Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPozdrowienia dla forumowych cioc od Wiktorci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 16:30
Justyska89, gosiaczek31, ines31, Scarlett2014, kaczamila, Emartea, Emrica, jasmin, Pocahontas, kasss, Niunia86, loszcz, noa8, gabi30 lubią tę wiadomość
-
O właśnie - szczepicie dziewczyny na rotawirusy? Dlaczego tak / dlaczego nie?
My się musimy zdecydować lada dzień, a ja mam traumę po chodzeniu z dzieckiem do lekarza, bo tak straszliwie tam krzyczy, nawet wysypki nie byłam w stanie pokazać lekarce, bo był cały purpurowy od wrzasku. A płucka to ma, oj ma... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTess ja szczepiłam na rotawirusy bo liczę się z tym że mały pójdzie do żłobka albo przedszkola będzie więc narażony na różne wirusy i bakterie. Koszt za całość w naszej przychodni, bez względu na rodzaj szczepionki to 600 zł - pisze bo widzę że różnice w cenach są spore.
Kass przy tym drugim, krakowskim becikowym jest ograniczenie kwotowe prawda?
Madziutek zdrowia dla małego! Oby wszystko co złe szybko go opuściło! -
Ceny sa rozne bo kazda przychodnia ma swoj narzut. U mnie to jest 3x190 zl lub 2x260 zl. Mam placic "cene hurtowa", wiec jutro Wam napisze ile zarabiaja na tym przychodnie.
Ja szczepie na rota, bo majac 5-6 miesiecy bardzo ciezko przeszlam ten wirus, wiec sie w ogole nie zastanawiam czy warto. Zarazilam sie w zlobku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 17:35
-
MartaM wrote:Ceny sa rozne bo kazda przychodnia ma swoj narzut. U mnie to jest 3x190 zl lub 2x260 zl. Mam placic "cene hurtowa", wiec jutro Wam napisze ile zarabiaja na tym przychodnie.
Ja szczepie na rota, bo majac 5-6 miesiecy bardzo ciezko przeszlam ten wirus, wiec sie w ogole nie zastanawiam czy warto. Zarazilam sie w zlobku. -
oli wrote:Ja szczepie- oboje z mężem pracujemy w placowkach opieki zdrowotnej - ja tam gdzie jest tez PÓZ wiec łatwo przywlec jakieś świństwo do domu. Plus nie wykluczam ze Pola pójdzie do żłobka / klubu malucha.
U nas Rota to koszt 2x 300 -
oli wrote:Ej ale to jakaś masakra ! Raz z cena, dwa nie za bardzo powinien rodzic latać ze szczepionka bo musza być odpowiednie warunki. Nie masz jakiejś sensowniejszej przychodni w okolicy ?
-
U nas obydwa ukłucia były w udka. W pon. Idziemy szczepić na rotawirusom i płacimy 2 x 300 zł.
Ewka, super zdjęcie.
Byłam dziś u laryngologa na NFZ bo potrzebuję skierowanie na tomografia głowy, a nie chcę tego robić odpłatnie. I wyobraźcie sobie, że wredna baba mi nie dała! Powiedziała, że na pierwszej wizycie nie może. Zapytałam czy w takim razie jak się zarejestruję i przyjdę jutro to mi da a ona na to, że nie wie! I nie pomogło, że pokazałam jej wyniki badań słuchu i wypis, że szpitala. Stwierdziła, że na wpisie nie ma zalecenia na tomografia a ona nie może tak sama... Szlag mnie trafił!!! To kto do cholery może jak nie lekarz? Jak to jest, że płaci się wysokie składki zdrowotne i raz na ruski rok trzeba niemalże błagać o skierowanie? Pokłóciłam się z babą i wyszłam. Zarejestrowałem się na poniedziałek. Zobaczymy co powie, będzie to już przecież druga wizyta! Podejrzewam, że tomografia zrobię prywatnie. Chciałam tego uniknąć bo to ok. 400 zł. Ale cóż, trzeba. -
Emartea wrote:U nas obydwa ukłucia były w udka. W pon. Idziemy szczepić na rotawirusom i płacimy 2 x 300 zł.
Ewka, super zdjęcie.
Byłam dziś u laryngologa na NFZ bo potrzebuję skierowanie na tomografia głowy, a nie chcę tego robić odpłatnie. I wyobraźcie sobie, że wredna baba mi nie dała! Powiedziała, że na pierwszej wizycie nie może. Zapytałam czy w takim razie jak się zarejestruję i przyjdę jutro to mi da a ona na to, że nie wie! I nie pomogło, że pokazałam jej wyniki badań słuchu i wypis, że szpitala. Stwierdziła, że na wpisie nie ma zalecenia na tomografia a ona nie może tak sama... Szlag mnie trafił!!! To kto do cholery może jak nie lekarz? Jak to jest, że płaci się wysokie składki zdrowotne i raz na ruski rok trzeba niemalże błagać o skierowanie? Pokłóciłam się z babą i wyszłam. Zarejestrowałem się na poniedziałek. Zobaczymy co powie, będzie to już przecież druga wizyta! Podejrzewam, że tomografia zrobię prywatnie. Chciałam tego uniknąć bo to ok. 400 zł. Ale cóż, trzeba. -
Opieka zdrowotna służba jest w pałacu
Niestety smutna prawda jest taka ze my płacimy te składki ale jest masa ludzi ktorzyvsa zwolnieni lub maja bardzo preferencyjne stawki. A my płacimy czasem kilka - z umowy o prace, z działalności, z umowy zlecenia. Większa cześć budżetu zjada niestety leczenie szpitalne. Biurokracja tez zjada. I niestety na wszystko nie starcza. Ale sytuacji ze lekarz nie wie czy moze pacjenta gdzieś skierować nie powinno być. No kurczę - sa wskazania do badania- niedosłuch niewiadomego pochodzenia a pani sie zastanawia. Eh - no cóż - laryngolodzy bywają różni No ale cóż w każdym zawodzie sa lepsi i gorsi -!to tylko ludziegosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Kasss a możesz szerzej opisać gdzie i jakie papiery złożyłaś na to podwójne becikowe??
Madziutek, polubiłam post ze względu na wypowiedź o karmieniu...odnośnie Nikosia, to współczuję..coś nie możecie wyjść na prostą...;/ zdrówka dla małego
Ewcia a Ty jakiś dodatek możesz mieć przecież jako samotna matka...
ja szczepię na rotawirusy bo tych jelitówek i syfów pełno krąży..i najgorsze,że to taka cicha choroba i zaraża jak jeszcze się nie ma biegunki i wymiotów..więc nie wiadomo kiedy i od kogo można to złapać..a małe dziecko może przypłacić przebieg takiego wirusa życiem...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyDzięki rubi zapytał na pewno o dodatek dla samotnej matki
Emartea niestety taka beznadziejna jest ta nasza slozba zdrowia ja tez musiałam placic za USG główki bo nie dostała skierowania na USG główki choć mam się stawić na kontrole z USG główki na patologie noworodka co mam na piśmie to i tak musiałam zaplacic 80zl za USG główki -
Anastacia33 wrote:Taka cena jest u ciebie w aptekach czy jak? Z tego co kojarze to jestes z okolic Gdańska lub nawet z gdanska.szukam miejsca gdzie kupie szczepionke taniej niz 400 zl za 1 dawke