Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Emartea-belly bandit to ja kupiłam, ale nie nosze
Hehe-wydaje mi sie ze brzuch jest w lepszej formie niz przed ciaza -no ale jeszcze wczesniej schudlam 25 kg i sie niczym nie smarowalam a teraz tak. w pon mam lekarza -jak pozwoli cwiczyc to chyba powalcze troche z pasem i cwiczeniami. albo samymi cwiczeniami- pas w sumie kupiłam głównie z powodu obaw o to, że rana po cc będzie mnie bardzo boleć przy ruchach a koleżanka mówiła że z pasem czuła się pewniej bo trochę odciążał mięśnie.
Emartea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Scarlett założyłam sie z mezem i sie udalo w pol roku
zdrowa dieta i ruch
Emartea- dasz rade - tylko nie zadne diety cud a zbilansowana dieta i spacery i samo zleci
aha Scarlett w temacie odciagania znalazlam to:
waga dziecka*140 = dzienna porcja mleka (na wszystkie karmienia)
np. 3,5*140 =490
i załóżmy ze karmisz 8 razy na dobę
490/8 = 61,25
i to 61 ml to jest porcja mleka na jedno karmienieScarlett2014, limcia lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Dzięki kochana, też spróbuję jak żaba będzie się tak znowu męczyć.
Ile i jak podajesz? w sensie do każdego posiłku czy jak ma problem z kupą tylko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:29
-
nick nieaktualnyOli podziwiam tym bardziej że sama kiedyś zarzuciłam trochę ponad 10 kg i wiem że to wcale takie proste nie jest.
Oli dzięki za wzór tylko że ja nie wiem ile razy dziennie karmie bo czasami mam wrażenie że robię to non-stop
Emaartea ja też mam jeszcze 5 kg na plusie. W ogóle chyba kilku z nas zostało coś koło tego do zrzucenia. Ja czekam na zielone światło od ginekologa i spróbuje coś się poruszać. Ze względu na wpływ jedzenia na moją laktacje dieta póki co nie wchodzi w grę.
Ty Emartea przez ucho zdecydowałaś się na rezygnację z kp?
Krokodylica ja nie podaje Bobotic ale dziś pediatra mówiła mi że jakby mały się męczył mogę podać mu 3 kropelki. Inna sprawa że akurat mi i lekarz i położna powiedzieli że i Bobotic i Espumisan mogę podawać dopiero po pierwszym miesiącu. Co lekarz to opinia widocznie. My od wyjścia ze szpitala podajemy BioGaie. Nie wiem czy to jej zasługa czy czegoś innego ale ważne że Juniora brzuch już tak nie męczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:36
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Scarlett- tu tez jest ciekawie napisane http://www.ameda.pl/breast-pumping/ile-mleka-powinnam-zostawiać-dla-swojego-dziecka
Eh, nie lubię piątków, sama siedzę cały dzień. Jak idę na spacer to sąsiedzi jeszcze w pracy wiec nawet herbaty nie ma z kim wypić. Do miasta nie ma po co jechać. I mąż na noc nie wraca wiec wszystko na mojej głowie- przy Poli nikt mi nie pomoże, koty wariują , eh... No nic - przynajmniej jutro wraca a nie w niedziele albo tak jak jeszcze byłam w ciąży w poniedziałek po południu. No i nie trzeba w kominku palić- to tez plus .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:39
-
nick nieaktualnyEmartea wrote:Dzięki Oli. A czy któraś używa jakiegoś pasa? Ja się właśnie zastanawiam nad zakupem ale nie wiem czy warto. Mam wciąż 5 kg za dużo. Już nie karmię i nawet nie odciągam. Obawiam się, że ciężko będzie to zrzucić.
Emartea mi zostało po ciąży 4kg na plusie a do tego obwisly brzuch koszmarnie to wygląda:-( -
Scarlett2014 wrote:Ty Emartea przez ucho zdecydowałaś się na rezygnację z kp?
W okresie przyjmowania sterydów odciągałam mleko laktatorem ale mimo wszystko z czasem pokarm zanikł. Tylko, że ja od początku miałam go mało i jak już Emilka nauczyła się ssać cycka to robiła to raczej rekreacyjnie a nie żeby zaspokoić głód. Moje mleko dostawała z butelki w niewielkich ilościach przed właściwym posiłkiem z mm. Być może powinnam bardziej powalczyć o tą laktację, ale przez tą całą sytuację z uchem, codzienne wizyty w szpitalu, leki itd naprawdę nie miałam na to siły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 22:51
-
Pocahontas wrote:
dorka - jak masz siłę to zaskarżaj, bo oni często robią badania na odwal się, a kasę biorą (czy to na nfz czy prywatnie to za darmo tam nie siedzą).Pocahontas lubi tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
ines31 wrote:Jeżeli mogę zapytać tych które czytały,jakie są przemyślenia na temat książki Tracy Hogg?
Co do picia ja piję tylko wodę i herbatki laktacyjne,inke. No i piję rumianek na problemy małego z kupkami (pomaga)Co do słodyczy tylko ciastka maślane. Nie jem czekolad, nie piję kawy. Nie jem smażonego.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg