Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    U nas w przychodni tylko rotarix. Tylko zwolnili moja pielęgniarkę szczepienna ;( i jest inna ale tez fajna

Właśnie dziewczyny- na jaka antykoncepcję jesli w ogóle sie decydujecie ? Ja jakos nie mam przekonania do mini pigułki , gumka to wiadomo na dłużej chyba nie da rady i w sumie za wiele nie zostaje ;( ktoś rozmawiał z lekarzem o zastrzyku anty? Albo krążku?

ja rozmawiałam o zastrzyku który działa 3 miesiące. Tylko lekarka powiedziała ze pierwsze przepisze mi tabletki anty by sprawdzić jak na składniki w nim zawarte na mnie działają i jak będzie ok to mogę pomyśleć o zastrzyku

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    ktoś rozmawiał z lekarzem o zastrzyku anty? Albo krążku?

Ja na pewno będę o to pytać. Tabletek ponoć nie za bardzo moge, zresztą jak odłożyłam je kiedyś to mój organizm zniósł to tragicznie. Gumki wiadomo że niezbyt wygodne na dłuższą metę a że ja chwilo nie planuje kolejnych maluchów to chcę coś pewnego i na dłużej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett nie chcę Cię dołować ale wypadanie włosów zaczyna się 3-4 mce po porodzie. moje włosy są wszędzie :( a witaminy też piję...

• ines31 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ostatnio uslyszalam fajne imie dla chlopca i nietypowe Milan

jutro 7 tyd po porodzie a ze mnie dalej kapie...gin mowila ze ladnie sie wszystko goi,o seksie noc nie mowila ale pytala czy tabletki przepisac ,mowila ze to moze byc juz okres :/ ja to mam szczescie...
    U mnie to samo. Mam wrażenie że dostałam dziś okresu. A już miałam nadzieje że te plamienie się skończą a tu klops :( A podobno jak się karmi piersią to okres dostaje się dopiero jak skończy się karmienie :/

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Scarlett nie chcę Cię dołować ale wypadanie włosów zaczyna się 3-4 mce po porodzie. moje włosy są wszędzie :( a witaminy też piję...
    Miałam kiedyś coś takiego parę lat temu. Właśnie jak odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Płakać mi się chciało i próbowałam wszystkiego. Pomogł mi dopiero spray na sterydach który przy karmieniu nie przejdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tutaj sterydy nie przejdą. Mam nadzieję ze się to szybko skończy

• kasss Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspolczuje dziewczyny tego plamienia ja po tyg juz prawie nic nie mialam
    Scarlet wlasnie musze kupic
    oil ja tez sie nad tym zastanawiam póki co u nas <3 bylo tylko raz na szczescie nic sie nie zmienilo ale to pewnie dla tego ze cc byla do drugiego nie doszlo bo mala nam przeszkodziła:)
    scaarlet ja tez mam geste jeszcze bo podobno i tak wypadna niestety

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    A u Was jest różnica w cenie między tymi szczepieniami? U mnie nie.

Kass a nie pomogła by Ci niania elektroniczna?

Oli ja nie planuje karmić jak wrócę do pracy ale myślę że wtedy tym bardziej może zależeć Ci na czasie. Laktatory elektryczne są drogie ale moim zdaniem jeśli ktoś będzie często korzystał i planuje długo karmić to warto. Zresztą karmiąc piersią sporo oszczędzamy na mleku :)

Ja od kilku dni prawie nie plamie więc liczę że idzie ku dobremu ale jeśli nic się szybciej nie zwolni to wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie

Czy u którejś z Was zaczęło się już łysienie poporodowe? U mnie nie i o ile po porodzie ogólnie wyglądam gorzej niż przed ciążą to włosów nigdy nie miałam tak rewelacyjnych jak obecnie. Ale i cały czas biorę witaminy dla ciężarnych
    wlosy zaczynaja wypadac po 3miesiacu,wiec wszystko przed nami,a ja w konvu bylam wlosy pofarbowac na blond(odrosty) i juz nie wyszly pomaranczowe :D

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz tematy fryzjerskie - mysle nad radykalnym skróceniem włosów ale nie wiem czy będę miała chęć raz w miesiącu iść do fryzjera. Z drugiej strony ciagle kitka tez mi nie pasuje. I bądź tu mądry.

Kass u nas tez młoda zazdrosna ;) i jak zwykle dla kobiety gorzej ;/ facet to impl 2 minutach ma satysfakcję ... A kobieta potrzebuje czasu- tylko skąd go wziąć jak dziecko moze sie w każdej chwili obudzić

Scarlett- no jak na dłużej to myślałabym o spirali - ale u nas to bez sensu bo my byśmy następna ciąże juz w 2016 planowali - będę juz mieć 32 lata

km5svcqgfaw599l1.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja jestem wykoncxona normalnie :( wczoraj wrocilysmy ze szpitala a dzis mala ma goraczke ;( byl u nas lekarz i powoedziala ze jak nie bedzie schodzic to szpital- Boze tylko nie to :( tam jest tyle chorob i jestem przekonana ze wlasnie przez ten szpital wrocilysny z jakas infekcja. Biednemu zawsze wiatr w oczy :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia ja mam ten aspirator Pingo ale jeszcze nie użyty więc się nie wypowiem.

ewka dzięki za odpowiedź, nie chcę dawać małej delicolu, bo to jest na nietolerancję laktazy.
    Mam już bobotic i espumisan, ale nikt mi nie odpisał na pytanie czy podował to wcześniej niż po miesiącu życia...

Ewela współczuję choroby.

• anet525 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znow w szpitalu. Nic jeszcze nie wiem porobili jej badania czekam na wyniki. Podejrzenie znow zapalenie płuc

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mała od kilku dni strasznie się prężyła,nie mogła sobie piernąć,o ulewaniu nie wspomne. Dzisiaj na szczepieniu lekarz przepisał syrop Debridat na kolki,ulewanie,zaparcia i nie wiem czy to ten syrop czy stres szczepionkowy ale mała od godz 10 do teraz śpi bez ruchu. Tylko o 14 przebudziła sie,zjałda 40ml mleka i śpi dalej... Może wreszcie przeszły jej bóle brzuszka i wreszcie moze się wyspać? Oczywiście od wczoraj od godz. 21.00 po zmianie mleka ulała tylko raz!!! Boję się mówić głośno ale czyżby wreszcie nas koszmar dobiegał końca??

Ewela trzymam kciuki,zeby wszystko było dobrze :)

Ja też myślę o spirali ale póki co na 6 m-cy lekarz przepisał tabletki,zeby mnie do niej przygotować. A co do wypadania włosów to ja nie biorę zadnych witamin,mam bardzo ubogą dietę a mimo to włosy nie lecą wcale.. Może jeszcze wszystko przede mna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 16:35

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ja nie karmię już to włosy też mi mogą wypadać? Bo jak na razie to nie zauważyłam żeby coś się działo. Boję się tego bo normalnie włosów mam baaardzo mało a co będzie jak jeszcze będą wypadać!

Byłam we wtorek u gina i robił mi USG. Bardzo dziwnie było patrzeć na swoje "puste" wnętrze. Zatęskniła troszkę za tymi emocjami podczas podglądanie maluszka w brzuchu. O antykoncepcji jeszcze nie myślałam. Na razie będą gumki, a z czasem jak będziemy znajdować na to więcej czasu to pomyślę.

U mnie między tymi szczepionkami przeciwko rotawirusom jest taka, że tej przeciwko 1 typowi są dwie dawki po 300 zł a przeciwko 5 typom są 3 dawki po 245 zł.

4e3f84b95f.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Anastacia ja mam ten aspirator Pingo ale jeszcze nie użyty więc się nie wypowiem.

ewka dzięki za odpowiedź, nie chcę dawać małej delicolu, bo to jest na nietolerancję laktazy.
    Mam już bobotic i espumisan, ale nikt mi nie odpisał na pytanie czy podował to wcześniej niż po miesiącu życia...

Ewela współczuję choroby.
    ja bobotic podaje odkad maly skonczyl 2,5tyg

Krokodylica lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah to chyba ty kupiłaś ten pas Belly Bandit? Używasz go już?

4e3f84b95f.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, to nie ja ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    A jaką wybrałaś szczepionkę na rotawirusy?

Rota tek czy cos takiego. Synka szczepilam rotarixem. Jest drozszy ale roznicy nie widze. Lekarz mowil ze jedyna roznica to cena i zasugerowal tansza

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    stres właśnie najbardziej wpływa na utrate pokarmu olej rady tesciowej i nie przejmuj sie( wiemwiem łatwo sie tak mówi) ale musisz myslec o sobie i synku Moja julka w tym tyg co karmilam ja tylko piersia przybyla 100g wiec moje obawy czy si najada sie sprawdzily wracam do punktu wyjscia czyli odciaganie

dokładnie mam to samo... dałam Adasiowi tydzień na jedzenie z piersi i mały przybrał 100 g i tez teraz juz tylko odciagam pokarm ... bo moj maluszek srednio przybiera na wadze chodz je konkretnie tak mi się wydaje przynajmniej bo dziennie 750 ml... czy to jest za mało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 17:11

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa trzymajcie się z mała tam w tym szpitalu

‹‹ 1658 1659 1660 1661 1662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ