Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
dzieki dziewczyny Julka właśnie je dosc szybko przez te 10 min i mysle ze dlatego tez ulewa bo za nim zdaze ja podniesc to juz beknie i uleje wage sprawdze we wtorek to dopiero bede spokojna w tym tyg wazyla 4850 a wasze maluchy ile ważą?
[/url]
-
my bylismy w srode u lekarza z tym spuchnietym siusiakiem przepisali nam rywanol i detreomycyne i na szczescie wraca do normy,a w pon badanie moczu,nie wiedzialam ze dla chlopcow sa specjalne woreczki na pobieranie moczu i sa drogie bo sztuka 2zl.daje sie na siusiaka i zamyka pieluche,fajnr bo wiem ze kaczamila musiala "łapać" siuski
przy okazji go zwazyli i odkad wyszlismy ze szpitala z waga 3300 z 3580 to teraz wazy 4250 czyli trzyma forme jak rodzice,je a nie widac po nim
chociaz teraz to nie wiem jak to ze mna bedzie skoro 6kg wciaz zostalo...jak moeoe wszystkim to ze nie widac po mnie,bo nie widza bioder i brzucha,no i cycki tez troche waza
-
nick nieaktualny
-
Ja mojej nie waze dopiero na szczepieniu bedzie wazona pewnie ale mysle ze ma kolo 5 kilo:) widac ze rosnie:)
Kass moze ona duzo zjada i to nadprogramowe ulewa:) moja mala jak sie naje za bardzo to nadmiar tez uleje:) a jak je te 5 10 minut to tak szybko i tylko slychac jak przelyka:) -
Sarah ciekawe jak u dziewczynek pobieraja mocz u chlopcow łatwiej czekaja moja tez nie lubiła a teraz lezy ale musi miec smoczka moze tak spróbuj ja tez slysze jak łyka i moccno ssie później jak ja ''przymuszam'' to juz tak tek dlikatnie to moja ma podobna wage a ma juz prawie dwa miesiace
[/url]
-
czekaja wrote:Ja mojej nie waze dopiero na szczepieniu bedzie wazona pewnie ale mysle ze ma kolo 5 kilo:) widac ze rosnie:)
Kass moze ona duzo zjada i to nadprogramowe ulewa:) moja mala jak sie naje za bardzo to nadmiar tez uleje:) a jak je te 5 10 minut to tak szybko i tylko slychac jak przelyka:)[/url]
-
w nocy czasem co 2 godziny a czasem co 5. ostatnie 2 noce jadla o 19 potem o 1 i potem o 5. w ciagu dnia mniej wiecej je o 7, potem przed 10 przed spacerem ,kolo 12 13 po poworcie ze spaceru, ponziej kolo 14 przed drzemka i kolo 17 po drzemce a potem juz na noc kolo 19. oczywiscie to jest tak mniej wiecej bo wszystko jej sie zmienia. teraz wlasnie zazwyczaj jadla a przysnela i czekam az sie obudzi i dopiero pojdziemy na spacer.
u nas od poczatku duzo przybierala nawet w szpitalu malo z wagio spadla i w dniu wyjscia miala tylko 70gram mniej niz w dni nardodzi.
pewnie bedzie musiala w przyszlosci dbac o linie tak jak mamusia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 10:30
-
Sarah88 wrote:my bylismy w srode u lekarza z tym spuchnietym siusiakiem przepisali nam rywanol i detreomycyne i na szczescie wraca do normy,a w pon badanie moczu,nie wiedzialam ze dla chlopcow sa specjalne woreczki na pobieranie moczu i sa drogie bo sztuka 2zl.daje sie na siusiaka i zamyka pieluche,fajnr bo wiem ze kaczamila musiala "łapać" siuski
przy okazji go zwazyli i odkad wyszlismy ze szpitala z waga 3300 z 3580 to teraz wazy 4250 czyli trzyma forme jak rodzice,je a nie widac po nim
chociaz teraz to nie wiem jak to ze mna bedzie skoro 6kg wciaz zostalo...jak moeoe wszystkim to ze nie widac po mnie,bo nie widza bioder i brzucha,no i cycki tez troche waza
Boję się że krzywdę mu zrobię.
-
my mu nie sciagamy i nie mamy zamiary bo mozna wiecej krzywdy niz pozytku zrobic.pediatra mowila ze od chusteczek ale my nie myjemy siusiaka nimi,od pampersow bo sa perfumowane,rozne przyczyny i podobnl to u chlopcow przynajmniej raz sie pojawia nawet jak pampersow nie nosza
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:my bylismy w srode u lekarza z tym spuchnietym siusiakiem przepisali nam rywanol i detreomycyne i na szczescie wraca do normy,a w pon badanie moczu,nie wiedzialam ze dla chlopcow sa specjalne woreczki na pobieranie moczu i sa drogie bo sztuka 2zl.daje sie na siusiaka i zamyka pieluche,fajnr bo wiem ze kaczamila musiala "łapać" siuski
a przy okazji wietrzył siusiaka i pupke
-
czekaja wrote:Maz dzis zabiera mala na spacer a ja nie wiem czy mam w tym czasie spac czy cwiczyc czy sprztac a moze ogladac cos w telewizji i popijac kawe(jedynie zbozowa:()
loszcz lubi tę wiadomość
-
Moj maly terrorysta nie tylko nie daje mi spać w nocy to jeszcze co rano akcja placz ewentualnie marudzenie
Nosilam go ponad godzinę i dopiero zasnął (od 7 rano)
Kręgosłup mi pęknie od dźwignia tego klocka.
Co do wagi to mój nareszcie nadrobil to co stracił w szpitalu i wydaje mi się ze będzie sporo teraz przybieral bo je 120ml co 2-3 h
W 10 dobie wazyl 4.32a w 15 dobie 4.64
Mysle ze w następnym tygodniu dobije do 5 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 11:38
-
loszcz wrote:Moj maly terrorysta nie tylko nie daje mi spać w nocy to jeszcze co rano akcja placz ewentualnie marudzenie
Nosilam go ponad godzinę i dopiero zasnął (od 7 rano)
Kręgosłup mi pęknie od dźwignia tego klocka.
Co do wagi to mój nareszcie nadrobil to co stracił w szpitalu i wydaje mi się ze będzie sporo teraz przybieral bo je 120ml co 2-3 h
W 10 dobie wazyl 4.32 a w 15 dobie 4.64
Mysle ze w następnym tygodniu dobije do 5 kgloszcz, kaczamila lubią tę wiadomość