X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    my mu nie sciagamy i nie mamy zamiary bo mozna wiecej krzywdy niz pozytku zrobic.pediatra mowila ze od chusteczek ale my nie myjemy siusiaka nimi,od pampersow bo sa perfumowane,rozne przyczyny i podobnl to u chlopcow przynajmniej raz sie pojawia nawet jak pampersow nie nosza
    Słyszałam, właśnie wiele teorii na temat ściągania napletka i tak naprawdę nie wiadomo co zrobić żeby było dobrze. A inne mamusie chłopaków, co myślicie na temat ściągania napletka?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ma moze ktoras jakies gotowe jadlospisy dla kp??bo ja nie wiem juz co mam sobie robic :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki dziś piękna pogoda byliśmy na długim spacerku z mała

Co do jedzenia to jem tez prawie wszystko oprucz potraw wzdymajacych i napojów gazowanych i tez jestem ciągle glodna

• loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jem wszystko oprócz warzyw strączkowych (groch,fasola itd),cebuli,czosnku,cytrusów i fast food.
    Mały miał problem z brzuchem jak akurat zjadłam jajecznice z grzybami(nie przyszło mi do głowy ze nie wolno :-/ )teraz już wiem i tez unikam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 16:05

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Rocco ma czerwone krostki na twarzy.Wygląda okropnie.Myślałam ze to potowki ale staram się go nie przegrzewać a krostek coraz więcej :-(
    Obawiam się ze to trądzik niemowlęcy.Co z tym zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 16:09

201503231678.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Moj Rocco ma czerwone krostki na twarzy.Wygląda okropnie.Myślałam ze to potowki ale staram się go nie przegrzewać a krostek coraz więcej :-(
    Obawiam się ze to trądzik niemowlęcy.Co z tym zrobić?
    Mi lekarka powiedziała,żeby przemywać buzię wodą i tyle. Samo zniknie po jakimś czasie. Mój mały też to ma :(

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to naprawdę źle wygląda.Trzymałam wszystkich z dala.Teraz się ludzie zapowiadają na odwiedziny a mały wygląda jakby był jakiś tredowaty

201503231678.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesli krzusi sie wam dziecko przy jedzeniu to kladziecie na boczku czy podnosicie tak jak do odbicia. Bo ja dzis mala jak karmilam na lezaco zaczela mi sie krztusic to ja podnioslam.

A i jeszcze jesli chodzi o odbijanie, mojej rzadko sie odbija-nie wiem czemu, moze ja zle ja trzymam. Za to czeto jej sie ulewa :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Dziewczyny, jesli krzusi sie wam dziecko przy jedzeniu to kladziecie na boczku czy podnosicie tak jak do odbicia. Bo ja dzis mala jak karmilam na lezaco zaczela mi sie krztusic to ja podnioslam.

A i jeszcze jesli chodzi o odbijanie, mojej rzadko sie odbija-nie wiem czemu, moze ja zle ja trzymam. Za to czeto jej sie ulewa :(
    Ja podnoszę lub kładę na kolanach brzuszkiem do kolan i leciutko klepię po plecach.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kładę na brzuszko i poklepuje plecy.jest fajny filmik na YouTube o pierwszej pomocy dla niemowlaków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 17:06

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Słyszałam, właśnie wiele teorii na temat ściągania napletka i tak naprawdę nie wiadomo co zrobić żeby było dobrze. A inne mamusie chłopaków, co myślicie na temat ściągania napletka?
    Ja nie odciagam napletka

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:

Przy karmieniu piersią nie musi jej się odbijać

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moja mała się krztusi to podnoszenia ja do gory i sklepie po plecach

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:

my na boczek dajemy szybko

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz to prawdipodobnie tradzik ale moze tez byc alergia. Moja tez miala ale zeszlo. Jak bedziesz zaniepokojona a skora bedzie coraz gorsza to odstaw na dwie doby nabial i sprawdz czy jest poprawa zeby wykluczyc skaze bialkowa. Chociaz to pewnie zwykly tradzik ktory atakuje po 3cim tygodniu

loszcz lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maly jest szczuply ale za to stope ma gigantyczna! na niego buciki ktore mialy byc na lato 3-6m sa teraz dobre.bedzie mial nózie wielka.

nie wiem ci mi sie podzialo ale z dnia na dzien wiecej syfow mi wychodzi! bolacych,z plynem,roznych.nie wiem co sie dzieje...moze to byc od hormonow ktore wracaja do normy? bo wczesniej nie mialam czegos takiego,raz na jakis czas kilka ale nie cala buzie

MamaAdasia lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zaczęło się wypadanie włosów... :( fryzjerka ostrzegała i tak się dzieje, moje włosy są wszędzie...

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Kasss - jak masz mleko (a pisałaś, że po karmieniu jeszcze trochę cieknie) to nie zagłodzisz małej - sama się upomni jak będzie jej mało. Moje dziecko też dziś całą dobę je po 10-14 minut, a wcześniej 15-25. Widocznie jest już starszy i lepiej ,,ciągnie". A ciekawa jestem czy udało Ci się drugą pierś aktywować? Nie próbowałaś karmić z niej np. spod pachy? To bardzo wygodna pozycja. Bo może malutka lubi po prostu jeść cały czas na jednym boku i to dobry sposób by ją ,,oszukać" :)

nie cieknie ale jak naicsne to leci więc jest z lewa piersia juz idzie co raz lepiej teraz od niej zaczynam bo jak bardziej glodna to lepiej łapie a po moich plaskich brodawkach juz widac jak ta prawa wyciagnieta wiec wszystko jest mozliwe dzis jadla krótko ale tez dwa razy po 1.5 godz juz byla glodna teraz jadla wyjatkowo 30 min i faktycznie cos w tym musi byc bo ssala po malutku i ani nie odbiła ani nie ulala a zazwyczaj je 10 min bardzo szybko i ulewa a moja juz prawie dwa miesiace ma to tez pewnie szybciej ssie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja jem miesa gotowane ryby makaron z serem szpinakiem ryz z jablkami krupnik pomidorowa rosół szarlotke sernik drozdzówki zaczełam pic kawe z jednej łyżeczki jogurty sery chudą wedline co jakis czas próbuje cos nowego ale raczej tak ostrożnie
    Kaczamila tego boje sie najbardziej ja teraz byłam u fryzjera i powiedzila ze ładnie mi włosy zgęstniały ale mam sie nie cieszyc bo wypadna ;(
    ja dzis julke ubralam w kombinezon i kocyk ten minky a ze jest duzy to zlozony byl na cztery i to chyba za duzo Jutro juz ubiore kurteczke nie ma co przesadzac mi bylo goraco w ciniutkiej kurtce to jej tez pewnie w tylu warstwach
    Moje dziecko spi dzis caly dzien zaczela usypiac przy cycu i co ja karmie to spi odkladam do łózeczka i nie budzi sie a zwykle otwierala oczy jak tylko ja tam kładłam
    mozna pic soki typu kubuś? ja tez podnosze troszke do góry i mowie do niej nie strasz więcej mamusi

Elizkaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Sarah, ja też mam na buzi syfki od 2 dni. Może to hormony :)

Loszcz, zgasza się, mój Szymek urodzil się 3970g, a teraz ma 6 tygodni i waży ponad 6 kg.Jest tylko na cycku. Teraz nawet krótko jje, szybciej , a mniej odpoczywa.

Na odparzenia maść TORMENTIOL z apteki polecam, przemywanie pupy wodą ciepłą i płatkami kosmetycznymi :)

Kasss, ja jjem wszystko , oprócz pikantnych rzeczy, napojów gazowanych.

Mój synek coraz bardziej już jest kontaktowy, poznaje domownikow chyba ;)

Mój Szymek stał dziś i wczoraj w wózku na podwórku ok 5 godzin, na dworzu jest cieplej niż w domu i lepiej mu się śpi. Ja ubrałam body krótki rękaw, bluzeczka długi, półśpiochy, skarpetki , bluza pluszowa i bawełniany kocyk. Na to osłonka do wózka.

Ewelaa, mój mały też dużo ulewa, nawet jak mu się odbije.

loszcz, kasss lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 1636 1637 1638 1639 1640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ