Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Wiotka krtan...hm mlody z tego wyrosnie i to minie czy jak?
    Tak, mi lekarka powiedziała że jak zacznie siedzieć to samo przejdzie

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Dorka a czy ten delicol pomaga na gazy? Bo moja od w kilku godz strasznie się pręży i wygina,głównie podczas jedzenia u pierdzi. myślisz ze delicol jej pomoże czy są jakieś lepsze środki?
    Ja daję ten delicol i sab simplex więc nie wiem co konkretnie działa chociaż moja też pierdzi ale bez płaczu i bez bólu, to chyba sab simplex rozbija duże pęcherzyki powietrza na mniejsze żeby je wywalić bez bólu a delicol ma działać chyba tak że jeśli dziecko miało alergię od pokarmu to tworzyły się gazy a stosując delicol nie tworzą się gazy od pokarmu bo delicol ma temu zapobiegać

Niunia86, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Mi położna właśnie mówiła ze mogę podawać malej cherbatke koperkowa bo to jest naturalne wiec nie może zaszkodzić i ze lepiej podać cherbatke niż chemiczne leki
    A i możesz kupić delicol można go stosować od 1dnia życia dziecka
    Tylko zwróć uwagę na to że delicol jest to enzym laktozy i pomoże na kolkę jeśli ta kolka jest spowodowana nietolerancją np mleka krowiego i innych rzeczy które tą laktozę posiadają, więc jeśli ta kolka i bóle brzuszka są spowodowane zwykłym nałykaniem się przez dziecko powietrza podczas jedzenia to mu nie pomoże

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Dorka.1979 wrote:
    Moje dzieciaki jak były małe to też się zanosiły, momentami to aż sine się robiły, żadnych badań nie robiłam bo chyba nic się nie robi, po prostu trzeba to przejść z tego co wiem i oczywiście pilnować jak zaczyna się zanosić to lekko dmuchnąć w buźkę, tylko lekko żeby załapała powietrze a nie udusiła się tym powietrzem ;)

A w jakim wieku im przeszło?
    Nie bardzo pamiętam ale chyba coś do roku

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam z Natalką u ortopedy i dostałam skierowanie na USG bioderek bo lekarzowi nie pasowało to że jak wyprostował jej nóżki to fałdki nie były równe tylko jedna wyżej a druga niżej a ja głupia zapomniałam i dopiero w domu sobie przypomniałem że u nas w rodzinie to rodzinne, że moja prababka miała krzywe biodra, babka, moja mama, ja i starsza córka też ma i najwidoczniej Natalka też. I oznaką tych krzywych bioder są właśnie nie równe te fałdki w okresie niemowlęcym.

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, udało mi się Was nadrobić

Scarlett2014, Niunia86, Pocahontas lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooo moj maly spal od 20 do 1:30. daaawnp juz tak nie bylo...ciekawa jestem.czy z tego "wyspania" jeszcze zasnie bo poki co dalej przy cycu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 03:00

gosiaczek31, loszcz, Krokodylica, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też nadrobilam..miałam fuuuure gości dzisiaj..na szczęście młody dobrze to zniósł bo nim zrobił się kocioł to usnal i odniosłam go do jego lozeczka...i tak ładnie przespal prawie całe odwiedziny....potem się o 19 zlitowalam nad gośćmi i go przyniosłam bo i tak byśmy niedługo go kapali...:)

Oli wobec tych faktów Sory za tak późną odpowiedź..ja mam laktator jakiś tani bo za 35zł mąż kupował więc jako laik w temacie kupił brzydko mówiąc gowno:) i w szpitalu trochę cierpiałam a teraz moje sutki są tak zahartowane że nic mi nie straszne..a laktator jest jakiejs firmy simed..

Kurcze Anet współczuję:( mały czlowieczek a już drugi raz szpital..życzę malutkiej szybkiego powrotu do zdrowia..trzymaj się..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i chciałam pochwalić mojego syna że w dzień od południa przespal 4h potem karmienie i znów 4h...nie pamiętam kiedy tak spał..chyba po wyjściu że szpitala pierwsze 3dni...kiedy to byłam podjarana że dzicie będzie mi dawalo robić wszystko..:P potem zeszlam na ziemię że tak nie będzie:P

gosiaczek31, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi tez mam ten lakta mila,ale robilam nim moze ze 3 razy,na razie tego nie potrzebuje wiec tez nie chcialam inwestowac wiecej

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi moja mala tez dzis spala od poludnia ladnie. ponad 4 h. Pozniej jeszcze spala na dworzu troche. Moze taki etap maja ze im sie cos przestawilo:-) ja to az sprawdzalam czy nie ma goraczki bo to bylo dla mnie dziwne ze tak dlugo.

No i teraz tez spala od 21 do 3. A moje piersi znow napompowane jak banie. I laktator musial pojsc w ruch.
    bylo by ok i bez laktatora gdyby ona dluzej pila po obudzeniu a tak popije 6-7 min i spi dalej a cycki nadal pelne. nie wiem czy to nie za krotko zeby sie najadla... a tak zauwazylam ze ma praktycznie caly dzien ostatnio ze bardzo krotko ssie Po max 10 min. wg poloznej ktora do nas przychodzi to za malo. I ze takich 5-7 minutowek mam nie liczyc jako karmienie. No i licze ile razy na dobe mam karmien. Wychodzi nam wlasnie od 8-10 w sumie na dobe. Ale to w wiekszosci takie krotkie. I zaczynam sie zastanawiac czy jej tyle wystarcza poprostu czy nie dojada. ale nie placze z glodu ani nie szuka uporczywie cyca butelke jak dorobie to tez moze 10-20 ml dopije i to z trudem i zasypia albo wypycha jezykiem. nie wiem co o tym myslec. Jak czytam ile wasze dzieciaki zjadaja i ile przybieraja to zastanawiam sie czy z moja wszystko wporzadku.
    wychodzi ze to jakis niejadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett zdrowka dla Ineski. Biedactwo znow w szpitalu. Szkoda mi kruszynki. Dobrze ze tak szybko sie zorientowalas ze cos sie dzieje.

anet525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek mój zwłaszcza w nocy od jakości czasu possa 6-8 minut i jest szczęśliwy. W dzień też mu się zdarza ale rzadko. A przybiera super.

My dziś mamy powrót do stałych nawyków czyli pobudka co 1,5h mniej więcej. Już chyba nawet spać mi się nie chce. A było już tak dobrze... Eh

Emartea najważniejsze że dziecko nie jest głodne. Ja mimo iż karmie i bardzo chcę karmić piersią to nie jestem fanatykiem kp.. Jak się nie da to się nie da.

Dorka a mogę zapytać czy Ty chcesz lekarza oskarżyć o błąd, że źle wykonał badanie czy uważasz że on wiedział że są symptomy ZD a świadomie Cie o nich nie poinformował?

• oli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi- dzięki
    Gosiaczek -Pola tez je raczej krótko poza wieczorem kiedy mam wrażenie ze w kółko ale to tez raczej krótko a często .

I dziewczyny - Pola ostatnio w nocy tak od 2-3 gada do siebie, kręci sie i przy tym śpi. W ciagu dnia tego nie widać - Ew chwile przed przebudzeniem. A w nocy to jakiś koszmar bo ja przez to śpię na czuwaniu . Moze ktoś ma podobnie i wie co zrobić?

km5svcqgfaw599l1.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu póki co tylko mąż gada przez sen..jak Franek zacznie mu wtórować to chyba oszaleje :P

Gosiaczek a co mówi pediatra o przyroście wagi? Skoro nie płacze to chyba dobrze..może masz takie super mleczko..że jest ono sycace..no nie wiem..

czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje syn też gada przez sen :) i też chwilę przed pełnym wybudzeniem. Budzę się bo myślę że Junior wstał na karmienie a on ma zamknięte oczy i gada po swojemu. Czasami do karmienia mija jeszcze dłuższa chwila. Podejrzewam że nie da się z tym nic zrobić :)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 06:55

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Moje syn też gada przez sen :) i też chwilę przed pełnym wybudzeniem. Budzę się go myślę że Junior wstał na karmienie a on ma zamknięte oczy i gada po swojemu. Czasami do karmienia mija jeszcze dłuższa chwila. Podejrzewam że nie da się z tym nic zrobić :)

Miłego dnia :)
    Moj Fabos tez gada po swojemu przez sen i oczka ma zamkniete

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala tez je krotko zazwyczaj kolo max 10 minut i sie najada. w przeciegu 6 tygodni przybrala 1.5kg i wazy teraz 4.7 a bylam pewna ze ma juz powyzej 5:)

dzien dobry:)

my wczoraj mielismy szczepienie. mala bardzo plakala dostala w domku pedicetamol tak profilaktycznie bo lekarka mowila ze widac ze jest wrazliwa na bol i moze ja bolec. na szczescie noc minela spokojnie. naprawde nie moge narzekac na mojego misia malutkiego chociaz oczywiscie zdazaja sie noce ze od 2 do 4 latam do pokoju co 5 minut wlozyc jej smoczka bo kichnie i jej wypada;) w takich momentach marze zeby spala z nami w lozku albo chociaz w pokoju a nie w odobnym. to niestety a moze i stety nie przejdzie.

Ja bardzo duzo uzywam laktatora bo jak gdzies wychodzimy to nie kartmie piersia tylko odciagnietym mlekiem. maz tez nieraz kapie mala i potem karmi butelka a ja ide biegac:) takze maz tez okazal sie malym wielkim skarbem i bardzo mi pomaga. za to w nocy spi jak zabity i nie ma opcji zeby wstal:)

z racji tego ze sciagam sporo i duzo uzywam laktatora polecam laktator medela mini electric. ja kupilam uzywany za 120zł i sie super sprawdza!!!

Dorka powiedz proesze co wyszlo u ciebie z zusem?? wyplacaja ci kase bez problemu??

Anet zdrowka dla malutkiej. to byla szybka reakcja wiec szybko pewnie wszystko przejdzie!!!

Moja malutka sie obudzila wiec czas zaczac dzien i poranny rytual zeby wiedziala ze noc to noc a dzien to dzien:)

milego dnia!!!!!:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spało od 1 do 6.30 śpioszek niej. Chociaż wieczorem po kompieli jest szal najchętniej to by wisiała od 20 do 1 w nocy przy cycu jak ja odciagne to jest ryk. Uśpić tez ja bardzo trudno wtedy. Ja juz wczoraj usypiałam a ona dalej ciamkala cyca normalnie żeby nie zasnąć oczy na zapałkach miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 06:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się z przesłanych nocy. Moje dziecko jadło dziś o 22.00, 1.00, 2.15, 3.45 i 6.15. Między 4 a 6 średnio spało i teraz też już nie śpi... Mam w nosie dalszą walki o sen i idę coś zjeść a następnie po raz kolejny zachwycać się cudownym wynalzmlkiem jakim jest korektor pod oczy.

gdzie kupić dobry biustonosz sportowy? Coś polecacie? Czekaja może Ty masz coś sprawdzonego? Mój przedciążowy był średni a teraz jest mały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 07:06

‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ