X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Czesc dziewczynki
    My dziś jedziemy na USG główki trzymajcie proszę kciuki za Wiktorcie
    Trzymam kciuki. W czwartek czeka nas to samo!

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Czesc dziewczynki
    My dziś jedziemy na USG główki trzymajcie proszę kciuki za Wiktorcie
    Trzymam kciuki

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia trzymam kciuki

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka &&&. Moja mala zaraz po urodzeniu miala usg glowki i brzuszka, bo urodzila sie duza i kazdemu takiemu dziecku robia usg

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Ewka &&&. Moja mala zaraz po urodzeniu miala usg glowki i brzuszka, bo urodzila sie duza i kazdemu takiemu dziecku robia usg
    Mój Fabis tez mial w szpitalu po urodzeniu robione usg brzuszka i główki

860isg18r6bpss11.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, mam nadzieję, że Natalki ta wada nie będzie dotyczyła i serduszko okaże się zdrowe jak dzwon:)

ewa za Wiktorkę oczywiście kciuki trzymam:)

kasss - juz od kilku dni tak jest, co prawda nie jakoś strasznie długo, ale niestety:( zastanawiam się też czy to nie efekt dokarmiania:( bo ostatnio mial raz na dzien mm i moze tak brzuszek reaguje, no nie wiem

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa trzymamy kciuki. My tez mielismy w szpitalu usg glowki i brzuszka.

Dzis mamy wizyte w poradni neoanatologicznej w szpitalu gdzie rodzilam. Sama nie wiem po co ale zapisali nas na wizyte jeszcze jak bylam z mala w szpitalu Po porodzie. Niby ze wzlg na moje nadcisnienie w ciazy. Ale dobrze obejrza malutka zbadaja zapytam co z tym ciemiaczkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka trzymam kciuki za Natalke zeby badania za miesiac rozwialy podejrzenia wady serduszka I ja to ominelo.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa trzymam kciuki za usg główki.My też niestety musimy je powtórzyć... Mam nadzieje,że wszystko będzie dobrze z naszymi kochanymi główkami :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Ale dobrze obejrza malutka zbadaja zapytam co z tym ciemiaczkiem.

A co jest ne tak z ciemiączkiem??

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pozdrowieniami dla cioć z forum i ich Szkrabów:

2ptz4fl.jpg

w97f3k.jpg

Ewelaa, ines31, anet525, Justyska89, MamaAdasia, Anastacia33, Scarlett2014, Dorka.1979, jasmin, Niunia86, gosiaczek31, madziutek 23, Krokodylica, limcia, gabi30 lubią tę wiadomość

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje Waszej pomocy otoz moj synek.od1,5 tyg wieczorem bardzo placze jest coraz gorzej a ja juz nie wiem co robic zaczyna sie okolo 17 wtedy zje moje mleko i zaczyna sie prezyc, robi sie caly czerwony wygina sie szkoda mi.go bardzo no i placxe bardzo probujemy go nosic na chwile sie uspokaja ale zaraz ulewa znow robi sie glodny no wiec znow chce cyca ale wtedy lapie na chwilke i znow sie prezy jest czerwony nie moze sobie pryknac, probujemy dokarmiac go wtedy mm wczesniej pomagalo ale terax juz nie, wiem ze to kolki robie masaze, ja pije koperek wloski polozna tak kazala, jem od poczatku to samo wiec to chyba nie od jedzenia, mleko modyfikowanevtez od poczatku to samo, zaczelam podawac delicol, maly od poczatku duzo ulewal potem.bylo lepiej a teraz znow nawet ponad godz po posilku, moze Wy macie jakies sprawdzone sposoby nazwalczenie tych dolegliwosci bo widze ze zaczyna rano tez sie tak dziac, w konsekwencji Kubus coraz gorzej spi, jest niespokojny, polozna radzila zeby ostatecznie kupic kateter rectalny, czy ktoras z Was go stosowala? Z gory dzieki za pomoc,

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha takie ataki trwaja do okolo 22 potem spokojna nocka i niestety od rana znow niepokoj

• bella82 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski, tyle piszecie, ze nie mam jak Was nadrobic :-/
    dziewczyny mam pytanie czy przed szczepieniem sorawdzalyscie crp u maluszkow by miec pewnosc, ze sa zdrowe?
    i pytanie do mamusiek po cc smarujecie/masujecie blizne? u mnie w niektorych miejscach sa zgrubienia i zastanawiam sie czy same znikna?

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Aha takie ataki trwaja do okolo 22 potem spokojna nocka i niestety od rana znow niepokoj
    A czy po każdym karmieniu piersią dokarmiasz mm? Pytam bo: jeśli tak to możesz do mm dodać sab simplex, ale jeśli nie to możesz stosować bobotic forte przed każdym karmieniem piersią ale nie więcej niż 18 kropli na dobę wiec stosuj w tych godzinach co wiesz że jest źle. A na ulewanie to musiałabyś pogadać ze swoim pediatrą i zamiast tego mm co teraz stosujesz to się daje specjalne mleko modyfikowane które zapobiega ulewaniu. Mówię że z pediatrą bo nie pamiętam nazwy a on Ci powie i nie wiem czy czasami nie jest na receptę.

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Julka ma ciemieniuhe na brwiach

Mój Adaś tez tylko nie wiem co z tym zrobić... a Ty robisz coś?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Fabis waży 5600g,dostalismy skierowanie do laryngologa na podciecie wedzidelka

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Mój Adaś tez tylko nie wiem co z tym zrobić... a Ty robisz coś?
    U mojego Fabiana tez sie pojawila na brwiach

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej mamuski, tyle piszecie, ze nie mam jak Was nadrobic :-/
    dziewczyny mam pytanie czy przed szczepieniem sorawdzalyscie crp u maluszkow by miec pewnosc, ze sa zdrowe?
    i pytanie do mamusiek po cc smarujecie/masujecie blizne? u mnie w niektorych miejscach sa zgrubienia i zastanawiam sie czy same znikna?
    Ja mialam zgrubienia po torbielu, zle mnie zszyli chyba. Teraz mam to wszystko usuniete i moja blizna po cc jest jak niteczka-masakra super mnie zszyli. Moze u Cb te zgrubienia znikna-spytaj poloznej

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda 87 jeżeli Twój maluch ulewa to polecam mleko modyfikowane z oznaczeniem AR lub bebilon Nutriton. Odkąd podaje małej nutriton do mm nie ulewa. Już czwarty dzień mamy bez ulewania i bóli brzucha. I wreszcie piękne żółte kupki.. Dzisiaj już 3 po czopku :)

A co do kropelek na kolke to mojej małej pomagał tylko esputicon. Po nim był spokój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 14:57

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 1670 1671 1672 1673 1674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ