Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi spróbuj troszke i obserwuj małego. Ale lepiej poczekaj aż mały skończy miesiąc. Bo lepiej jeszcze poczekać. Ja zaczelam próbować i dodawać nowych składników stopniowo gdy Ines skończył miesiąc. Tak mi polozna doradzila
-
Dzień dobry
Madziutek cieszę się , że jest już coraz lepiej. Dużo zdrówka życzę
Justyśka ja miałam okropnie popękane sutki już w szpitalu i ból niesamiwity przy początku ssania, ale po powrocie nie było śladu ran. Używałam tylko maść Lansinoh z lanoliną i naprawdę efekt był natychmiastowy. A na deprechę powiem tylko przeczekaj kochana ten czas , powinno być coraz lepiej.
Powiedzcie mi kiedy zmienia się kolor oczek u dzieci? Czy u któregoś z Was są już brązowe?
Od ktorego tyg mogę wsadzić młodego do bujaczka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 16:41
madziutek 23 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
A możecie mi podać że dwa przepisy na dobre mięso..w jaki sposób je przyrządzacie..? A z tymi pieczarkami może faktycznie jeszcze z dwa tygodnie się wstrzymam..Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Ja też staram się jeść wszystko w małych ilościach i jak narazie małemu nie zaszkodziłam. Jedynie odrzuciłam gazowane napoje i smażone jedzenie.
aha i zaczełam ćwiczyć, czuje sie już dobrze , ale dalej mam 2kg na plusie.20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
noa8 wrote:Dzień dobry
Madziutek cieszę się , że jest już coraz lepiej. Dużo zdrówka życzę
Justyśka ja miałam okropnie popękane sutki już w szpitalu i ból niesamiwity przy początku ssania, ale po powrocie nie było śladu ran. Używałam tylko maść Lansinoh z lanoliną i naprawdę efekt był natychmiastowy. A na deprechę powiem tylko przeczekaj kochana ten czas , powinno być coraz lepiej.
Powiedzcie mi kiedy zmienia się kolor oczek u dzieci? Czy u któregoś z Was są już brązowe?
Od ktorego tyg mogę wsadzić młodego do bujaczka? -
nick nieaktualnyDzisiaj to już wogóle mam masakrę płacze co chwila małej w nocy się ulalo i w faldce zostało troszkę i dzisiaj odkryłam ze ma odpazone i płacze co chwila ze tego wcześniej nie zobaczyłam posmarowalam sudocremem ale niewiem czy pomoże. Chodzę i płacze ze ja to boli i zła matka jestem bo przeoczylam to
-
Justyska- nie łam sie
ja odkryłam dziś brud za uchem Poli - dziecko jakoś żyje . Musimy o nasze szkraby dbać ale niestety musimy sie na własnych błędach nauczyć co i jak - praktyka weryfikuje wiedze teoretyczna.
Ja na początku tez miałam huśtawkę nastrojów - tylko trzeba uważać zeby sie nie przedłużyło .
Z dobrych wieści- dziś zbalamucilam męża;) dziwnie tak kochać sie bez brzuchaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, pamiętamy o Was i pozdrawiamy z Teosiem, ale ja nie potrafię jeszcze znaleźć czasu, żeby ogarniać małego, mieszkanie, siebie, mojego M. gości i mieć czas na bieżąco Was śledzić. Poczytałam trochę teraz i widzę, że typowe noworodkowo-niemowlęce sprawy
tak jak u nas.
Życie zweryfikowało trochę plany sprzed narodzinzawsze tak jest.
Niestety też mieliśmy epizod ze szpitalem na 1 dzień, ale jest wszystko ok.
Karmimy się piersią, ale brodawki poranione też. Leczę nagietkiem, maltanem i wietrzeniem.
Pępek odpadł nam dopiero w 14 dniu, babrał się niestety, mamy też problem z ropiejącym oczkiem. Kropimy. No i ulewa dość, nawet po odbiciu, dlatego śpi raz na jednym, raz na drugim boku na klinie. Przez długi poród Teoś ma krwiaka na głowie. Czekamy aż się wchłonie.
Poza tym mały wg mnie jest spokojnym maluszkiem, śpi sporo, je sporo i kup robi sporo, ot typowy bobas.
Postaram się nawiedzać Was częściej. Trzymajcie się ciepło razem ze swoimi pociechami
loszcz, MartaM, Tess, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
Noa mojemu synkowi oczy zrobily sie brazowe ddopiero po pol roku wiec bardzo pozno.
Mial niebieskie, potem jasne szare ktore coeaz bardziej ciemnialy az w koncu braz co bardzi mnie ucieszylo bo wszyscy mowili ze beda niebieskie po tacie. A jednak oczka ma mojenoa8, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Madzik82 wrote:Noa mojemu synkowi oczy zrobily sie brazowe ddopiero po pol roku wiec bardzo pozno.
Mial niebieskie, potem jasne szare ktore coeaz bardziej ciemnialy az w koncu braz co bardzi mnie ucieszylo bo wszyscy mowili ze beda niebieskie po tacie. A jednak oczka ma moje
Zobaczymy jak to u nas bedzie , w necie pisze , że nawet do roku czasu oczka mogą się zmienić.
Madzik82 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Madzik82 wrote:Ja teraz tez czekam az malej zrobia sie ciemne. Podobno z granatowych oczu zawsze wychodza brazowe. A z szarych i niebieskich roznie moze byc
noa8 lubi tę wiadomość
-
gosiaczek31 wrote:Loszcz moja mala budzi sie tez o 7 i nie spi do 11-12. I zwykle tez tylko na raczkach chce byc. Ewentualnie chwile klade ja na narozniku i siedze obok to z 15 min ma zajecie bo patrzy na poduchy z kanapy mamy takie kontrastowe jasne liscie na ciemnym tle i bardzo jej sie to podoba. A ja mam pare minut na wypicie herbaty:-)
loszcz lubi tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
ewka1990 wrote:Jak moja mała się krztusi to podnoszenia ja do gory i sklepie po plecach
gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
Dorka.1979 wrote:Też tak robię, a jak się zakrztusiła przy położonej środowiskowej to mi kazała małą główką w dół bo żeby niby wyleciało tedy co wyleciało a jak podnoszę do góry to że wlatuje głębiej. A ja i tak robię po swojemu, bo mi się wydaje że to pijaczka. W środę mam ostatnią jej wizytę. Myślę że specjalnie tak się umówiła żeby zapytać jaki jest wynik badania na ZD, a ja jej powiem że wyników nadal nie mam i niech się dalej zastanawia pinda jedna.
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny