X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny Julka właśnie je dosc szybko przez te 10 min i mysle ze dlatego tez ulewa bo za nim zdaze ja podniesc to juz beknie i uleje wage sprawdze we wtorek to dopiero bede spokojna w tym tyg wazyla 4850 a wasze maluchy ile ważą?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my bylismy w srode u lekarza z tym spuchnietym siusiakiem przepisali nam rywanol i detreomycyne i na szczescie wraca do normy,a w pon badanie moczu,nie wiedzialam ze dla chlopcow sa specjalne woreczki na pobieranie moczu i sa drogie bo sztuka 2zl.daje sie na siusiaka i zamyka pieluche,fajnr bo wiem ze kaczamila musiala "łapać" siuski :P przy okazji go zwazyli i odkad wyszlismy ze szpitala z waga 3300 z 3580 to teraz wazy 4250 czyli trzyma forme jak rodzice,je a nie widac po nim ;) chociaz teraz to nie wiem jak to ze mna bedzie skoro 6kg wciaz zostalo...jak moeoe wszystkim to ze nie widac po mnie,bo nie widza bioder i brzucha,no i cycki tez troche waza

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junior w czwartek przed Świętami czyli jak miał 3 tygodnie i 2 dni ważył 4240. Teraz nie wiem.

• czekaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej nie waze dopiero na szczepieniu bedzie wazona pewnie ale mysle ze ma kolo 5 kilo:) widac ze rosnie:)

Kass moze ona duzo zjada i to nadprogramowe ulewa:) moja mala jak sie naje za bardzo to nadmiar tez uleje:) a jak je te 5 10 minut to tak szybko i tylko slychac jak przelyka:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze dzieci lubia lezec na brzuchu?? moja wytrzymuje gora 2 minuty i jest placz:(

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja nie martw sie,moj tez na brzuchu nie bardzo lubi,2 razy dopiero sie zdarzylo ze byl cicho i lezal spokojnie

czekaja, MamaAdasia lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ciekawe jak u dziewczynek pobieraja mocz u chlopcow łatwiej czekaja moja tez nie lubiła a teraz lezy ale musi miec smoczka moze tak spróbuj ja tez slysze jak łyka i moccno ssie później jak ja ''przymuszam'' to juz tak tek dlikatnie to moja ma podobna wage a ma juz prawie dwa miesiace

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Ja mojej nie waze dopiero na szczepieniu bedzie wazona pewnie ale mysle ze ma kolo 5 kilo:) widac ze rosnie:)

Kass moze ona duzo zjada i to nadprogramowe ulewa:) moja mala jak sie naje za bardzo to nadmiar tez uleje:) a jak je te 5 10 minut to tak szybko i tylko slychac jak przelyka:)
    a je co 3 godz czy czesciej?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nocy czasem co 2 godziny a czasem co 5. ostatnie 2 noce jadla o 19 potem o 1 i potem o 5. w ciagu dnia mniej wiecej je o 7, potem przed 10 przed spacerem ,kolo 12 13 po poworcie ze spaceru, ponziej kolo 14 przed drzemka i kolo 17 po drzemce a potem juz na noc kolo 19. oczywiscie to jest tak mniej wiecej bo wszystko jej sie zmienia. teraz wlasnie zazwyczaj jadla a przysnela i czekam az sie obudzi i dopiero pojdziemy na spacer.

u nas od poczatku duzo przybierala nawet w szpitalu malo z wagio spadla i w dniu wyjscia miala tylko 70gram mniej niz w dni nardodzi.

pewnie bedzie musiala w przyszlosci dbac o linie tak jak mamusia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 10:30

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz dzis zabiera mala na spacer a ja nie wiem czy mam w tym czasie spac czy cwiczyc czy sprztac a moze ogladac cos w telewizji i popijac kawe(jedynie zbozowa:();)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• ines31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    my bylismy w srode u lekarza z tym spuchnietym siusiakiem przepisali nam rywanol i detreomycyne i na szczescie wraca do normy,a w pon badanie moczu,nie wiedzialam ze dla chlopcow sa specjalne woreczki na pobieranie moczu i sa drogie bo sztuka 2zl.daje sie na siusiaka i zamyka pieluche,fajnr bo wiem ze kaczamila musiala "łapać" siuski :P przy okazji go zwazyli i odkad wyszlismy ze szpitala z waga 3300 z 3580 to teraz wazy 4250 czyli trzyma forme jak rodzice,je a nie widac po nim ;) chociaz teraz to nie wiem jak to ze mna bedzie skoro 6kg wciaz zostalo...jak moeoe wszystkim to ze nie widac po mnie,bo nie widza bioder i brzucha,no i cycki tez troche waza
    A od czego mu się to zrobiło? Słyszałam że jak się nie sciąga napletka przy kąpaniu to takie coś się dzieje, ale ja nie umiem :( Boję się że krzywdę mu zrobię.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mu nie sciagamy i nie mamy zamiary bo mozna wiecej krzywdy niz pozytku zrobic.pediatra mowila ze od chusteczek ale my nie myjemy siusiaka nimi,od pampersow bo sa perfumowane,rozne przyczyny i podobnl to u chlopcow przynajmniej raz sie pojawia nawet jak pampersow nie nosza

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Sarah ciekawe jak u dziewczynek pobieraja mocz

Dla dziewczynek też są specjalne woreczki które się przykleja i zakrywa pieluchą.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    tak Sarah ja łapałam ale od razu mówię że ten woreczek przykleja sie na max godzinke i jak nie nasika to go się odkleja przemywa na nowo i nakleja nowy bo po takim czasie się rozwijają bakterie. Ja próbowałam dwa razy ale zrezygnowałam i kupiłam pojemniczek na mocz, umyłam dokładnie małego, podłozyłam na łóżku podkład i gilałam go po nóżkach, nasikał zaraz :) a przy okazji wietrzył siusiaka i pupke :P

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Maz dzis zabiera mala na spacer a ja nie wiem czy mam w tym czasie spac czy cwiczyc czy sprztac a moze ogladac cos w telewizji i popijac kawe(jedynie zbozowa:();)
    No ja na dniach mam zamiar zaczac cwiczyc na orbitreku...bo mam zamiar zmiescic sie w ktores spodnie

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly terrorysta nie tylko nie daje mi spać w nocy to jeszcze co rano akcja placz ewentualnie marudzenie :-(
    Nosilam go ponad godzinę i dopiero zasnął (od 7 rano :-( )
    Kręgosłup mi pęknie od dźwignia tego klocka.
    Co do wagi to mój nareszcie nadrobil to co stracił w szpitalu i wydaje mi się ze będzie sporo teraz przybieral bo je 120ml co 2-3 h
    W 10 dobie wazyl 4.32 :-\ a w 15 dobie 4.64 :-D
    Mysle ze w następnym tygodniu dobije do 5 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 11:38

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Moj maly terrorysta nie tylko nie daje mi spać w nocy to jeszcze co rano akcja placz ewentualnie marudzenie :-(
    Nosilam go ponad godzinę i dopiero zasnął (od 7 rano :-( )
    Kręgosłup mi pęknie od dźwignia tego klocka.
    Co do wagi to mój nareszcie nadrobil to co stracił w szpitalu i wydaje mi się ze będzie sporo teraz przybieral bo je 120ml co 2-3 h
    W 10 dobie wazyl 4.32 a w 15 dobie 4.64 :-D
    Mysle ze w następnym tygodniu dobije do 5 kg
    Mój Fabis na dzien dzisiejszy waży 5200g

loszcz, kaczamila lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dużo.Na cycku tak ci rośnie?

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    To dużo.Na cycku tak ci rośnie?
    Tylko i wyłącznie na cycku...tyle ze po nim nie widac ze tyle waży. ..no chyba ze na rekach to juz czuc wage

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co mu Madziutka i Nikodema.Mam nadzieję ze juz dawno po chorobie.

I rybenka nam zaginęła :-\ Majka tez przecież miła jakieś problemy zdrowotne.wie ktos coś co u nich słychać ?

201503231678.png
‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ