WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny Julka właśnie je dosc szybko przez te 10 min i mysle ze dlatego tez ulewa bo za nim zdaze ja podniesc to juz beknie i uleje wage sprawdze we wtorek to dopiero bede spokojna w tym tyg wazyla 4850 a wasze maluchy ile ważą?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my bylismy w srode u lekarza z tym spuchnietym siusiakiem przepisali nam rywanol i detreomycyne i na szczescie wraca do normy,a w pon badanie moczu,nie wiedzialam ze dla chlopcow sa specjalne woreczki na pobieranie moczu i sa drogie bo sztuka 2zl.daje sie na siusiaka i zamyka pieluche,fajnr bo wiem ze kaczamila musiala "łapać" siuski :P przy okazji go zwazyli i odkad wyszlismy ze szpitala z waga 3300 z 3580 to teraz wazy 4250 czyli trzyma forme jak rodzice,je a nie widac po nim ;) chociaz teraz to nie wiem jak to ze mna bedzie skoro 6kg wciaz zostalo...jak moeoe wszystkim to ze nie widac po mnie,bo nie widza bioder i brzucha,no i cycki tez troche waza

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junior w czwartek przed Świętami czyli jak miał 3 tygodnie i 2 dni ważył 4240. Teraz nie wiem.

• czekaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej nie waze dopiero na szczepieniu bedzie wazona pewnie ale mysle ze ma kolo 5 kilo:) widac ze rosnie:)

Kass moze ona duzo zjada i to nadprogramowe ulewa:) moja mala jak sie naje za bardzo to nadmiar tez uleje:) a jak je te 5 10 minut to tak szybko i tylko slychac jak przelyka:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze dzieci lubia lezec na brzuchu?? moja wytrzymuje gora 2 minuty i jest placz:(

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja nie martw sie,moj tez na brzuchu nie bardzo lubi,2 razy dopiero sie zdarzylo ze byl cicho i lezal spokojnie

czekaja, MamaAdasia lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ciekawe jak u dziewczynek pobieraja mocz u chlopcow łatwiej czekaja moja tez nie lubiła a teraz lezy ale musi miec smoczka moze tak spróbuj ja tez slysze jak łyka i moccno ssie później jak ja ''przymuszam'' to juz tak tek dlikatnie to moja ma podobna wage a ma juz prawie dwa miesiace

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Ja mojej nie waze dopiero na szczepieniu bedzie wazona pewnie ale mysle ze ma kolo 5 kilo:) widac ze rosnie:)

Kass moze ona duzo zjada i to nadprogramowe ulewa:) moja mala jak sie naje za bardzo to nadmiar tez uleje:) a jak je te 5 10 minut to tak szybko i tylko slychac jak przelyka:)
    a je co 3 godz czy czesciej?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nocy czasem co 2 godziny a czasem co 5. ostatnie 2 noce jadla o 19 potem o 1 i potem o 5. w ciagu dnia mniej wiecej je o 7, potem przed 10 przed spacerem ,kolo 12 13 po poworcie ze spaceru, ponziej kolo 14 przed drzemka i kolo 17 po drzemce a potem juz na noc kolo 19. oczywiscie to jest tak mniej wiecej bo wszystko jej sie zmienia. teraz wlasnie zazwyczaj jadla a przysnela i czekam az sie obudzi i dopiero pojdziemy na spacer.

u nas od poczatku duzo przybierala nawet w szpitalu malo z wagio spadla i w dniu wyjscia miala tylko 70gram mniej niz w dni nardodzi.

pewnie bedzie musiala w przyszlosci dbac o linie tak jak mamusia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 10:30

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz dzis zabiera mala na spacer a ja nie wiem czy mam w tym czasie spac czy cwiczyc czy sprztac a moze ogladac cos w telewizji i popijac kawe(jedynie zbozowa:();)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• ines31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    my bylismy w srode u lekarza z tym spuchnietym siusiakiem przepisali nam rywanol i detreomycyne i na szczescie wraca do normy,a w pon badanie moczu,nie wiedzialam ze dla chlopcow sa specjalne woreczki na pobieranie moczu i sa drogie bo sztuka 2zl.daje sie na siusiaka i zamyka pieluche,fajnr bo wiem ze kaczamila musiala "łapać" siuski :P przy okazji go zwazyli i odkad wyszlismy ze szpitala z waga 3300 z 3580 to teraz wazy 4250 czyli trzyma forme jak rodzice,je a nie widac po nim ;) chociaz teraz to nie wiem jak to ze mna bedzie skoro 6kg wciaz zostalo...jak moeoe wszystkim to ze nie widac po mnie,bo nie widza bioder i brzucha,no i cycki tez troche waza
    A od czego mu się to zrobiło? Słyszałam że jak się nie sciąga napletka przy kąpaniu to takie coś się dzieje, ale ja nie umiem :( Boję się że krzywdę mu zrobię.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mu nie sciagamy i nie mamy zamiary bo mozna wiecej krzywdy niz pozytku zrobic.pediatra mowila ze od chusteczek ale my nie myjemy siusiaka nimi,od pampersow bo sa perfumowane,rozne przyczyny i podobnl to u chlopcow przynajmniej raz sie pojawia nawet jak pampersow nie nosza

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Sarah ciekawe jak u dziewczynek pobieraja mocz

Dla dziewczynek też są specjalne woreczki które się przykleja i zakrywa pieluchą.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    tak Sarah ja łapałam ale od razu mówię że ten woreczek przykleja sie na max godzinke i jak nie nasika to go się odkleja przemywa na nowo i nakleja nowy bo po takim czasie się rozwijają bakterie. Ja próbowałam dwa razy ale zrezygnowałam i kupiłam pojemniczek na mocz, umyłam dokładnie małego, podłozyłam na łóżku podkład i gilałam go po nóżkach, nasikał zaraz :) a przy okazji wietrzył siusiaka i pupke :P

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Maz dzis zabiera mala na spacer a ja nie wiem czy mam w tym czasie spac czy cwiczyc czy sprztac a moze ogladac cos w telewizji i popijac kawe(jedynie zbozowa:();)
    No ja na dniach mam zamiar zaczac cwiczyc na orbitreku...bo mam zamiar zmiescic sie w ktores spodnie

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly terrorysta nie tylko nie daje mi spać w nocy to jeszcze co rano akcja placz ewentualnie marudzenie :-(
    Nosilam go ponad godzinę i dopiero zasnął (od 7 rano :-( )
    Kręgosłup mi pęknie od dźwignia tego klocka.
    Co do wagi to mój nareszcie nadrobil to co stracił w szpitalu i wydaje mi się ze będzie sporo teraz przybieral bo je 120ml co 2-3 h
    W 10 dobie wazyl 4.32 :-\ a w 15 dobie 4.64 :-D
    Mysle ze w następnym tygodniu dobije do 5 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 11:38

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Moj maly terrorysta nie tylko nie daje mi spać w nocy to jeszcze co rano akcja placz ewentualnie marudzenie :-(
    Nosilam go ponad godzinę i dopiero zasnął (od 7 rano :-( )
    Kręgosłup mi pęknie od dźwignia tego klocka.
    Co do wagi to mój nareszcie nadrobil to co stracił w szpitalu i wydaje mi się ze będzie sporo teraz przybieral bo je 120ml co 2-3 h
    W 10 dobie wazyl 4.32 a w 15 dobie 4.64 :-D
    Mysle ze w następnym tygodniu dobije do 5 kg
    Mój Fabis na dzien dzisiejszy waży 5200g

loszcz, kaczamila lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dużo.Na cycku tak ci rośnie?

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    To dużo.Na cycku tak ci rośnie?
    Tylko i wyłącznie na cycku...tyle ze po nim nie widac ze tyle waży. ..no chyba ze na rekach to juz czuc wage

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co mu Madziutka i Nikodema.Mam nadzieję ze juz dawno po chorobie.

I rybenka nam zaginęła :-\ Majka tez przecież miła jakieś problemy zdrowotne.wie ktos coś co u nich słychać ?

201503231678.png
‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ