X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski!
    ja dopieor zwleklam sie z lozka i wykapalam. czuje sie lepiej niz wczoraj ale niestety mdli mnie jak cholera :-/
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, piszcie jak tylko wrocicie :-)
    u mnie dzis troche pada i chlodniej sie zrobilo za co jestem mega wdzieczna!
    milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 10:47

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z tego kalendarza wychodzi dziewczynka, i podświadomie czuje że tak będzie <3 Co do jedzenia, to na urlopie jadłam same zupy, odrzucało mnie do smażonych, tłustych itp, a teraz dwa dni pod rząd jadłam w MacDonaldzie taką miałam ochotę.. ale juz stop, więcej nie będę! , Mnie wizyta czeka za 2 tyg aby sprawdzić czy infekcja znikneła i zbadać czy brzuch dalej twardy (o co się bardzo martwię) a na USG genetyczne mam się dopiero zapisać, myślę tak ok 10września, ale zobaczę co ginka powie. Trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty, dajcie znać koniecznie co i jak ! :) :*

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) U mnie na szczęście już zero śladów po wczorajszym mini plamieniu - Uff.. Jednak to chyba był zbyt duży wysiłek. Za tydzień ma dwa wesela pod rząd i już zamierzam od północy podsiadywać krzesełko...

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :) Koniecznnie dajcie znać jak Wasze Maleństwa i oczywiście zdjęcia mile widziane :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi z kalendarza wychodzi że chłopak no zobaczymy he he córeczka liczy na siostre ciekawe co z tego będzie

a sprawdziłam jeszcze jak z iga i też mi wychodziło że chłopak a urodziła sie dziwczynka

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się dowiedziałam, że koleżanka z pracy urodziła zdrową córkę więc liczę, że to dobry znak przed moją dzisiejszą wizytą :) popracuje jeszcze godzinkę i się zbieram. Dobrze, że mam dziś sporo zajęć bo przynajmniej na razie za dużo nie myślę.

Od wczoraj pobolewa mnie głowa. Czy też macie wrażenie, że w ciąży głowa boli Was częściej? może to syndrom odstawienia kawy

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja się zebrać dziś nie mogę nic mi się nie chce u nas straszny upal dzisiaj mnie dość mocno zakulo z prawej strony ale nie wpadam w panikę wizyta juz w srode;-) MartaM wiedziałam ze coś nie tak jest z tym prenatalem bo mój organizm też ich nie przyjmuje ale wezmę do środy i popytam gina o jakieś inne. Mamuśki trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekam na relacje powodzenia;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Dzidzia ma ponad 4cm i machala do mnie raczka :) wyglada na bardzo aktywna i sympatyczna istote.
    Wszystko jest ok, prenatalne na nastepnej wizycie.
    Usg mialam przez brzuch.
    Niunia pytalam lekarza o mikro plamienia bo tez mialam takie po wizycie w toalecie juz 2x. Taki lekko rozowy slad na papierze i koniec na tym. Powiedzial, ze to z szyjki. Naczynka pekaja i tak sie dzieje do okolo 15tc.

Scarlett2014, Niunia86, konwalianka, kasss, MartaM, Madziq, Dorka1979, Emily83, bella82 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 12:07

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Madzik,że zapytałaś bo ja do czwartku bym pewnie zwariowała.. I oczywiście gratuluję Malucha. Ja w czwartek będę zaczynała 11 tc to może już też przez brzuch USG będzie i Dzidzia już taka duża.. Ostatnio moja miała 85mm... Ależ lecą te centymetry :)

Nie wiem jak Wy ale ja przez to,że w ogóle nie wymiotowałam jakoś jeszcze nie czuję,że jestem w ciąży.. Czasami to nawet zapominam. Może teraz jak już zobaczę rączki,nóżki,główkę to wreszcie uwierzę,że naprawde mam w brzuszku naszą dzidzie bo póki co nie dociera to do mnie. Chciałabym,żeby już zaczęło kopać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 12:17

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett pierwszą ciaze tez spokojnie przeszlam pod koniec 8 miesiaca mialam tylko zgage.co do coreczki sama jestem ciekawa jak zareaguje

860isg18r6bpss11.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik super wieści!

ja usg genetyczne przy synku miałam dopochwowo, bo wówczas ładniej wszystko uchwycić..ciekawe jak będzie i teraz..

czekamy na dalsze relacje z wizyt

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ciesze sie ze wizyta wypadla pozytywnie....duza juz jest juz twoja dzidzia

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądzik super dzidzia duza teraz nasze maluszki bada coraz wieksze;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to juz zleci, zovaczycie :) nasteona wizyta to prenatalne, na kolejnej poznac plec a na jeszcze nastepnej usg polowkowe. I polowa ciazy minie nawet nie wiemy kiedy :)
    Tez czuje sie super. Zero boli mdlosci, zmeczenia. Tez zapominan o ciazy i czasem cos dzwigne. Ale za to w pierwszej ciazy dostalam w kosc wiec teraz ciesze sie dobrym samopoczuciem.
    Oby Wam tez szybko wszystko przeszlo!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia to super, tylko pozazdrościć takich ciąż :) ale ja też nie powinnam narzekać, bo jestem raczej pośrodku z objawami i tak najgorzej to jeszcze się nie czuje :)

Niunia ja mam odwrotnie - od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży myślę o tym właściwie cały czas, chyba nawet za dużo. Choć czasami (często) wciąż wydaje mi się to nierealne. Ale może to dlatego, że zaszłam w ciążę w momencie, w którym myślałam, że żeby to osiągnąć czeka mnie ostra walka. Może też dlatego, że o ciąży myślę bardzo dużo tak bardzo dłuży mi się w niej czas.

Anastacia33, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ciężarówki

No to ja się pochwaliłam.... tak się cieszyłam że mdłości mnie ominą, że od dwóch dni tylko rzygam i śpię.... masakra, dziś ledwo dałam radę w pracy :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa a podobno im dalej tym lepiej :/ ja jeszcze ani razu nie wymiotowałam, ale wczoraj wieczorem była tego zdecydowanie najbliżej od chwili gdy wiem o ciąży :) Nie ma nic pewnego i tyle, a każdy dzień nadal może nas zaskoczyć.

No nic idę na wizytę :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz mowil, ze u niektorych dziewczyn objawy nasilaja sie miedzy 10 a 12tc a potem juz powoli zanikaja. U mnie od 9tego byl spokoj... Tez Wam tego zycze

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlett trzymam kciuki za dobre wieści

ależ wam zazdroszczę tych wizyt.... ja pierwszą mam dopiero w poniedziałek.... chyba jaj zniosę z tych nerwów :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Moj lekarz mowil, ze u niektorych dziewczyn objawy nasilaja sie miedzy 10 a 12tc a potem juz powoli zanikaja. U mnie od 9tego byl spokoj... Tez Wam tego zycze

och mam nadzieję że to tylko niestrawność czy coś bo żyć się nie da... Teraz rozumiem co czują dziewczyny c mdłościami - szczerze wam kochane współczuję!!!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ