Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie wiem co robić ... zbliża się czas szczepień nieuchronnie a mój mały strasznie charczy i tak jakby poprawiał głos jakby chrypa.. katar też jest bo katarkiem odciągam.. mało tego jest ale zawsze coś w nosie jest i mimo że wszystko już odciągnę to on nadal tak jakoś charczy jakby coś tam jeszcze było... byłam już u lekarki zbadała go osłuchała sprawdziła gardło i powiedziała że jest zdrowy i można szczepić... nie zgodziłam się na to i nie wiem co mam teraz robić.. jutro kolejna wizyta... bo miało być szczepienie na rotawirusy
-
Hej dziewczyny!!
Gosiaczek moja tez ma takie cos na usteczkach ale nie martwie sie tym. Samo zniknie
Dorka imie Mia tez mi sie podoba ale pies sasiadow tak sie nazywa wiec dupa. Hehe
Moja tez ma ciemieniuche i tez na brwiach. Polecam Olejuszke z apteki.
Nadia nie ma kolek wiec powoli rozszerzam diete. Smazone jej nie szkodzi. Cola tez nie. Nawet bylam ostatnio w McDonalds i tez jest ok. Czekolada tez zaliczons! Tak wiec jem juz wszystko mloda ma dzis 8 tygodni wiec juz moge sobie pozwolicNiunia86, Dorka.1979, gosiaczek31, jasmin, Emartea lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Emily tez mialam ten problem! Frida non stop w ruchu. Ciagle w nosie dlugie biale babole tak tak gleboko siedzialy. Ciezko bylo je wyciagnac. Jak psikala to wody pod noskiem nie bylo. Stwierdzilam, ze to sapka. Lekarz potwierdzil i zaszczepilam. Sapka zniknela jak mala przestala ulewac. Teraz od czasu do czadu jak uleje to od raxu nos zapchany. Szczegolnie po nocy
Emily83 lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:Polozna srodowiskowa mnie nastraszyla ze mala ma zapadniete ciemiaczko i moze to byc odwodnienie albo niedozywienie. Ale dzis lekarka obejrzala i stwierdzila ze jest wporzadku.
no to tyle dobrze podobno ciemiączko może być leciutko zapadniete -
Emily83 wrote:Dziewczyny nie wiem co robić ... zbliża się czas szczepień nieuchronnie a mój mały strasznie charczy i tak jakby poprawiał głos jakby chrypa.. katar też jest bo katarkiem odciągam.. mało tego jest ale zawsze coś w nosie jest i mimo że wszystko już odciągnę to on nadal tak jakoś charczy jakby coś tam jeszcze było... byłam już u lekarki zbadała go osłuchała sprawdziła gardło i powiedziała że jest zdrowy i można szczepić... nie zgodziłam się na to i nie wiem co mam teraz robić.. jutro kolejna wizyta... bo miało być szczepienie na rotawirusy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg -
nick nieaktualnyI my po wizycie.dlugo to trwalo ale dobrze bo wszystko co mnie interesowalo sprawdzone:-)
Iza ma juz 62 cm czyli przy porodzie zle mi polozne powiedzialy i zle wpisaly wzrost w ksiazeczke. Podaly 50 cm. Odrazu wydalo mi sie to pomylka. na karcie wypisu bylo 57 cm. Grupa krwi tez zle wpisana. Specjalnie dzis pielegniarka przy lekarzu dzwonila sie dowiedziec. Takze burdel na porodowce taki ze szok. I pozniej sie dziwia ze pomylki, bledy lekraskie itp. nie ogarniaja papierkow wcale.
Waga 4480. Od wyjscia ze szpitala 860g na plus Czyli przybrala nieduzo ale w normie. 50 centyl. Stwierdzila lekarka ze jest dluga i chuda poprostu. I jesli sie nie dopomina to nie dokarmiac.
Mamy skierowanie na powtorne usg glowki. Rutynowe. Poprostu chce sprawdzic czy cos sie nie zmienilo. I po usg znow wizyta u neonatologa
dodatkowo mloda upodobala sobie prawa strone i w ta sie o obraca czesciej mam tego pilnowsc zeby sie asymetria nie zrobila. I pocwiczyc z nia:-) do nastepnej wizyty. Jak sie nie wyrowna to na rehabilitacje. Tyle u nas po wizycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:38
Madzik82, Dorka.1979, Scarlett2014, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI chcialabym pogratulowac mamusiom pieknych maluszkow. Az sie nie moge napatrzec na te wasze zdjecia pociech usmiechnietych:-) wszystkie sa przeslodkie:-) i rosna w oczach normalnie. Az sie nie moge nadziwic ze ten czas tak szybko leci I sie zmieniaja dzieciaki z dnia na dzien.
Dorka.1979, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu nas tez sa jak to Madzik napisala dlugie biale babole:-) i mala ma przez to swistanie w nosie. Ale kataru nie ma a frida tez nic nie wyciagam zwykle. Czasem wlasnie jakas pojedyncza koze:-) zwykle rano mam wrazenie ze ma zapchany nos a po psikaniu i wyciaganiu frida nic nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:54
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
u mnie w ksiazeczxe tez pelno bledow...np wpisali ze porod w 38tc a byl w 39w2d przeciez..grupy krwi nie wpisali i nie znamy wzrost na wypisie 58cn a we wtorek na szczepieniu 57cm ,wage jak wpisala polozna kilka tyg temu to tez zamiast 3600 to 5600 no kur.. przeciez to wszystko wazne a takie bezmozgi wypelniaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:57
-
Gosiaczek mam identycznie i to jest sapka. trzeba nawilzac powietrze, duzo chodzic na spacery, czyscic nosek, uwazac zeby sie nie ulewalo i tyle. Samo przejdzie
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tylda u nas jest to samo i to sa wlasnie kolki najgorsze jest to ze mala nie moze spokojnie jesc bo sie meczy placze i co chwile musze przerywac zeby ja uspokoic lekarka dzis powiedziala ze musze przeczekac jeszcze dwa tyg Julka tez bardzo ulewa widac ze to ja meczy z pogodnego dziecka zrobila sie bardzo marudna
Niunia my stosowalismy enfamil ar ale sie nie sprawdzil
Ewka trzymam kciuki zeby z główką bylo dobrze;)
Gosiaczek ale bałagan na tej porodówce masakra super ze Iza rośnie i nabiera na wadze a ta asymetrie widac? moja Julka tez czesciej glowke przekrzywia na prawa strone
śliczne uśmiechy dzieciaków
Emily ja smaruje oliwka i poźniej delikatnie ściągam paznokciem bo wyczesac brwi nie bardzo jest jak
u nas nos zatkany standardowo rano i wieczorem odciagam kataru nie ma ale pelno kóz frida jest za slaba i duzo sily trzeba zeby wszystko wyciągnąć
Dorka trzymam kciuki za Natalcie na pewno wszystko bedzie dobrze z serduszkiem;)
u mnie w szpitalu tez zle zmierzyli mala miala 57 cm a tydz poźniej u neonatologa gdzie dokladnie przy nas mierzyl bylo 52 Bella ja nie mam zadnych zgrubien niczym nie smaruje i nie smarowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:47
Dorka.1979, Emily83 lubią tę wiadomość
[/url]
-
kasss jesli masz ciemieniiche na brwiach to owin palec tetrowa pielucha i przejedz po niej,ja tak schodzaca skore sciagalam malemu, tylko trzeba naoliwic oczywiście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:50
gosiaczek31 lubi tę wiadomość