Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
czekaja wrote:Sarah naprawde ciepło ubierasz małego:-) ja dziś na spacer owinelam mala tylko kocem założyłem czapke i chustke i było jej ciepło ale u nas było z 17 stopni. Dziś stwierdziłam że z moim wózkiem da się biegać
już normalnie ćwicze to co przed ciąża i w szoku jestem że kondycja jest w miarę ok:-) od poniedziałku zacznę biegać i mam nadzieję zgubić 4 kg które mi zostało. Moja mała robiła kilka kupek dziennie a teraz tylko 1 to normalne? Jak jest u0Was? No i my ciągle walczymy z odparzona pupa nic nie pomaga:-(
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
gosiaczek31 wrote:Nosefrida u nas w uzyciu prawie codziennie jak tylko slychac ze cos szelesci w nosku
Ja nie rozumiem czemu moja córcia musi miec mega cieplo. Dzis wyszłam z nia na spacer zalozylam jej czapeczkę kombinezon z polarku okrylam kolderka i jeszcze kocykiem. Bylo z 20 stopni i bylam pewna ze może się przegrzeje wiec ja sprawdziłam a ona ani karku nie miała spoconego glowki tez nie w dodatku cala opatulona a rączki chlodne. W szoku bylam ze z niej aż taki zmarzluch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 23:44
-
Sarah88 wrote:ines31 nie nic takiego nie robie
jestem wkurzona bo wszystkie super spodnie na mnie ciasne nadal ;/ mieszcze sie w nie ale ledwno oddycham, z kazdej strony wszystko wyplywa a mialam fajna figure! 49kg wazylam a teraz 55 i nie cxhce to zleciec ;/ a podobno karmienie piersia to poteguje no i co? i gowno, odkad maly sie urodzil zlecialo od razu 8kg ale dalej 6kg jest i ani drgnie..no moze o kilka ghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
Rubi wrote:Scarlett to Ci się porobilo..
oby szybko przeszło..
Ja niestety powróciłam do dokarmiania butelka bo młody jest wiecznie głodny i pierś mu nie wystarcza..no trudno muszę się z tym pogodzić że na samym moim mleku go nie wykarmie..już trochę znormalnialam i nie rycze z tego powodu..mama mi tłumaczy że dobrze że chce jeść bo są też dzieci niejadki i tu jest większy problem..Ehh..
A mam pytanie co do spania..wasze dzieci w nocy śpią na plecach? Bo ja zawsze Franka układam na bok bo boję się że mu się uleje i się zakrztusi..w dzień kładę go na pleckach bo mam nad nim większą kontrolę i widzę że to ułożenie mu się spodobało i mu wygodnie..http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
czekaja wrote:Sarah naprawde ciepło ubierasz małego:-) ja dziś na spacer owinelam mala tylko kocem założyłem czapke i chustke i było jej ciepło ale u nas było z 17 stopni. Dziś stwierdziłam że z moim wózkiem da się biegać
już normalnie ćwicze to co przed ciąża i w szoku jestem że kondycja jest w miarę ok:-) od poniedziałku zacznę biegać i mam nadzieję zgubić 4 kg które mi zostało. Moja mała robiła kilka kupek dziennie a teraz tylko 1 to normalne? Jak jest u0Was? No i my ciągle walczymy z odparzona pupa nic nie pomaga:-(
-
ines31 wrote:Moja głupia teściowa stwierdziła że z moim dzieckiem jest coś nie tak, bo nie leży sobie sam spokojnie tylko musi być z kimś (najlepiej ze mna
) na rękach. Nie trzeba go nosić, ale potrzebuje bliskości. No to ona na to że mamin cycka wychowam i tyle. Ale jak on płacze to co mam go zostawić samego
??? chyba bym razem z nim płakała. Durne babsko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 02:09
ines31 lubi tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
Ewelaa wrote:Dzieki dziewczyny za mile slowa. U mnie jednak nie obedzie sie bez wizyty u pschloga ktora mam w nast tyg.
-
anet525 wrote:ja tez używam nosfridę plus sol fizjologiczna. Tez codziennie oczyszczam nosek.
Ja nie rozumiem czemu moja córcia musi miec mega cieplo. Dzis wyszłam z nia na spacer zalozylam jej czapeczkę kombinezon z polarku okrylam kolderka i jeszcze kocykiem. Bylo z 20 stopni i bylam pewna ze może się przegrzeje wiec ja sprawdziłam a ona ani karku nie miała spoconego glowki tez nie w dodatku cala opatulona a rączki chlodne. W szoku bylam ze z niej aż taki zmarzluch.
U mnie to samo. Najpierw sie denerwowalam na mame, ze okrywa ja drugim kocykiem w domu, ale ona faktycznie lubi miec cieplo. Nie poci sie, nie ma potowek, a inaczej raczki ma jak lody. Na spacer ubieram w dresik i wssdzam w kombinezon. Jak widze ze jest cieplo to troche rozpinam -
gosiaczek31 wrote:My tez po spacerku. Wlasciwie pierwszym nie liczac samochodowych wyjazdow. A mala krzyczala jakby ja obdzierali ze skory. Bo nagle glodna sie zrobila i musialam wrocic zrobic mleko Dopiero byl spokoj. Ale nie spala. co dosc dziwne bo dzieci zwykle na dworze szybko zasypiaja o ona oczy jak 5 zlotych.
-
Na odparzenia dostalam od lekarza recepte na masc roboona, ale srednio dawala rade. w glownej mierze pomoglo podmywanie przy kazdej zmianie pieluszki bialym jeleniem pod kranem i eietrzenie pupy, az ladnie wyschnie. Przemywam tez pupe rumiankiem. -
kasss wrote:my też po spacerku Julka tez marudzi do póki nie zaśnie pogoda piękna wasze dzieci tez spią z rekami u góry? ines dobrze ze z piersia juz lepiej to pewnie przez ten nawał pokarmu
ja ide sprzatac bo nic dzis nie zrobiłam a mój tulasek dalej spi w ogrodzie z babcia;)
I zapomniałam sie pochwalić schudłam 20kg!!! zostało mi jeszcze 7 ale przy tych 27 ciesze sie ze tylke juz zeszło;)http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
XxMoniaXx wrote:Dziewczyny jaki aspirator do noska polecacie do codziennego stosowania ?
czy codziennie oczyszczacie nosek ?http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
Ja też z małą jak idę na dwór to tylko czapkę zakładam i to taką wiosenną i przykrywam tylko tym kocykiem z Minky i to wszystko. tzn w wózku jeszcze zapinam tą przykrywę z materiału ale to tylko jest na nóżkach i brzuszkuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 02:41
-
myje tylko wacikami nasaczonymi woda smaruje wietrze po kilka razy dziennie. pieluch idzie po 15 20 sztuk dziennie bo zmnieniam doslownie po kazdym baku i kazddym siku. juz probowalismy maki ziemniaczanej linomag alantan bepanthen sudocrem masc posladkowa i nawet na recepte triderm. wszystko konczy sie porazka. jedno zniknie pojawia sie nastepne i tak od 2 tygodni ponad. myjemy pupke w nadmanganie potasu tez niewiele pomoglo. chyba trzeba bedzie isc do dermatologa bo domowe sposoby nie pomagaj:(
-
czekaja wrote:myje tylko wacikami nasaczonymi woda smaruje wietrze po kilka razy dziennie. pieluch idzie po 15 20 sztuk dziennie bo zmnieniam doslownie po kazdym baku i kazddym siku. juz probowalismy maki ziemniaczanej linomag alantan bepanthen sudocrem masc posladkowa i nawet na recepte triderm. wszystko konczy sie porazka. jedno zniknie pojawia sie nastepne i tak od 2 tygodni ponad. myjemy pupke w nadmanganie potasu tez niewiele pomoglo. chyba trzeba bedzie isc do dermatologa bo domowe sposoby nie pomagaj:(
-
nick nieaktualnyhttp://m.ceneo.pl/13026411#tab=click Czekaja ja osobiście nie stosowałam ale moja przyjaciółka zachwyca się kremem z Palmersa na odparzenia. Jej synkowi pomogła a to chłopczyk o sporych problemach skórnych.
Czy musicie rano odciągać katar Waszym dzieciom? Ja tak a przez dzień Junior nic w nosku chyba nie ma. Może to suche powietrze? Sama nie wiem
Ja do noska mam Frida ale chyba kupie jeszcze katarek -
ja też grubo Julki nie ubieram to co ma na sobie body i spiochy plus kombinezon i czapeczka przykrywam kocykiem o chustce to juz mowy nie ma problem jest czapke załozyć
Katarek odciągam dwa razy dziennie bo bo nocy juz caly nos zatkany
Anastacia nie wiem jak to sie stalo dobe po porodzie mialam -5kg w 8 dobie jak wychodzilam ze szpitala bylo -10 i drugie 10 w domu tylko u mnie woda zatrzymala sie przez to cisnienie i czułam ze schodzi bo przez miesiac budzilam sie zalana potem
Ja chyba nigdy nie przestae sie martwic Julka je po 10 15 min i jeszcze bardziej ulewa wczoraj znowu kazalam M robic mm jak juz piersi nie chciala ale nie zjadla myslicie ze najada sie w tak krótkim czasie? boje sie ze spadnie mi na wadze wczoraj tez tak jadla a wieczorem odciagnęlam mleko zeby zobaczyc ile je i zjadla wszystko i plakala z glodu jeszcze dorobilismy 30ml mm i w miedzy czasie na piersi jeszcze byla mozliwe ze przez caly dzien malo jadla i na wieczór była głodna wiem ze zadaje głupie pytania ale nie moge sie przyzwyczaic do kp i boje sie ze ja zaglodze[/url]
-
nick nieaktualnyU mnie w ciągu dnia Junior potrafi jeść i 40 minut ale to taka bardziej zabawa niż jedzenie
Natomiast w nocy od 2/3 dni ssa dosłownie 7-10 minut i zasypia ale mam wrażenie że ssa wtedy bardziej efektywnie bo faktycznie je a nie bawi się
zwykle jedno karmienie w nocy mamy dłuższe ale nie dlatego że Junior dłużej je a dlatego że wtedy się rozbudza i trochę marudzi. Wagę sprawdzę dopiero za 2 tygodnie ale wydaje mi się że powinno być ok bo Junior nie wygląda na głodnego