Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Moja tez tak lubi na mamusi najlepiej nazywamy ja z mezem tulaskiem bo lubi sie tulic my idziemy na spacerek Iness jak twoja pierś? Rubi nie załamuj sie tym bo to nie twoja wina wazne ze karmisz malego a jak troche zje mm nic mu nie bedzie
    Mój właśnie uwielbia taką pozycję jaką masz na zdjęciu na awatarze z malutką twoją.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Mój właśnie uwielbia taką pozycję jaką masz na zdjęciu na awatarze z malutką twoją.
    Mój Synuś wczoraj tak zasnął hehe na mamusi

ines31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:

Aha i muszę się pochwalić, że wczoraj po raz pierwszy zawiązaliśmy Młodego do chusty, tzn mąż zawiązał na sobie, bo on bardziej wprawny i na początku dziecko było zszokowane i badało co to się stało wokół i ziorało to na męża to na mnie, aż w końcu z tej dezorientacji Młody opuścił głowę i zaczął intensywnie szukać cyca ;) Żeby było śmieszniej to głodny nie był, a sytuacja powtórzyła się też przy drugim podejściu :)

Stąd slogan - cokolwiek się dzieje - szukaj cyca! ;)
    czyli mialas tak jak ja przy pierwszych probach :)

mysmy dzis byli pierwszy raz w chuscie na dworze(bo szlam na poczte a tam duzo schodow do pokonania wiec bym nie dala rady) i smacznie spal, ludzie gapili sie strasznie, jedni z zaskoczeniem drudzy usmiechali sie
    bardzo fajnie bylo

Tess lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mój Synuś wczoraj tak zasnął hehe na mamusi
    Mojego tak usypiam zawsze :) Oduczyłam go w ten sposób zasypiać przy piersi :)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile slowa. U mnie jednak nie obedzie sie bez wizyty u pschloga ktora mam w nast tyg.

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja tez muszę dokarmiac Wiktorię mlekiem mm bo moim się nie najada co do spania w nocy to moja mała śpi na plecach choć klade ja na boku to i tak się przekręca na plecy

• anet525 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie sposób za wami nadążyć. Moja tez lubi zasypiać na brzuszku u mnie na klatce tak slodko się wtula. W lozeczku spi na plecach nie lubi na boku.od dwóch nocy mamy z mezem ciężkie chwile bo malej pomylilo sie dzień z noca. Jak tylko mala ok 2 budzi sie na jedzenie to potem spać jej się nie chce. Nie placze ale marudzi, specjalnie smoczka wypluwa.najlepiej ja wziadc i gadac do niej wtedy miny robi jak tylko przymknę oko ta w krzyk. Maz juz drugi dzien do pracy zaspal. Potrafi tak wymuszać do 4-5 nad ranem a w dzien smacznie spi a ja na pełnych obrotach. Masakra. Dzis byłam z Ineska na spacerze. Juz zapomniałam jakie to fajne uczucie tak spacerować z maluszkiem;)

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my właśnie wróciliśmy ze spacerku. pogoda piękna :) co do spania to od paru wieczorów mój synek zasypia z mężem na misia:) w naszym łóżku wtuleni w siebie :) mąż nosem trzyma niuńka Oskara, a Oskar wykłada sobie rączkę na tatusia i tak zasypiają :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po spacerku. Wlasciwie pierwszym nie liczac samochodowych wyjazdow. A mala krzyczala jakby ja obdzierali ze skory. Bo nagle glodna sie zrobila i musialam wrocic zrobic mleko Dopiero byl spokoj. Ale nie spala. co dosc dziwne bo dzieci zwykle na dworze szybko zasypiaja o ona oczy jak 5 zlotych.

• kasss Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też po spacerku Julka tez marudzi do póki nie zaśnie pogoda piękna wasze dzieci tez spią z rekami u góry? ines dobrze ze z piersia juz lepiej to pewnie przez ten nawał pokarmu
    f090kz.jpg
    2v9rerl.jpg
    x6hfyr.jpg
    ja ide sprzatac bo nic dzis nie zrobiłam a mój tulasek dalej spi w ogrodzie z babcia;)
    I zapomniałam sie pochwalić schudłam 20kg!!! zostało mi jeszcze 7 ale przy tych 27 ciesze sie ze tylke juz zeszło;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 16:07

noa8, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ines31, Niunia86, anet525, Dorka.1979, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wybrałam się na pierwszy spacer bez męża i mocno to odchorowalam..:/ wydaje mi się że tyle czasu minęło a to raptem 3 tyg. Od operacji..zaczęło że mnie na nowo lecieć z wysiłku..i bolały mnie pachwiny i brzuch..myślałam co to dla mnie wejść na 1 piętro..ale ledwo wtargalam ten wózek...Ehh muszę jeszcze z dwa tygodnie odpuścić i póki co chodzić z mężem..ale przyznaje że sam spacer był super..nie chciało mi się wracać do domu..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    my też po spacerku Julka tez marudzi do póki nie zaśnie pogoda piękna wasze dzieci tez spią z rekami u góry? ines dobrze ze z piersia juz lepiej to pewnie przez ten nawał pokarmu
    f090kz.jpg
    2v9rerl.jpg
    x6hfyr.jpg
    ja ide sprzatac bo nic dzis nie zrobiłam a mój tulasek dalej spi w ogrodzie z babcia;)
    I zapomniałam sie pochwalić schudłam 20kg!!! zostało mi jeszcze 7 ale przy tych 27 ciesze sie ze tylke juz zeszło;)
    Moj szkrab tez śpi z raczkami u gory.jak ty to zrobilas ze zgubilas 20kg w tak krotkim czasie?

anet525 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet - u nas Mały też o 2 w nocy zaczynał być aktywny, ale położna poradziła, żeby go po prostu budzić w dzień. Tzn nie pozwalać spać dłużej jak 3,5 godziny i delikatnie wybudzać na przewijanie i karmienie. Ja jeszcze sobie wymyśliłam, że po 21 przygaszam wszystkie światła w chałupie, żeby się to z nocą kojarzyło, a od 6 rano wszystko na full pootwierane i pozapalane.

anet525, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuki
    my dzis bylismy na pierwszym spacerze :-) piekna pogoda i bylismy az godzinke, mam nadzieje, ze nie za dlugo jak na peirwszy raz:-) ale az szkoda byo wracac!
    u nas Maly tez najpierw przez 3 noce budzil sie ok 4-5 i nie chcial spac a w zeszla noc od 1 nie umialam go uspic! i tak do rana! w ciagu dnia spi i nie ma problemu, zasyia przy butli a w nocy niestety juz gorzej :-/ poprzestawialo mu sie troche a ja zaczynam chodzic jak zombie bo jakos nie umiem spac w ciagu dnia z nim bo wtedy "korzystam" z zycia ;-)
    u mnie Josh w ciagu dnia spi najczesciej na brzuszku, sprawdzam co chwile plus mam angel care, a w nocy spi na pleckach.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki aspirator do noska polecacie do codziennego stosowania ?
    czy codziennie oczyszczacie nosek ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny jaki aspirator do noska polecacie do codziennego stosowania ?
    czy codziennie oczyszczacie nosek ?
    Nosefrida u nas w uzyciu prawie codziennie jak tylko slychac ze cos szelesci w nosku

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustami ? bo słyszałam, że infekcje łapią potem ale nie wiem ile w tym prawdy ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od czego ta infekcja przeciez to sie wciaga nie wdmuchuje...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah naprawde ciepło ubierasz małego:-) ja dziś na spacer owinelam mala tylko kocem założyłem czapke i chustke i było jej ciepło ale u nas było z 17 stopni. Dziś stwierdziłam że z moim wózkiem da się biegać:-) już normalnie ćwicze to co przed ciąża i w szoku jestem że kondycja jest w miarę ok:-) od poniedziałku zacznę biegać i mam nadzieję zgubić 4 kg które mi zostało. Moja mała robiła kilka kupek dziennie a teraz tylko 1 to normalne? Jak jest u0Was? No i my ciągle walczymy z odparzona pupa nic nie pomaga:-(

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ☺ My dzisiaj byliśmy z Lenką na spacerze 2 razy-od 11-13 i od 17-18.40☺ Było prawie 20 stopni. od tamtej pory śpi jak anioł i aż się boje nocy... przeważnie jest tak ze idzie spać ok 22,śpi do 3 i później juz budzi się co 1,5-2 godz.

Ja słyszałam od neonatologa, że Wit k nie można przedawkowac i kazała podawać nawet jak karmie pół na pół.

My robimy chrzciny w lipcu. A co do kg to straciłam wszystkie ciążowe plus dodatkowych 8kg. Mimo to przy moim wzroście i tak mam 2kg nadwagi wiec jeszcze z 8 mogłabym zgubić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 21:35

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 1632 1633 1634 1635 1636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ