X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss- ja kilka dni temu miałam ale krostki na buzi więc przemywałam spirytusem salicylowym.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich wizytujących dzisiaj. Ja dopiero jutro

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Kasss,a przytyłaś bardzo po tym leku ?
    dwa tyg temu na wizycie schudłam 3 kg pewnie przez wymioty teraz sie zważę w środe u gina ja byłam u endo tydz temu to jeszcze nie ma efektów przez tydz miałam brać po pół tableki a od jutra juz po jednej. jak będziesz się zapisywać powiedz ze jesteś w ciąży mi lekarz napisał ze pilne na skierowaniu i dzięki tamu dostałam termin na drugi dzień a były na styczeń

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dodatkowo hashimoto dlatego tsh mi skacze

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss no właśnie u mnie nie ma też na ten rok zapisów, ale mam iść w środę rano , tez mam na skierowaniu konsultacja pilna,ale na wszelki wypadek już i prywatnie się zapisałam.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z opryszczką nie pomogę. Za to lekarka powiedziała że bóle brzucha czy kłucia są zupełnie normalne, podobnie jak częstsze bóle głowy. O dziwo lekarka nie kazała mi robić badań na cytomegalie, inne wyniki mam w normie. A i mogę się czasami napić coli i iść do fryzjera - mam oficjalną zgodę lekarza :) a z tym Usg przez brzuch się zdziwiłam ale faktycznie w miarę wszystko było widać mimo że to 9 tydzień.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega skłonności do opryszczki i nawet nie wiedziałam,że w ciąży jest niebezpieczna. Zawsze się z nią męczyłam tydzień,dwa ale ostatnio zaczęłam używać tych plasterków na opryszczkę i w ciągu 3-4 dni śladu prawie nie mam po niej :) Także polecam :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett a masz może fotkę z wizyty? Moja ciąża jest w podobnym wieku i zastanawiam się jak wygląda moja Dzidzia.. :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Kasss no właśnie u mnie nie ma też na ten rok zapisów, ale mam iść w środę rano , tez mam na skierowaniu konsultacja pilna,ale na wszelki wypadek już i prywatnie się zapisałam.
    myślę ze jak poprosisz to cię wpiszą szkoda prywatnie płacić bo też pewnie będziesz musiała do końca ciąży chodzić co mc s na następna to juz nie ma problemu z zapisem.
    Scarlet fajnie ze przez brzuch ci juz robili też liczę na usg brzuszne będzie 10 t 1 dz czyli ostre kłucia też ok? Ja mam zadko ale np jak kicham to mnie czasem mocniej zakuje a wieczorem brzuch mnie boli ale tak delikatnie dobrze ze wolno cole pic bo jak nigdy nie piłam tak teraz lepiej cię czuje jak trochę wypije.

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję pomyślnych wizyt :)

Ja ostatnio nie czuję się najlepiej a już myślałam że mdłości to tylko wspomnienie, a tu masz ... od wczoraj się źle czuję :( apetytu brak, jem bo muszę okropność... dobrze że chociaż teraz do pracy nie chodzę bo nie wiem jak dałabym radę...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia mam i potem spróbuje je tu wrzucić. Ale ponieważ Usg było przez brzuch zdjęcie nie jest super wyraźne, co więcej lekarka miała USG bez prinera i nie mogła wydrukować mi zdjęcia więc zrobiłam fotkę telefonem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass mi lekarka powiedziała że te kłucia są ok, mam zwracać uwagę na ból albo ciągły trwający dłuższą chwile albo na ból podobny do tego z przed okresu. Kłucia zwłaszcza po np. wstaniu z łóżka są ponoć normalne. Swoją drogą w dniu tak dobrych wiadomości czuje się naprawdę średni - boli mnie głowa i prawie cały dzień mnie mdli. Tak ironia losu :)

Aaa i mogę się poprzytulać z mężem :) do tej pory nie miałam ochoty ale liczę że ochota wróci więc wolałam zapytać :)

• Madera39 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Cieszę się, że wizyty zakończyły się mocno bijącymi serduszkami.Współczuję tym wymiotującym i zemdlonym, jeszcze trochę i będzie lepiej. Odpoczywajcie, nie przemęczajcie się i bez stresu. Co do badań to gin kazał zrobić mi tsh, wzw, tokso i jeszcze jakieś inne wirusowe , wszystkie wyszły w normie więc nie mogę narzekać. Muszę zdecydowanie ograniczyć słodycze bo boję się o cukrzycę a w cZasie ostatniej ciaży byłam na granicy. Na szczęście słodkie mnie nie ciągnie ( jak na razie ).
    Scarlett czytałam Twój post i tym że jak nie zjesz to ci niedobrze, mam to samo. Idę do pracy i muszę od razu coś przegryźć albo napić się soku, tzw. mulenie zaraz się kończy. Co do kawy to piję bo jestem niskociśnieniowcem i bez kawy padam na twarz. Kiedyś pani ginekolog powiedziała że w ciaży jak jest tak niskie ciśnienie jak moje (90/50) muszę sobie podnosić cisnienie kawą albo nawet lampką wina bo przy porodzie przy dużej utracie krwi mogę wpaść w śpiączkę. Tak więc jak mam ochotę to kawkę rozpuszczalną z mlekiem i cukrem sobie wypiję.
    Moje samopoczucie od wczoraj gorsze. Wieczorem bolał mnie brzuch więc położyłam się wcześniej, rano zauważyłam trochę krwi więc się zaniepokoiłam, ale potem już było ok. Pewnie dzidzia dalej się mości w gnieździe :)))
    Pozdrawiam Was serdecznie :)

7u229n73dd6062h5.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być telefonem :) Jestem bardzo ciekawa :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/11bbba9e6b7c50ac.html

Proszę bardzo :)

yyy czy ktoś wie, jak to zrobić żeby zdjęcie było widoczne na forum? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 18:35

Emily83, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne zdjęcie :)

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    scarlet gratuluje udanej wizyty;) dziewczyny mam mały problem chyba wychodzi mi opryszczka nie jestem pewna bo na razie malutki pęcherzyk a w ciązy jest niebezpieczna zwłaszcza w pierwszych 3 miesiacach i nie wiem co robić tak uważałam nawilżałam usta i modliłam się żeby nie wyszła do konca sierpnia mam skłonnosci do tego cholerstwa i brałam tabletki hewiran ale teraz raczej nie powinnam ich brać ma któraś z was też skłonności do opryszczki?[/QU

ja tez mam sklonnosc do opryszczki i kazdego dnia drze by mi nic nie wyskoczylo, a jak cos mnie zaswedzi to az mi serce na chwile staje :-/
    powiem tak podobno jak sie ma sklonnosci do opryszczki to sa przeciwciala w organizmie i powinno byc ok, ale ja i tak sie modle by mi nic nie wyskoczylo.
    ja jak mialam ostatnio ta ciaze biochemiczna to w dniu w ktorym sie dowiedzialam o ciazy wyskoczylo mi tzw zimno i lekarz zabronil brania heviranu, powiedzial by tylko smarowac zewnetrznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 18:03

• bella82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski po wizytach GRATULACJE :-) pieknie, bardzo sie z Wami ciesze :-)
    ja widzialam swoja Kruszynke tydzien temu i juz tesknie a kolejna wizyta dopiero 01.09 :-(

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett bardzo fajna Dzidzia :) Jeszcze raz Gratuluję :) Ja jeszcze 3 dni <3

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze wszystkie wizyty wypadly pomyslnie :) drobiazgami sie nie przejnujemy, wazne ze serduszka mocno bija :)
    Juz niedlugo bedziemy skladac meldunki z prenatalnych. Aaaaa yroche sie boje wynikow tych badan

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ