Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarah88 wrote:my mu nie sciagamy i nie mamy zamiary bo mozna wiecej krzywdy niz pozytku zrobic.pediatra mowila ze od chusteczek ale my nie myjemy siusiaka nimi,od pampersow bo sa perfumowane,rozne przyczyny i podobnl to u chlopcow przynajmniej raz sie pojawia nawet jak pampersow nie nosza
-
nick nieaktualny
-
Ja tez jem wszystko oprócz warzyw strączkowych (groch,fasola itd),cebuli,czosnku,cytrusów i fast food.
Mały miał problem z brzuchem jak akurat zjadłam jajecznice z grzybami(nie przyszło mi do głowy ze nie wolno)teraz już wiem i tez unikam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 16:05
-
Moj Rocco ma czerwone krostki na twarzy.Wygląda okropnie.Myślałam ze to potowki ale staram się go nie przegrzewać a krostek coraz więcej
Obawiam się ze to trądzik niemowlęcy.Co z tym zrobić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 16:09
-
loszcz wrote:Moj Rocco ma czerwone krostki na twarzy.Wygląda okropnie.Myślałam ze to potowki ale staram się go nie przegrzewać a krostek coraz więcej
Obawiam się ze to trądzik niemowlęcy.Co z tym zrobić? -
Dziewczyny, jesli krzusi sie wam dziecko przy jedzeniu to kladziecie na boczku czy podnosicie tak jak do odbicia. Bo ja dzis mala jak karmilam na lezaco zaczela mi sie krztusic to ja podnioslam.
A i jeszcze jesli chodzi o odbijanie, mojej rzadko sie odbija-nie wiem czemu, moze ja zle ja trzymam. Za to czeto jej sie ulewa -
Ewelaa wrote:Dziewczyny, jesli krzusi sie wam dziecko przy jedzeniu to kladziecie na boczku czy podnosicie tak jak do odbicia. Bo ja dzis mala jak karmilam na lezaco zaczela mi sie krztusic to ja podnioslam.
A i jeszcze jesli chodzi o odbijanie, mojej rzadko sie odbija-nie wiem czemu, moze ja zle ja trzymam. Za to czeto jej sie ulewa -
nick nieaktualnyEwelaa wrote:Dziewczyny, jesli krzusi sie wam dziecko przy jedzeniu to kladziecie na boczku czy podnosicie tak jak do odbicia. Bo ja dzis mala jak karmilam na lezaco zaczela mi sie krztusic to ja podnioslam.
A i jeszcze jesli chodzi o odbijanie, mojej rzadko sie odbija-nie wiem czemu, moze ja zle ja trzymam. Za to czeto jej sie ulewa
Przy karmieniu piersią nie musi jej się odbijać -
nick nieaktualny
-
Ewelaa wrote:Dziewczyny, jesli krzusi sie wam dziecko przy jedzeniu to kladziecie na boczku czy podnosicie tak jak do odbicia. Bo ja dzis mala jak karmilam na lezaco zaczela mi sie krztusic to ja podnioslam.
Loszcz to prawdipodobnie tradzik ale moze tez byc alergia. Moja tez miala ale zeszlo. Jak bedziesz zaniepokojona a skora bedzie coraz gorsza to odstaw na dwie doby nabial i sprawdz czy jest poprawa zeby wykluczyc skaze bialkowa. Chociaz to pewnie zwykly tradzik ktory atakuje po 3cim tygodniu
loszcz lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
moj maly jest szczuply ale za to stope ma gigantyczna! na niego buciki ktore mialy byc na lato 3-6m sa teraz dobre.bedzie mial nózie wielka.
nie wiem ci mi sie podzialo ale z dnia na dzien wiecej syfow mi wychodzi! bolacych,z plynem,roznych.nie wiem co sie dzieje...moze to byc od hormonow ktore wracaja do normy? bo wczesniej nie mialam czegos takiego,raz na jakis czas kilka ale nie cala buzieMamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tess wrote:Kasss - jak masz mleko (a pisałaś, że po karmieniu jeszcze trochę cieknie) to nie zagłodzisz małej - sama się upomni jak będzie jej mało. Moje dziecko też dziś całą dobę je po 10-14 minut, a wcześniej 15-25. Widocznie jest już starszy i lepiej ,,ciągnie". A ciekawa jestem czy udało Ci się drugą pierś aktywować? Nie próbowałaś karmić z niej np. spod pachy? To bardzo wygodna pozycja. Bo może malutka lubi po prostu jeść cały czas na jednym boku i to dobry sposób by ją ,,oszukać"
nie cieknie ale jak naicsne to leci więc jest z lewa piersia juz idzie co raz lepiej teraz od niej zaczynam bo jak bardziej glodna to lepiej łapie a po moich plaskich brodawkach juz widac jak ta prawa wyciagnieta wiec wszystko jest mozliwe dzis jadla krótko ale tez dwa razy po 1.5 godz juz byla glodna teraz jadla wyjatkowo 30 min i faktycznie cos w tym musi byc bo ssala po malutku i ani nie odbiła ani nie ulala a zazwyczaj je 10 min bardzo szybko i ulewa a moja juz prawie dwa miesiace ma to tez pewnie szybciej ssie[/url]
-
Ewela ja jem miesa gotowane ryby makaron z serem szpinakiem ryz z jablkami krupnik pomidorowa rosół szarlotke sernik drozdzówki zaczełam pic kawe z jednej łyżeczki jogurty sery chudą wedline co jakis czas próbuje cos nowego ale raczej tak ostrożnie
Kaczamila tego boje sie najbardziej ja teraz byłam u fryzjera i powiedzila ze ładnie mi włosy zgęstniały ale mam sie nie cieszyc bo wypadna ;(
ja dzis julke ubralam w kombinezon i kocyk ten minky a ze jest duzy to zlozony byl na cztery i to chyba za duzo Jutro juz ubiore kurteczke nie ma co przesadzac mi bylo goraco w ciniutkiej kurtce to jej tez pewnie w tylu warstwach
Moje dziecko spi dzis caly dzien zaczela usypiac przy cycu i co ja karmie to spi odkladam do łózeczka i nie budzi sie a zwykle otwierala oczy jak tylko ja tam kładłam
mozna pic soki typu kubuś? ja tez podnosze troszke do góry i mowie do niej nie strasz więcej mamusiElizkaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
[/url]
-
Heja,
Sarah, ja też mam na buzi syfki od 2 dni. Może to hormony
Loszcz, zgasza się, mój Szymek urodzil się 3970g, a teraz ma 6 tygodni i waży ponad 6 kg.Jest tylko na cycku. Teraz nawet krótko jje, szybciej , a mniej odpoczywa.
Na odparzenia maść TORMENTIOL z apteki polecam, przemywanie pupy wodą ciepłą i płatkami kosmetycznymi
Kasss, ja jjem wszystko , oprócz pikantnych rzeczy, napojów gazowanych.
Mój synek coraz bardziej już jest kontaktowy, poznaje domownikow chyba
Mój Szymek stał dziś i wczoraj w wózku na podwórku ok 5 godzin, na dworzu jest cieplej niż w domu i lepiej mu się śpi. Ja ubrałam body krótki rękaw, bluzeczka długi, półśpiochy, skarpetki , bluza pluszowa i bawełniany kocyk. Na to osłonka do wózka.
Ewelaa, mój mały też dużo ulewa, nawet jak mu się odbije.loszcz, kasss lubią tę wiadomość