WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Sarah naprawde ciepło ubierasz małego:-) ja dziś na spacer owinelam mala tylko kocem założyłem czapke i chustke i było jej ciepło ale u nas było z 17 stopni. Dziś stwierdziłam że z moim wózkiem da się biegać:-) już normalnie ćwicze to co przed ciąża i w szoku jestem że kondycja jest w miarę ok:-) od poniedziałku zacznę biegać i mam nadzieję zgubić 4 kg które mi zostało. Moja mała robiła kilka kupek dziennie a teraz tylko 1 to normalne? Jak jest u0Was? No i my ciągle walczymy z odparzona pupa nic nie pomaga:-(
    U nas na pupe pomógł tormentiol i przemywanie przegotowana woda pupy

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Nosefrida u nas w uzyciu prawie codziennie jak tylko slychac ze cos szelesci w nosku
    ja tez używam nosfridę plus sol fizjologiczna. Tez codziennie oczyszczam nosek.
    Ja nie rozumiem czemu moja córcia musi miec mega cieplo. Dzis wyszłam z nia na spacer zalozylam jej czapeczkę kombinezon z polarku okrylam kolderka i jeszcze kocykiem. Bylo z 20 stopni i bylam pewna ze może się przegrzeje wiec ja sprawdziłam a ona ani karku nie miała spoconego glowki tez nie w dodatku cala opatulona a rączki chlodne. W szoku bylam ze z niej aż taki zmarzluch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 23:44

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ines31 nie nic takiego nie robie

jestem wkurzona bo wszystkie super spodnie na mnie ciasne nadal ;/ mieszcze sie w nie ale ledwno oddycham, z kazdej strony wszystko wyplywa a mialam fajna figure! 49kg wazylam a teraz 55 i nie cxhce to zleciec ;/ a podobno karmienie piersia to poteguje no i co? i gowno, odkad maly sie urodzil zlecialo od razu 8kg ale dalej 6kg jest i ani drgnie..no moze o kilka g
    To co ja mam powiedzieć jak przed pierwszą ciążą ważyłam 54 a po trzeciej 80? :(

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Scarlett to Ci się porobilo..:/ oby szybko przeszło..

Ja niestety powróciłam do dokarmiania butelka bo młody jest wiecznie głodny i pierś mu nie wystarcza..no trudno muszę się z tym pogodzić że na samym moim mleku go nie wykarmie..już trochę znormalnialam i nie rycze z tego powodu..mama mi tłumaczy że dobrze że chce jeść bo są też dzieci niejadki i tu jest większy problem..Ehh..

A mam pytanie co do spania..wasze dzieci w nocy śpią na plecach? Bo ja zawsze Franka układam na bok bo boję się że mu się uleje i się zakrztusi..w dzień kładę go na pleckach bo mam nad nim większą kontrolę i widzę że to ułożenie mu się spodobało i mu wygodnie..
    Moja śpi na pleckach ale jej się nie ulewa więc się nie boję ale gdyby się ulegało to też na boku bym kładła

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Sarah naprawde ciepło ubierasz małego:-) ja dziś na spacer owinelam mala tylko kocem założyłem czapke i chustke i było jej ciepło ale u nas było z 17 stopni. Dziś stwierdziłam że z moim wózkiem da się biegać:-) już normalnie ćwicze to co przed ciąża i w szoku jestem że kondycja jest w miarę ok:-) od poniedziałku zacznę biegać i mam nadzieję zgubić 4 kg które mi zostało. Moja mała robiła kilka kupek dziennie a teraz tylko 1 to normalne? Jak jest u0Was? No i my ciągle walczymy z odparzona pupa nic nie pomaga:-(
    jednak ubralam malego inaczej,body krotki,bluza,legi i skarpetki,czapka chustka i cienki kombinezon kroliczka,jest kuz za cieplo na warstwy

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Moja głupia teściowa stwierdziła że z moim dzieckiem jest coś nie tak, bo nie leży sobie sam spokojnie tylko musi być z kimś (najlepiej ze mna ;) ) na rękach. Nie trzeba go nosić, ale potrzebuje bliskości. No to ona na to że mamin cycka wychowam i tyle. Ale jak on płacze to co mam go zostawić samego :( ??? chyba bym razem z nim płakała. Durne babsko :/
    A nawet jak będzie mamin cyckiem to co to takiego? Ja mam teraz trójkę dzieci ale jednego synka 11 let i to jest mój cycuś, przytulaśny, ciągle chodzi i mówi że mnie kocha, a co lepiej żeby był rozrabiaką, wyzywał i pyskował do matki. Powiedz jej niech się odpier**li bo to Twoje dziecko, a jak będzie mamin cyckiem to potem będzie lepiej swoją żonę traktował

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 02:09

ines31 lubi tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Dzieki dziewczyny za mile slowa. U mnie jednak nie obedzie sie bez wizyty u pschloga ktora mam w nast tyg.
    I to jest bardzo dobra decyzja, dobrze że jesteś świadoma tego żeby iść do psychologa bo można popaść w bardzo dużą depresję nie robiąc z tym nic, a lekarz Ci pomoże.

• MartaM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    ja tez używam nosfridę plus sol fizjologiczna. Tez codziennie oczyszczam nosek.
    Ja nie rozumiem czemu moja córcia musi miec mega cieplo. Dzis wyszłam z nia na spacer zalozylam jej czapeczkę kombinezon z polarku okrylam kolderka i jeszcze kocykiem. Bylo z 20 stopni i bylam pewna ze może się przegrzeje wiec ja sprawdziłam a ona ani karku nie miała spoconego glowki tez nie w dodatku cala opatulona a rączki chlodne. W szoku bylam ze z niej aż taki zmarzluch.

U mnie to samo. Najpierw sie denerwowalam na mame, ze okrywa ja drugim kocykiem w domu, ale ona faktycznie lubi miec cieplo. Nie poci sie, nie ma potowek, a inaczej raczki ma jak lody. Na spacer ubieram w dresik i wssdzam w kombinezon. Jak widze ze jest cieplo to troche rozpinam :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    My tez po spacerku. Wlasciwie pierwszym nie liczac samochodowych wyjazdow. A mala krzyczala jakby ja obdzierali ze skory. Bo nagle glodna sie zrobila i musialam wrocic zrobic mleko Dopiero byl spokoj. Ale nie spala. co dosc dziwne bo dzieci zwykle na dworze szybko zasypiaja o ona oczy jak 5 zlotych.
    To widzę że większość koło 15 wróciła ze spaceru. Ja przez to ani obiadu ani sprzatania nie zrobiłam dopiero po powrocie z dworu. Ale tak to jest jak się śpi do 13 a potem chce się wyjść na słoneczko z dzieckiem i na psiuty zz mamą bo mieszka domek obok i podwórko mamy wspólne

• MartaM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

Na odparzenia dostalam od lekarza recepte na masc roboona, ale srednio dawala rade. w glownej mierze pomoglo podmywanie przy kazdej zmianie pieluszki bialym jeleniem pod kranem i eietrzenie pupy, az ladnie wyschnie. Przemywam tez pupe rumiankiem.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    my też po spacerku Julka tez marudzi do póki nie zaśnie pogoda piękna wasze dzieci tez spią z rekami u góry? ines dobrze ze z piersia juz lepiej to pewnie przez ten nawał pokarmu
    f090kz.jpg
    2v9rerl.jpg
    x6hfyr.jpg
    ja ide sprzatac bo nic dzis nie zrobiłam a mój tulasek dalej spi w ogrodzie z babcia;)
    I zapomniałam sie pochwalić schudłam 20kg!!! zostało mi jeszcze 7 ale przy tych 27 ciesze sie ze tylke juz zeszło;)
    A widzisz, chyba najbardziej się martwiłaś o te przybierające kilogramy w ciąży a najlepiej Ci schodzą ;)

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny jaki aspirator do noska polecacie do codziennego stosowania ?
    czy codziennie oczyszczacie nosek ?
    Ja mam elektryczny o taki http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-gruszka-do-wyciagania-kataru-i5085960571.html

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    A probowałaś mąki ziemniaczanej?
    Ja też z małą jak idę na dwór to tylko czapkę zakładam i to taką wiosenną i przykrywam tylko tym kocykiem z Minky i to wszystko. tzn w wózku jeszcze zapinam tą przykrywę z materiału ale to tylko jest na nóżkach i brzuszku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 02:41

• Tess Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się przerzuciliśmy na mycie pupy raz na jakiś czas pod kranem zamiast chusteczkami plus bepanten i jest spokój z odparzeniami.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myje tylko wacikami nasaczonymi woda smaruje wietrze po kilka razy dziennie. pieluch idzie po 15 20 sztuk dziennie bo zmnieniam doslownie po kazdym baku i kazddym siku. juz probowalismy maki ziemniaczanej linomag alantan bepanthen sudocrem masc posladkowa i nawet na recepte triderm. wszystko konczy sie porazka. jedno zniknie pojawia sie nastepne i tak od 2 tygodni ponad. myjemy pupke w nadmanganie potasu tez niewiele pomoglo. chyba trzeba bedzie isc do dermatologa bo domowe sposoby nie pomagaj:(

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    myje tylko wacikami nasaczonymi woda smaruje wietrze po kilka razy dziennie. pieluch idzie po 15 20 sztuk dziennie bo zmnieniam doslownie po kazdym baku i kazddym siku. juz probowalismy maki ziemniaczanej linomag alantan bepanthen sudocrem masc posladkowa i nawet na recepte triderm. wszystko konczy sie porazka. jedno zniknie pojawia sie nastepne i tak od 2 tygodni ponad. myjemy pupke w nadmanganie potasu tez niewiele pomoglo. chyba trzeba bedzie isc do dermatologa bo domowe sposoby nie pomagaj:(
    No to faktycznie ciężka sprawa

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.ceneo.pl/13026411#tab=click Czekaja ja osobiście nie stosowałam ale moja przyjaciółka zachwyca się kremem z Palmersa na odparzenia. Jej synkowi pomogła a to chłopczyk o sporych problemach skórnych.

Czy musicie rano odciągać katar Waszym dzieciom? Ja tak a przez dzień Junior nic w nosku chyba nie ma. Może to suche powietrze? Sama nie wiem

Ja do noska mam Frida ale chyba kupie jeszcze katarek

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też grubo Julki nie ubieram to co ma na sobie body i spiochy plus kombinezon i czapeczka przykrywam kocykiem o chustce to juz mowy nie ma problem jest czapke załozyć
    Katarek odciągam dwa razy dziennie bo bo nocy juz caly nos zatkany
    Anastacia nie wiem jak to sie stalo dobe po porodzie mialam -5kg w 8 dobie jak wychodzilam ze szpitala bylo -10 i drugie 10 w domu tylko u mnie woda zatrzymala sie przez to cisnienie i czułam ze schodzi bo przez miesiac budzilam sie zalana potem
    Ja chyba nigdy nie przestae sie martwic Julka je po 10 15 min i jeszcze bardziej ulewa wczoraj znowu kazalam M robic mm jak juz piersi nie chciala ale nie zjadla myslicie ze najada sie w tak krótkim czasie? boje sie ze spadnie mi na wadze wczoraj tez tak jadla a wieczorem odciagnęlam mleko zeby zobaczyc ile je i zjadla wszystko i plakala z glodu jeszcze dorobilismy 30ml mm i w miedzy czasie na piersi jeszcze byla mozliwe ze przez caly dzien malo jadla i na wieczór była głodna wiem ze zadaje głupie pytania ale nie moge sie przyzwyczaic do kp i boje sie ze ja zaglodze

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett dzieki chwytam sie juz kazdego pomyslu.

ja tez sciagam katar po nocy mysle ze to suche powietrze bo w ciagu dnia jest ok

kass nie martw sie moja tezz ja 10 15 minut a czasem w nocy razem ze zmiana pieluchy trwa to 10 minut:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ciągu dnia Junior potrafi jeść i 40 minut ale to taka bardziej zabawa niż jedzenie :) Natomiast w nocy od 2/3 dni ssa dosłownie 7-10 minut i zasypia ale mam wrażenie że ssa wtedy bardziej efektywnie bo faktycznie je a nie bawi się :) zwykle jedno karmienie w nocy mamy dłuższe ale nie dlatego że Junior dłużej je a dlatego że wtedy się rozbudza i trochę marudzi. Wagę sprawdzę dopiero za 2 tygodnie ale wydaje mi się że powinno być ok bo Junior nie wygląda na głodnego

‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ