3kg, to mój życiowy rekord, nigdy jeszcze tyle nie ważyłam. Martwię się tylko, że na chwilę obecną to tylko jedzenie, bo dziecko waży jakieś 4gramy :)
    Mam nadzieję, że niedługo dostanę zwolnienie z leżenia i zacznę się trochę ruszać bo jak tak dalej pójdzie to będę biła wszelkie rekordy :)

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wage wyjściową miałam 70kg. Teraz utrzymuje sie na 67-68kg bo miesiac nie jadlam miesa tylko owoce i jogurty. Czyli póki co nie przytyłam ale powoli wraca mi apetyt i tego sie obawiam bo ogólnie uwielbiam jeść :) Ciekawe ile bym schudła jakbym wymiotowała bo na sam zapach schudlam 3kg...

Wpadłam dzisiaj na taki pomysł,żebyśmy przyglądały sie swoim zachciankom,objawom i moze obalimy mity,że slodkie to na dziewczynke a kwaśne na chłopaka czy na odwrót. Zobaczymy ilu z nas potwierdzily sie objawy co do płci. Co Wy na to? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 02:04

SunSun, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszyscy mówią ze będzie chłopczyk bo odrzuciło mnie od słodyczy;-) więc zobaczymy...

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Mi wszyscy mówią ze będzie chłopczyk bo odrzuciło mnie od słodyczy;-) więc zobaczymy...
    W 1 ciąży nie jadlam wogole slodyczy i urodzila sie dziewczynka...

SunSun, SyIvvia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos czuje ze teraz w 2 ciazy wiecej przytyje...juz teraz wydaje mi sie ze brxuch troche odstaje....w 1 ciazy przytylam 14,5kg.

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:

u mnie dokladnie to samo :-)musimy troche poczekac by to potwierdzic ;-)

milego dnia Mamuski :-_

SunSun lubi tę wiadomość

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

co do zachcianek to ja na razie jem więcej słonych i kwaśnych rzeczy.

Zdarza się, że coś sobie zjem słodkiego - raczej jakieś zbożowe ciasteczka:)

Póki co mnie dręczy zgaga i mdłości. Dziś myjąc butelkę córce odrzucił mnie

zapach mleka:P Myślałam, że zwymiotuję:/

Jutro mam wizytę o 18.00 Przy okazji się zważę:) 3majcie kciuki. Napiszę jak

było.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    u mnie dokladnie to samo :-)musimy troche poczekac by to potwierdzic ;-)

milego dnia Mamuski :-_
    Racja...choc mnie juz teraz ciekawosc zjada he he dziewczynke w domku juz mam....ciekawe czy bedzie druga...?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi 84 napewno wszystko bedzie ok podczas wixyty czekamy na wrazenia z wizyty.ja we wtorek odbieram wyniki badan, niektore z nich robilam 1 raz w życiu takze troche sie stresuje czy wszystko bedzie ok

860isg18r6bpss11.png
  • Madera39 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwóch chłopców i w ciąży zjadałam masakryczną ilość czekolady, lodów i wszystkiego co słodkie, teraz nie mogę patrzeć na słodkie i mam cichą nadzieje że Majusia będzie :)W pierwszej ciąży tak mi sie chciało słodkiego, że w wysokiej już ciąży zjadałam co kilka dni słoik nutelli :)))

Z tymi zachciankami myślę, że sie nie sprawdza, organizm po prostu daje znać czego mu brakuje i reguluje zapas witamin dla dzidzi . Jem teraz dużo mięsnych rzeczy i piję mnóstwo mleka, słodycze mnie nie interesują ( może na dziewczynkę ? ) Bardzo bym chciała...

7u229n73dd6062h5.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ważę 49-50kg przy wzroście 170cm
    jem słodycze codziennie, czekolada znika w pół godziny, uwielbiam słodycze teraz jak i przed ciążą

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) fajnie, że dołączyły nowe osoby - witajcie :)

Mam nadzieję, że macie lepszy weekend niż ja :/ wczoraj co prawda posprzątałam mieszkanie, zrobiłam tarte na słono na obiad i na słodko na deser ale potem padłam. Dziś choć wstałam koło 6 dopiero przed chwilą wstałam z łóżka, wzięłam prysznic i próbuje się jakość pozbierać. Wkurza mnie to bo z natury jestem dość aktywna a teraz czuje się jakby ktoś spuścił ze mnie powietrze. Mąż próbuje mnie gdzieś wyciągnąć, ale boje się że gdybym pojechała nad wodę to przy tej temperaturze mogłabym zemdleć. Więc raczej wybiorę spacer po lesie :)

Do tego w nocy męczyły mnie straszne koszmary to chyba objaw stresu przed zbliżającą się wizytą, którą po zmianie terminu przez lekarza będę mieć chyba dopiero we wtorek, choć liczę że jutro może jeszcze coś się zwolni bo na wtorek mam zaplanowane inne rzeczy.

Cóż ponarzekałam - wybaczcie :) mimo wszystko życzę Wam udanej niedzieli :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi ja przed ciążą ważyłam jakieś 58-60 kg, w zależności od dnia i godziny. Nigdy co prawda nie uważałam się za osobę szczególnie drobną, ale spokojnie nosiłam ubrania w rozmiarze S. Teraz postanowiłam się ważyć tylko na wizytach, więc pewnie we wtorek dowiem się ile przytyłam. A przytyłam na pewno bo jogurty, lekkie sałatki etc. nie mogę patrzeć. Jem czasami słodycze, ale głównie żywię się tostami (których przed ciążą też nie jadałam z 3 lata :) ) kanapkami, tartami albo naleśnikami - słowem rzeczami mącznymi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 12:01

Blanka85 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ja też się stresuje przed wizyta q srode bo wiem ze jak teraz będzie dobrze to juz będzie ale boje się bardzo. Co do słodyczy nie jem wogole a przed ciąża cala czekoladę potrafiłam zjeść ja mam przeczucie ze będzie dziewczynka nie wiem skąd mi się to wzięło ale zobaczymy milej niedzieli ja licze ze maluch mi dziś trochę odpuści bo wczoraj ciężko było.

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mierzyłyście sobie obwód brzuszka i talii po pozytywnym teście? :) Ja mam 6cm więcej w brzuszku i 3cm w talii - w przeciągu 27dni :D Nie wiem, to chyba dobrze? <3

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam cicha nadzieje na dziewczynkę, za tydzień prenatalne i juz sie nie mogę doczekać.wlasnie znowu wpierdzielam czekoladę :P ale tym razem tylko trochę hehe. ja od kilku dni dopiero mam sile na cokolwiek, nie wiem czemu,ale jestem juz bardzo spokojna :) cieszę się bo odkąd dowiedzialam się o ciąży to mialam zle myśli, martwilam się do wizyty czyli do 17 lipca kiedy to zobaczylam pierwszy raz moje dziecko z bijącym serduszkiem :) a czekalam na ta chwile 3 tygodnie, dziewczyny nasz stres i zamartwianie juz się nie skończy, do porodu będzie mnóstwo tego a po to juz w ogóle ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj nad ranem zobaczyłam ociupinke krwi na papierze... Wydaje mi sie że to przez wysiłek fizyczny bo śpiewam na weselach i nie dosc źe cala noc na nogach to i potanczyc tez lubie. Nie powiem ale zie troche przestraszylam. Lekarz mówił źe jakby sie tak zdarzylo to mam zwiekszyc dawke luteiny i tak dzisiaj zrobie. Mam nadzieje że już żadnej krwi nie zobacze az do porodu. Na szczescie teraz juz nic nie ma a tamtego bylo tyle ze dopiero po przyjrzeniu sie dokladnym dostrzeglam mały slad... dobrze że wizyta w czwartek ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ