X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski!
    ja dopieor zwleklam sie z lozka i wykapalam. czuje sie lepiej niz wczoraj ale niestety mdli mnie jak cholera :-/
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, piszcie jak tylko wrocicie :-)
    u mnie dzis troche pada i chlodniej sie zrobilo za co jestem mega wdzieczna!
    milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 10:47

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z tego kalendarza wychodzi dziewczynka, i podświadomie czuje że tak będzie <3 Co do jedzenia, to na urlopie jadłam same zupy, odrzucało mnie do smażonych, tłustych itp, a teraz dwa dni pod rząd jadłam w MacDonaldzie taką miałam ochotę.. ale juz stop, więcej nie będę! , Mnie wizyta czeka za 2 tyg aby sprawdzić czy infekcja znikneła i zbadać czy brzuch dalej twardy (o co się bardzo martwię) a na USG genetyczne mam się dopiero zapisać, myślę tak ok 10września, ale zobaczę co ginka powie. Trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty, dajcie znać koniecznie co i jak ! :) :*

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) U mnie na szczęście już zero śladów po wczorajszym mini plamieniu - Uff.. Jednak to chyba był zbyt duży wysiłek. Za tydzień ma dwa wesela pod rząd i już zamierzam od północy podsiadywać krzesełko...

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :) Koniecznnie dajcie znać jak Wasze Maleństwa i oczywiście zdjęcia mile widziane :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi z kalendarza wychodzi że chłopak no zobaczymy he he córeczka liczy na siostre ciekawe co z tego będzie

a sprawdziłam jeszcze jak z iga i też mi wychodziło że chłopak a urodziła sie dziwczynka

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się dowiedziałam, że koleżanka z pracy urodziła zdrową córkę więc liczę, że to dobry znak przed moją dzisiejszą wizytą :) popracuje jeszcze godzinkę i się zbieram. Dobrze, że mam dziś sporo zajęć bo przynajmniej na razie za dużo nie myślę.

Od wczoraj pobolewa mnie głowa. Czy też macie wrażenie, że w ciąży głowa boli Was częściej? może to syndrom odstawienia kawy

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja się zebrać dziś nie mogę nic mi się nie chce u nas straszny upal dzisiaj mnie dość mocno zakulo z prawej strony ale nie wpadam w panikę wizyta juz w srode;-) MartaM wiedziałam ze coś nie tak jest z tym prenatalem bo mój organizm też ich nie przyjmuje ale wezmę do środy i popytam gina o jakieś inne. Mamuśki trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekam na relacje powodzenia;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Dzidzia ma ponad 4cm i machala do mnie raczka :) wyglada na bardzo aktywna i sympatyczna istote.
    Wszystko jest ok, prenatalne na nastepnej wizycie.
    Usg mialam przez brzuch.
    Niunia pytalam lekarza o mikro plamienia bo tez mialam takie po wizycie w toalecie juz 2x. Taki lekko rozowy slad na papierze i koniec na tym. Powiedzial, ze to z szyjki. Naczynka pekaja i tak sie dzieje do okolo 15tc.

Scarlett2014, Niunia86, konwalianka, kasss, MartaM, Madziq, Dorka1979, Emily83, bella82 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 12:07

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Madzik,że zapytałaś bo ja do czwartku bym pewnie zwariowała.. I oczywiście gratuluję Malucha. Ja w czwartek będę zaczynała 11 tc to może już też przez brzuch USG będzie i Dzidzia już taka duża.. Ostatnio moja miała 85mm... Ależ lecą te centymetry :)

Nie wiem jak Wy ale ja przez to,że w ogóle nie wymiotowałam jakoś jeszcze nie czuję,że jestem w ciąży.. Czasami to nawet zapominam. Może teraz jak już zobaczę rączki,nóżki,główkę to wreszcie uwierzę,że naprawde mam w brzuszku naszą dzidzie bo póki co nie dociera to do mnie. Chciałabym,żeby już zaczęło kopać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 12:17

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett pierwszą ciaze tez spokojnie przeszlam pod koniec 8 miesiaca mialam tylko zgage.co do coreczki sama jestem ciekawa jak zareaguje

860isg18r6bpss11.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik super wieści!

ja usg genetyczne przy synku miałam dopochwowo, bo wówczas ładniej wszystko uchwycić..ciekawe jak będzie i teraz..

czekamy na dalsze relacje z wizyt

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ciesze sie ze wizyta wypadla pozytywnie....duza juz jest juz twoja dzidzia

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądzik super dzidzia duza teraz nasze maluszki bada coraz wieksze;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to juz zleci, zovaczycie :) nasteona wizyta to prenatalne, na kolejnej poznac plec a na jeszcze nastepnej usg polowkowe. I polowa ciazy minie nawet nie wiemy kiedy :)
    Tez czuje sie super. Zero boli mdlosci, zmeczenia. Tez zapominan o ciazy i czasem cos dzwigne. Ale za to w pierwszej ciazy dostalam w kosc wiec teraz ciesze sie dobrym samopoczuciem.
    Oby Wam tez szybko wszystko przeszlo!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia to super, tylko pozazdrościć takich ciąż :) ale ja też nie powinnam narzekać, bo jestem raczej pośrodku z objawami i tak najgorzej to jeszcze się nie czuje :)

Niunia ja mam odwrotnie - od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży myślę o tym właściwie cały czas, chyba nawet za dużo. Choć czasami (często) wciąż wydaje mi się to nierealne. Ale może to dlatego, że zaszłam w ciążę w momencie, w którym myślałam, że żeby to osiągnąć czeka mnie ostra walka. Może też dlatego, że o ciąży myślę bardzo dużo tak bardzo dłuży mi się w niej czas.

Anastacia33, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ciężarówki

No to ja się pochwaliłam.... tak się cieszyłam że mdłości mnie ominą, że od dwóch dni tylko rzygam i śpię.... masakra, dziś ledwo dałam radę w pracy :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa a podobno im dalej tym lepiej :/ ja jeszcze ani razu nie wymiotowałam, ale wczoraj wieczorem była tego zdecydowanie najbliżej od chwili gdy wiem o ciąży :) Nie ma nic pewnego i tyle, a każdy dzień nadal może nas zaskoczyć.

No nic idę na wizytę :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz mowil, ze u niektorych dziewczyn objawy nasilaja sie miedzy 10 a 12tc a potem juz powoli zanikaja. U mnie od 9tego byl spokoj... Tez Wam tego zycze

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlett trzymam kciuki za dobre wieści

ależ wam zazdroszczę tych wizyt.... ja pierwszą mam dopiero w poniedziałek.... chyba jaj zniosę z tych nerwów :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Moj lekarz mowil, ze u niektorych dziewczyn objawy nasilaja sie miedzy 10 a 12tc a potem juz powoli zanikaja. U mnie od 9tego byl spokoj... Tez Wam tego zycze

och mam nadzieję że to tylko niestrawność czy coś bo żyć się nie da... Teraz rozumiem co czują dziewczyny c mdłościami - szczerze wam kochane współczuję!!!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ