WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Moja tez tak lubi na mamusi najlepiej nazywamy ja z mezem tulaskiem bo lubi sie tulic my idziemy na spacerek Iness jak twoja pierś? Rubi nie załamuj sie tym bo to nie twoja wina wazne ze karmisz malego a jak troche zje mm nic mu nie bedzie
    Mój właśnie uwielbia taką pozycję jaką masz na zdjęciu na awatarze z malutką twoją.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Mój właśnie uwielbia taką pozycję jaką masz na zdjęciu na awatarze z malutką twoją.
    Mój Synuś wczoraj tak zasnął hehe na mamusi

ines31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:

Aha i muszę się pochwalić, że wczoraj po raz pierwszy zawiązaliśmy Młodego do chusty, tzn mąż zawiązał na sobie, bo on bardziej wprawny i na początku dziecko było zszokowane i badało co to się stało wokół i ziorało to na męża to na mnie, aż w końcu z tej dezorientacji Młody opuścił głowę i zaczął intensywnie szukać cyca ;) Żeby było śmieszniej to głodny nie był, a sytuacja powtórzyła się też przy drugim podejściu :)

Stąd slogan - cokolwiek się dzieje - szukaj cyca! ;)
    czyli mialas tak jak ja przy pierwszych probach :)

mysmy dzis byli pierwszy raz w chuscie na dworze(bo szlam na poczte a tam duzo schodow do pokonania wiec bym nie dala rady) i smacznie spal, ludzie gapili sie strasznie, jedni z zaskoczeniem drudzy usmiechali sie
    bardzo fajnie bylo

Tess lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mój Synuś wczoraj tak zasnął hehe na mamusi
    Mojego tak usypiam zawsze :) Oduczyłam go w ten sposób zasypiać przy piersi :)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile slowa. U mnie jednak nie obedzie sie bez wizyty u pschloga ktora mam w nast tyg.

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja tez muszę dokarmiac Wiktorię mlekiem mm bo moim się nie najada co do spania w nocy to moja mała śpi na plecach choć klade ja na boku to i tak się przekręca na plecy

• anet525 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie sposób za wami nadążyć. Moja tez lubi zasypiać na brzuszku u mnie na klatce tak slodko się wtula. W lozeczku spi na plecach nie lubi na boku.od dwóch nocy mamy z mezem ciężkie chwile bo malej pomylilo sie dzień z noca. Jak tylko mala ok 2 budzi sie na jedzenie to potem spać jej się nie chce. Nie placze ale marudzi, specjalnie smoczka wypluwa.najlepiej ja wziadc i gadac do niej wtedy miny robi jak tylko przymknę oko ta w krzyk. Maz juz drugi dzien do pracy zaspal. Potrafi tak wymuszać do 4-5 nad ranem a w dzien smacznie spi a ja na pełnych obrotach. Masakra. Dzis byłam z Ineska na spacerze. Juz zapomniałam jakie to fajne uczucie tak spacerować z maluszkiem;)

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my właśnie wróciliśmy ze spacerku. pogoda piękna :) co do spania to od paru wieczorów mój synek zasypia z mężem na misia:) w naszym łóżku wtuleni w siebie :) mąż nosem trzyma niuńka Oskara, a Oskar wykłada sobie rączkę na tatusia i tak zasypiają :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po spacerku. Wlasciwie pierwszym nie liczac samochodowych wyjazdow. A mala krzyczala jakby ja obdzierali ze skory. Bo nagle glodna sie zrobila i musialam wrocic zrobic mleko Dopiero byl spokoj. Ale nie spala. co dosc dziwne bo dzieci zwykle na dworze szybko zasypiaja o ona oczy jak 5 zlotych.

• kasss Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też po spacerku Julka tez marudzi do póki nie zaśnie pogoda piękna wasze dzieci tez spią z rekami u góry? ines dobrze ze z piersia juz lepiej to pewnie przez ten nawał pokarmu
    f090kz.jpg
    2v9rerl.jpg
    x6hfyr.jpg
    ja ide sprzatac bo nic dzis nie zrobiłam a mój tulasek dalej spi w ogrodzie z babcia;)
    I zapomniałam sie pochwalić schudłam 20kg!!! zostało mi jeszcze 7 ale przy tych 27 ciesze sie ze tylke juz zeszło;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 16:07

noa8, gosiaczek31, kaczamila, ines31, Niunia86, anet525, Dorka.1979, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wybrałam się na pierwszy spacer bez męża i mocno to odchorowalam..:/ wydaje mi się że tyle czasu minęło a to raptem 3 tyg. Od operacji..zaczęło że mnie na nowo lecieć z wysiłku..i bolały mnie pachwiny i brzuch..myślałam co to dla mnie wejść na 1 piętro..ale ledwo wtargalam ten wózek...Ehh muszę jeszcze z dwa tygodnie odpuścić i póki co chodzić z mężem..ale przyznaje że sam spacer był super..nie chciało mi się wracać do domu..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    my też po spacerku Julka tez marudzi do póki nie zaśnie pogoda piękna wasze dzieci tez spią z rekami u góry? ines dobrze ze z piersia juz lepiej to pewnie przez ten nawał pokarmu
    f090kz.jpg
    2v9rerl.jpg
    x6hfyr.jpg
    ja ide sprzatac bo nic dzis nie zrobiłam a mój tulasek dalej spi w ogrodzie z babcia;)
    I zapomniałam sie pochwalić schudłam 20kg!!! zostało mi jeszcze 7 ale przy tych 27 ciesze sie ze tylke juz zeszło;)
    Moj szkrab tez śpi z raczkami u gory.jak ty to zrobilas ze zgubilas 20kg w tak krotkim czasie?

anet525 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet - u nas Mały też o 2 w nocy zaczynał być aktywny, ale położna poradziła, żeby go po prostu budzić w dzień. Tzn nie pozwalać spać dłużej jak 3,5 godziny i delikatnie wybudzać na przewijanie i karmienie. Ja jeszcze sobie wymyśliłam, że po 21 przygaszam wszystkie światła w chałupie, żeby się to z nocą kojarzyło, a od 6 rano wszystko na full pootwierane i pozapalane.

anet525, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuki
    my dzis bylismy na pierwszym spacerze :-) piekna pogoda i bylismy az godzinke, mam nadzieje, ze nie za dlugo jak na peirwszy raz:-) ale az szkoda byo wracac!
    u nas Maly tez najpierw przez 3 noce budzil sie ok 4-5 i nie chcial spac a w zeszla noc od 1 nie umialam go uspic! i tak do rana! w ciagu dnia spi i nie ma problemu, zasyia przy butli a w nocy niestety juz gorzej :-/ poprzestawialo mu sie troche a ja zaczynam chodzic jak zombie bo jakos nie umiem spac w ciagu dnia z nim bo wtedy "korzystam" z zycia ;-)
    u mnie Josh w ciagu dnia spi najczesciej na brzuszku, sprawdzam co chwile plus mam angel care, a w nocy spi na pleckach.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki aspirator do noska polecacie do codziennego stosowania ?
    czy codziennie oczyszczacie nosek ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny jaki aspirator do noska polecacie do codziennego stosowania ?
    czy codziennie oczyszczacie nosek ?
    Nosefrida u nas w uzyciu prawie codziennie jak tylko slychac ze cos szelesci w nosku

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustami ? bo słyszałam, że infekcje łapią potem ale nie wiem ile w tym prawdy ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od czego ta infekcja przeciez to sie wciaga nie wdmuchuje...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah naprawde ciepło ubierasz małego:-) ja dziś na spacer owinelam mala tylko kocem założyłem czapke i chustke i było jej ciepło ale u nas było z 17 stopni. Dziś stwierdziłam że z moim wózkiem da się biegać:-) już normalnie ćwicze to co przed ciąża i w szoku jestem że kondycja jest w miarę ok:-) od poniedziałku zacznę biegać i mam nadzieję zgubić 4 kg które mi zostało. Moja mała robiła kilka kupek dziennie a teraz tylko 1 to normalne? Jak jest u0Was? No i my ciągle walczymy z odparzona pupa nic nie pomaga:-(

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ☺ My dzisiaj byliśmy z Lenką na spacerze 2 razy-od 11-13 i od 17-18.40☺ Było prawie 20 stopni. od tamtej pory śpi jak anioł i aż się boje nocy... przeważnie jest tak ze idzie spać ok 22,śpi do 3 i później juz budzi się co 1,5-2 godz.

Ja słyszałam od neonatologa, że Wit k nie można przedawkowac i kazała podawać nawet jak karmie pół na pół.

My robimy chrzciny w lipcu. A co do kg to straciłam wszystkie ciążowe plus dodatkowych 8kg. Mimo to przy moim wzroście i tak mam 2kg nadwagi wiec jeszcze z 8 mogłabym zgubić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 21:35

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 1632 1633 1634 1635 1636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ