X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski
    ja dzis pierwszy dzien sama z Juniorem i powiem, ze dal mi popalic :-/ sama nie wiem co sie dzialo ale od 3 nocy Maly budzi sie kolo 4/5 na jedzenie i pozniej nie ma spania. dzis przesypial po 10-15 min i tyle, budzil sie z placzem az o 13 padl na glodniaka!
    wszedzie pisza by "programowac" dzieci i robic rzeczy o konkretnych godzinach ale u nas nie ma na to szans, Maly budzi sie i je kiedy chce :-/ nie wiem jak to zmienic.
    ja niestety karmie juz bardziej mm niz piersia, pokarm mi zaczyna zanikac :-(
    Dziewczyny powiedzcie czy Wasze Maluszki tez kichaja i maja czkwki? u nas czkawki ok 3-4 razy dziennie plus kichanie ale Mal jest zdrowy i nie ma katarku. Jutro idziemy do pediatry a w czwartek do chirurga bo Maly ma wedzidelko do podciecia (wg pediatry).

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam sie czy juz mogę powoli zaczac cwiczyc na orbitreku...co myslicie?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moj ma czkawke mniej wiecej 3 razy dziennie i tez sporo kicha choc kataru nie ma

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Anastacia :-)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kichanie to dobry objaw pozbywa sie cial obcych i wylatuje to co sie tam znajduje,a czkawka tez normalne,moj maly mial kilka razy do dnia,teraz mniej ale tez jest, twoj tez bedzie mial coraz rzadziej ;)

bella82 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moja mała kocha kilka razy dziennie a czkawke ma po karzdym posilku

bella82 lubi tę wiadomość

• Emily83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    8 tyg to chyba za pozno,my jakbysmy mieli czekac na nfz to bysmy sie nie doczekali bo terminy odlegle a za 60zl mamy po 5 tyg a robi sie do 6tyg

8 tydzień to nie jest za późno... wcale nie trzeba robić do 6 tyg, tak mówi mój lekarz

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • kasss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej my po kolejnej wizycie u neonatologa Julka ma torbiel na główce ale mam sie nie martwic podobno sie wchłonie mecza juz mnie te wizyty musze jechac przez cale miasto a zbieranie sie z dzieckiem trwa wieki nosidelko ciezkie plecy bola jescze torebka i rzeczy malej na dodatek mala w samochodzie spi caly czas a jak tylko do domu wrócimy to juz nie chce dzisiaj wstala o 3 na mleko i usnęla dopiero w samochodzie wazy juz 4830g na dodatek spi bardzo niespokojnie juz nie przesypia 3 godz tylko tak sobie drzemie
    Bella moja tez ma czkawke i kicha bardzo czesto jutro idziemy na szczepienie boje sie reakcji organizmu Julci ale mam nadzieje ze bedzie ok
    Julka usmiecha sie juz chyba swiadomie jak na mnnie patrzy zaczepia maskotki i ładnie podnosi główke;)
    10x8qhh.jpg
    j9suvr.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 17:06

Niunia86, noa8, gosiaczek31, SunSun, loszcz, kaczamila, gabi30, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A u nas juz 3 tygodnie mija:-) a ja caly czas mam wrazenie ze dopiero co urodzilam:-) ale widac po Izuli ze urosla, zmienia sie.
    Zapisalam ja dzis na usg bioderek na 13 maja. Bedzie miala 8 tyg. Nie wiem czy to nie za pozno. Choc jak na termin z nfz to i tak niezle. W miedzyczasie 21 kwietnia mamy wizyte kontrolna w poradni neonatologicznej przy szpitalu w ktorym sie urodzila. Kurcze najgorzej ze na dwor jeszcze nie wyszlysmy. ciagle ta pogoda paskudna wiatr grad albo ulewa...

Sarah rumianek chyba rozkurczowo dziala i dlatego mozna pic przy bolacym brzuszku. Koper tez pomaga.

Gosiaczek ja mam termin na USG bioderek mała wtedy będzie miała 9 tyg niestety tekie terminy są na NFZ na USG bioderek

• MartaM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja podaje delicol 2razy dziennie po 3 krople,wiecej nie mozna,bobotic jest po kazdym posilki co tez nie stosuje bo jest napisane ze max 18kroplo na dzien a jesli ja karmie bardzooo czesto to by wyszlo 3 razy tyle a daje sie tez po 3 krople

A skad takie informacje na temat delicolu? Na ulotce jest dawkowanie przed kazdym posilkiem od 5 do 12 kropli w zaleznosci od wieku dziecka, ale pediatra powiedzial ze narazie 3x 5 kropli wystarczy. Bobotic stosuje ad hoc, gdy widze ze Mala sie meczy. Leży i czeka "w razie co".

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry,ja daje dicoflor,podobne nazwy :P

MartaM lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy później usg bioderek bo zależało mi na konkretnej lekarce.

Bella u nas czkawka to standard a kichanie też się zdarza. I lekarz i położna powiedzieli że to normalne. O stałym planie dnia u nas też nie ma mowy. Junior raz śpi 10 minut a raz 3 godziny. Raz je co chwilę a raz co 2 h... ;)

MartaM a ten Bobotic działa tak ad hoc?

Kass ale Julka ma śliczny, różowy sweterek :)

bella82, kasss lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny :-) na Was zawsze mozna liczyc :-)

mam nadzieje, ze niedlugo powroce do czytani i udzielania sie na forum :-)

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    dorka, to sie ciesze ze dobrze,zastanawia mnie jeszczr kiedy będzie swiadomy usmiech
    Z tego co czytałam to na widok mamy niby 2 miesiąc, moja już na widok siostry się uśmiecha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 18:10

loszcz lubi tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Anastacia - a kupowałaś u nich? Boję się trochę takich ,,nieznanych" zakupów, bo to ani apteka, ani jakiś konkretny podmiot.
    Ja już trzeci raz u nich zamawiam

• MartaM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett raz mała prezyla sie, marudziła i płakała od 5 rano przez cały dzień. Jak mąż przywiozl bobotic zasnela w 15 min. Teraz tez podaje gdy małą mocno męczy i wlasnie zaczyna sie prezyc, robi sie czerwona, zbiera sie fo placzu/krzyku. U nas pomaga. Mam bobotic forte. W hardcorowych sytuacjach dawkuje jak sab simplex bo to tez symetikon, czyli 40 mg na raz. To jest 6 kropli, tzn zdarzylo sie dwa razy.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Witam.
    My też byliśmy w odwiedzinach, pierwszy raz u mojej mamy. Mały spał 3 godziny a jak się obudził i zjadł to...... pokazał rogi ;) . Pierwszy raz się tak zachowywał. Płakał i nie szło go uspokoić nawet noszeniem. No i noc też była nie do wytrzymania :( . Spał godzinę, budził się i był strasznie zmierzły. Może za dużo ludzi na raz widział? No nie wiem co było przyczyną w każdym razie nie podobało mu się ;)
    Mały czasami strasznie robi się czerwony i próbuje zrobić kupę (w końcu ją robi)ale ze strasznym wysiłkiem co to może być? nawet budzi się z tego powodu! Scarlet ty kiedyś pisałaś coś (niestety nie pamiętam dokładnie) na temat rumianku tzn.że ty pijesz, możesz mi napisać jak często i w jakim celu? Domyślam się że w sprawie kupki małego ;)
    Ja gdzieś czytałam że jak maleńsywo pręży się strasznie, robi się czerwone i płacze tuż przed zrobieniem kupki to ma jeszcze nie wykształcone coś tam w dupce i dlatego samo nie umie robić kupki nie pamiętam dokładnie co i jak to się nazywa ale dopóki się to nie wykształci to tak będzie wyglądało robienie kupki

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:

Podobno z tym koprem włoskim trzeba uważać, bo działa "wiatropędnie", a jeżeli dziecko ma problem z pozbywaniem się gazów to efekt może być odwrotny.
    I dlatego nawet nie próbuję podawać Natalce herbatki z kopru.
    Dziewczyny z młodszymi dzieciaczkami właśnie się dowiedziałam że niby do 5 tygodnia życia dziecka nie można robić masażu brzuszka bo może to spowodować przepuklinę

noa8 lubi tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    MartaM a jak podajesz Delicol? przed każdym posiłkiem?

My póki co nadal podajemy BioGaie - 5 kropelek dziennie, ale właśnie Delicol mamy w domu i trzymamy go na "kryzys" który mam nadzieję nas nie dopadnie. Zastanawiam się jednak czy muszę podawać go stale czy działa też doraźnie. W niedzielę np. Juniora męczyło przez godzinę, dwie i nie bardzo wiedziałam jak mu pomóc i do głowy przyszedł mi Delicol.
    Ja Delicol daję do każdej butelki już po 6 kropelek i sab simplex po 15 kropelek do każdej butli. Stwierdziłam z lekarką że skoro syn ma alergię na krowie mleko to jest duże prawdopodobieństwo że Natalka też może mieć

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:

W ogóle brzydki nam się zrobił odczyn po gruźlicy, wiem, ze to normalne, ale wygląda paskudnie.
    Im brzydsze tym lepiej, tak mi lekarka powiedziała

MartaM lubi tę wiadomość

‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ