WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi spróbuj troszke i obserwuj małego. Ale lepiej poczekaj aż mały skończy miesiąc. Bo lepiej jeszcze poczekać. Ja zaczelam próbować i dodawać nowych składników stopniowo gdy Ines skończył miesiąc. Tak mi polozna doradzila

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Madziutek cieszę się , że jest już coraz lepiej. Dużo zdrówka życzę :)

Justyśka ja miałam okropnie popękane sutki już w szpitalu i ból niesamiwity przy początku ssania, ale po powrocie nie było śladu ran. Używałam tylko maść Lansinoh z lanoliną i naprawdę efekt był natychmiastowy. A na deprechę powiem tylko przeczekaj kochana ten czas , powinno być coraz lepiej.

Powiedzcie mi kiedy zmienia się kolor oczek u dzieci? Czy u któregoś z Was są już brązowe?

Od ktorego tyg mogę wsadzić młodego do bujaczka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 16:41

madziutek 23 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie mi podać że dwa przepisy na dobre mięso..w jaki sposób je przyrządzacie..? A z tymi pieczarkami może faktycznie jeszcze z dwa tygodnie się wstrzymam..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie smutki dorwaly :-(
    U mnie oczywiście chodzi o kp.
    Mały za chiny nie chce jeść z piersi wiec musze odciagac a nie zawsze dam radę zanim się obudzi i jest krzyk.Strasznie się mecze i mleko zaczyna zanikac

201503231678.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się jeść wszystko w małych ilościach i jak narazie małemu nie zaszkodziłam. Jedynie odrzuciłam gazowane napoje i smażone jedzenie.

aha i zaczełam ćwiczyć, czuje sie już dobrze , ale dalej mam 2kg na plusie.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Dzień dobry :)

Madziutek cieszę się , że jest już coraz lepiej. Dużo zdrówka życzę :)

Justyśka ja miałam okropnie popękane sutki już w szpitalu i ból niesamiwity przy początku ssania, ale po powrocie nie było śladu ran. Używałam tylko maść Lansinoh z lanoliną i naprawdę efekt był natychmiastowy. A na deprechę powiem tylko przeczekaj kochana ten czas , powinno być coraz lepiej.

Powiedzcie mi kiedy zmienia się kolor oczek u dzieci? Czy u któregoś z Was są już brązowe?

Od ktorego tyg mogę wsadzić młodego do bujaczka?
    moj Aleks mial po urodzeniu ciemnoniebieskie ale szybko sie zrobily brazowe

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po jakim czasie od cc można zrobić sobie kąpiel w wannie?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to już wogóle mam masakrę płacze co chwila małej w nocy się ulalo i w faldce zostało troszkę i dzisiaj odkryłam ze ma odpazone i płacze co chwila ze tego wcześniej nie zobaczyłam posmarowalam sudocremem ale niewiem czy pomoże. Chodzę i płacze ze ja to boli i zła matka jestem bo przeoczylam to

• oli Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska- nie łam sie ;) ja odkryłam dziś brud za uchem Poli - dziecko jakoś żyje . Musimy o nasze szkraby dbać ale niestety musimy sie na własnych błędach nauczyć co i jak - praktyka weryfikuje wiedze teoretyczna.

Ja na początku tez miałam huśtawkę nastrojów - tylko trzeba uważać zeby sie nie przedłużyło .

Z dobrych wieści- dziś zbalamucilam męża;) dziwnie tak kochać sie bez brzucha ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pamiętamy o Was i pozdrawiamy z Teosiem, ale ja nie potrafię jeszcze znaleźć czasu, żeby ogarniać małego, mieszkanie, siebie, mojego M. gości i mieć czas na bieżąco Was śledzić. Poczytałam trochę teraz i widzę, że typowe noworodkowo-niemowlęce sprawy :) tak jak u nas.

Życie zweryfikowało trochę plany sprzed narodzin :) zawsze tak jest.
    Niestety też mieliśmy epizod ze szpitalem na 1 dzień, ale jest wszystko ok.
    Karmimy się piersią, ale brodawki poranione też. Leczę nagietkiem, maltanem i wietrzeniem.

Pępek odpadł nam dopiero w 14 dniu, babrał się niestety, mamy też problem z ropiejącym oczkiem. Kropimy. No i ulewa dość, nawet po odbiciu, dlatego śpi raz na jednym, raz na drugim boku na klinie. Przez długi poród Teoś ma krwiaka na głowie. Czekamy aż się wchłonie.

Poza tym mały wg mnie jest spokojnym maluszkiem, śpi sporo, je sporo i kup robi sporo, ot typowy bobas.

Postaram się nawiedzać Was częściej. Trzymajcie się ciepło razem ze swoimi pociechami :)

loszcz, MartaM, Tess, Pocahontas lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa mojemu synkowi oczy zrobily sie brazowe ddopiero po pol roku wiec bardzo pozno.
    Mial niebieskie, potem jasne szare ktore coeaz bardziej ciemnialy az w koncu braz co bardzi mnie ucieszylo bo wszyscy mowili ze beda niebieskie po tacie. A jednak oczka ma moje :)

noa8, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Noa mojemu synkowi oczy zrobily sie brazowe ddopiero po pol roku wiec bardzo pozno.
    Mial niebieskie, potem jasne szare ktore coeaz bardziej ciemnialy az w koncu braz co bardzi mnie ucieszylo bo wszyscy mowili ze beda niebieskie po tacie. A jednak oczka ma moje :)

Zobaczymy jak to u nas bedzie , w necie pisze , że nawet do roku czasu oczka mogą się zmienić.

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez czekam az malej zrobia sie ciemne. Podobno z granatowych oczu zawsze wychodza brazowe. A z szarych i niebieskich roznie moze byc

noa8 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ja teraz tez czekam az malej zrobia sie ciemne. Podobno z granatowych oczu zawsze wychodza brazowe. A z szarych i niebieskich roznie moze byc
    Moja Oliwcia miala granatowe....i jej zjasnisly do dzis ma jasne błękitne takze na to nie ma reguly.teraz Fabian ma tez granatowe i ciekawe jakie finalnie bedzie mial...babcia obstawia brązowe za mamusia a ja obstawiam ze niebieskie za tatusiem

noa8 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Loszcz moja mala budzi sie tez o 7 i nie spi do 11-12. I zwykle tez tylko na raczkach chce byc. Ewentualnie chwile klade ja na narozniku i siedze obok to z 15 min ma zajecie bo patrzy na poduchy z kanapy mamy takie kontrastowe jasne liscie na ciemnym tle i bardzo jej sie to podoba. A ja mam pare minut na wypicie herbaty:-)
    Moja śpi tak jak ja w ciąży. Od 2 do 13. Chociaż w międzyczasie też ale te długie spanie to ma od 2 do 13

loszcz lubi tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Jak moja mała się krztusi to podnoszenia ja do gory i sklepie po plecach
    Też tak robię, a jak się zakrztusiła przy położonej środowiskowej to mi kazała małą główką w dół bo żeby niby wyleciało tedy co wyleciało a jak podnoszę do góry to że wlatuje głębiej. A ja i tak robię po swojemu, bo mi się wydaje że to pijaczka. W środę mam ostatnią jej wizytę. Myślę że specjalnie tak się umówiła żeby zapytać jaki jest wynik badania na ZD, a ja jej powiem że wyników nadal nie mam i niech się dalej zastanawia pinda jedna.

gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    Też tak robię, a jak się zakrztusiła przy położonej środowiskowej to mi kazała małą główką w dół bo żeby niby wyleciało tedy co wyleciało a jak podnoszę do góry to że wlatuje głębiej. A ja i tak robię po swojemu, bo mi się wydaje że to pijaczka. W środę mam ostatnią jej wizytę. Myślę że specjalnie tak się umówiła żeby zapytać jaki jest wynik badania na ZD, a ja jej powiem że wyników nadal nie mam i niech się dalej zastanawia pinda jedna.
    Ta polozna to jakas wredne suczysko musi byc

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie czym różni się katarek od katarku plus?

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny wiecie czym różni się katarek od katarku plus?
    Nie mam pojecia...mnie wogole zastanawia czy taki mAluch nie przestraszy sie dzwieku odkurzacza

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junior śpi słodko jak odkurzamy więc myślę że póki co dźwięk go nie przestraszy. Póki co korzystam z Fridy ale wydaje mi się że Katarek pozwoli mi dokładniej oczyścić nos :)

‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ