Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Juusti69 wrote:Kochane, mierzyłyście sobie obwód brzuszka i talii po pozytywnym teście? Ja mam 6cm więcej w brzuszku i 3cm w talii - w przeciągu 27dni Nie wiem, to chyba dobrze?
Ja nie mierzyłam i dobrze, bo pewnie bym się załamała, mam takie wzdęcia i problemy gastryczne, że mój brzuszek zaraz po śniadaniu wygląda na 5-ty miesiąc spokojnie. Staram się go maskować, bo to jeszcze nie ciążowy i źle się z tym czuję bardzo...
-
Dziewczyny, mam propozycję zabawy w takie "czary mary"
Znajomi opowiadali mi o kalendarzu Chińskim, wg. którego u kilku par sprawdziły się prognozy dot. płci dziecka. Ciekawa jestem czy u mnie też się sprawdzi (baaaardzo bym chciała, bo wychodzi mi dziewczynka:) ).
Jestem ciekawa co powiedzą mamy, które już mają w domku pociechy, sprawdziło się u Was?
Trzeba tylko zerknąć na wiek, w jakim zaszłyście w ciąże i miesiąc zajścia w ciążę.
Enjoy!
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka -
hej dziewczynki!
witam nowe mamusie:)
ja nie jem za dużo słodyczy, głównie ciasta, choć różnie bywa..czasami cały tydzień mnie od nich odrzuca, za to bardzo ciągnie mnie do wyrazistych rzeczy, np. w czwartek zjadłam garnek żuru- kwaśnego, że hej! z jajkami, szynką i warzywami, w piątek garnek barszczyku czerwonego z pół kg. uszek; chodzą za mną krokiety, ostre papryczki i inne.. podczas poprzedniej ciąży jadłam głównie słodycze, wtedy przytyłam 18kg- zrzuciłam, karmiłam piersią 20m-cy; tym razem jednak nie zamierzam aż tyle przytyć, nieco kontroluje swoje łaknienie (jem więcej surówek i owoców)
brzuch mi urósł, choć na wadze zmian nie widać, wg mojej siostry "mam pełniejszą twarz" wcześniej dużo ćwiczyłam (4xw tygodniu, ćwiczenia siłowe), byłam wyżyłowana; ssie mnie co 2h z zegarkiem w ręku - jak nie zjem - mdłości;/
wg kalendarza chińskiego miał i urodził się synek.. teraz niby powinna być dziewczynka - ale słabo w to wierzę
scorpolan brałam w I ciąży od 20 tygodnia, razem z no-spą i luteiną na skurczeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 13:52
-
Tak zrobie. Więcej odpoczynku mniej ruchu. I dzisiaj wezme lutki zamiast 2 to 4 tabl na noc tak w razie wu.
Co do chińskiego kalendarza płci wychodzi mi dziewczynka. U moich dwòch koleżanek sie sprawdziło wiec fajnie by bylo zeby i u mnie tak wyszlo bo akurat marzy nam sie dziewczynka. Ale jescze raz powtorze- najważniejsze zeby bylo zdrowe -
Witam,
Kasss- dzięki za pamięć, u mnie ok, jutro mam wizytę, wyniki badań krew,mocz, cytologia, ale bez usg. Co do wagi, jutro się zważę.
Byłam wczoraj na weselu, o dziwo obyło się bez mdłości itp, ale dziś za to znów się pojawiły...
U mnie wszyscy mówią,że będzie dziewczynka, ale to się okaże
Na synka miałam chęć raczej na słone i kwaśne.
-
wg moich wyliczeń się zgadza:)
Mam już córkę a teraz wychodzi syn. Poniekąd mam takie przeczucia.
Mój mąż oczywiście stwierdził, że to głupotki z tym kalendarzem.
Chyba bardziej zdenerwował go fakt, że miał być dziewczynką:PPPP
co do przeczuć - wydaje mi się, że na dziewczynkę już na samym początku
zachodzą zmiany na twarzy u kobiety. Ja miałam kiepską cerę i szeroki nos:)
Teraz jak patrze na zdjęcia to siebie nie poznaję.
Miłej niedzieli!! -
nick nieaktualnyNiunia nie ma sie co zamartwiać ale uważaj na siebie
Z kalendarza wychodzi mi dziewczynka - liczylam dla 28 lat choc w momencie poczęcia miałam jakiś miesiąc do urodzin przeczucia mam że to syn - nie wiem skąd mi się to wzięło.
Zwolił się termin do lekarza na jutro - 3majcie kciuki za mnie o 14.30 choć nie wiem czy będę miała USG. -
nick nieaktualnyMadziq wrote:Dziewczyny, mam propozycję zabawy w takie "czary mary"
Znajomi opowiadali mi o kalendarzu Chińskim, wg. którego u kilku par sprawdziły się prognozy dot. płci dziecka. Ciekawa jestem czy u mnie też się sprawdzi (baaaardzo bym chciała, bo wychodzi mi dziewczynka:) ).
Jestem ciekawa co powiedzą mamy, które już mają w domku pociechy, sprawdziło się u Was?
Trzeba tylko zerknąć na wiek, w jakim zaszłyście w ciąże i miesiąc zajścia w ciążę.
Enjoy!
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka
-
nick nieaktualnyWedług tego chińskiego wyszło, że moja córka powinna się urodzić chłopcem, mój syn powinien być dziewczynką a teraz wychodzi dziewczynka wiec jak znam życie to urodzi się syn. Chociaż charakterami to córka to chlopczur a syn taka córeczka tulaśna
-
nick nieaktualny
-
hej Mamuski, a ja mam straszny dzien czuje sie fatalnie. ok 11:30 wzielam magne b6 i kalipoz (potas) i tak ciezko mi sie na zoladku zrobilo, niedobrze mi, mam uczucie, ze wszystko stoi mi w gardle ciagnie mnie jak na wymioty ale na tym sie konczy, juz chyba wolalabym zwymiotowac gin mi powiedzial, ze moge tak na to reagowac ale nie pomyslalabym, ze az tak nie bralam od 2 dni bo ostatnio tez sie zle czulam, a mam brac 2x po 1 tabl z obu lekow
-
nick nieaktualnyBella ja dość często mam podobne (chyba) uczucie. I wtedy myślę sobie że wolałabym już wymiotować choć jak czytam jak się z tym męczycie to już nie wiem co jest lepsze. Mi o dziwo pomaga choć zwykle tylko na chwile zjedzenie czegoś neutralnego typu chleb - bardzo wolno.
Anastacia czyli jutro wielka impreza? córka już wie że będzie starszą siostrą?