Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek a jaki miałaś do karmienia stanik z panache? Bo ja na razie mam miękkie zwykle jeden z mama alles drugi naturana ale rozmiar nie do końca mój ;( i zastanawiam sie nad panache sophie . W pon będę w Gdyni to mogłabym przymierzyć i kupić. Bo jednak cos bez fiszbin potrzebuje- przerobiłam stare harmony dopasowane rozmiarowo na karmnik ale fiszbiny mnie drażnią ;(

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Pola tez ma odparzona szyjkę - smarowałam bepanthenem

km5svcqgfaw599l1.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Hej ,

Co do wagi- każde dziecko inaczej przybiera, mój starszy mając 6 mcy ważył niecałe 8 kg,a mając rok nieco ponad 10. Jest wysoki i szczupły. Szymek urodził się 3970, spadł do 3700 a teraz po 7 tygodniach ma ponad 6kg. Pulpet.

Mój Szymek dziś pierwszy raz przekręcił się sam z brzuszka na plecki kilkakrotnie. Strasznie szybko,Adaś miał chyba z 3-4 mce jak to umiał.

Mam zmasakrowane sutki, karmienie masakra, maly ulewa mlekiem z krwią..
    Mój też tak robi i ja głupia się martwiłam że równowagi na brzuszku nie umie utrzymać i ze coś jest nie tak ;) A to po prostu nowa umiejętność :) :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica chyba kazda miala z nas takie momenty. Ja przy pierwszym dziecku mialam totalna zalamke i desperacje przy Ines nie mam nawet sumienia krzyczek bo tyle się wycierpiala. Co do wagi moja jest drobniutka wazy teraz 4100 ale doktor mówi ze ładnie przybiera bo okolo 400g tygodniowo.
    Dowiedziałam sie wlasnie ze Ines nie ma typowego zapalenia płuc tylko raczej jest przeziębiona. Maluchy nie chorują na zapalenie gardła czy nosa i wszystko zatrzymuje sie w plucach. Ale zmian osluchowych nie ma. Jedynie co rentgen pokazał minimalne zmiany. No i ten cholerny katarek. Ciężko się go pozbyc

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    Gosiaczek a jaki miałaś do karmienia stanik z panache? Bo ja na razie mam miękkie zwykle jeden z mama alles drugi naturana ale rozmiar nie do końca mój ;( i zastanawiam sie nad panache sophie . W pon będę w Gdyni to mogłabym przymierzyć i kupić. Bo jednak cos bez fiszbin potrzebuje- przerobiłam stare harmony dopasowane rozmiarowo na karmnik ale fiszbiny mnie drażnią ;(
    Sophie wlasnie, czarny. Jest super wg mnie. No i dosc ladny. Mam tez elomi z freya prosty kroj bez ozdob ale on na fiszbinach i ma niewygodne zapiecie. Choc trzyma pieknie.
    Oli a przerabialas sama biustonosz czy gdzies u krawcowej? Bo tez chce jeden przerobic sobie i nie wiem czy krawcowa ogarnie temat. Poza tym ciezko chyba dostac te zapinki quick Qlick.

• oli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrZerabialam sama sposobem ze stanikomanii
    http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html

Zapinanie jest mniej wygodne niż na klik ale bez dramatu

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska na wage w pierwszych miesiacach i tak niewielki mamy wplyw karmiac piersia. Dziecko zje ile chce a jak bedzie wygladalo i wazylo to juz niezalezne od nas. To genetyka, predyspozycje, jakosc mleka jakie mamy... przeciez karmiac piersia i tak pierwsze miesiace sie niczym nie dokarmia wiec jesli na samym mleku dziecko bedzie pulpetem to widocznie taka jego uroda czy chcemy czy nie pulchne dzieciatko:-) inaczej w pozniejszym wieku jak mamy wplyw na to co dajemy dziecku do jedzeniA.
    moja starsza corka jak miala 3 mce wazyla 6 kg wiec tez byla pulpecik ale przybierala rownomiernie od urodzenia i lekarz mowil ze to najwazniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett dobrze ze to nie zapalenie pluc. Niby blachy katar a tyle przez to problemow. szkoda mi zawsze zakayarzonych maluszkow bo mecza sie z tym okrutnie nie mogac wydmuchac tego. A tak jak piszecie aspiratorem nie zawsze da sie wyciagnac.
    Duzo zdrowia dla malutkiej!

anet525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    PrZerabialam sama sposobem ze stanikomanii
    http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html

Zapinanie jest mniej wygodne niż na klik ale bez dramatu
    Dzieki za link:-) moze sama sobie przerobie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 18:43

• anet525 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dziekujemy

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Justyska na wage w pierwszych miesiacach i tak niewielki mamy wplyw karmiac piersia. Dziecko zje ile chce a jak bedzie wygladalo i wazylo to juz niezalezne od nas. To genetyka, predyspozycje, jakosc mleka jakie mamy... przeciez karmiac piersia i tak pierwsze miesiace sie niczym nie dokarmia wiec jesli na samym mleku dziecko bedzie pulpetem to widocznie taka jego uroda czy chcemy czy nie pulchne dzieciatko:-) inaczej w pozniejszym wieku jak mamy wplyw na to co dajemy dziecku do jedzeniA.
    moja starsza corka jak miala 3 mce wazyla 6 kg wiec tez byla pulpecik ale przybierala rownomiernie od urodzenia i lekarz mowil ze to najwazniejsze.

Oni karmią od początku mm i na początku mieli miesiąc czasu jazdy z kolkami a teraz myślę że to przez to mleko chyba że mylę sie

A jak długie powinno być 4 m dziecko ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 19:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma reguly. I waga i wzrost zaleza tez od tego z jaka sie dziecko urodzi. Jesli urodzi sie 2 kg i 50 cm to wiadomo ze pozniej osiagnie ta sama wage i wzrost niz to co wazylo np 3,5 kg i 58 cm. Jesli karmione sa w ten sam sposob. jak starsze dziecko to pozniej te roznice sie troche zacieraja.

Moja corka miala w 4 mcu okolo 65 cm. A urodzila sie 55 cm. A teraz jest bardzo wysoka Powyzej 97 centyla. Wyzsza niz przecietne dziecko w jej wieku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet dozo zdrowia dla malutkiej

Krokodylica jesteś tylko człowiekiem i możesz mieć chwile słabości i puściły ci nerwy ja na moja mała nigdy jeszcze nie podniosła głosu ale zdarzyło mi się w myślach zdenerwowac na nią i potem ma się wyrzuty sumienia ze się zdenerwowalo

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corcia dzis ma jakis dzien spania. Je i spi praktycznie ciagle. Moze ze 2-3 godziny czuwania byly. I pierwszy raz nawet przysnela na brzuszku lezac. Troche sie obawiam ze w nocy jej sie odechce spac i wtedy ja bede na czuwaniu. Az dziwnie mi bo siedze przed tv i czekam az sie obudzi:-)

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet wiem o czym piszesz, moj mniejszy też ma juz bardzo dlugo katarek i bardzo sie meczy, na początku plakalam, bo biedny budził sie w nocy, bo tak mu charczało, potem był rozdrażniony. Trzymam kciuki by córcia szybko wróciła do zdrówka!

co robicie z maluchami w dzien, kiedy nie chcą spać? jak je zabawiacie? co lubią? może coś od was ściągnę:)

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lubi jak sie jej spiewa patrzac prosto w oczy:-)

Pocahontas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Nie ma reguly. I waga i wzrost zaleza tez od tego z jaka sie dziecko urodzi. Jesli urodzi sie 2 kg i 50 cm to wiadomo ze pozniej osiagnie ta sama wage i wzrost niz to co wazylo np 3,5 kg i 58 cm. Jesli karmione sa w ten sam sposob. jak starsze dziecko to pozniej te roznice sie troche zacieraja.

Moja corka miala w 4 mcu okolo 65 cm. A urodzila sie 55 cm. A teraz jest bardzo wysoka Powyzej 97 centyla. Wyzsza niz przecietne dziecko w jej wieku.

Może ona taka gruba się wydaje bo jest krótka ma 61 cm. Jakby była dluzsza to by inaczej się rozłożyła ta waga

• czekaja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass spojrz na malutka ona siedziala w tym brzuszku i jest podowem tych niedoskonlaosci. jestes na nia zla?? nie!!

zamienilabys sie na piekne jedrne cialo niemajac malutkiej?? pewnie tez nie.

no niestety juz sterczacych piersi miec nie bedziemy;) brzuchow jak nastoaltki tez nie. niestety mamy przerabane ale nic nie poradzimy.

a jak schudniesz jeszcze i minie troche czasu to skora tez nabierze jedrnosci:)

moja malutka a za mna dzis kolejne 4 kilometry:) cel to byc w stanie przebiec 10km:)

Ja jak malutka nie spi pokazuje jej ksiazeczke oczami maluszka( super naprawde polecam) spiewam chodze po domu pokazuje rozne rzeczy klade na przewijak i wietrzymy pupe:) u ciebie pocahonmtas zadanie utrudnione bo masz dwojke:)

Scarlett tak jak mowisz mozna kupic na zalando. stanik przyjdzie poskaczesz w nim troche sprawdzisz jak lezy i najwyzej odeslesz. ja tez juz duzo kupowalam na zalando i nieraz odsylalam:)

Pocahontas, Tess lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę małego na plecach to dla niego znak że nie czas na sen bo śpi na boku..no i dam się sobą zajmuje..coś sobie mruczy uśmiecha się ..a jak mu się znudzi i uslysze charakterystyczny dźwięk niezadowolenia to wtedy żądamy sobie..usmiecham się do niego..opowiadam mu..czasem sama się z siebie śmieje jakie głupoty mu opowiadam :P no i zazwycZaj taka aktywność kończy się snem..

Pocahontas lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mój syn tak się przyzwyczail że pozycja na boku oznacza sen..że jak go wczoraj po tych dlugich drzemkach poraz kolejny po karmieniu ułożyłam do snu to zaczął strasznie płakać...i już nie wiedziałam o co może chodzić..co się okazało Franek był wkurzony że znowu mu każe spać..jak położyłam go na plecki to odrazu uśmiech..gaworzenie..i leżał tak grzecznie godzinę..stąd wiem że pozycja boku kojarzy mu się tylko że snem..:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ