Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niunia86 wrote:Dorka a czy ten delicol pomaga na gazy? Bo moja od w kilku godz strasznie się pręży i wygina,głównie podczas jedzenia u pierdzi. myślisz ze delicol jej pomoże czy są jakieś lepsze środki?
Niunia86, Krokodylica lubią tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
ewka1990 wrote:Mi położna właśnie mówiła ze mogę podawać malej cherbatke koperkowa bo to jest naturalne wiec nie może zaszkodzić i ze lepiej podać cherbatke niż chemiczne leki
A i możesz kupić delicol można go stosować od 1dnia życia dzieckahttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
limcia wrote:Dorka.1979 wrote:Moje dzieciaki jak były małe to też się zanosiły, momentami to aż sine się robiły, żadnych badań nie robiłam bo chyba nic się nie robi, po prostu trzeba to przejść z tego co wiem i oczywiście pilnować jak zaczyna się zanosić to lekko dmuchnąć w buźkę, tylko lekko żeby załapała powietrze a nie udusiła się tym powietrzem
A w jakim wieku im przeszło?http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
Dzisiaj byłam z Natalką u ortopedy i dostałam skierowanie na USG bioderek bo lekarzowi nie pasowało to że jak wyprostował jej nóżki to fałdki nie były równe tylko jedna wyżej a druga niżej a ja głupia zapomniałam i dopiero w domu sobie przypomniałem że u nas w rodzinie to rodzinne, że moja prababka miała krzywe biodra, babka, moja mama, ja i starsza córka też ma i najwidoczniej Natalka też. I oznaką tych krzywych bioder są właśnie nie równe te fałdki w okresie niemowlęcym.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
łooo moj maly spal od 20 do 1:30. daaawnp juz tak nie bylo...ciekawa jestem.czy z tego "wyspania" jeszcze zasnie bo poki co dalej przy cycu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 03:00
gosiaczek31, loszcz, Krokodylica, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
No ja właśnie też nadrobilam..miałam fuuuure gości dzisiaj..na szczęście młody dobrze to zniósł bo nim zrobił się kocioł to usnal i odniosłam go do jego lozeczka...i tak ładnie przespal prawie całe odwiedziny....potem się o 19 zlitowalam nad gośćmi i go przyniosłam bo i tak byśmy niedługo go kapali...
Oli wobec tych faktów Sory za tak późną odpowiedź..ja mam laktator jakiś tani bo za 35zł mąż kupował więc jako laik w temacie kupił brzydko mówiąc gowno:) i w szpitalu trochę cierpiałam a teraz moje sutki są tak zahartowane że nic mi nie straszne..a laktator jest jakiejs firmy simed..
Kurcze Anet współczujęmały czlowieczek a już drugi raz szpital..życzę malutkiej szybkiego powrotu do zdrowia..trzymaj się..
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Aha no i chciałam pochwalić mojego syna że w dzień od południa przespal 4h potem karmienie i znów 4h...nie pamiętam kiedy tak spał..chyba po wyjściu że szpitala pierwsze 3dni...kiedy to byłam podjarana że dzicie będzie mi dawalo robić wszystko..
potem zeszlam na ziemię że tak nie będzie:P
gosiaczek31, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyRubi moja mala tez dzis spala od poludnia ladnie. ponad 4 h. Pozniej jeszcze spala na dworzu troche. Moze taki etap maja ze im sie cos przestawilo:-) ja to az sprawdzalam czy nie ma goraczki bo to bylo dla mnie dziwne ze tak dlugo.
No i teraz tez spala od 21 do 3. A moje piersi znow napompowane jak banie. I laktator musial pojsc w ruch.
bylo by ok i bez laktatora gdyby ona dluzej pila po obudzeniu a tak popije 6-7 min i spi dalej a cycki nadal pelne. nie wiem czy to nie za krotko zeby sie najadla... a tak zauwazylam ze ma praktycznie caly dzien ostatnio ze bardzo krotko ssie Po max 10 min. wg poloznej ktora do nas przychodzi to za malo. I ze takich 5-7 minutowek mam nie liczyc jako karmienie. No i licze ile razy na dobe mam karmien. Wychodzi nam wlasnie od 8-10 w sumie na dobe. Ale to w wiekszosci takie krotkie. I zaczynam sie zastanawiac czy jej tyle wystarcza poprostu czy nie dojada. ale nie placze z glodu ani nie szuka uporczywie cyca butelke jak dorobie to tez moze 10-20 ml dopije i to z trudem i zasypia albo wypycha jezykiem. nie wiem co o tym myslec. Jak czytam ile wasze dzieciaki zjadaja i ile przybieraja to zastanawiam sie czy z moja wszystko wporzadku.
wychodzi ze to jakis niejadek. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGosiaczek mój zwłaszcza w nocy od jakości czasu possa 6-8 minut i jest szczęśliwy. W dzień też mu się zdarza ale rzadko. A przybiera super.
My dziś mamy powrót do stałych nawyków czyli pobudka co 1,5h mniej więcej. Już chyba nawet spać mi się nie chce. A było już tak dobrze... Eh
Emartea najważniejsze że dziecko nie jest głodne. Ja mimo iż karmie i bardzo chcę karmić piersią to nie jestem fanatykiem kp.. Jak się nie da to się nie da.
Dorka a mogę zapytać czy Ty chcesz lekarza oskarżyć o błąd, że źle wykonał badanie czy uważasz że on wiedział że są symptomy ZD a świadomie Cie o nich nie poinformował? -
Rubi- dzięki
Gosiaczek -Pola tez je raczej krótko poza wieczorem kiedy mam wrażenie ze w kółko ale to tez raczej krótko a często .
I dziewczyny - Pola ostatnio w nocy tak od 2-3 gada do siebie, kręci sie i przy tym śpi. W ciagu dnia tego nie widać - Ew chwile przed przebudzeniem. A w nocy to jakiś koszmar bo ja przez to śpię na czuwaniu . Moze ktoś ma podobnie i wie co zrobić? -
U nas w domu póki co tylko mąż gada przez sen..jak Franek zacznie mu wtórować to chyba oszaleje
Gosiaczek a co mówi pediatra o przyroście wagi? Skoro nie płacze to chyba dobrze..może masz takie super mleczko..że jest ono sycace..no nie wiem..czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyMoje syn też gada przez sen
i też chwilę przed pełnym wybudzeniem. Budzę się bo myślę że Junior wstał na karmienie a on ma zamknięte oczy i gada po swojemu. Czasami do karmienia mija jeszcze dłuższa chwila. Podejrzewam że nie da się z tym nic zrobić
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 06:55
-
Scarlett2014 wrote:Moje syn też gada przez sen
i też chwilę przed pełnym wybudzeniem. Budzę się go myślę że Junior wstał na karmienie a on ma zamknięte oczy i gada po swojemu. Czasami do karmienia mija jeszcze dłuższa chwila. Podejrzewam że nie da się z tym nic zrobić
Miłego dnia -
Moja mala tez je krotko zazwyczaj kolo max 10 minut i sie najada. w przeciegu 6 tygodni przybrala 1.5kg i wazy teraz 4.7 a bylam pewna ze ma juz powyzej 5:)
dzien dobry:)
my wczoraj mielismy szczepienie. mala bardzo plakala dostala w domku pedicetamol tak profilaktycznie bo lekarka mowila ze widac ze jest wrazliwa na bol i moze ja bolec. na szczescie noc minela spokojnie. naprawde nie moge narzekac na mojego misia malutkiego chociaz oczywiscie zdazaja sie noce ze od 2 do 4 latam do pokoju co 5 minut wlozyc jej smoczka bo kichnie i jej wypada;) w takich momentach marze zeby spala z nami w lozku albo chociaz w pokoju a nie w odobnym. to niestety a moze i stety nie przejdzie.
Ja bardzo duzo uzywam laktatora bo jak gdzies wychodzimy to nie kartmie piersia tylko odciagnietym mlekiem. maz tez nieraz kapie mala i potem karmi butelka a ja ide biegac:) takze maz tez okazal sie malym wielkim skarbem i bardzo mi pomaga. za to w nocy spi jak zabity i nie ma opcji zeby wstal:)
z racji tego ze sciagam sporo i duzo uzywam laktatora polecam laktator medela mini electric. ja kupilam uzywany za 120zł i sie super sprawdza!!!
Dorka powiedz proesze co wyszlo u ciebie z zusem?? wyplacaja ci kase bez problemu??
Anet zdrowka dla malutkiej. to byla szybka reakcja wiec szybko pewnie wszystko przejdzie!!!
Moja malutka sie obudzila wiec czas zaczac dzien i poranny rytual zeby wiedziala ze noc to noc a dzien to dzien:)
milego dnia!!!!! -
nick nieaktualnyMoje dziecko spało od 1 do 6.30 śpioszek niej. Chociaż wieczorem po kompieli jest szal najchętniej to by wisiała od 20 do 1 w nocy przy cycu jak ja odciagne to jest ryk. Uśpić tez ja bardzo trudno wtedy. Ja juz wczoraj usypiałam a ona dalej ciamkala cyca normalnie żeby nie zasnąć oczy na zapałkach miałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 06:58
-
nick nieaktualnyCieszcie się z przesłanych nocy. Moje dziecko jadło dziś o 22.00, 1.00, 2.15, 3.45 i 6.15. Między 4 a 6 średnio spało i teraz też już nie śpi... Mam w nosie dalszą walki o sen i idę coś zjeść a następnie po raz kolejny zachwycać się cudownym wynalzmlkiem jakim jest korektor pod oczy.
gdzie kupić dobry biustonosz sportowy? Coś polecacie? Czekaja może Ty masz coś sprawdzonego? Mój przedciążowy był średni a teraz jest mały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 07:06