WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia to podziwiam.Musisz miec tłuste mleko.Dobrze niech Fabianek zdrowo rośnie :-)

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia tez tak fajnie Szymka cyckiem wykarmila ze się pączek z niego zrobił :-D

MamaAdasia lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co najwazniejsze smakuje mu bardzo moje mleko aż sie usmiecha jedząc:-)

loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja mala jutro konczy 2tyg, wczoraj i przedwczoraj byla werandowala i czy moge dzis isc z nia na spacer?? Na dworzu cieplo. Jak byscie takiego malcha ubraly?

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa idz smialo. Cieplo jest to juz nie zima:-) ubierz body spioch i na to kombinezon jak masz taki juz cienszy kocyk i starczy. a jak nie masz cienkiego kombinezonu to kurteczka np polarkowa spodenki i gotowa do wyjscia.
    Ja narazie ubieram misiowego kombinezona nieocieplanego ale wydaje mi sie i tak ze za cieplo. Piore wlasnie cienka kurteczke i bedzie ok. Czapka chustka kocyk tez cienki do przykrycia wczoraj dalam.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela chyba zartujesz z tym czy mozesz...mysmy po tygodniu wyszli a bylo 5stopni...maly caly i zdrowy.od paru dni super pogoda a wy nadal nie wyszliscir.lec i korzystaj z pogody!

co do ubioru to ja bym ubrala po dwie warstwy bo to pierwszy raz...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz moja mala budzi sie tez o 7 i nie spi do 11-12. I zwykle tez tylko na raczkach chce byc. Ewentualnie chwile klade ja na narozniku i siedze obok to z 15 min ma zajecie bo patrzy na poduchy z kanapy mamy takie kontrastowe jasne liscie na ciemnym tle i bardzo jej sie to podoba. A ja mam pare minut na wypicie herbaty:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie po dwie warstwy to zdecydowanie za duzo. Liczac od body to dziecko ma na sobie co najmniej 4 warstwy plus pokrowiec na wozek od wiatru jesli ktos zaklada. A zaklada sie wg starej zasady jedna wiecej niz na siebie:-) moim zdaniem nie ma co tak grubo kielznac dziecka. Bo napewno przy 18-20 st. Nie zmarznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz, Anastacia suuuper chłopaki :) mój mały ważył przed świętami 4200 ale teraz myślę że będzie 4500 :) tylko Oskarek mimo to jest drobniutki, widać że wcześniaczek ubrania na 56 cm na długość ma małe, rękawki krótkie, ale na szerokość za szerokie :P

• Tess Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss - jak masz mleko (a pisałaś, że po karmieniu jeszcze trochę cieknie) to nie zagłodzisz małej - sama się upomni jak będzie jej mało. Moje dziecko też dziś całą dobę je po 10-14 minut, a wcześniej 15-25. Widocznie jest już starszy i lepiej ,,ciągnie". A ciekawa jestem czy udało Ci się drugą pierś aktywować? Nie próbowałaś karmić z niej np. spod pachy? To bardzo wygodna pozycja. Bo może malutka lubi po prostu jeść cały czas na jednym boku i to dobry sposób by ją ,,oszukać" :)

Aha i u mnie Młody leży praktycznie cały czas na brzuchu, albo tylko kiedy się da. W dzień śpi na brzuszku i tak mu najlepiej, na noc go tylko kładę na bok, ale marudzi. No i niestety jak ma kolki, a ma często to pomaga mu ssanie smoczka i wtedy też nie kładę go na plecach, bo boję się by się nie przytkał, ale pozycja na brzuszku mu bardzo dobrze robi na gazy.
    Położna mówiła, żeby w dzień jak najczęściej kłaść na brzuchu, zwłaszcza że nie ma problemu z oddychaniem i mięśniami, sam sobie też przekłada głowę jak mu strona nie pasuje, ale wiadomo - kontrolujemy raz na jakiś czas.
    Z tego co wiem, to leżenie na brzuchu nie jest przyczyną śmierci łóżeczkowej, a tylko jest czynnikiem zwiększającym ryzyko jeśli dziecko ma problemy z oddychaniem, bezdechem, mięśniami lub inne.

Swoją drogą, taka jest nagonka na tę śmierć łóżeczkową, a znacie osobiście jakieś konkretne przypadki w otoczeniu? Wydaje mi się, że to bardzo rzadka przypadłość, nawet rzadsza niż jakieś wypadki w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 12:39

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już ważymy 4 kg :) Nieźle, zważając, że jem chleb z masłem i piję wrzątek lub herbatę koperkową ;)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Nieźle, zważając, że jem chleb z masłem i piję wrzątek lub herbatę koperkową ;)

Serio kobieto? Jakim cudem funkcjonujesz? :) ja jestem obecnie jak odkurzacz przemysłowy tzn. wiecznie głodna :) w sumie to jem bardzo dużo rzeczy i Juniorowi nic nie jest. Unikam smażonego, napojów gazowanych, słodyczy i fast foodów.

Lekko ożyłam i choć plecy nadal mnie bolą to jest tak pięknie, że ruszyłam tyłek i byliśmy z Juniorem na spacerze. Od razu i ja i on czujemy się lepiej. Nawet postanowiłam jeszcze zrobić obiad bo maż będzie późno. Oczywiście wszystko robię super wolno ale w porównaniu do tego co było to naprawdę jest dużo lepiej :)

A na obiad robię zupę pomidorową i leniwe! :)

Miłego dnia

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smierc lozeczkowa moze byc tez przez yo ze dziecko zarzuci na siebie kocyk,kolderke...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jem wszystko oprocz wzdymajacych i cebuli,czosnku

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, no zazdroszczę... no jem jeszcze chrupki chlebowe, owsiankę, kefir, indyka i rybę na parze ;) Czasem ziemniaki, marchew i buraki.
    Też jestem głodna niezależnie od pory dnia i nocy.
    Ja już myślałam, że będę pierniczyć to odżywianie i zjadłam trochę więcej różności, ale Młody źle zareagował i nawet mimo podawania Boboticu były problemy z kolkami...

Generalnie masakra, niby można jeść wszystko i tak też położna mówiła, ale ledwo coś zjem nie tak to od razu mam gazy, a Młody wtedy już zupełnie świruje... wystarczy, że np. popiłam pieczone jabłko wodą... i bądź tu człowieku mądry - teoria sobie, a w praktyce zupełnie co innego.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jedzenie nie ma przełożenia na małego. Brzuch bolał go jak jadłam chleb z masłem więc wróciłam do normalnego jedzenie i o dziwo z brzuchem lepiej (odpukać!). Może nie jem dużo produktów ale posiłki bardzo treściwe - zresztą jeśli jem na szybko, byle co i mało to mam mniej pokarmu. Myślę więc że z każdym dniem będę zwiększać ilość i rodzaj produktów które pojawiają się na moim stole. Póki co królują u mnie duszone potrawy bo do tych z parowaru jakoś nie mogę się przekonać :/ ale to to taka dieta średnio wpływa na moją dietę :/

jostek81 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 6 tygodni przytla 2kg i 300gr wiec bedzie maxymalny pulpet jak jej brat

loszcz, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wasze dzieci duzo przybieraja moj tylko ok 800g w ciagu 6tyg,ale nie mowili ze to zle

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz przybrał toszkę ponad 1 kg w miesiąc i mówiła lekarka, że to sporo, czyli pewnie górna granica normy. No ale waga urodzeniowa 2930 także musi kiedyś nadrobić...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz przytył blisko 900 gramów w niecałe 3 tygodnie więc też w górnych granicach ale jedyne co powiedziała lekarka to żebym go nie dokarmiała ale w sumie tego nie robiłam bo mały mm dostawał tylko jak mnie nie było albo jak gdzieś z nim wyszliśmy na dłużej więc przez miesiąc może 4/5 razy. Podobno dziecka nie da się przekarmić pokarmem naturalnym :) ulewa też rzadko więc może po prostu tyle potrzebuje jeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 14:49

‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ