X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam bebilon AR powoduje że także mój mały nie ulewa a niestety wcześniej po Humanie 1 ulewał sporo i do tego prężył się niemiłosiernie :(

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co robić ... zbliża się czas szczepień nieuchronnie a mój mały strasznie charczy i tak jakby poprawiał głos jakby chrypa.. katar też jest bo katarkiem odciągam.. mało tego jest ale zawsze coś w nosie jest i mimo że wszystko już odciągnę to on nadal tak jakoś charczy jakby coś tam jeszcze było... byłam już u lekarki zbadała go osłuchała sprawdziła gardło i powiedziała że jest zdrowy i można szczepić... nie zgodziłam się na to i nie wiem co mam teraz robić.. :( jutro kolejna wizyta... bo miało być szczepienie na rotawirusy

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!
    Gosiaczek moja tez ma takie cos na usteczkach ale nie martwie sie tym. Samo zniknie :)

Dorka imie Mia tez mi sie podoba ale pies sasiadow tak sie nazywa wiec dupa. Hehe

Moja tez ma ciemieniuche i tez na brwiach. Polecam Olejuszke z apteki.

Nadia nie ma kolek wiec powoli rozszerzam diete. Smazone jej nie szkodzi. Cola tez nie. Nawet bylam ostatnio w McDonalds i tez jest ok. Czekolada tez zaliczons! Tak wiec jem juz wszystko :) mloda ma dzis 8 tygodni wiec juz moge sobie pozwolic

Niunia86, Dorka.1979, gosiaczek31, jasmin, Emartea lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily tez mialam ten problem! Frida non stop w ruchu. Ciagle w nosie dlugie biale babole tak tak gleboko siedzialy. Ciezko bylo je wyciagnac. Jak psikala to wody pod noskiem nie bylo. Stwierdzilam, ze to sapka. Lekarz potwierdzil i zaszczepilam. Sapka zniknela jak mala przestala ulewac. Teraz od czasu do czadu jak uleje to od raxu nos zapchany. Szczegolnie po nocy

Emily83 lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce kupić chuste do noszenia. Polecacie cos??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chusta natibaby skosnokrzyzowa,z przesylka dalam ok 180zl

czekaja, loszcz lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    A co jest ne tak z ciemiączkiem??
    Polozna srodowiskowa mnie nastraszyla ze mala ma zapadniete ciemiaczko i moze to byc odwodnienie albo niedozywienie. Ale dzis lekarka obejrzala i stwierdzila ze jest wporzadku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Polozna srodowiskowa mnie nastraszyla ze mala ma zapadniete ciemiaczko i moze to byc odwodnienie albo niedozywienie. Ale dzis lekarka obejrzala i stwierdzila ze jest wporzadku.

no to tyle dobrze :) podobno ciemiączko może być leciutko zapadniete

• czekaja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah nowa czy uzywana?? jak sie sprawdza??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Dziewczyny nie wiem co robić ... zbliża się czas szczepień nieuchronnie a mój mały strasznie charczy i tak jakby poprawiał głos jakby chrypa.. katar też jest bo katarkiem odciągam.. mało tego jest ale zawsze coś w nosie jest i mimo że wszystko już odciągnę to on nadal tak jakoś charczy jakby coś tam jeszcze było... byłam już u lekarki zbadała go osłuchała sprawdziła gardło i powiedziała że jest zdrowy i można szczepić... nie zgodziłam się na to i nie wiem co mam teraz robić.. :( jutro kolejna wizyta... bo miało być szczepienie na rotawirusy
    Moja miała Katarek podczas szczepienia, dopuki wydzielina nie jest zielona i nie ma gorączki to ponoć można szczepić

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja,nowa,naprawde super,przychodzi z instrukcja z opisem i zdjeciami

czekaja lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my po wizycie.dlugo to trwalo ale dobrze bo wszystko co mnie interesowalo sprawdzone:-)
    Iza ma juz 62 cm czyli przy porodzie zle mi polozne powiedzialy i zle wpisaly wzrost w ksiazeczke. Podaly 50 cm. Odrazu wydalo mi sie to pomylka. na karcie wypisu bylo 57 cm. Grupa krwi tez zle wpisana. Specjalnie dzis pielegniarka przy lekarzu dzwonila sie dowiedziec. Takze burdel na porodowce taki ze szok. I pozniej sie dziwia ze pomylki, bledy lekraskie itp. nie ogarniaja papierkow wcale.
    Waga 4480. Od wyjscia ze szpitala 860g na plus Czyli przybrala nieduzo ale w normie. 50 centyl. Stwierdzila lekarka ze jest dluga i chuda poprostu. I jesli sie nie dopomina to nie dokarmiac.
    Mamy skierowanie na powtorne usg glowki. Rutynowe. Poprostu chce sprawdzic czy cos sie nie zmienilo. I po usg znow wizyta u neonatologa
    dodatkowo mloda upodobala sobie prawa strone i w ta sie o obraca czesciej mam tego pilnowsc zeby sie asymetria nie zrobila. I pocwiczyc z nia:-) do nastepnej wizyty. Jak sie nie wyrowna to na rehabilitacje. Tyle u nas po wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:38

Madzik82, Dorka.1979, Scarlett2014, Emily83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chcialabym pogratulowac mamusiom pieknych maluszkow. Az sie nie moge napatrzec na te wasze zdjecia pociech usmiechnietych:-) wszystkie sa przeslodkie:-) i rosna w oczach normalnie. Az sie nie moge nadziwic ze ten czas tak szybko leci I sie zmieniaja dzieciaki z dnia na dzien.

Dorka.1979, anet525 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez sa jak to Madzik napisala dlugie biale babole:-) i mala ma przez to swistanie w nosie. Ale kataru nie ma a frida tez nic nie wyciagam zwykle. Czasem wlasnie jakas pojedyncza koze:-) zwykle rano mam wrazenie ze ma zapchany nos a po psikaniu i wyciaganiu frida nic nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:54

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w ksiazeczxe tez pelno bledow...np wpisali ze porod w 38tc a byl w 39w2d przeciez..grupy krwi nie wpisali i nie znamy :/ wzrost na wypisie 58cn a we wtorek na szczepieniu 57cm ,wage jak wpisala polozna kilka tyg temu to tez zamiast 3600 to 5600 no kur.. przeciez to wszystko wazne a takie bezmozgi wypelniaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:57

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek mam identycznie i to jest sapka. trzeba nawilzac powietrze, duzo chodzic na spacery, czyscic nosek, uwazac zeby sie nie ulewalo i tyle. Samo przejdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek dobrze ze wizyta udana i mała ładnie rośnie

W książeczce mojej malej tez są błędy niestety

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za trzymanie kciukow lekarz zrobił malej USG główki i okazało się ze przekrwienie w obrębie ciała modzelowatego spowodowane było ciężkim porodem czeka nas jeszcze wizyta u neonatologa w maju i ostateczna diagnoza

• kasss Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda u nas jest to samo i to sa wlasnie kolki najgorsze jest to ze mala nie moze spokojnie jesc bo sie meczy placze i co chwile musze przerywac zeby ja uspokoic lekarka dzis powiedziala ze musze przeczekac jeszcze dwa tyg Julka tez bardzo ulewa widac ze to ja meczy z pogodnego dziecka zrobila sie bardzo marudna
    Niunia my stosowalismy enfamil ar ale sie nie sprawdzil
    Ewka trzymam kciuki zeby z główką bylo dobrze;)
    Gosiaczek ale bałagan na tej porodówce masakra super ze Iza rośnie i nabiera na wadze a ta asymetrie widac? moja Julka tez czesciej glowke przekrzywia na prawa strone
    śliczne uśmiechy dzieciaków ;)
    Emily ja smaruje oliwka i poźniej delikatnie ściągam paznokciem bo wyczesac brwi nie bardzo jest jak
    u nas nos zatkany standardowo rano i wieczorem odciagam kataru nie ma ale pelno kóz frida jest za slaba i duzo sily trzeba zeby wszystko wyciągnąć
    Dorka trzymam kciuki za Natalcie na pewno wszystko bedzie dobrze z serduszkiem;)
    u mnie w szpitalu tez zle zmierzyli mala miala 57 cm a tydz poźniej u neonatologa gdzie dokladnie przy nas mierzyl bylo 52 Bella ja nie mam zadnych zgrubien niczym nie smaruje i nie smarowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:47

Dorka.1979, Emily83 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss jesli masz ciemieniiche na brwiach to owin palec tetrowa pielucha i przejedz po niej,ja tak schodzaca skore sciagalam malemu, tylko trzeba naoliwic oczywiście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:50

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 1671 1672 1673 1674 1675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ