Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
my po szczepieniu zdecydowalismy sie jednak na 6w1 mała płakała strasznie ale teraz juz jest ok i pod paszka ma jakies zgrubienie dostalismy kolejne skierowanie na usg do szpitala nie wiem skąd to sie wzieło bo w czoraj u neonatologa tego nie było
Julka na poczatku ładnie łapie piers ale jak przysypia albo juz nie jest bardzo głodna to jest problem a nakladek nie chce bo jest wrzask ile w ogole jedza wasze dzieci bo wczoraj possała 15 min i przespała 6.5 godz byłam w szoku
ewka trzymamy kciuki;)
kaczamila czekamy na zdjecie Oskarka mnie tez irytuja takie teksty jak tylko mala zaplacze to odrazu glodna jest tylko u mnie tesciu najmądrzejszy malej do buźki zaglada czy plesniawek nie ma
Justyśka supe ze dobrze ci idzie;)Dorka.1979 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
U mnie od urodzenia kupa byla w kazdej pieluszce, a od 3 dni 1-3 na dobe, ale jak juz jest to pielucha nie daje rady. Mala jest brudna po pachy
Dzis tak zabulgotalo, ze az z sasiednoego pokoju uslyszalam, ze trzeba biec Ninie na ratunek
loszcz, SunSun, Dorka.1979, kaczamila, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Czesc wam mam chwile by napisać. Ja dzis rano znow sie podlamalam bobdzis mialam jechac do przychodni na str zdrowa by mała poważyli zmierzyli a w nocy znow charczala katar i sie wystraszyłam ze znów jest chora. Bylam z nia rano w przychodni. Okazuje sie ze ma katar ale jest zdrowa wiec może to byc allergia np na mojego kota lub kurz. Hm w domu staram się by bylo czysto odkurzam codziennie ale na wszelki wypadek ponownie wysprzatalam porządnie każdy kąt. Boje sie ze będę musiała sie mojego kocura pozbyć jesli to okaże sie przez niego. Narazie zamykam mala w jednym pokoju i nie wpuszczam do niej kota.fostala stos kropli do nosa i ust. Mam jej podawać przez 5 dni i spr czy jej przeszlo. Niestety testy na allergie robi sie po skończonym roczku wiec załamałam sie lekko. Dzis jakos nie miała apetytu. Przy cycu byla 7 min i w dodatku ulewa. Wydaje mi się ze dzis Malo zjadła co tez mnie martwi. A ona woli spać niz jeść. Nawet ustek nie otworzyla jak zostawiłam jej piers.
Co do kupek to na poczatku robila mi 5-6 razy dziennie a teraz od powrotu ze szpitala. Jedna gora dwie dziennie. Przy tym bardzo się napręża i aż czerwienieje. Ehhh wiecznie pod górkę. Na usg stawów idziemy za dwa tyg. A szczepionki póki co musimy przełożyć póki katar nie zniknie -
U nas była właśnie pediatra..mały ma całą twarz wysypana w krostkach..już od piątku..nie wiem co to pediatra twierdzi że albo coś zjadlam albo to potowki..
dobrze że go to nie swedzi..powiedziała że skoro nie było do tej pory kolek to nie powinno już być..a ja wszędzie czytam że od miesiąca to się dopiero zaczyna..
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
kaczamila wrote:Hej dziewczyny w końcu Was nadrobiłam
coś mi internet szwankuje i działa przez 15 min a później kicha...
My po chrzcinkach, udały się bardzo, mały w kościele bardzo grzeczny, ogólnie jest bardzo grzeczny. coraz więcej czuwa przez dzień ale leży sobie w łóżeczku albo z nami w łóżku zaczyna opowiadać i chyba powoli się uśmiechaprzez święta i chrzciny pozwoliłam sobie na sałatkę jarzynową i tort, z małym ok, ma częstsze kupki ale są żółte więc myślę że mu nie zaszkodziło.
Nie pamiętam czy pisałam ale błam na omówieniu wyników posiewu i małemu przeszła jedna bakteria i przyszwędała się druga, lekarka zmieniła antybiotyk i walczymy dalej. W piątek łapiemy siuśki i zobaczymy co to będzie.
Od tygodnia niestety zaczęły nam się kolki, trwają 15- 20 min ale mały strasznie płacze i ja czasem przy nim też bo nie mogę mu pomóc. Dajemy mu 3 razy dziennie 12 kropel sab simplex ale chyba nie pomagaa na dodatek teściowa mnie wkur...a bo przylatuje jak mały płacze i chce mi go zabrać albo mówi swoje "cenne" rady typu ze pewnie głodny, pewnie rozbudzony, pewnie posikany, a źle go trzymasz. Wczoraj mąż przyszedł i nieświadomie (chyba nie wiedział że tak mnie to zaboli) powtórzył że teściowa powiedziała że pewnie mam niewartościowe mleko i mały jest głodny, nie wytrzymałam i się popłakałam. A ta pizda jak tylko się coś odezwie to już nie będę odburkiwać tylko już będzie konkretna pyskówka. skończyły się dobre czasy!!!
Justyśka bardzo się cieszę że Hania jest już z Tobą, przez święta miałam dużo zamieszania związanego z chrzcinami i nie zaglądałam na forum ale ciągle o Tobie myślałam czy masz już dzieciątko czy boroku dalej Cię męczą.Krokodylica lubi tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
Emrica wrote:Witam, u nas pojawiła sie ciemieniucha, jak najłatwiej jej się pozbyć, macie jakieś sprawdzone metody??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 16:46
Emrica lubi tę wiadomość
-
ewka1990 wrote:Dziewczynki trzymajcie kciuki za Wiktorcie zaraz jedziemy na USG przez ciemieniowe glowki
-
Hej,
Witam po dłuższej nieobecności.
Od rana do wieczora latam na najwyższych obrotach z moją dwójką. Podziwiam mamy które aktywnie śledzą forum
Mój Szymek też ma kolki, mam teraz Bobotic Forte, może i trochę pomaga,ale mały ma swoje napady.Mój klocek ma ponad 6 kg. Ja jjem wszystko
My na spacerki od wczoraj znów chodzimy, bo świeci ładnie słoneczko.
Emrica, mój starszy Adas miał obniżone napięcie mięśni, zacznij rehabilitację najszybciej jak się da. Niestety bez tego się nie obejdzie. Przyda się też dobry neurolog zeby oceniał postepy. My zaczęliśmy jak miał 4 mce ale nie ma na co czekać. Ćwicza już 3 tyg maluchy.Im mniejsze dziecko tym łatwiej. My jeździliśmy prywatnie na początku i babeczka do nas też przyjeżdzała. Rehabilitacja świetna sprawa, metoda BobathAdaś jak mial 8 mcy juz świetnie raczkował a 13 mcy zaczął chodzić sam.
Wszystkim dzieciakom zdrówka !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 17:01
Dorka.1979, Emrica, kaczamila lubią tę wiadomość
-
MartaM wrote:U mnie od urodzenia kupa byla w kazdej pieluszce, a od 3 dni 1-3 na dobe, ale jak juz jest to pielucha nie daje rady. Mala jest brudna po pachy
Dzis tak zabulgotalo, ze az z sasiednoego pokoju uslyszalam, ze trzeba biec Ninie na ratunek
MartaM, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Rubi wrote:U nas była właśnie pediatra..mały ma całą twarz wysypana w krostkach..już od piątku..nie wiem co to pediatra twierdzi że albo coś zjadlam albo to potowki..
dobrze że go to nie swedzi..powiedziała że skoro nie było do tej pory kolek to nie powinno już być..a ja wszędzie czytam że od miesiąca to się dopiero zaczyna..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny