Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kasss wrote:Moja tez tak lubi na mamusi najlepiej nazywamy ja z mezem tulaskiem bo lubi sie tulic my idziemy na spacerek Iness jak twoja pierś? Rubi nie załamuj sie tym bo to nie twoja wina wazne ze karmisz malego a jak troche zje mm nic mu nie bedzie
-
Tess wrote:
Aha i muszę się pochwalić, że wczoraj po raz pierwszy zawiązaliśmy Młodego do chusty, tzn mąż zawiązał na sobie, bo on bardziej wprawny i na początku dziecko było zszokowane i badało co to się stało wokół i ziorało to na męża to na mnie, aż w końcu z tej dezorientacji Młody opuścił głowę i zaczął intensywnie szukać cycaŻeby było śmieszniej to głodny nie był, a sytuacja powtórzyła się też przy drugim podejściu
Stąd slogan - cokolwiek się dzieje - szukaj cyca!
mysmy dzis byli pierwszy raz w chuscie na dworze(bo szlam na poczte a tam duzo schodow do pokonania wiec bym nie dala rady) i smacznie spal, ludzie gapili sie strasznie, jedni z zaskoczeniem drudzy usmiechali sie
bardzo fajnie byloTess lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny nie sposób za wami nadążyć. Moja tez lubi zasypiać na brzuszku u mnie na klatce tak slodko się wtula. W lozeczku spi na plecach nie lubi na boku.od dwóch nocy mamy z mezem ciężkie chwile bo malej pomylilo sie dzień z noca. Jak tylko mala ok 2 budzi sie na jedzenie to potem spać jej się nie chce. Nie placze ale marudzi, specjalnie smoczka wypluwa.najlepiej ja wziadc i gadac do niej wtedy miny robi jak tylko przymknę oko ta w krzyk. Maz juz drugi dzien do pracy zaspal. Potrafi tak wymuszać do 4-5 nad ranem a w dzien smacznie spi a ja na pełnych obrotach. Masakra. Dzis byłam z Ineska na spacerze. Juz zapomniałam jakie to fajne uczucie tak spacerować z maluszkiem;)
-
nick nieaktualnymy właśnie wróciliśmy ze spacerku. pogoda piękna
co do spania to od paru wieczorów mój synek zasypia z mężem na misia:) w naszym łóżku wtuleni w siebie
mąż nosem trzyma niuńka Oskara, a Oskar wykłada sobie rączkę na tatusia i tak zasypiają
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy tez po spacerku. Wlasciwie pierwszym nie liczac samochodowych wyjazdow. A mala krzyczala jakby ja obdzierali ze skory. Bo nagle glodna sie zrobila i musialam wrocic zrobic mleko Dopiero byl spokoj. Ale nie spala. co dosc dziwne bo dzieci zwykle na dworze szybko zasypiaja o ona oczy jak 5 zlotych.
-
my też po spacerku Julka tez marudzi do póki nie zaśnie pogoda piękna wasze dzieci tez spią z rekami u góry? ines dobrze ze z piersia juz lepiej to pewnie przez ten nawał pokarmu
ja ide sprzatac bo nic dzis nie zrobiłam a mój tulasek dalej spi w ogrodzie z babcia;)
I zapomniałam sie pochwalić schudłam 20kg!!! zostało mi jeszcze 7 ale przy tych 27 ciesze sie ze tylke juz zeszło;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 16:07
noa8, gosiaczek31, kaczamila, ines31, Niunia86, anet525, Dorka.1979, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość
[/url]
-
Ja wczoraj wybrałam się na pierwszy spacer bez męża i mocno to odchorowalam..
wydaje mi się że tyle czasu minęło a to raptem 3 tyg. Od operacji..zaczęło że mnie na nowo lecieć z wysiłku..i bolały mnie pachwiny i brzuch..myślałam co to dla mnie wejść na 1 piętro..ale ledwo wtargalam ten wózek...Ehh muszę jeszcze z dwa tygodnie odpuścić i póki co chodzić z mężem..ale przyznaje że sam spacer był super..nie chciało mi się wracać do domu..
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
kasss wrote:my też po spacerku Julka tez marudzi do póki nie zaśnie pogoda piękna wasze dzieci tez spią z rekami u góry? ines dobrze ze z piersia juz lepiej to pewnie przez ten nawał pokarmu
ja ide sprzatac bo nic dzis nie zrobiłam a mój tulasek dalej spi w ogrodzie z babcia;)
I zapomniałam sie pochwalić schudłam 20kg!!! zostało mi jeszcze 7 ale przy tych 27 ciesze sie ze tylke juz zeszło;)anet525 lubi tę wiadomość
-
Anet - u nas Mały też o 2 w nocy zaczynał być aktywny, ale położna poradziła, żeby go po prostu budzić w dzień. Tzn nie pozwalać spać dłużej jak 3,5 godziny i delikatnie wybudzać na przewijanie i karmienie. Ja jeszcze sobie wymyśliłam, że po 21 przygaszam wszystkie światła w chałupie, żeby się to z nocą kojarzyło, a od 6 rano wszystko na full pootwierane i pozapalane.
anet525, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
hej mamuki
my dzis bylismy na pierwszym spacerzepiekna pogoda i bylismy az godzinke, mam nadzieje, ze nie za dlugo jak na peirwszy raz:-) ale az szkoda byo wracac!
u nas Maly tez najpierw przez 3 noce budzil sie ok 4-5 i nie chcial spac a w zeszla noc od 1 nie umialam go uspic! i tak do rana! w ciagu dnia spi i nie ma problemu, zasyia przy butli a w nocy niestety juz gorzejpoprzestawialo mu sie troche a ja zaczynam chodzic jak zombie bo jakos nie umiem spac w ciagu dnia z nim bo wtedy "korzystam" z zycia
u mnie Josh w ciagu dnia spi najczesciej na brzuszku, sprawdzam co chwile plus mam angel care, a w nocy spi na pleckach. -
nick nieaktualny
-
Sarah naprawde ciepło ubierasz małego:-) ja dziś na spacer owinelam mala tylko kocem założyłem czapke i chustke i było jej ciepło ale u nas było z 17 stopni. Dziś stwierdziłam że z moim wózkiem da się biegać
już normalnie ćwicze to co przed ciąża i w szoku jestem że kondycja jest w miarę ok:-) od poniedziałku zacznę biegać i mam nadzieję zgubić 4 kg które mi zostało. Moja mała robiła kilka kupek dziennie a teraz tylko 1 to normalne? Jak jest u0Was? No i my ciągle walczymy z odparzona pupa nic nie pomaga:-(
-
Witajcie ☺ My dzisiaj byliśmy z Lenką na spacerze 2 razy-od 11-13 i od 17-18.40☺ Było prawie 20 stopni. od tamtej pory śpi jak anioł i aż się boje nocy... przeważnie jest tak ze idzie spać ok 22,śpi do 3 i później juz budzi się co 1,5-2 godz.
Ja słyszałam od neonatologa, że Wit k nie można przedawkowac i kazała podawać nawet jak karmie pół na pół.
My robimy chrzciny w lipcu. A co do kg to straciłam wszystkie ciążowe plus dodatkowych 8kg. Mimo to przy moim wzroście i tak mam 2kg nadwagi wiec jeszcze z 8 mogłabym zgubićWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 21:35
MamaAdasia lubi tę wiadomość