X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Kochane, mierzyłyście sobie obwód brzuszka i talii po pozytywnym teście? :) Ja mam 6cm więcej w brzuszku i 3cm w talii - w przeciągu 27dni :D Nie wiem, to chyba dobrze? <3

Ja nie mierzyłam i dobrze, bo pewnie bym się załamała, mam takie wzdęcia i problemy gastryczne, że mój brzuszek zaraz po śniadaniu wygląda na 5-ty miesiąc spokojnie. :) Staram się go maskować, bo to jeszcze nie ciążowy i źle się z tym czuję bardzo... :(

gann3e3k88vy5y5g.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia musisz się oszczędzać dobrze ze miałaś luteine ja od początku ciąży sprawdzam zawsze dokładnie i jak tylko czuje mokro biegiem do łazienki czy to czasem nie krew w obsesje można wpaść

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam propozycję zabawy w takie "czary mary" :)
    Znajomi opowiadali mi o kalendarzu Chińskim, wg. którego u kilku par sprawdziły się prognozy dot. płci dziecka. Ciekawa jestem czy u mnie też się sprawdzi (baaaardzo bym chciała, bo wychodzi mi dziewczynka:) ).

Jestem ciekawa co powiedzą mamy, które już mają w domku pociechy, sprawdziło się u Was?

Trzeba tylko zerknąć na wiek, w jakim zaszłyście w ciąże i miesiąc zajścia w ciążę.
    Enjoy!

https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, plamienia się zdarzają, ale wiem, że potrafią przerazić. Oszczędzaj się, Kochana, Twój organizm przecież teraz strasznie się wysila :)

gann3e3k88vy5y5g.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!

witam nowe mamusie:)

ja nie jem za dużo słodyczy, głównie ciasta, choć różnie bywa..czasami cały tydzień mnie od nich odrzuca, za to bardzo ciągnie mnie do wyrazistych rzeczy, np. w czwartek zjadłam garnek żuru- kwaśnego, że hej! z jajkami, szynką i warzywami, w piątek garnek barszczyku czerwonego z pół kg. uszek; chodzą za mną krokiety, ostre papryczki i inne.. podczas poprzedniej ciąży jadłam głównie słodycze, wtedy przytyłam 18kg- zrzuciłam, karmiłam piersią 20m-cy; tym razem jednak nie zamierzam aż tyle przytyć, nieco kontroluje swoje łaknienie (jem więcej surówek i owoców)

brzuch mi urósł, choć na wadze zmian nie widać, wg mojej siostry "mam pełniejszą twarz" wcześniej dużo ćwiczyłam (4xw tygodniu, ćwiczenia siłowe), byłam wyżyłowana; ssie mnie co 2h z zegarkiem w ręku - jak nie zjem - mdłości;/

wg kalendarza chińskiego miał i urodził się synek.. teraz niby powinna być dziewczynka - ale słabo w to wierzę :)

scorpolan brałam w I ciąży od 20 tygodnia, razem z no-spą i luteiną na skurcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 13:52

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobie. Więcej odpoczynku mniej ruchu. I dzisiaj wezme lutki zamiast 2 to 4 tabl na noc tak w razie wu.

Co do chińskiego kalendarza płci wychodzi mi dziewczynka. U moich dwòch koleżanek sie sprawdziło wiec fajnie by bylo zeby i u mnie tak wyszlo bo akurat marzy nam sie dziewczynka. Ale jescze raz powtorze- najważniejsze zeby bylo zdrowe :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wychodzi dziewczynka wpisując 24 lata 25 koncze za 2 tyg

gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Kasss- dzięki za pamięć, u mnie ok, jutro mam wizytę, wyniki badań krew,mocz, cytologia, ale bez usg. Co do wagi, jutro się zważę.

Byłam wczoraj na weselu, o dziwo obyło się bez mdłości itp, ale dziś za to znów się pojawiły...

U mnie wszyscy mówią,że będzie dziewczynka, ale to się okaże :)

Na synka miałam chęć raczej na słone i kwaśne.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mi wyszla dziwczynka a moj syn jest chlopxem o ile mi wiadomo ;)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik u mnie też syn miał być dziewczynką wg tego kalendarza

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg moich wyliczeń się zgadza:)

Mam już córkę a teraz wychodzi syn. Poniekąd mam takie przeczucia.

Mój mąż oczywiście stwierdził, że to głupotki z tym kalendarzem.

Chyba bardziej zdenerwował go fakt, że miał być dziewczynką:PPPP

co do przeczuć - wydaje mi się, że na dziewczynkę już na samym początku

zachodzą zmiany na twarzy u kobiety. Ja miałam kiepską cerę i szeroki nos:)

Teraz jak patrze na zdjęcia to siebie nie poznaję.

Miłej niedzieli!!

atdc2n0ae5za2r0h.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia nie ma sie co zamartwiać ale uważaj na siebie :)

Z kalendarza wychodzi mi dziewczynka - liczylam dla 28 lat choc w momencie poczęcia miałam jakiś miesiąc do urodzin :) przeczucia mam że to syn - nie wiem skąd mi się to wzięło.

Zwolił się termin do lekarza na jutro - 3majcie kciuki za mnie o 14.30 choć nie wiem czy będę miała USG.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq wrote:
    Dziewczyny, mam propozycję zabawy w takie "czary mary" :)
    Znajomi opowiadali mi o kalendarzu Chińskim, wg. którego u kilku par sprawdziły się prognozy dot. płci dziecka. Ciekawa jestem czy u mnie też się sprawdzi (baaaardzo bym chciała, bo wychodzi mi dziewczynka:) ).

Jestem ciekawa co powiedzą mamy, które już mają w domku pociechy, sprawdziło się u Was?

Trzeba tylko zerknąć na wiek, w jakim zaszłyście w ciąże i miesiąc zajścia w ciążę.
    Enjoy!

https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka
    ja znowu przejrzałam na tamtej stronie forum u staraczek jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży ,tam jedna kobitka wstawiła opis itp. Innego cyklu płodności kobiety, tzw. Księżycowego dzięki któremu można ustalić płeć. I z racji tej że zaznaczałam dni bzykanka to wyszło mi że przez przypadek trafiłam akurat w ten dzień czerwca który był księżycowo dla mnie płodny na córkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według tego chińskiego wyszło, że moja córka powinna się urodzić chłopcem, mój syn powinien być dziewczynką a teraz wychodzi dziewczynka wiec jak znam życie to urodzi się syn. Chociaż charakterami to córka to chlopczur a syn taka córeczka tulaśna

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany to jutro czeka nas prawdziwy "dzień wizyt" - ja, Anulka, Madziq, Endi, MamaAdasia. Sporo nas :) ale w grupie siĺa więc będzie dobrze! :)

bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mi też wychodzi dziewczynka wpisując 24 lata 25 koncze za 2 tyg
    Mi wychodzi chlopiec wedlug chinskiego super gdyby sie sprawdzilo

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie juz córcie masz? Zobaczymy jak się dowiemy najważniejsze żeby nasze dzieciątka zdrowe byly ;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski, a ja mam straszny dzien :-/ czuje sie fatalnie. ok 11:30 wzielam magne b6 i kalipoz (potas) i tak ciezko mi sie na zoladku zrobilo, niedobrze mi, mam uczucie, ze wszystko stoi mi w gardle :-( ciagnie mnie jak na wymioty ale na tym sie konczy, juz chyba wolalabym zwymiotowac :-( gin mi powiedzial, ze moge tak na to reagowac ale nie pomyslalabym, ze az tak :-/ nie bralam od 2 dni bo ostatnio tez sie zle czulam, a mam brac 2x po 1 tabl z obu lekow :-/

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Pewnie juz córcie masz? Zobaczymy jak się dowiemy najważniejsze żeby nasze dzieciątka zdrowe byly ;-)
    Mam córeczkę jutro konczy 4 latka

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja dość często mam podobne (chyba) uczucie. I wtedy myślę sobie że wolałabym już wymiotować choć jak czytam jak się z tym męczycie to już nie wiem co jest lepsze. Mi o dziwo pomaga choć zwykle tylko na chwile zjedzenie czegoś neutralnego typu chleb - bardzo wolno.

Anastacia czyli jutro wielka impreza?:) córka już wie że będzie starszą siostrą?

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ