X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia to podziwiam.Musisz miec tłuste mleko.Dobrze niech Fabianek zdrowo rośnie :-)

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia tez tak fajnie Szymka cyckiem wykarmila ze się pączek z niego zrobił :-D

MamaAdasia lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co najwazniejsze smakuje mu bardzo moje mleko aż sie usmiecha jedząc:-)

loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja mala jutro konczy 2tyg, wczoraj i przedwczoraj byla werandowala i czy moge dzis isc z nia na spacer?? Na dworzu cieplo. Jak byscie takiego malcha ubraly?

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa idz smialo. Cieplo jest to juz nie zima:-) ubierz body spioch i na to kombinezon jak masz taki juz cienszy kocyk i starczy. a jak nie masz cienkiego kombinezonu to kurteczka np polarkowa spodenki i gotowa do wyjscia.
    Ja narazie ubieram misiowego kombinezona nieocieplanego ale wydaje mi sie i tak ze za cieplo. Piore wlasnie cienka kurteczke i bedzie ok. Czapka chustka kocyk tez cienki do przykrycia wczoraj dalam.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela chyba zartujesz z tym czy mozesz...mysmy po tygodniu wyszli a bylo 5stopni...maly caly i zdrowy.od paru dni super pogoda a wy nadal nie wyszliscir.lec i korzystaj z pogody!

co do ubioru to ja bym ubrala po dwie warstwy bo to pierwszy raz...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz moja mala budzi sie tez o 7 i nie spi do 11-12. I zwykle tez tylko na raczkach chce byc. Ewentualnie chwile klade ja na narozniku i siedze obok to z 15 min ma zajecie bo patrzy na poduchy z kanapy mamy takie kontrastowe jasne liscie na ciemnym tle i bardzo jej sie to podoba. A ja mam pare minut na wypicie herbaty:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie po dwie warstwy to zdecydowanie za duzo. Liczac od body to dziecko ma na sobie co najmniej 4 warstwy plus pokrowiec na wozek od wiatru jesli ktos zaklada. A zaklada sie wg starej zasady jedna wiecej niz na siebie:-) moim zdaniem nie ma co tak grubo kielznac dziecka. Bo napewno przy 18-20 st. Nie zmarznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz, Anastacia suuuper chłopaki :) mój mały ważył przed świętami 4200 ale teraz myślę że będzie 4500 :) tylko Oskarek mimo to jest drobniutki, widać że wcześniaczek ubrania na 56 cm na długość ma małe, rękawki krótkie, ale na szerokość za szerokie :P

• Tess Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss - jak masz mleko (a pisałaś, że po karmieniu jeszcze trochę cieknie) to nie zagłodzisz małej - sama się upomni jak będzie jej mało. Moje dziecko też dziś całą dobę je po 10-14 minut, a wcześniej 15-25. Widocznie jest już starszy i lepiej ,,ciągnie". A ciekawa jestem czy udało Ci się drugą pierś aktywować? Nie próbowałaś karmić z niej np. spod pachy? To bardzo wygodna pozycja. Bo może malutka lubi po prostu jeść cały czas na jednym boku i to dobry sposób by ją ,,oszukać" :)

Aha i u mnie Młody leży praktycznie cały czas na brzuchu, albo tylko kiedy się da. W dzień śpi na brzuszku i tak mu najlepiej, na noc go tylko kładę na bok, ale marudzi. No i niestety jak ma kolki, a ma często to pomaga mu ssanie smoczka i wtedy też nie kładę go na plecach, bo boję się by się nie przytkał, ale pozycja na brzuszku mu bardzo dobrze robi na gazy.
    Położna mówiła, żeby w dzień jak najczęściej kłaść na brzuchu, zwłaszcza że nie ma problemu z oddychaniem i mięśniami, sam sobie też przekłada głowę jak mu strona nie pasuje, ale wiadomo - kontrolujemy raz na jakiś czas.
    Z tego co wiem, to leżenie na brzuchu nie jest przyczyną śmierci łóżeczkowej, a tylko jest czynnikiem zwiększającym ryzyko jeśli dziecko ma problemy z oddychaniem, bezdechem, mięśniami lub inne.

Swoją drogą, taka jest nagonka na tę śmierć łóżeczkową, a znacie osobiście jakieś konkretne przypadki w otoczeniu? Wydaje mi się, że to bardzo rzadka przypadłość, nawet rzadsza niż jakieś wypadki w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 12:39

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już ważymy 4 kg :) Nieźle, zważając, że jem chleb z masłem i piję wrzątek lub herbatę koperkową ;)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Nieźle, zważając, że jem chleb z masłem i piję wrzątek lub herbatę koperkową ;)

Serio kobieto? Jakim cudem funkcjonujesz? :) ja jestem obecnie jak odkurzacz przemysłowy tzn. wiecznie głodna :) w sumie to jem bardzo dużo rzeczy i Juniorowi nic nie jest. Unikam smażonego, napojów gazowanych, słodyczy i fast foodów.

Lekko ożyłam i choć plecy nadal mnie bolą to jest tak pięknie, że ruszyłam tyłek i byliśmy z Juniorem na spacerze. Od razu i ja i on czujemy się lepiej. Nawet postanowiłam jeszcze zrobić obiad bo maż będzie późno. Oczywiście wszystko robię super wolno ale w porównaniu do tego co było to naprawdę jest dużo lepiej :)

A na obiad robię zupę pomidorową i leniwe! :)

Miłego dnia

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smierc lozeczkowa moze byc tez przez yo ze dziecko zarzuci na siebie kocyk,kolderke...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jem wszystko oprocz wzdymajacych i cebuli,czosnku

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, no zazdroszczę... no jem jeszcze chrupki chlebowe, owsiankę, kefir, indyka i rybę na parze ;) Czasem ziemniaki, marchew i buraki.
    Też jestem głodna niezależnie od pory dnia i nocy.
    Ja już myślałam, że będę pierniczyć to odżywianie i zjadłam trochę więcej różności, ale Młody źle zareagował i nawet mimo podawania Boboticu były problemy z kolkami...

Generalnie masakra, niby można jeść wszystko i tak też położna mówiła, ale ledwo coś zjem nie tak to od razu mam gazy, a Młody wtedy już zupełnie świruje... wystarczy, że np. popiłam pieczone jabłko wodą... i bądź tu człowieku mądry - teoria sobie, a w praktyce zupełnie co innego.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jedzenie nie ma przełożenia na małego. Brzuch bolał go jak jadłam chleb z masłem więc wróciłam do normalnego jedzenie i o dziwo z brzuchem lepiej (odpukać!). Może nie jem dużo produktów ale posiłki bardzo treściwe - zresztą jeśli jem na szybko, byle co i mało to mam mniej pokarmu. Myślę więc że z każdym dniem będę zwiększać ilość i rodzaj produktów które pojawiają się na moim stole. Póki co królują u mnie duszone potrawy bo do tych z parowaru jakoś nie mogę się przekonać :/ ale to to taka dieta średnio wpływa na moją dietę :/

jostek81 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 6 tygodni przytla 2kg i 300gr wiec bedzie maxymalny pulpet jak jej brat

loszcz, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wasze dzieci duzo przybieraja moj tylko ok 800g w ciagu 6tyg,ale nie mowili ze to zle

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz przybrał toszkę ponad 1 kg w miesiąc i mówiła lekarka, że to sporo, czyli pewnie górna granica normy. No ale waga urodzeniowa 2930 także musi kiedyś nadrobić...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz przytył blisko 900 gramów w niecałe 3 tygodnie więc też w górnych granicach ale jedyne co powiedziała lekarka to żebym go nie dokarmiała ale w sumie tego nie robiłam bo mały mm dostawał tylko jak mnie nie było albo jak gdzieś z nim wyszliśmy na dłużej więc przez miesiąc może 4/5 razy. Podobno dziecka nie da się przekarmić pokarmem naturalnym :) ulewa też rzadko więc może po prostu tyle potrzebuje jeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 14:49

‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ