Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MamaAdasia wrote:Kasss,a przytyłaś bardzo po tym leku ?[/url]
-
nick nieaktualnyZ opryszczką nie pomogę. Za to lekarka powiedziała że bóle brzucha czy kłucia są zupełnie normalne, podobnie jak częstsze bóle głowy. O dziwo lekarka nie kazała mi robić badań na cytomegalie, inne wyniki mam w normie. A i mogę się czasami napić coli i iść do fryzjera - mam oficjalną zgodę lekarza a z tym Usg przez brzuch się zdziwiłam ale faktycznie w miarę wszystko było widać mimo że to 9 tydzień.
-
Ja mam mega skłonności do opryszczki i nawet nie wiedziałam,że w ciąży jest niebezpieczna. Zawsze się z nią męczyłam tydzień,dwa ale ostatnio zaczęłam używać tych plasterków na opryszczkę i w ciągu 3-4 dni śladu prawie nie mam po niej Także polecam
-
MamaAdasia wrote:Kasss no właśnie u mnie nie ma też na ten rok zapisów, ale mam iść w środę rano , tez mam na skierowaniu konsultacja pilna,ale na wszelki wypadek już i prywatnie się zapisałam.
Scarlet fajnie ze przez brzuch ci juz robili też liczę na usg brzuszne będzie 10 t 1 dz czyli ostre kłucia też ok? Ja mam zadko ale np jak kicham to mnie czasem mocniej zakuje a wieczorem brzuch mnie boli ale tak delikatnie dobrze ze wolno cole pic bo jak nigdy nie piłam tak teraz lepiej cię czuje jak trochę wypije.[/url]
-
Dziewczyny gratuluję pomyślnych wizyt
Ja ostatnio nie czuję się najlepiej a już myślałam że mdłości to tylko wspomnienie, a tu masz ... od wczoraj się źle czuję apetytu brak, jem bo muszę okropność... dobrze że chociaż teraz do pracy nie chodzę bo nie wiem jak dałabym radę... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKass mi lekarka powiedziała że te kłucia są ok, mam zwracać uwagę na ból albo ciągły trwający dłuższą chwile albo na ból podobny do tego z przed okresu. Kłucia zwłaszcza po np. wstaniu z łóżka są ponoć normalne. Swoją drogą w dniu tak dobrych wiadomości czuje się naprawdę średni - boli mnie głowa i prawie cały dzień mnie mdli. Tak ironia losu
Aaa i mogę się poprzytulać z mężem do tej pory nie miałam ochoty ale liczę że ochota wróci więc wolałam zapytać -
Cześć dziewczyny ! Cieszę się, że wizyty zakończyły się mocno bijącymi serduszkami.Współczuję tym wymiotującym i zemdlonym, jeszcze trochę i będzie lepiej. Odpoczywajcie, nie przemęczajcie się i bez stresu. Co do badań to gin kazał zrobić mi tsh, wzw, tokso i jeszcze jakieś inne wirusowe , wszystkie wyszły w normie więc nie mogę narzekać. Muszę zdecydowanie ograniczyć słodycze bo boję się o cukrzycę a w cZasie ostatniej ciaży byłam na granicy. Na szczęście słodkie mnie nie ciągnie ( jak na razie ).
Scarlett czytałam Twój post i tym że jak nie zjesz to ci niedobrze, mam to samo. Idę do pracy i muszę od razu coś przegryźć albo napić się soku, tzw. mulenie zaraz się kończy. Co do kawy to piję bo jestem niskociśnieniowcem i bez kawy padam na twarz. Kiedyś pani ginekolog powiedziała że w ciaży jak jest tak niskie ciśnienie jak moje (90/50) muszę sobie podnosić cisnienie kawą albo nawet lampką wina bo przy porodzie przy dużej utracie krwi mogę wpaść w śpiączkę. Tak więc jak mam ochotę to kawkę rozpuszczalną z mlekiem i cukrem sobie wypiję.
Moje samopoczucie od wczoraj gorsze. Wieczorem bolał mnie brzuch więc położyłam się wcześniej, rano zauważyłam trochę krwi więc się zaniepokoiłam, ale potem już było ok. Pewnie dzidzia dalej się mości w gnieździe ))
Pozdrawiam Was serdecznie -
nick nieaktualny
-
kasss wrote:scarlet gratuluje udanej wizyty;) dziewczyny mam mały problem chyba wychodzi mi opryszczka nie jestem pewna bo na razie malutki pęcherzyk a w ciązy jest niebezpieczna zwłaszcza w pierwszych 3 miesiacach i nie wiem co robić tak uważałam nawilżałam usta i modliłam się żeby nie wyszła do konca sierpnia mam skłonnosci do tego cholerstwa i brałam tabletki hewiran ale teraz raczej nie powinnam ich brać ma któraś z was też skłonności do opryszczki?[/QU
ja tez mam sklonnosc do opryszczki i kazdego dnia drze by mi nic nie wyskoczylo, a jak cos mnie zaswedzi to az mi serce na chwile staje
powiem tak podobno jak sie ma sklonnosci do opryszczki to sa przeciwciala w organizmie i powinno byc ok, ale ja i tak sie modle by mi nic nie wyskoczylo.
ja jak mialam ostatnio ta ciaze biochemiczna to w dniu w ktorym sie dowiedzialam o ciazy wyskoczylo mi tzw zimno i lekarz zabronil brania heviranu, powiedzial by tylko smarowac zewnetrznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 18:03
-
Super, ze wszystkie wizyty wypadly pomyslnie drobiazgami sie nie przejnujemy, wazne ze serduszka mocno bija
Juz niedlugo bedziemy skladac meldunki z prenatalnych. Aaaaa yroche sie boje wynikow tych badanNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!