Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala ssie baaardzo krotko bo okolo 5 minut ale intensywnie. Nie spedzamy wiec duzo czasu przy cycku. Najada sie na pewno bo jeszcze troche uleje, cycek flak no i w 7 tygodbi przybrala 2kg i 300gr wiec jest pulpetem strasznym.

Jak dlugo Wasze dzieci sa aktywne w ciagu dnia? Ile godzin?

Dorka jaki wlasciwie bedzie zarzut przeciwko lekarzowi?
    Bo skoro tylko jedna pediatra w szpitalu dopatrzyla sie cech ZD to domyslam sie ze na usg tym bardziej te cechy nie byly widoczne

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Fabis pobil rekord spania zasnal o 20.40 i obudzil sie o 2.15 poprostu bylam w szoku.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mimo iż wiek dzieciaczków podobny to każde ma swój rytm. Moja wczoraj od godz 10-22 spała jak anioł. Jadł tylko 2 razy -o 14 i o 17. Później dostała pedicetamol bo miała 38 po szczepieniu i w sumie w nocy tez ładnie spała. Budziła się co 3 godz A byłam pewna że nie pospi z racji calodniowej nieaktywnosci. Po szczepieniu spuchla jej troszkę nóżka wiec okłady z sody robimy no i po zmianie mleka od wtorku brak kupy więc dzisiaj termometr pójdzie w ruch. Może przestanie się tak prężyc bo tylko esputicon pomaga.
    Lena przez ostatnie 3 tyg przybrała niewiele ponad 700g wiec nie za dużo ale mieści się w normie. mam nadzieje że jednak przyzwyczai się do nowego mleka,problemy z pierdziochami miną bo juz nie chce jej zmieniać. W końcu to już trzecie... miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 11:55

iv09cbxm68yuj78z.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik moja Ewa nie spi mniej wiecej 7 8 godzin dziennie. spedza wtedy czas na czuwaniu plakaniu usmiechaniu sie ogladaniu przyspypaniu:)

Scarlett ja polecam staniki z hm sportowe lub stanik adidas w ktorym obecnie cwicze https://www.google.pl/search?q=stanik+sportowy+adidas&tbm=isch&imgil=-O5aleBmt0f0WM%253A%253BTu8STxNYzS2D1M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.ceneo.pl%25252F24936589&source=iu&pf=m&fir=-O5aleBmt0f0WM%253A%252CTu8STxNYzS2D1M%252C_&usg=__Kg_CgQc5iVKqvOBE2P8yWOCYbO8%3D&biw=1280&bih=890&ved=0CFEQyjc&ei=cfoxVZfrH8iXsAHGqoDYDA#imgrc=-O5aleBmt0f0WM%253A%3BTu8STxNYzS2D1M%3Bhttp%253A%252F%252Fimage.ceneo.pl%252Fdata%252Fproducts%252F24936589%252Ff-adidas-performance-racer-bra-biustonosz-sportowy-g68398.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ceneo.pl%252F24936589%3B202%3B224

a jak ide biegac to zakladam ten stanik i dodatkowo wiaze sie bandazem elastycznym i wtedy czuje sie super komfortowo nic mi nie skacze:) pamietaj ze ten stanik musi byc mocno dopasowany:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 08:33

Scarlett2014, Madzik82 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Madzik moja Ewa nie spi mniej wiecej 7 8 godzin dziennie. spedza wtedy czas na czuwaniu plakaniu usmiechaniu sie ogladaniu przyspypaniu:)

Scarlett ja polecam staniki z hm sportowe lub stanik adidas w ktorym obecnie cwicze https://www.google.pl/search?q=stanik+sportowy+adidas&tbm=isch&imgil=-O5aleBmt0f0WM%253A%253BTu8STxNYzS2D1M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.ceneo.pl%25252F24936589&source=iu&pf=m&fir=-O5aleBmt0f0WM%253A%252CTu8STxNYzS2D1M%252C_&usg=__Kg_CgQc5iVKqvOBE2P8yWOCYbO8%3D&biw=1280&bih=890&ved=0CFEQyjc&ei=cfoxVZfrH8iXsAHGqoDYDA#imgrc=-O5aleBmt0f0WM%253A%3BTu8STxNYzS2D1M%3Bhttp%253A%252F%252Fimage.ceneo.pl%252Fdata%252Fproducts%252F24936589%252Ff-adidas-performance-racer-bra-biustonosz-sportowy-g68398.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ceneo.pl%252F24936589%3B202%3B224

a jak ide biegac to zakladam ten stanik i dodatkowo wiaze sie bandazem elastycznym i wtedy czuje sie super komfortowo nic mi nie skacze:) pamietaj ze ten stanik musi byc mocno dopasowany:)

Mój przedciążowy stanik na pewno byłby super dopasowany...Gdybym jakimś cudem się w niego wcisneła :)

Dzięki :) widzę że te addidasa są na Zalando więc może zamówię bo tam można wszystko bezproblemowo oddać hak.coś jest nie tak:)

A myk z bandażem super :)

• oli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scatlett- ja polecam Panache Sport- wart swojej ceny. Ty chyb z Krakowa to masz stacjonarnie w intimo 4 you http://www.intimo4you.com/- panie Ci od razu dobiora. Hehe pamietam jak w 2009 na krakdencie nie byly najwazniejsze targi a wycieczka na Kurdwanów po stanik bo u nas nie bylo sklepow z "dziwna" rozmiarowka :) Ale to byl inny sklep chyba :)

trzyma tak ze niczym sie nie trzeba obwiazywac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 10:04

Tess, gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dupa...nachwalilam moje dziecko ze super sobie pospalo i od 1,30 do 6 rano(rekord) musialam karmic,zabawiac,przewijac,przebierac...znaczy maz pomagal i przewijal no ale masakra...wstalam 20min temu i ledwo zyje...a ten sie cieszy,ten usmiech stawia na nogi i wszystko przechodzi :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sportowy z Decathlona, ale jestem średnio zadowolona, bo niby trzyma, ale ja nie jestem w stanie wytrzymać w nim długo, tak mnie piersi straszliwie bolą i swędzą w tym pancerzu... na razie to noszę dwa staniki od szwagierki, które są za małe i tylko w nich jestem w stanie wytrzymać cały dzień ;) Chociaż boję się trochę, że mi piersi flaki zostaną po karmieniu...

INes - co do książki ,,Język niemowląt" - ja bardzo sobie chwalę i polecam, ale nie dlatego, żebym znalazła tam jakieś gotowe recepty, bo moje dziecko nie chce się podpasować w żaden szablon, ale książka mi po prostu uświadomiła kilka bardzo oczywistych rzeczy o których zapomniałam - że ten nowy człowiek ma własny charakterek, że trzeba się wsłuchiwać i obserwować, obserwować i obserwować, bo każdy płacz może oznaczać coś innego. No i że można dziecko odłożyć do łóżeczka nawet jak ma otwarte oczy :) Także ja polecam, ale niech nikt nie spodziewa się, że te recepty które podaje autorka dadzą się wcielić w życie - u nas się nie udało, zwłaszcza w pierwszych tygodniach, przez co zaliczyłam też kryzys, ale teraz my sobie robimy własny ,,system".

KASS- a nie myślałaś żeby skorzystać z wizyty konsultantki laktacyjnej? SunSun tu polecała jedną kobitkę, a mnie koleżanki polecały też jeszcze inną, do której mam kontakt. Ja jestem zdecydowana wybulić tę stówkę z hakiem, choć niby nie mam dużych problemów, ale Młody mi zgryza boleśnie prawą pierś, no i strasznie mnie boli kręgosłup od karmienia. Mam też nadzieję, że pomoże mi ustalić jakoś godziny karmienia, bo Młody jest raczej punktualny jak w zegarku (a nawet 10 min przed :)) i potrafi już przy dobrych wiatrach przespać 5-6 godzin tylko wolałabym, żeby spał od północy do 5 rano, a nie od 21 do 2... no i może coś na kolki poradzi i w sprawie mojej jałowej diety się wypowie...

oli - Intimo4you też kojarzę pozytywnie, mam stamtąd kilka fajnych staników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 10:04

ines31 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego jak dzieci przeszly szczepienie to powiem tak...ja dluzej plakalam i bardziej niz moje malenstwo.noemalnie szok,bardzo dzielny byl,poplakal lacznie z 3 min pp tych dwoch wkłuciach a potem caly dzien byl grzeczny i spal

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    U nas w domu póki co tylko mąż gada przez sen..jak Franek zacznie mu wtórować to chyba oszaleje :P

Gosiaczek a co mówi pediatra o przyroście wagi? Skoro nie płacze to chyba dobrze..może masz takie super mleczko..że jest ono sycace..no nie wiem..
    Rubi problem w tym ze nie wiem ile przybrala ostatnio bo od wizyty kontrolnej w prychodni jak miala 2 tyg to nie byla wazona. Wtedy bylo 400 g przez 2 tyg. Pediatra nic nie mowila o wadze. Ale wtedy jeszcze byla czesciowo na mm.
    Teraz jest glownie na piersi. Ewentualnie raz dziennie mm choc zwykle bez niego sie obejdzie. Polozna stwierdzila ze skoro liczy sie od najnizszej wagi w szpitalu to 400 nie jest malo na 2 tyg. Teraz sama powiedziala ze jest szczuplutka. Ale nie miala wagi i nie wazy na wizytach w domu. We wtorek mamy kontrole w przyszpitalnej poradni neonatologicznej to pewnie sie dowiek dopiero.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Oli polecam bielizne z panache. I sportowe i normalne i do karmienia trzymaja super nietypowe piersi:-) drogie ale warte ceny bo tez dlugo sluza. Nie rozciagaja sie, nie spieraja. Podobnie freya jest superr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie gada przez sen:-) narazie. kreci sie i poplakuje conajwyzej. Albo tak dziwnie parska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 10:27

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    roznie po 3 kropelki na dolaczona lyzeczke,po 4,nawet czasen po 5.ale staram sie nie przekraczac zalecanej dziennrj dawki 18kropli.wiec nie da rady podczas kazdego karmienia.podaje na pewno rano,w poludnie,po ppludniu,wieczorem i w nocy,czasem przed,czasem w trakcie albo po.zalezy od ciebie,daje codziennie. po nocy ma ciezko kupke zrobic ale to ma czesto.wiec nir wiem czy dziala.daj znac jak u ciebie bedzie l

wczoraj - az wstyd sie przyznac, mialam jakis totalny dol, darlam sie na dziecko, jak by to cos mialo pomoc... ale co, z nikad pomocy a ona wciaz sie darla... dzis od rana mam w sobie spokoj, jak mi nerwy nachodza to robie 3 glebokie wdechy i powtarzam sobie "tylko spokoj nas uratuje". W nocy podalam bobotic, mam ten forte w buteleczce, najpierw dalam do mleka ale mala sie darla i zjadla tylko 30ml wiec potem jak dalej sie spinala to dostala 3 kropelki z lyzeczki tej co jest w opakowaniu i pieknie zasnela. Nie chce jej tego dawac do kazdego posilku skoro jest od 28 dnia zycia, zreszta dobrze piszesz ze przekroczyla bym ta ilosc 18 kropli, ale jak bedzie problem znowu to podam, zeby sie dziecko nie meczylo a ja razem z nim...
    Odliczam dni, wszyscy mowia ze 1 miesiac najgorszy... jeszcze 2 tygodnie...

• Emartea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecię śpi od 21 i budzi się na jedzenie o 1 między 5 a 6 i o 10. To ostatnie spanie jest już trochę niespokojne bo jest już jasno i chyba jej to przeszkadza. W nocy karmienie przebiega szybko, bez zbędnych ceregieli i Emilka zasypia bez problemu. Ja więc przeważnie jestem wysłana.

Niunia86, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    A możesz opisać jak stosować tą metodę, bo ja z teściową nie mieszkam więc mi się nie wtrąci ;) ;)
    Ja skupiłam się na temacie zasypiania dziecka więc dziecko po nakarmieniu wieczorem bierzemy na ręce, uspokajamy np.śpiewamy kołysankę i puźniej odkładamy do łóżeczka. Chodzi o to żeby dziecko nauczyło się zasypiać samo w swoim łóżeczko bez pomocy (np.huśtanie, kładzenie na klatce piersiowej itp.). Jeżeli zaczyna płakać bierzemy na ręce uspokajamy i odkładamy z powrotem do łóżeczka i tak do skutku. Opisywała przypadek że musiała tak zrobić ponad 100 razy ale trzeciej nocy dziecko usnęło po 3 razach tzn.wyciągnięciach i uspokojeniach. ja próbowałam tej metody i po 7 razie kiedy już miałam nawet problem uspokoić dziecko na rękach poddałam się :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 11:12

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch też dawno nie był ważony i bardzo mnie ciekawi ile waży..jak go biorę do odbijania to już go CZUJĘ.. Obstawiam że z 5kg już ma..ostatnio byliśmy to w 9 dni przytyl 450g nie mam pojęcia czy to dużo mało czy w sam raz..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm te biustonosze Panache fajnie się zapowiadają ale faktycznie są dość drogie i zastanawiam się czy jest sens kupować go teraz. Planuje karmić pewnie do 6/8 miesiąca maksymalnie i jednak liczę że po tym okresie mój biust wróci do normalnych rozmiarów a wtedy taki biustonosz może być do niczego :/ ale nic mam dość blisko ten sklep o którym pisze Oli więc pójdę na miejsce coś przymierze i zdecyduje.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett Jasiek ma dzisiaj same jedynki :P

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    A moja mała od kilku dni strasznie się prężyła,nie mogła sobie piernąć,o ulewaniu nie wspomne. Dzisiaj na szczepieniu lekarz przepisał syrop Debridat na kolki,ulewanie,zaparcia i nie wiem czy to ten syrop czy stres szczepionkowy ale mała od godz 10 do teraz śpi bez ruchu. Tylko o 14 przebudziła sie,zjałda 40ml mleka i śpi dalej... Może wreszcie przeszły jej bóle brzuszka i wreszcie moze się wyspać? Oczywiście od wczoraj od godz. 21.00 po zmianie mleka ulała tylko raz!!! Boję się mówić głośno ale czyżby wreszcie nas koszmar dobiegał końca??
    Niunia u mnie jest to samo i wszystko zaczęło sie po szczepieniu prezy sie strasznie jak je robi sie czerwona jest nerwowa wypycha butelke i placzeale pierdzi caly czas mysle ze to przez to ulewanie bo ulewa bardzo duzo a przed wczoraj malo ulewala i byla spokojna wlasnie ten syrop polecila mi tesciowa a pediatra powiedziala ze to nie jest na ulewanie i bez recepty a wiem ze na recepte jest musze poprosic neonatologa by mi go przepisal. my stosowalismy to mleko enfamil ar ale nic to nie dalo czy moje czy mm ulewa tak samo

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela Anet trzymam kciuki za wasze córeczki;)
    gosiaczek jak mala nie placze to pewnie najedzona jest choc u mnie bylo tak samo i malo przybrala ale przecierz to nie jest reguła
    Tess watpie by mi pomogla juz jedna próbowala Julka ładnie łapie tylko szybko przysypia i wtedy ciezko ja zmusic do jedzenia dam sobie jeszcze jedna szanse jak mala sie troche uspokoi bo ostatnio jest strasznie nerwowa i placze czy przy piersi czy butelce nie chce jej meczyc
    u nas mala rano spi do 10 poźniej na spacerze i od 16 jest aktywna i zwykle placze do 22 poźniej juz super spi je ok 3 i 6,7
    dziewczyny ja jestem załamana moim ciałem nie chodzi tu o kg bo to da sie zrzucic nie mam juz takich piersi jak kilka lat temu brzuch caly w rozstepach wyglada okropnie ostatnio podczas <3 miałam ochote zgasić lampke zeby maz nie patrzyl na moj brzuch juz nigdy nie bedzie taki jak byl juz nigdy nie zaloze bikini a kiedys mialam super plaski brzuch i zero rozstepów plakac mi sie chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 12:54

anet525 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 1661 1662 1663 1664 1665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ