X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss ona taka jest u nas była 2 razy raz jak mój maz jej pojechał ze 2 mies mieszkamy u siebie a ona nawet nie przyjechała zobaczyć jak mieszkamy a drugi raz w dzień naszego powrotu ze szpitala to tez byłam zła ze szok na nią bo bolało mnie krocze ledwo chodziłam a im się na odwiedziny zebrało masakra. A teraz już jej trudno przyjechać ja wiedziałam że tak będzie ze jak mała będzie chciała zobaczyć to będzie do mojego męża dzwonić żeby do niej przywiózł mała ale nie sądziłam ze tak szybko według niej mamy po domach juz jeździć.

Mam 500 pampersów 2 heh każdy kto przychodzi przynosi pampersy w rozmiarze 2 i zastanawiam się czy uda nam się to zużyć mała będzie mogła sikać ile chce jak narazie jeszcze używamy rozmiar 1

Moja mała ma dzisiaj dzień dziecka nue założyłam jej pieluch i widzę szczęśliwa jest ze może robić nóżkami co chce

• kasss Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale za to masz spokoj i nie meczy cie odwiedzinami No to sporo wątpię byś je zużyła chyba ze będziesz Hanie co 5 min przebierać ;-) my zużyliśmy dwie paczki po 100 teraz mamy jeszcze jedna i kupimy 3

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Justyśka niech ona sie ruszy moja w szpitalu mnie meczyla a w domu byla tylko dwa razy z czego raz rano i zastala mnie w lozku z mala ale ciesze sie bo mam spokój
    mamuśki czy was denerwuje jak ktoś caluje wasze dziecko moja mama wezmie ja na 15 min i wtym czasie caluje ja z 50 razy to w czolo to w glowe tylko cmok i cmok a mnie cos trafia zwróciłam jej uwage ale ona mnie nie słucha tak samo mala do smoczka przyzwyczaila ja dawalam tylko w ostatecznosci a ona wtyka jej nawet jak nie chce i mowi do mnie ze ja to nic bym jej nie dala a dzis poszlam do wc i nie bylo mni dwie min w tym czasie mala zaczela plakac a ona biegnie na góre i mowi biedne dziecko mnie wola bo nie lubi byc samo no bez przesady
    Dorka ja tez sie uśmiałam a co ty robisz na forum o tak wczesnej porze?
    Czekałam na wizytę do ginki ;)

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie długo bedziemy miały pierwsze nasze święto dzień matki;-) ja czasami też nie zakładam ale chyba mnie to cieszy bardziej niż Julke
    Mala śpi dzis cały dzień a jak się obudzi ro się przeciągnie pirozglada i spi dalej nie poznaje jej a ja mam w końcu czas na sprzatanie;-)

Dorka.1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    ale za to masz spokoj i nie meczy cie odwiedzinami No to sporo wątpię byś je zużyła chyba ze będziesz Hanie co 5 min przebierać ;-) my zużyliśmy dwie paczki po 100 teraz mamy jeszcze jedna i kupimy 3
    Też chcę skończyć to opakowanie co mam i 3 kupić

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    U mojego Fabisia pojawila sie ciemieniucha
    U nas tez sie zaczyna na czole i brwiach

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie strasznie mnie każdy przynosi rozmiar 2 juz mi się śmiać chce z tego ale to zaczyna być juz straszne heh bo skończę z 1000

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    U nas tez sie zaczyna na czole i brwiach

Dolanczam się u Wiktori tez się pojawia ciemiuchna

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Nie strasznie mnie każdy przynosi rozmiar 2 juz mi się śmiać chce z tego ale to zaczyna być juz straszne heh bo skończę z 1000
    Justyska niezłą masz kolekcje pampersow jak tak dalej pujdzie to będziesz mogła zacząć handel pampersami a mówią ze od przybytku głową nie boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dobrze ze sama nie kupowałam

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nikosia chyba zaczęły się kolki:( płacze i nóżkami kopie:(

relgj44jmw4925t7.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek a jak zaczyna się na brwiach to na glowce też będzie czy nie koniecznie? Pocahontas wspolczuje moze to jednorazowy bol brzuszka?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Niunia a twoja lenka tez wypychala butelke jak jadla bo moja tez sie prezy jest czerwona placze jak je jest bardzo nerwowa ale je tez moje mleczko + enfamil
    Julka ma ciemieniuhe na brwiach

Tak. Wypychała butelkę,prężyła sie,była czerwona i do tego miała problem z gazami. Teraz jest ok.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Gosiaczek a jak zaczyna się na brwiach to na glowce też będzie czy nie koniecznie? Pocahontas wspolczuje moze to jednorazowy bol brzuszka?
    Kasss nie mam pojecia. Chyba niekoniecznie.
    Ja widze juz teraz jak sie jeszcze na dobre nie zaczelo takie male punkciki ktore zaczynaja sie luszczyc na linii wlosow przy czole i na brwiach wiec u nas bedzie pewnie i tu i tu. U starszej cory byla uporczywa ta ciemieniucha i nic nie dzialalo na nia. Szczegolnie z wlosow bo miala dlugie i ciezko to bylo wyczesywac. Mlodsza tez ma wlochata glowke wie juz sie boje tej ciemieniuchy ze bedsie to samo i dlugo czasu zejdzie zanim sie pozbedziemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 21:58

• loszcz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj teściowa jeszcze nie poznała mojego synka ale na pewno będzie wariowala bo nawet nazwaliśmy Rocco na jej cześć (ona ma na imię Rocca)

Na czas obecny mam moją mamę i choć mi pomaga przy malym (za co jestem jej wdzieczna) to tez walczę z jej niektórymi "sposobami na wychowanie".Po pierwsze Rocco ma smoczek non stop w buzi czy go chce czy nie chce i nic nie pomagają moje tłumaczenia ze smoczek owszem ale tylko kiedy płacze :-\
    Po drugie ciągle go przykrywa kocykami,ciepło ubiera itd az go potowki wysypaly na karku ale ta nie słucha.Ja go rozbieram a tylko wyjdę z pokoju i juz jest zawiniety w 3 warstwy...
    I po 3 najważniejsze ciągle go nosi.Tłumaczę,prosze krzyczę i nic.Nie chcę aby moje dziecko zasypialo tylko na rękach i tylko na rękach było spokojne.Rocco jest zbyt ciężki abym go miała wciąż na rękach a będzie tylko większy i cięższy z każdym dniem.Na moje uwagi tylko się usmiecha i mówi ze mam jej dac nacieszyć się małym bo za chwilę wraca do Pl a właśnie to chcę jej powiedzieć.Ona zaraz wraca a jej głupie metody będą miały jeszcze długi efekt po jej wyjeździe i to ja zostanę z placzliwym terrorysta.Hmmmm...

201503231678.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś u kardiologa i niestety musimy za miesiąc znów jechać na sprawdzenie bo dojrzał lekarz coś z zastawkami czy coś w tym stylu i mówi że musi zobaczyć czy za miesiąc się poprawi czy jednak będzie to wada serca, częsta u zespolaków.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka będę trzymała kciuki, żeby za miesiąc nic w serduszka nieprawidłowego nie znaleźli.
    My się właśnie nakarmiłyśmy I kładziemy się spać. Jejku jakie to zajebiste nakarmic dziecko, poczekać aż się odbije i od razu do łóżeczka ze świadomością, że nie uleje... Odkąd tak jest mam jakąś godzinę snu ekstra ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 09:59

Dorka.1979, loszcz lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Fabis meczy sie z katarem takze w nocy czesto sie budzi steka kweka.nic nie pomaga na ten cholerny katar.dzis ide do lekarza to zapytam ci tu zrobic aby pozbyc sie tego kataru bo 29 mamy szczepienie.

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet inhalacje nie pomagaja aby ten katar zaczal wyplywac

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki
    My dziś jedziemy na USG główki trzymajcie proszę kciuki za Wiktorcie

Niunia86, MamaAdasia, kasss, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 1669 1670 1671 1672 1673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ