Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
bella82 wrote:hej mamuski
ja dzis pierwszy dzien sama z Juniorem i powiem, ze dal mi popalicsama nie wiem co sie dzialo ale od 3 nocy Maly budzi sie kolo 4/5 na jedzenie i pozniej nie ma spania. dzis przesypial po 10-15 min i tyle, budzil sie z placzem az o 13 padl na glodniaka!
wszedzie pisza by "programowac" dzieci i robic rzeczy o konkretnych godzinach ale u nas nie ma na to szans, Maly budzi sie i je kiedy chcenie wiem jak to zmienic.
ja niestety karmie juz bardziej mm niz piersia, pokarm mi zaczyna zanikac
Dziewczyny powiedzcie czy Wasze Maluszki tez kichaja i maja czkwki? u nas czkawki ok 3-4 razy dziennie plus kichanie ale Mal jest zdrowy i nie ma katarku. Jutro idziemy do pediatry a w czwartek do chirurga bo Maly ma wedzidelko do podciecia (wg pediatry).http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
nick nieaktualny
-
Witajcie:)
Gratuluje nowym mamusiom:) Co raz mniej czasu mam na forum,mój synek absorbuje mi cały czas. Jak mam chwilę,to odpoczywamU nas od tygodnia zaczęły się kolki
taka histeria wieczorami,że aż płakać mi się chce, ale nic trzeba przeżyć. Ja mam na kolki Lefax,to też z Niemiec lek,dostałam od znajomych.
W zeszłym tygodniu byliśmy na bioderkach,wszystko ok. Za tydzień wybieramy się na szczepienie.
Polecam termometr microlife .noa8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas czkawka tez jest codziennie. Kichanie tez czesto. Kataru brak. Kupy zwykle 2 dziennie. Ale takie mocno luzne... wrecz wodniste. Nie wiem czy to dobrze. Mala nie prezy sie, nie meczy ja chyba brzuch poprostu sie napnie wyprostuje nogi i strzela w pieluche:-) tylko steknie przy tym z ulgi:-) za to po swiatecznej labie zauwazylam ze wyskoczyly jej krostki na buzi. Pewnie zjadlam cos co jej nie podeszlo. Zgrzeszylam pare razy nawet. Bo skusilam sie na ciasto i pewnie to tym.
Sprawdzilam w wypisie ze szpitala jak z tym usg bioder. Mam w zaleceniach ze do poradni preluksacyjnej po 6 tygodniu. Wiec jest ok. A myslalam ze to pozno bedzie.
Anastacia, Dorka- ile daje sie tego sab simplex bo ja juz nie pamietam jak kiedys podawalam corce. A po niemiecku nie kumam. Wnioskuje tylko z ulotki ze 7 kropli??? Do kazdego posilku? Podpowiedzcie:-)
Moj maly urwis dopiero zasnal.. po ladnych paru godzinach. dzis dzien marudzenia i noszenia na rekach a ja ledwo zyje. Maz w pracy a ja sama z dwojka. A starsza zazdrosna jest bardzo jak mala nie spi i ja nosze. I zaczyna pokazywac wtedy swoje "mozliwosci". Powiem szczerze ze lekko nie jest. Nawet nie wyobrazacie sobie jaka mam ulge jak obie spia... i jest cisza w domu a ja moge usiasc wkoncu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 21:48
-
gosiaczek31 ja ostatnio zostałam sama z trójką. No myślałam, że dostanę roztrojenia jaźni. Całe szczęście, że dzidziuś większość czasu śpi. A od dziś starszak już w przedszkolu, więc dwójkę już ogarniam. Choć średnia jest zazdrosna o dzidziusia. Jak zaczynam karmić, to kładzie się na mnie, na niego i chce się przytulać.
-
nick nieaktualnyU nas to samo przy karmieniu. Tyle ze zaczyna sie od glaskania i przytulania a konczy np na kopniaku albo mnie albo siostrzyczki Jak juz zaczyna sie nudzic. Pare razy mala juz oberwala packi po glowe od starszej siostry. Normalnie to nie mozna spuscic z oka zeby czegos nie zbroila.
-
gosiaczek31 wrote:U nas czkawka tez jest codziennie. Kichanie tez czesto. Kataru brak. Kupy zwykle 2 dziennie. Ale takie mocno luzne... wrecz wodniste. Nie wiem czy to dobrze. Mala nie prezy sie, nie meczy ja chyba brzuch poprostu sie napnie wyprostuje nogi i strzela w pieluche:-) tylko steknie przy tym z ulgi:-) za to po swiatecznej labie zauwazylam ze wyskoczyly jej krostki na buzi. Pewnie zjadlam cos co jej nie podeszlo. Zgrzeszylam pare razy nawet. Bo skusilam sie na ciasto i pewnie to tym.
Sprawdzilam w wypisie ze szpitala jak z tym usg bioder. Mam w zaleceniach ze do poradni preluksacyjnej po 6 tygodniu. Wiec jest ok. A myslalam ze to pozno bedzie.
Anastacia, Dorka- ile daje sie tego sab simplex bo ja juz nie pamietam jak kiedys podawalam corce. A po niemiecku nie kumam. Wnioskuje tylko z ulotki ze 7 kropli??? Do kazdego posilku? Podpowiedzcie:-)
Moj maly urwis dopiero zasnal.. po ladnych paru godzinach. dzis dzien marudzenia i noszenia na rekach a ja ledwo zyje. Maz w pracy a ja sama z dwojka. A starsza zazdrosna jest bardzo jak mala nie spi i ja nosze. I zaczyna pokazywac wtedy swoje "mozliwosci". Powiem szczerze ze lekko nie jest. Nawet nie wyobrazacie sobie jaka mam ulge jak obie spia... i jest cisza w domu a ja moge usiasc wkoncu.http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny w końcu Was nadrobiłam
coś mi internet szwankuje i działa przez 15 min a później kicha...
My po chrzcinkach, udały się bardzo, mały w kościele bardzo grzeczny, ogólnie jest bardzo grzeczny. coraz więcej czuwa przez dzień ale leży sobie w łóżeczku albo z nami w łóżku zaczyna opowiadać i chyba powoli się uśmiechaprzez święta i chrzciny pozwoliłam sobie na sałatkę jarzynową i tort, z małym ok, ma częstsze kupki ale są żółte więc myślę że mu nie zaszkodziło.
Nie pamiętam czy pisałam ale błam na omówieniu wyników posiewu i małemu przeszła jedna bakteria i przyszwędała się druga, lekarka zmieniła antybiotyk i walczymy dalej. W piątek łapiemy siuśki i zobaczymy co to będzie.
Od tygodnia niestety zaczęły nam się kolki, trwają 15- 20 min ale mały strasznie płacze i ja czasem przy nim też bo nie mogę mu pomóc. Dajemy mu 3 razy dziennie 12 kropel sab simplex ale chyba nie pomagaa na dodatek teściowa mnie wkur...a bo przylatuje jak mały płacze i chce mi go zabrać albo mówi swoje "cenne" rady typu ze pewnie głodny, pewnie rozbudzony, pewnie posikany, a źle go trzymasz. Wczoraj mąż przyszedł i nieświadomie (chyba nie wiedział że tak mnie to zaboli) powtórzył że teściowa powiedziała że pewnie mam niewartościowe mleko i mały jest głodny, nie wytrzymałam i się popłakałam. A ta pizda jak tylko się coś odezwie to już nie będę odburkiwać tylko już będzie konkretna pyskówka. skończyły się dobre czasy!!!
Justyśka bardzo się cieszę że Hania jest już z Tobą, przez święta miałam dużo zamieszania związanego z chrzcinami i nie zaglądałam na forum ale ciągle o Tobie myślałam czy masz już dzieciątko czy boroku dalej Cię męczą.gosiaczek31, Justyska89, Emrica, Dorka.1979, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej. Jestem zachwycona nakladkami silikonowymi z tommy tippee. Uzywam na jedna piers (ta poraniona) od wczoraj. Mala super zasysa, nic sie nie buntuje. Polecam dla tych, ktore maja problem z maluchami, ktore nie chca lapac
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
-
Emrica wrote:Witam, u nas pojawiła sie ciemieniucha, jak najłatwiej jej się pozbyć, macie jakieś sprawdzone metody??
Polecam maść Mustela Stelaker na ciemieniuchę. Dosłownie kilka razy użyłam i problem miałam z głowy - w przenośni i dosłownie.Emrica, Dorka.1979, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
my juz po usg bioderek, wszystko prawidlowo, lekarka nie mogla malego nachwalic jak pieknie sie rozwija i jak potrafi unosic glowke wysoko i cwiczyc na brzuszku i pleckach, zapisalismy sie na kolejna wizyte gdy bedzie mial 4,5mies
gosiaczek31, Dorka.1979, MartaM, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny właśnie karmie i jakoś nie mam problemu ani z pokarmem ani brodawkami tylko kapturki jednak są bardzo pomocne. Mała dobrze sobie z nimi radzi i to mnie cieszy. Sutki mimo wszystko bola ze szok nawet na wlkadkach widać kropki krwi ale cóż przeżyje. Mała ciągnie jak szalona puki co nic nie robie tylko karmie mała nie ma szans ona co godz chce jeść pirania mała
szwy w kroczu bola ze szok.
Pytanie mam do was jak jest z kupka u was bo wszyscy mi mówią ze powinna być codziennie a wczoraj nie było i dzisiaj jak do tej pory tez martwić się zaczynamEmartea, Dorka.1979 lubią tę wiadomość