X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Bella wspolczuje wiem jak to jest a długo masz brac? Powiem wam dziewczyny ze ja zaluje ze dopiero teraz zdecydowaliśmy się na dziecko kiedyś chciałam mieć 3 do 30 a tu pierwsze urodzę mając prawie 26 i mezusia musiałam namawiać dziecko to największy dar i nie ma co zwlekac;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wymioty sa meczace ale przynoasza chwilowa ulge, a jak tak meczy caly dzien to ja juz na nic nie mam sily :-(
    Kasss dostalam po opakowaniu, i pod koniec miesiaca mam skontrolowac elektrolity i wtedy gin podejmie decyzje. nie wiem, chyba zaczne brac co 2gi dzien bo nie wyrobie :-/

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiedyś chciałam mieć troje dzieci ale sytuacja miłosna takiego mi figla zrobiła,że teraz marze tylko o tym,żeby mieć chociaż to jedno i przed 30-stką.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madera39 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella trzymaj się dziewczyno, byle do końca 3 miesiąca, potem już będzie duuuużo lepiej. Co do chińskiego to jeden syn miał być dziewczynką, a drugi jest synkiem wg kalendarza, teraz wychodzi mi dziewczynka i bardzo na to liczę. Trzeci chłopczyk też będzie super , ale same "wicie rozumicie" jak to jest gdzieś podświadomie zakładać że może uda się dziewuszka.
    Jeszcze tydzień oczekiwania na usg i nadal wielka niewiadoma. Ostatnia wizyta zakończyła się stwierdzeniem, że pęcherzyk jest i ciaża jest, ale nie widać ani zarodka ani pulsu bo za malutki więc teraz już muszę zobaczyć serduszko.
    Na razie się nie ważę i nie mierzę bo nie chcę wpaść w depresję :)
    Pozdrawiam serdecznie wszystkie ciężarówki.

7u229n73dd6062h5.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja w parę dni temu wzięłam tylko kwas foliowy żeby zobaczyć czy jest poprawa i faktycznie była ale dalej biorę magnez kwas foliowy witaminy i lek na tarczyce czasem jeszcze nie wezmę s juz wymiotuje na sama myśl ciężkie mamy te początki oby tylko było lepiej

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ;) co do jedzenia (jeśli w ogóle) to mi się chce kebab frytki pizza o matko no i świetnie właśnie zamówiłam pizze....słodkie bleee...moja bratowa normalnie za słodyczami nie jest a w ciąży założyła sobie prywatną szufladę na batony czekolady itd. :P i urodziła córkę...nie wiem czy coś w tym jest...

do mojej wizyty jeszcze 20 dni...odliczam już jak jakaś głupia....ale mam do lekarza 300 pytań...no i ciekawi mnie czy zrobi mi już USG przez brzuch...

ja właśnie wróciłam z weekendu na wsi...coś cudownego, ale droga tak mnie zmęczyła że padam na twarz...do tego ta duchota

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Bella ja w parę dni temu wzięłam tylko kwas foliowy żeby zobaczyć czy jest poprawa i faktycznie była ale dalej biorę magnez kwas foliowy witaminy i lek na tarczyce czasem jeszcze nie wezmę s juz wymiotuje na sama myśl ciężkie mamy te początki oby tylko było lepiej

ja tez przez te 2dni jak nie bralam tych lekow to sie dobrze czulam. wczoraj caly dzien spedzilam z Rodzinka, a dzis ledwo doszlam do Rodzicow na obiad :-(

• kasss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to te leki dają w kość ale co zrobić jak brać trzeba... Rubi to weekend udany myślę ze za 20 dni powinien zrobić przez brzuch

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq wrote:
    Dziewczyny, mam propozycję zabawy w takie "czary mary" :)
    Znajomi opowiadali mi o kalendarzu Chińskim, wg. którego u kilku par sprawdziły się prognozy dot. płci dziecka. Ciekawa jestem czy u mnie też się sprawdzi (baaaardzo bym chciała, bo wychodzi mi dziewczynka:) ).
    mi się sprawdziło z synem a teraz wychodzi mi dziewczynka - zobaczymy :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie mogłam znieść nawet zapachu prenatalu complex i zmieniłam witaminy na femibion natal 1. Jest o niebo lepiej, prócz wymiotów z samego rana i sporadycznych mdłości w ciągu dnia jakoś normalnie mogę funkcjonować, a po prenatalu wisiałam na kibelku do 13-14. Dwa dni temu skończyłam też brać duphaston i zniknął problem z nabrzmiałymi i bolesnymi dziąsłami (czytałam, że to sprawka wysokiego progesteronu).

Z upragnieniem czekam kiedy skończą się te wszystkie nieprzyjemne objawy, bo aż mnie krew zalewa gdy słyszę, że na początku ciąży objawy nie są uciążliwe lub co więcej, że powinnam mieć więcej sił i energii.

Powodzenia dziewczyny na zbliżających się wizytach :), ja niestety czekam jeszcze dwa tygodnie :( najchętniej co tydzień sprawdzałabym co tam w brzuchu słychać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 21:28

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi życze cierpliwości na te 20 dni. Ja miedzy wizytami miałam 21 dni i onecnie zostalo mi 4 ale mam wrażenie,ze te 17 dni trwało kilka tygodni... cały czas sie zastanawiam czy z maleństwem wszystko dobrze,czy nic sie nie dzieje... oby było dobrze :) Zazdroszcze tym z Was,które jutro maja wizyte- teżbym chciała. Ale jak wytrzymałam 17dni to 4 powinny poleciec w miare :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 11:13

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett coreczka jeszcze nie wie ale za kilka dni chcemy jej powiedziec...

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny jak tsk sobie czytsm wasze wypowiedzi to twierdze że ze mnie szczęściara jak narazie nic mi nie dokucza zero przykrych dolegliwodci i wszystko moge jeść. Slodkich snów mamusie

860isg18r6bpss11.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tez jestem meczona od 5 tygodnia niezlymi mdlosciami. Najlepsze ze co tydzień to inne objawy w 5 mega mdlosci w 6 juz si lepiej czulam za to piersi tak mocno mnie bolaly ze mialam momenty, kiedy rekami nie potrafilam ruszyc reraz jest 7 i czuje się niezle za to mam takie zawroty głowy ze ustac nie potrafie dlugo a najgorzej jest w pracy. .. oby szybko sie mi polepszylo bo masakra. Planuje isc na l4 odpoczac

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    hej hej ;) co do jedzenia (jeśli w ogóle) to mi się chce kebab frytki pizza o matko no i świetnie właśnie zamówiłam pizze....
    Też dzisiaj wszamałam pizzę
    Rubi wrote:
    do mojej wizyty jeszcze 20 dni...odliczam już jak jakaś głupia....ale mam do lekarza 300 pytań...
    Lepiej zapisz sobie te wszystkie pytania na kartce ,bo jak wejdziesz do gabinetu to z wrażenia o wszystkim zapomnisz, to normalka

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam w "dniu wizyt" :) trzymam za siebie i za Was mocno kciuki :) dajcie znać co i jak, ja wizytę mam o 14.30 i nie mogę się już doczekać - z jednej strony się stresuje, z drugiej wiem, że jak wszystko będzie ok to się uspokoję. Takie coś za coś :) póki co choć od wczorajszego wieczora jest mi nie dobrze zwlekłam się do pracy i liczę, że czas do wizyty szybciej mi zleci. Czy Wam na mdłości też pomaga jedzenie? bo ja już się nauczyłam, że choć jak mnie mdli to nie mam na nic ochoty to jak coś zjem (ostatnio głównie tosty) to na chwilę czuję się naprawdę lepiej. Czy to bardzo dziwaczne?

Anastacia daj znać jak córa zareaguje :) i ciesz się komfortem :) poprzednią ciążę też miałaś taką spokojną i bez objawową?

Rubi z tą pizzą to nawet nie mów, zanim wpadłam w epidemię tostową to pizza była moją ulubienicą :) A z pytaniami to dobrze pisze Dorka - trzeba spisać. Ja zaraz przygotuje sobie moją listę.

Raz jeszcze - miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dawno mnie nie było na forum.
    wczoraj wróciliśmy z wakacji zaczęły się strasznie pechowo, ponieważ trafiliśmy na oszustów i musieliśmy jechać w ciemno i szukać noclegów. zeszliśmy z mężem dwa kurorty nadmorskie i co?? ani jednego wolnego pokoju... ani jednego! całe szczęście, że mam wujka nad morzem i zostaliśmy u niego, no ale wakacje w bloku to nie jest spełnienie marzeń. Ryby nie zjadłam ani jednej bo mnie tak odrzuciło i przytrafił się jeden dzień sam na sam z kibelkiem... o fuj... teraz na szczęście jest dobrze. jesteśmy już u siebie na swoim łóżeczku i powoli zbieram się na wizytę do gina. będziemy się umawiać na badania prenatalne. pozdrawiam Was serdecznie:*

Dorka1979, Niunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana i tradycyjnie wracam do łóżeczka dalej spać tak do 12 albo 13

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam wszyskich

ja melduje sie po weselu wytańcowana i najedzona o dziwo śledziami he he

ja usg mam za 10 dni trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i miłego dnia wszystkim

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    dziewczyny opowiadajcie po wizytach! trzymam kciuki za wszystkie!

Ja nawet nie wiem kiedy będę miała swoją.. bo mj gin na urlopie a grafiku jeszcze nie ma.. jedyne co wiem to usg genetyczne 2 września i do niego odliczam czas..

mnie mdłości niemal przeszły, wiec współczuję tym z Was, ktre nadal prześladują,,

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ