WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie - przy kp moze nie być. Licz ile masz zasikanych pieluszek - jak 6-8 to o k

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska moja mała robi kupę raz , dwa razy w tygodniu mi położna mówiła ze przy karmieniu piersią i mieszanym to normalne ze robi tak rzadko kupki

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymajcie kciuki za Wiktorcie zaraz jedziemy na USG przez ciemieniowe glowki

Rubi, gosiaczek31, Emartea, Dorka.1979, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu u mnie kupa przy kp jest 8-9 razy dziennie.. to źle?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po szczepieniu zdecydowalismy sie jednak na 6w1 mała płakała strasznie ale teraz juz jest ok i pod paszka ma jakies zgrubienie dostalismy kolejne skierowanie na usg do szpitala nie wiem skąd to sie wzieło bo w czoraj u neonatologa tego nie było
    Julka na poczatku ładnie łapie piers ale jak przysypia albo juz nie jest bardzo głodna to jest problem a nakladek nie chce bo jest wrzask ile w ogole jedza wasze dzieci bo wczoraj possała 15 min i przespała 6.5 godz byłam w szoku
    ewka trzymamy kciuki;)
    kaczamila czekamy na zdjecie Oskarka mnie tez irytuja takie teksty jak tylko mala zaplacze to odrazu glodna jest tylko u mnie tesciu najmądrzejszy malej do buźki zaglada czy plesniawek nie ma
    Justyśka supe ze dobrze ci idzie;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    To znowu u mnie kupa przy kp jest 8-9 razy dziennie.. to źle?
    No u mnie przy kp min 6 do 8 kup

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest zwykle raz albo dwa dziennie kupa. chyba ze opije sie soku jablkowego to wtedy mnie i mala czysci czesciej:-) polozna mowila mi ze przy kp moze byc nawet raz na tydzien kupa i sie tym nie martwic.

• MartaM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od urodzenia kupa byla w kazdej pieluszce, a od 3 dni 1-3 na dobe, ale jak juz jest to pielucha nie daje rady. Mala jest brudna po pachy ;) Dzis tak zabulgotalo, ze az z sasiednoego pokoju uslyszalam, ze trzeba biec Ninie na ratunek :P

loszcz, SunSun, Dorka.1979, kaczamila, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:43

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam mam chwile by napisać. Ja dzis rano znow sie podlamalam bobdzis mialam jechac do przychodni na str zdrowa by mała poważyli zmierzyli a w nocy znow charczala katar i sie wystraszyłam ze znów jest chora. Bylam z nia rano w przychodni. Okazuje sie ze ma katar ale jest zdrowa wiec może to byc allergia np na mojego kota lub kurz. Hm w domu staram się by bylo czysto odkurzam codziennie ale na wszelki wypadek ponownie wysprzatalam porządnie każdy kąt. Boje sie ze będę musiała sie mojego kocura pozbyć jesli to okaże sie przez niego. Narazie zamykam mala w jednym pokoju i nie wpuszczam do niej kota.fostala stos kropli do nosa i ust. Mam jej podawać przez 5 dni i spr czy jej przeszlo. Niestety testy na allergie robi sie po skończonym roczku wiec załamałam sie lekko. Dzis jakos nie miała apetytu. Przy cycu byla 7 min i w dodatku ulewa. Wydaje mi się ze dzis Malo zjadła co tez mnie martwi. A ona woli spać niz jeść. Nawet ustek nie otworzyla jak zostawiłam jej piers.
    Co do kupek to na poczatku robila mi 5-6 razy dziennie a teraz od powrotu ze szpitala. Jedna gora dwie dziennie. Przy tym bardzo się napręża i aż czerwienieje. Ehhh wiecznie pod górkę. Na usg stawów idziemy za dwa tyg. A szczepionki póki co musimy przełożyć póki katar nie zniknie

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była właśnie pediatra..mały ma całą twarz wysypana w krostkach..już od piątku..nie wiem co to pediatra twierdzi że albo coś zjadlam albo to potowki..:/ dobrze że go to nie swedzi..powiedziała że skoro nie było do tej pory kolek to nie powinno już być..a ja wszędzie czytam że od miesiąca to się dopiero zaczyna..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny w końcu Was nadrobiłam :) coś mi internet szwankuje i działa przez 15 min a później kicha...
    My po chrzcinkach, udały się bardzo, mały w kościele bardzo grzeczny, ogólnie jest bardzo grzeczny. coraz więcej czuwa przez dzień ale leży sobie w łóżeczku albo z nami w łóżku zaczyna opowiadać i chyba powoli się uśmiecha :) przez święta i chrzciny pozwoliłam sobie na sałatkę jarzynową i tort, z małym ok, ma częstsze kupki ale są żółte więc myślę że mu nie zaszkodziło.
    Nie pamiętam czy pisałam ale błam na omówieniu wyników posiewu i małemu przeszła jedna bakteria i przyszwędała się druga, lekarka zmieniła antybiotyk i walczymy dalej. W piątek łapiemy siuśki i zobaczymy co to będzie.
    Od tygodnia niestety zaczęły nam się kolki, trwają 15- 20 min ale mały strasznie płacze i ja czasem przy nim też bo nie mogę mu pomóc. Dajemy mu 3 razy dziennie 12 kropel sab simplex ale chyba nie pomaga :/ a na dodatek teściowa mnie wkur...a bo przylatuje jak mały płacze i chce mi go zabrać albo mówi swoje "cenne" rady typu ze pewnie głodny, pewnie rozbudzony, pewnie posikany, a źle go trzymasz. Wczoraj mąż przyszedł i nieświadomie (chyba nie wiedział że tak mnie to zaboli) powtórzył że teściowa powiedziała że pewnie mam niewartościowe mleko i mały jest głodny, nie wytrzymałam i się popłakałam. A ta pizda jak tylko się coś odezwie to już nie będę odburkiwać tylko już będzie konkretna pyskówka. skończyły się dobre czasy!!!

Justyśka bardzo się cieszę że Hania jest już z Tobą, przez święta miałam dużo zamieszania związanego z chrzcinami i nie zaglądałam na forum ale ciągle o Tobie myślałam czy masz już dzieciątko czy boroku dalej Cię męczą.
    Kaczamila i to właśnie przez teściową nie możesz uspokoić małego, bo ona przychodzi i Cię wkurwia a mały wyczówa Twoje nerwy i nie chce się uspokoić. I uwierz mi że to prawda, bo od kąd podchodzę do Natalki ze spokojem bez nerwów to ona też się uspokaja, a jak śpi mi na rękach i ja się zdenerwuje to się budzi i marudzi

Krokodylica lubi tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Witam, u nas pojawiła sie ciemieniucha, jak najłatwiej jej się pozbyć, macie jakieś sprawdzone metody??
    W aptece kupiłam taki olejek specjalny "olejuszka"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 16:46

Emrica lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejuszka jest dobra, potwierdzam!

Dziewczyny jsk dotykacie bluzny po cc to wyczuwacie jakies kulki pod skora? Bo ja tak mam i zastanawiam sie co to

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Dziewczynki trzymajcie kciuki za Wiktorcie zaraz jedziemy na USG przez ciemieniowe glowki
    A jeśli mogę zapytać, to czemu takie USG. jej robią, bo moja chyba będzie miała takie bo ma wiotkość mięśni

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Witam po dłuższej nieobecności.
    Od rana do wieczora latam na najwyższych obrotach z moją dwójką. Podziwiam mamy które aktywnie śledzą forum :D

Mój Szymek też ma kolki, mam teraz Bobotic Forte, może i trochę pomaga,ale mały ma swoje napady.Mój klocek ma ponad 6 kg. Ja jjem wszystko :)
    My na spacerki od wczoraj znów chodzimy, bo świeci ładnie słoneczko.

Emrica, mój starszy Adas miał obniżone napięcie mięśni, zacznij rehabilitację najszybciej jak się da. Niestety bez tego się nie obejdzie. Przyda się też dobry neurolog zeby oceniał postepy. My zaczęliśmy jak miał 4 mce ale nie ma na co czekać. Ćwicza już 3 tyg maluchy.Im mniejsze dziecko tym łatwiej. My jeździliśmy prywatnie na początku i babeczka do nas też przyjeżdzała. Rehabilitacja świetna sprawa, metoda Bobath :) Adaś jak mial 8 mcy juz świetnie raczkował a 13 mcy zaczął chodzić sam.

Wszystkim dzieciakom zdrówka !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 17:01

Dorka.1979, Emrica, kaczamila lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    U mnie od urodzenia kupa byla w kazdej pieluszce, a od 3 dni 1-3 na dobe, ale jak juz jest to pielucha nie daje rady. Mala jest brudna po pachy ;) Dzis tak zabulgotalo, ze az z sasiednoego pokoju uslyszalam, ze trzeba biec Ninie na ratunek :P
    Noi oplułam telefon ze śmiechu

MartaM, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    U nas była właśnie pediatra..mały ma całą twarz wysypana w krostkach..już od piątku..nie wiem co to pediatra twierdzi że albo coś zjadlam albo to potowki..:/ dobrze że go to nie swedzi..powiedziała że skoro nie było do tej pory kolek to nie powinno już być..a ja wszędzie czytam że od miesiąca to się dopiero zaczyna..
    Zgadza się, kolki dopiero mogą się teraz zacząć według tego co wszędzie piszą o kolkach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po USG u malej stwierdzono graniczna grubość ciała mozelowatego za miesiąc mamy jechać na ponowne USG glowki bardzo się martwicę ze cos jest nie tak a lekarz co robil malej usg nic mi nie wytlumaczyl:'(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    A jeśli mogę zapytać, to czemu takie USG. jej robią, bo moja chyba będzie miała takie bo ma wiotkość mięśni

Dorka mała miała zlecone USG główki bo urodziła się w średniego stopnia za martwicy

‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ