Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea-belly bandit to ja kupiłam, ale nie nosze ;) Hehe-wydaje mi sie ze brzuch jest w lepszej formie niz przed ciaza -no ale jeszcze wczesniej schudlam 25 kg i sie niczym nie smarowalam a teraz tak. w pon mam lekarza -jak pozwoli cwiczyc to chyba powalcze troche z pasem i cwiczeniami. albo samymi cwiczeniami- pas w sumie kupiłam głównie z powodu obaw o to, że rana po cc będzie mnie bardzo boleć przy ruchach a koleżanka mówiła że z pasem czuła się pewniej bo trochę odciążał mięśnie.

Emartea lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pudelek.pl/artykul/78313/amerykanska_modelka_kochajcie_swoje_rozstepy/

ciesze sie ze mnie to nie dotyczy ale wspolczuje tym ktorych cialo tak wygląda...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli 25 kg? Wow! Gratulacje!

Ewelaa i Anet zdrowia dla Waszych pociech!

Dziewczyny odciągające pokarm i dające go z butelki. Ile ml w trakcie jednego posiłku zjadają Wasze dzieciaki?

• Emartea Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Oli. A czy któraś używa jakiegoś pasa? Ja się właśnie zastanawiam nad zakupem ale nie wiem czy warto. Mam wciąż 5 kg za dużo. Już nie karmię i nawet nie odciągam. Obawiam się, że ciężko będzie to zrzucić.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet bardzo wam współczuję tych ciągłych wizyt w szpitalu. Mam nadzieję, że szybko się to choróbsko od malutkiej odczepi.

4e3f84b95f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja bobotic podaje odkad maly skonczyl 2,5tyg

Dzięki kochana, też spróbuję jak żaba będzie się tak znowu męczyć.
    Ile i jak podajesz? w sensie do każdego posiłku czy jak ma problem z kupą tylko?

• oli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett założyłam sie z mezem i sie udalo w pol roku :) zdrowa dieta i ruch :)

Emartea- dasz rade - tylko nie zadne diety cud a zbilansowana dieta i spacery i samo zleci :)

aha Scarlett w temacie odciagania znalazlam to:
    waga dziecka*140 = dzienna porcja mleka (na wszystkie karmienia)

np. 3,5*140 =490

i załóżmy ze karmisz 8 razy na dobę

490/8 = 61,25

i to 61 ml to jest porcja mleka na jedno karmienie :)

Scarlett2014, limcia lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli według tych obliczen to moj powinien pic polowe mleka które dostaje w tej chwili :-\

201503231678.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety początek zapalenia płuc . Czemu ona musi tak cierpieć????

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet dawaj znaki co sie dzieje

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzięki kochana, też spróbuję jak żaba będzie się tak znowu męczyć.
    Ile i jak podajesz? w sensie do każdego posiłku czy jak ma problem z kupą tylko?
    roznie po 3 kropelki na dolaczona lyzeczke,po 4,nawet czasen po 5.ale staram sie nie przekraczac zalecanej dziennrj dawki 18kropli.wiec nie da rady podczas kazdego karmienia.podaje na pewno rano,w poludnie,po ppludniu,wieczorem i w nocy,czasem przed,czasem w trakcie albo po.zalezy od ciebie,daje codziennie. po nocy ma ciezko kupke zrobic ale to ma czesto.wiec nir wiem czy dziala.daj znac jak u ciebie bedzie l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:29

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli podziwiam tym bardziej że sama kiedyś zarzuciłam trochę ponad 10 kg i wiem że to wcale takie proste nie jest.

Oli dzięki za wzór tylko że ja nie wiem ile razy dziennie karmie bo czasami mam wrażenie że robię to non-stop :)

Emaartea ja też mam jeszcze 5 kg na plusie. W ogóle chyba kilku z nas zostało coś koło tego do zrzucenia. Ja czekam na zielone światło od ginekologa i spróbuje coś się poruszać. Ze względu na wpływ jedzenia na moją laktacje dieta póki co nie wchodzi w grę.

Ty Emartea przez ucho zdecydowałaś się na rezygnację z kp?

Krokodylica ja nie podaje Bobotic ale dziś pediatra mówiła mi że jakby mały się męczył mogę podać mu 3 kropelki. Inna sprawa że akurat mi i lekarz i położna powiedzieli że i Bobotic i Espumisan mogę podawać dopiero po pierwszym miesiącu. Co lekarz to opinia widocznie. My od wyjścia ze szpitala podajemy BioGaie. Nie wiem czy to jej zasługa czy czegoś innego ale ważne że Juniora brzuch już tak nie męczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:36

Krokodylica lubi tę wiadomość

• oli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz- podaje co znalazłam ale wiadomo ze cieżko to obliczyć - mysle ze to na początek zeby sie zorientować ile mleka podawać . Zawsze piszą tez zeby mieć na wszelki wypadek polowe porcji ;)

loszcz lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, trzymajcie sie, ważne ze szybko zareagowalas !

anet525 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett- tu tez jest ciekawie napisane http://www.ameda.pl/breast-pumping/ile-mleka-powinnam-zostawiać-dla-swojego-dziecka

Eh, nie lubię piątków, sama siedzę cały dzień. Jak idę na spacer to sąsiedzi jeszcze w pracy wiec nawet herbaty nie ma z kim wypić. Do miasta nie ma po co jechać. I mąż na noc nie wraca wiec wszystko na mojej głowie- przy Poli nikt mi nie pomoże, koty wariują , eh... No nic - przynajmniej jutro wraca a nie w niedziele albo tak jak jeszcze byłam w ciąży w poniedziałek po południu. No i nie trzeba w kominku palić- to tez plus .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:39

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Dzięki Oli. A czy któraś używa jakiegoś pasa? Ja się właśnie zastanawiam nad zakupem ale nie wiem czy warto. Mam wciąż 5 kg za dużo. Już nie karmię i nawet nie odciągam. Obawiam się, że ciężko będzie to zrzucić.

Emartea mi zostało po ciąży 4kg na plusie a do tego obwisly brzuch koszmarnie to wygląda:-(

• Emartea Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ty Emartea przez ucho zdecydowałaś się na rezygnację z kp?

W okresie przyjmowania sterydów odciągałam mleko laktatorem ale mimo wszystko z czasem pokarm zanikł. Tylko, że ja od początku miałam go mało i jak już Emilka nauczyła się ssać cycka to robiła to raczej rekreacyjnie a nie żeby zaspokoić głód. Moje mleko dostawała z butelki w niewielkich ilościach przed właściwym posiłkiem z mm. Być może powinnam bardziej powalczyć o tą laktację, ale przez tą całą sytuację z uchem, codzienne wizyty w szpitalu, leki itd naprawdę nie miałam na to siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 22:51

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zezwolił na wszystko: ćwiczenia, seks, kąpiele w wannie. Jakoś trudno mi się jednak zebrać do tych ćwiczeń dlatego kombinuje z tym pasem. Cały czas mam nadzieję, że jakoś cudownie samo wszystko zejdzie i wróci do stanu sprzed ciąży.

4e3f84b95f.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:

dorka - jak masz siłę to zaskarżaj, bo oni często robią badania na odwal się, a kasę biorą (czy to na nfz czy prywatnie to za darmo tam nie siedzą).
    W sumie to ja nie będę uczestniczyć w tym procesie tylko adwokaci wynajęci, o ile dojdzie do procesu, bo może zakończyć się ugodą

Pocahontas lubi tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Jeżeli mogę zapytać tych które czytały,jakie są przemyślenia na temat książki Tracy Hogg?

Co do picia ja piję tylko wodę i herbatki laktacyjne,inke. No i piję rumianek na problemy małego z kupkami (pomaga :) )Co do słodyczy tylko ciastka maślane. Nie jem czekolad, nie piję kawy. Nie jem smażonego.
    A możesz opisać jak stosować tą metodę, bo ja z teściową nie mieszkam więc mi się nie wtrąci ;) ;)

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ