X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo i mam nadzieję że tego dotrzymam. A jak będę miała wątpliwości to przypomnę sobie jak mnie traktowała teściowa i jak się czułam... naprawdę przez całe moje życie przez nikogo nie wylałam tylu łez co przez nią...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka się śmiała jak powiedziałam że w nowym domu postawię dwu metrowy płot i wyszkole dwa dobermany na teściową... ale sama widzi jaka ona jest, ona miała ten plus że brat sławka się już budował jak brai ślub, rok mieszkali u jej rodziców a później w nowym domku, ale sama ma jej dość... ostatnio przyszła donie jak szwagierka prawie pojechała do sklepu i została pod pretekstem że pilnowała dzieci (chociaż dzieci są już na tyle duże że same sobie świetnie radzą) i przy okazji jej posprzątała w szafce z dokumentami, tylko jak ją szwagierka otworzyła to wszystko wypadło na podłogę i rachunki zapłacone były pomieszane z rachunkami do zapłacenia a dokumenty urzędowe z dokumentami ze szkoły dzieci- ot tak posprzątała!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dziewczyny coś mi odbiło i jak przed ciążą prasowałam od wielkiego dzwonu to teraz prasuje dosłownie wszystko bo odkryłam że strasznie mnie to odstresowuje :) tak mi się przypomniało bo kiedyś Scarlett i któraś jeszcze pisała że tego nienawidzi :)

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc jak juz wczesniej pisalam podczytuje Was ale jakos nie udzielalam sie, ale jak jest temat tesciowych to i ja sobie ulze, my niestety mieszkamy z rodzicami meza a obk w nowowybudowanym domu mieszka siostra meza wiec ciagle mnie obgaduja obie panie, a dzis tesciowa przyszla i z wyrzutem ze bardzo ze maly plakal, no hello jak miesieczne dziecko ma w ogole nie plakac, oczywiscie meza przy tym nie bylo ehh i porownuje ciagle naszego synka z vorka jej vorki, synek urodzil sie malutki a wnusia duza, jej corka to miala tyyyyle pokarmu a ja mam tak malo, no zawsze niekorzystnie wypadam w tych porownanich tak mnie denerwuje ta kobita a od narodzin synka to moja niechec do niej potroila sie, no to sobie ulzylam

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem ciagie obgadywana przez tesciowa i jej corki:-) codziennie wieczorem jest spowiedz tesciowej. Dzwoni po kolei do corek i mowi im wszystko co sie w domu dzialo przez dzien. gdzie bylam, co kupilam, za ile. Co robily moje dzieci czy plakaly, czy spaly itd:-) no i tak juz od kad z nia mieszkam:-) a no i zawsze bylam nazywna przez nie z przekasem "warszawianka". Taka chora zazdrosc bo ja z miasta i troche pozylam pojezdzilam po swiecie a jej corki cale zycie w jednej wsi i nigdzie sie nie ruszaja. Ale do krytyki to pierwsze co wszystkie rozumy zjadly I wszystko najlepiej
    wiedza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 16:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy tez maja taki dziobek na ustach (odcisk) od ssania? Moja to ma az taki bialy babelek jak dlugo ssie. Moze zle ja przystawiam...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety teściowe są jakieś masakryczne. :/

U mnie była przed chwilą położna, powiedziałam jej o wszystkich opierdzielach teściowej, a położna poiwedziała że teściowa chrzani głupoty i żeby jej nie słuchać, bo dobrze robię przy dziecku. :)

gosiaczek31, Emartea, kasss lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Dziewczyny czy wasze maluchy tez maja taki dziobek na ustach (odcisk) od ssania? Moja to ma az taki bialy babelek jak dlugo ssie. Moze zle ja przystawiam...

Moja też taki miała. Co jakiś czas jej się robiło i odpadło. Gdzieś czytałam, że tak się czasem robi i to normalne.

4e3f84b95f.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Witam :)

PS. Wmówienie mi przez neonatologa,że mała ma skaze białkową było kiepską diagnozą. Od soboty mała je zwykły Bebilon 1 z Pronutra i jest super (odpukać!). Zadnych bóli brzucha,ulewania czy prężenia. Wreszcie jest pogodna i słodka jak na 3-miesięczne dziecko przystało :D

Sama odstawiłaś te poprzednie mleko i dałaś to nowe?

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa pracowala jako niania i opiekowala sie dziecmi a raz jak karmila Julke to trzymala ja w pozycji siedzacej a nawet bardziej na prosto i maz jej powiedzial tak "Tyle dzieci wychowałaś a karmić nie umiesz' choc raz ktos jej uwage zwrócił i wszyscy zaczeliśmy sie smiac;)
    Justyśka a twoja dalej dzwoni i pyta czy karmisz?

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonia81 wrote:
    . Mia przez ostatnie 17 dni przybrała tylko 320 g,ale ja się nie przejmuje bo wiem że tak może być zwłaszcza że mała ulewa.
    Dałaś córce na imię Mia? Boże jak Ci zazdroszczę, bardzo mi się podoba to imię ale nie było szans na to abym dała swojej tak na imię.

Sarah88 lubi tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    ona jeszcze nie ale jak ona powiedziała że mam mało wartościowe mleko to ja jej powiedziałam że za to ona ma superwartośćiowe mleko i jak mi braknie to zgłosze sie do niej...
    No ładnie, oplułam telefon.
    A co ja mam zrobić z moją teściową? Niby nie jest źle od kąd z nią nie mieszkamy ale jak jej powiedzieć żeby kurwa mać myła zęby bo jej z "paszczy jedzie" i na Natalkę zieje tym oddechem, aż mi dziecka szkoda.

gosiaczek31, kasss, jasmin, Emartea, Krokodylica lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Moja teściowa pracowala jako niania i opiekowala sie dziecmi a raz jak karmila Julke to trzymala ja w pozycji siedzacej a nawet bardziej na prosto i maz jej powiedzial tak "Tyle dzieci wychowałaś a karmić nie umiesz' choc raz ktos jej uwage zwrócił i wszyscy zaczeliśmy sie smiac;)
    Justyśka a twoja dalej dzwoni i pyta czy karmisz?

Nie juz nie pyta bo mąż jej powiedział ze karmie i dała sobie spokój ale teraz wymyśliła ze mamy do niej przyjechać z 2 tyg dzieckiem

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    No ładnie, oplułam telefon.
    A co ja mam zrobić z moją teściową? Niby nie jest źle od kąd z nią nie mieszkamy ale jak jej powiedzieć żeby kurwa mać myła zęby bo jej z "paszczy jedzie" i na Natalkę zieje tym oddechem, aż mi dziecka szkoda.
    hahahahaha ja to dopiero telefon zaplułam!!!

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka niech ona sie ruszy moja w szpitalu mnie meczyla a w domu byla tylko dwa razy z czego raz rano i zastala mnie w lozku z mala ale ciesze sie bo mam spokój
    mamuśki czy was denerwuje jak ktoś caluje wasze dziecko moja mama wezmie ja na 15 min i wtym czasie caluje ja z 50 razy to w czolo to w glowe tylko cmok i cmok a mnie cos trafia zwróciłam jej uwage ale ona mnie nie słucha tak samo mala do smoczka przyzwyczaila ja dawalam tylko w ostatecznosci a ona wtyka jej nawet jak nie chce i mowi do mnie ze ja to nic bym jej nie dala a dzis poszlam do wc i nie bylo mni dwie min w tym czasie mala zaczela plakac a ona biegnie na góre i mowi biedne dziecko mnie wola bo nie lubi byc samo no bez przesady
    Dorka ja tez sie uśmiałam a co ty robisz na forum o tak wczesnej porze?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Sama odstawiłaś te poprzednie mleko i dałaś to nowe?

Tak. Była sobota,żadnego pediatry w pobliżu a Lena bez dodania esputiconu do mleka nie miała szansy,zeby zjeśc nawet połowę porcji. Było prężenie,płacz,meeega śmierdzące bąki a kupy brak od 4 dni i straszny ból brzuszka.A ze moja córka nie ma nawet jednej plamki na ciele,zadnych krostek,przebarwień itd to stwierdziłam,że skaza białkowa raczej to nie jest podjęłam decyzję zmiany mleka po konsultacji z koleżanką,która jest lekarzem ale nie ma jeszcze specjalizacji. I odpukać od tego momentu mała śpi w nocy po 5-6 godz a w dzień albo jest aktywna i grzeczna albo tak jak dzisiaj od rana śpi po 4 godz z przerwami na jedzonko :D

limcia lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Mój tez ma cos takiego

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma taki bąbelek ale to ponoć znika samo :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego Fabisia pojawila sie ciemieniucha

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia a twoja lenka tez wypychala butelke jak jadla bo moja tez sie prezy jest czerwona placze jak je jest bardzo nerwowa ale je tez moje mleczko + enfamil
    Julka ma ciemieniuhe na brwiach

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ