X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. My właśnie zamówiliśmy ten bujak dlatego pytam. Spodobało mi się to, że ma funkcję spania. Wsadzam ją na razie w fotelik samochodowy, ale jest jeszcze mała i ma w nim taką nienaturalną pozycję. Nie chcę jej więc tak długo męczyć, a jak zaśnie i chcę ją przenieść do łóżeczka to się rozbudza i jest wrzask. A dziś mnie mile zaskoczyła. Powiesiłam na rączce do trzymania fotelika zabawkę sówkę. Leżała spokojnie 2 godziny wpatrując się w nią jak zahipnotyzowana. Cieszyła się do niej i gadała z nią. W międzyczasie zrobiła sobie dwie 15 minutowe drzemki. Byłam w szoku, że tak się sama sobą zajęła. Zdążyłam zrobić spokojnie obiad. Może to już czas na karuzelkę na łóżeczko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 23:10

gosiaczek31, Niunia86, limcia lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Dorka, Niunia i Kasss dziekuje za cenne porady, bede probowacz tym ze ja karmie glownie piersia a butle dajemy raz dziennue i to tez nie zawsze wiec jesli nic nie pomoze to bede musiala swoje mleko ddciagac i zageszczac oby pomoglo, nasza lekarka twierdzi zeby sie nie przejmowac ulewaniem i kolkami bo niby kazde dziecko je ma i nic konkretnego nie powie, chyba zmienie lekarza, co do kolekmam nadzieje ze szybko przejda i beda tylko wspomnieniem, szkoda dzieciaczkow jak tak sie mecza
    Tylda kolki są , z tego co jest napisane w internecie, do 3-4 miesiąca , i chyba każda z nas tutaj wyczekuje z utęsknieniem na ten 3-4 miesiąc , żeby te kolki przeszły

Niunia86, tylda87, limcia lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie była wczoraj położna..i zobaczyła że krostki Franka zrobiły się suche i że uszy też ma chropowate i kazała odstawic produkty mleczne:/ dziewczyny czy to możliwe że to skaza bialkowa skoro już w szpitalu jadlam jogurty i piłam mleko i nic mu nie było tyle czasu..:( jak będę musiała zrezygnować z nabiału to będzie tragedia..

Oprócz tego wczoraj w ramach spaceru byliśmy się zważyć i Franek waży 5kg czyli w miesiąc przybrać 1, 3kg

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pobudka 4 rano nos zapchany do teraz nie śpimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 06:41

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    A u mnie była wczoraj położna..i zobaczyła że krostki Franka zrobiły się suche i że uszy też ma chropowate i kazała odstawic produkty mleczne:/ dziewczyny czy to możliwe że to skaza bialkowa skoro już w szpitalu jadlam jogurty i piłam mleko i nic mu nie było tyle czasu..:( jak będę musiała zrezygnować z nabiału to będzie tragedia..

Oprócz tego wczoraj w ramach spaceru byliśmy się zważyć i Franek waży 5kg czyli w miesiąc przybrać 1, 3kg
    Super waga....mój Fabis wazy 5600g od wyjscia ze szpitala przytyl 1800g

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    U mnie w zależności od rodzaju kosztuje 2 x 300 zł. lub 3 x 245 zł. i mają ją w przychodni. Pierwszą dawkę trzeba dać między 6 a 12 tygodniem.

Oli ty masz ten leżaczek-bujaczek Tiny Love? I Bella też chyba jeżeli dobrze pamiętam? Jak się sprawdza?

u nas na razie sie nie sprawdza, Josh nie bardzo chce w nim lezec :-/ czasem popatrzy sie przez pare minut n zabawki i tyle :-/

Emartea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim tego pięknego dnia! energia mnie rozpiera i tego samego życzę Wam!

Wczoraj mój syn skończył 6 miesięcy, a ja zakończyłam okres połogu w którym mój organizm ostro się buntował i co chwilę sypał :/ Ale zakładam, że co złe już za mną więc czekam jeszcze tylko na wizytę u mojego lekarza i biorę się za siebie :) zacznę od basenu, żeby wesprzeć jakoś moje plecy bo Junior mniejszy już nie będzie :)

A mój syn zrobił mi niezły prezent na zakończenie połogu bo pobił swój absolutny rekord życiowy w długości nieprzerwanego snu i po kąpieli i karmieniu zasnął mi na prawie 5 godzin!

Skoro on potrafił się zmobilizować to nie mogłam być gorsza. Zerwałam się dziś o świcie kiedy Junior ucinał sobie jeszcze drzemkę i trochę się poruszałam. Ciężki to nazwać ćwiczeniami bo to było raczej przygotowanie organizmu go ruchu ale od czegoś trzeba zacząć :) choć przypomniałam sobie dlaczego zawsze wolałam ćwiczyć wśród ludzi ale jak się nie ma co się lubi.... Co miało samo spaść już spadło a teraz trzeba trochę powalczyć o zgrabny tyłek. Cóż przyzwyczaiłam się już, że przyzwoita figura sama z siebie mi się nie zrobi i jestem po prostu typem który musi trochę o nią powalczyć. Zobaczmy co z tego będzie.

Póki co idę zrobić zupę i potem na długi spacer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:25

czekaja, gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpadl nam wcziraj kikut ale chyba tylko jego czesc-to czarne z wierzchu a trzon patrze ze jeszcze zostal. Smarowac to czyms czy samo sobie odpadnie??

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa u mnie to samo tzn. rano i wieczorem muszę Juniorowi odciągać katarek (polecam Katarek, jest nieporównywalnie lepszy od Nosferidy). Osłuchowo jest ok, ale też zastanawiam się co zrobić ze szczepieniami.

My leżaczek mamy FisherPrice bo taki dostaliśmy od znajomych. Junior raz się w nim super czuje a innym razem głośno protestuje i żąda, żeby jak najszybciej do wyjąć z niego.

Teraz muszę kupić matę bo Junior lubi leżeć na brzuszki i interesują do zabawki. Podoba mi się ta: http://www.ceneo.pl/375575 ale jest dość duża a my mamy mało miejsca więc jeszcze się zastanawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa z pępkiem każdy mówi co innego... zresztą jak ze wszystkim. Ja używałam Octaniseptu i wszystko pięknie się wygoiło.

• bella82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Wczoraj mój syn skończył 6 miesięcy,

6 tygodni ;-)

a u nas Maly jakis niespokojny i ciagle glodny :-/ plus w nocy wstawal co 2,5-3 godz na jedzenie :-/ gdzie ostatni tydzien usypial miedzy 7-8 i wstawal dopiero miedzy 1-2 na jedzenie :-/ dzis padam na twarz :-/
    plus wczoraj wpadl mi telefon do wody i wrocilam do swojego starego w ktorym nie ma zadnych "atrakcji".
    Mamuski jak to jest z tymi skokami rozwojowymi? kiedy i jak dlugo trwaja?

• kasss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za chwile w DDTVN ma być o kolkach moze podpowiedzą coś czego nie wiemy;-)

madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    A jak przekonać dziecko żeby polubiło leżenie na brzuchu? Moje bardzo tego nie lubi i wrzeszczy jak ją tak położę. A ortopeda kazał nawet kilka razy dziennie.
    u mnie pomoglo jak Mikołaj usypiał na mnie i odkładałam go potem na brzuszek do spania, chociaż jak nie śpi to na brzuszku poleży ze 3 minutki i płacz, ale wcześniej to od razu był ryk:)

a i trzeba odczekać 30-40min od karmienia, bo inaczej będzie im przeszkadzał pełny brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:07

Emartea lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    6 tygodni ;-)

a u nas Maly jakis niespokojny i ciagle glodny :-/ plus w nocy wstawal co 2,5-3 godz na jedzenie :-/ gdzie ostatni tydzien usypial miedzy 7-8 i wstawal dopiero miedzy 1-2 na jedzenie :-/ dzis padam na twarz :-/
    plus wczoraj wpadl mi telefon do wody i wrocilam do swojego starego w ktorym nie ma zadnych "atrakcji".
    Mamuski jak to jest z tymi skokami rozwojowymi? kiedy i jak dlugo trwaja?

No tak :) 6 tygodni :) ale dla mnie on już jest taki duży... :)

Bella u nas skok był ewidentnie po 5 tygodniu. Trwał 3 dni. Junior nie spał w ciągu dnia, popłakiwał nawet na rękach i ogółem był bardzo marudny. Po skoku zaczął interesować się zabawkami, karuzelą etc. :)

Elizkaa lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osobiscie chcialabym by Joshua mial juz 6 miesiecy ;-)

hmmm czyli u nas moze tez sie zaczynac? gdzies czytalam, ze przenoszone dzieci skoki moga miec szybciej. ciekawe co dzisiejszy dzien przyniesie...

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisbylam na kontrolnej morfologii z synkiem bo urodzil sie z niedokrwistoscia, z nieznanej przyczyny krew z lozyska odplynela do mnie zamiast do niego w szpitalu mial przetaczana krew, bardzo to wszystko przezylam a dzis wszystko wrocilo, martwie sie bardzo o wyniki oby byly dobre

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda trzymam kciuki żeby wyniki były jak trzeba!!

Bella przeczytałam jeszcze Twojego wczesjszego posta i się załamałam :/ cieszę się z czegoś (ponad 4h snu) co dla Ciebie i wielu z Was już jest normą :/ dla mnie do tej pory jak mały się budził co 2,5/3h to była super noc. No ale lepiej późno niż wcale :)

A Czekaja pytałaś o chustę. Ja mam elastyczną bo taką pożyczyła mi koleżanka ale póki co jej nie wypróbowałam. Jakoś chusty do mnie nie przemawiają ale może jeszcze zmienię zdanie.

Anastacia z tego co widzę ceny szczepionek się różnią między przuchodniami. U nas rotawirusy to 600 zł za całość bez względu na rodzaj szczepionki.

Jakimi zabawkami do wózków interesują się Wasze dzieci? Muszę kupić coś Juniorowi :) cchyba Lamaze było polecane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:34

• oli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Lamaze :) mamy juz tygrysa jednorożca i węża . Dzieciom koleżanek tez kupuje tylko takie dla maluszków. Te kolory, dźwięki, odgłosy, wrażenia dotykowe- moim zdaniem super właśnie na początek. No nie jestem fanem plastiku w otoczeniu niemowlaka.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chusty tez mam elastyczna ale Pola nie lubi.

km5svcqgfaw599l1.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Anatt szybkiego powrotu do domu życzę i zdrówka dla maleństwa.
    Tylda trzymam kciuki zeby było wszystko ok.
    My w sobotę robimy chrzciny, zastanawiam się jak mały wytrzyma w kościele w pozycji leżącej w becie bo szczerze nienawidzi tak leżeć :/
    Jutro jedziemy na usg główki mam nadzieję że będzie ok.
    Wczoraj zamówiłam małemu karuzelę do łóżeczka (tzn.nie tylko bo ona jest przenośna) zobaczymy jak na nią zareaguje. Książeczkę kontrastową lubi oglądać więc jest nadzieja. W prezencie od cioci dostanie leżaczek-bujaczek zobaczymy czy mu się spodoba bo w wózku jak ma leżeć to jest katastrofa (dlatego na spacer chodzę z nim na śpiochu ;) )
    Miłego dnia wszystkim mamusiom i dzieciaczkom.

anet525 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ